Málem bych zapomněl ;)
Málem bych zapomněl ;)
Ani to nezkouším, kdybych tě chtěl předehnat, raději si naprogramuju bota ;)
Vcera sem na to myslel, ale pak sem se sekl u hokeje a najednou zjistuju ze sem to zase prosral :)
cau, mozna to sem nepatri… ale meli byste nejaky tipy na asfaltky sjizdne na silnicce (uplne) bez aut v okoli Brna zapad? Jako je napriklad ta z Rakovce k okruhu.
No poslední dobou vidím silničky lítat jen na cyklowegu podle řeky. Pěkně 40kou 30cm kolem cyklistů, mamin s dětma, pěšáků se psem..:) Na silnici už se rozumný silničář s pudem sebezáchovy neodváží…
Tak z toho cyklowegu vyjeď a uvidíš žiletek dost. Naopak je jich čím dál tím více, rozhodně potkám řádově více cyklistů na silnici, než v lese.
Pro trailbudovatele: v Lidlu mají tuto pilkomačetu za levno
Toho bych se v batohu trochu bál.
Byl tam na to i obal. A dokonce myslím za 129,– No nekup to.
Aha, ale i tak, 62 cm, to ti bude koukat z batohu a mlátit do helmy.
Já pokud něco beru, tak podobnou pilku jako tato, ale taky z Lidlu.
Já mám Husqvarnu :D
Dusan taky :-)
Pokud by ji nekdo chtel koupit tak za dobry penize ji ma Garteko nad tunelem. Tato delsi je tam za 275,–, kratka 236,–.
Stylovej borec ;)
Tvl, to je tažná pilka na jemnou truhlářskou práci.
No tak Pepek potká strom přes trail a vyřeže si židli, proč ne? :D
:-))
Nejvíc se mně osvědčila tato švédka. Super broušení, nezničitelná.
Akorát teď není k sehnání, to je jak za sociku no :)
Budeš bike-samuraj, jo ?
Tak trasa od mostu u hradu Veveří po šotce nahoru, Nad Zouvalku dolů po shodech a po „promenádě“ a pak kousek po šutrech a hlíně je v pohodě sjízdná i na rádoby gravelu s 35 mm pláštěma a 90 mm teleskopkou :-)
Předělal jsem to na bezduše (Schwalbe G-One Allround 35 mm, reálně 33 mm) a je to boží.
Kostky už nemusím vůbec řešit a dá se s tím jezdit rychle i po trochu rozdrbaných lesních cestách a lehčích trailících :-).
Pojďme :)
Dobre :-)
Já si zrovna objednal pečené vepřové koleno :-)
?
Ze ja vul si stezoval na dlouhe vlezlo a posmourno.
:-)
Zas nemusíš jezdit nabalenej. A včera to mírné „vodní chlazení“ přišlo vhod. Jenom když to zapli moc, tak jsem se na chvíli schoval pod velký listnatý strom.
No tvl měls zimu až do června, to nemají ani na Sibiři. Co bys ještě chtěl? :-)
3 mesice –7 az – 10, metr snehu, azuro, a po zbytek roku 21 :-)
1+
+1
Souhlas. V pátek odpoledne jsem málem chcípnul a dneska si nadával, že jsem si nedal budík na šestou :D
Ta 29" kola mají něco do sebe. Dnes jsem málem historicky poprvé sjel Křížovku. Akorát uprostřed jsem najel hodně blbou stopu a musel si vystoupit (čímž mám první šrám na novém kole za sebou, já jsem odešel bez pádu :)). Zbytek zas ok, ale přijde mi, že tam toho volného kamení je mnohem víc, než třeba deset let zpátky. Stejně tak i v tom nejprudším místě ZTZ na Trnůvku (kousek před půlkou) to tak rozbité a s volnejma šutrama nebejvalo :( Takže tentokrát vyhrál kopec. Na Prygltrailu jsem se teda nezlepšil, naopak všechna místa se skálou po levé straně mi připadla horší, protože širší rodla. Hustej byl borec, co sjížděl koryto po MTZ k Prádelně s vozejkem – potkal jsem ho v tom nejtěžším místě a ani tam neslezl :)
Dobrá stopa je základ. Když mi tam minulej rok šla ideální stopou nějaká holka nahoru a já jí objížděl, tak jsem si taky vystoupil :-). A čím plynulej (a rychleji) jedeš, tím míň ty volné šutry vadí.
Kdysi jsem měl na pár dní půjčený XC 29 full se 100 mm zdvihama, oldschool geo a lehkejma skoro hladkejma pláštěma. Nějak jsem „v režimu autopilot“ dojel nahoru na Křížovku, tam chvíli váhal ale nakonec to zkusil a dal jsem to. Spodek Prygltrailu mi s tím přišel celkem nudnej. A pak jsem se vyválel na Naučné, kde ty hladké pláště neudrželi v zatáčce stopu :-).
„plynulej (a rychleji)“ rozhodně není charakteristika mojí dnešní jízdy :D
Důležitá je ta plynulost. Rychlost je jenom další bonus :-).
Chystáte se dnes nekdo nahoru?
Chystáme.
da se odhadnout v kolik? :)
Jako vždy 18.30 – 19.00, proč se ptáš?
Já už jsem se byl zlehka „cykloopálit“ mezi 11–14:
Tak bacha :-)
v klidu, ja sem zvyklej dělat na poli :) v pondělí silnice, včera ve vincku a dnes to asi obsere marihuanský…
jak tohle může Strava považovat za identický segment, když je to o blok dál :)
Máš povolené nějaké procento odchylky. Tak můžeš spočítat kolik to přibližně je :-).
Hosi nerouhejte se karma je zdarma. Napred sem měl podezření na lozisko v ořechu, ale po zastaveni a kontrole na to stacil knot a bez nutnosti dofukovani sem mohl pokračovat. :)
Máš to pěkně nalinkovaný, soudružka učitelka by tě pochválila.
Offline Excel?
:) nj vazici denik u mechanickejch vah. Chtelo by se ti to ještě prepisovat do kompu?
Hřebík ? V lese ?
Na poli po cestě do hokny
Tak to jo.
Cece, ja jich letos posbiral uz taky celkem dost (nastesti rukama). U nas to podle me pada z tech lesackej kamionu, jinak si to neumim vysvetlit. Nikdo zlomyslnej tu snad neni. Ze maji kluci loni/letos caste defekty na fichtlech me ani neudivuje, ale klucina uz tu behem roku 3× pichnul regulerni motokrosovou gumu (Mitas E09 / E13).
„Brněnská klasika“ jak včera, tak dnes (no alespoň se ochladilo:-))
Teď už něco padá…
A docela dost…
Ja to mam dneska odskrtnuty a vecer muzu na vilas :)
Sem si na tebe vzpomněl, když začaly padat kroupy :-(
Tak to promiň, já chtěl „přivolat“ jenom pár kapek do toho prachu všude.
Ale máš pravdu, že se často přihodí takováto typická brněnská ulička, včera to bylo na radaru uplně stejný.
Snad tě nezaskočily na tripu ?
Na tripu pepu nezaskočí nic, leda nějaký nadpřirozený bytosti.
Teď mě spíš zaskočil ten skákavý, lupavý palec. Ale prý se to léčí i pomocí steroidních injekcí. Tak třeba mi to trochu nakopne i ten motor.
Co si mam představit pod skakajicim palcem?
Že nemůžeš řadit, nebo nastartovat auto pravou rukou. Už jsem i přehmatávat levou doprava :-(
Si kup auto s tlačítkem, tam je jedno kterym prstem to zmáčkneš :)
A gripshift na kolo :-)
toto by mělo fungovat s Sh desítkou?
S Sh desítkou šaltrem nejspíš ano, ale budeš muset dát 9 rychlostní kazetu (jiné rozestupy mezi pastorky).
Tady jen pár kapek, a ani další kolo moc nadějně nevypadá :( To abych zase večer zalil, jinak bych ml místo zahrady Saharu.
Njn, teplý vzdušný proud na zastavěnou plochou rozhání mraky celkem spolehlivě. Tady nakonec chvilku mrholilo a pak tak 20 minut slabý deštík…
Nj, potřebujeme, aby bouřky přišly ze západu. Ze severu a jihu to prakticky vždy dopadne takhle :(
Včera fajn,křest naší knížky jsem teda nestihl,za což jsem dostal teda nadaný,88km bylo dost,ale vyhl jsem se bouřkám v Adamově,jsem na Růžku raději počkal.Paráda,Frčím zase.
Dobrá práce :) Mistra Číče mám chuť vystřelit z trencli z toho nařčení ze zoofilie. :)
Ten konec bilovicke je asi polni cesta že?
Já myslím, že je to nově vyasfaltovaný.
dikec, potvrdím či vyvrátím :)
Tak je tam asi 250m sotolinky, ale docela pekne, v zaveru uz je ten novej asfalt.
Aha, tak asfalt je teda jen směrem na Hradiska, myslel jsem, že to udělali i nad serpentiny.
Jo ale docela v pohodě i na hladké 37c gumy.
Nemate nekdo tu polkovu reznickou fotku z breziny?
Myslíš tuto?
Děkuju…„nejlepší“ kamaráde.
Nezlob se, napisu mu omluvenku
GDPR?
To je cely jen na papíře :(
Tak jsem se nakonec toho novýho fulla taky dočkal :-)
Máš dobrý, že ti aspoň nějaký kolo přišlo…
Mne se včera UPS zeptala, zda mi fakt balík nedošel.
Takže slavíme měsíc a půl od odeslání.
No tvl, to je fakt banda hňupů :(
Tak stále můžeme nakupovat z Číny bez komplikací. Alespoň k něčemu je ten bordel dobrej:
Zdanění levných balíčků z e-shopů mimo Evropskou unii, které mělo začít platit od prvního července, se odkládá. Novelu, jež dodatečné vyměření DPH zavádí, se zatím nepodařilo protlačit parlamentem. Dokud ji neprojedná Senát a nepodepíše prezident, je možné drobné nákupy v Asii a dalších zemích provádět dál bez daně.
Tak honem ještě ty kladky :-)
Tak Ali už VAT vyžaduje i když to u nás ještě není schválené :-/
Už asi vím, proč se přestaly vozit rohy na krajích řidítek. Naučná je teď na pár místech ve výšce řidítek trochu méně zarostlá :-)
Ale stále je to zarostlé fest a ten bordel na zemi od těžby tomu taky nepřidal.
Jak jezdíte se silniční přilbou (bez kšiltu) proti zapadajícímu slunci? S takovou tou „divnou“ kšiltovkou pod přilbou? :-)
Jasně :)
Projít to durch, nebo se vracet půl kilometru do kopca? Tahle dilemata fakt nesnáším :-(
Máš vozit chrániče na kolena a dlouhej rukáv (v tom bych teď cestou do lesa asi chcípnul:-)), nebo mačetu. A kopřivy jdou „posekat“ i klackem…
Tak to bych se radši vrátil, než sekat 10 metrů kopřiv s návlekama a dlouhýma gatěma. Lýtka mě brní ještě teď :-)
Pánové, sorry, že to tu zasírám, ale prosím o krátkou radu. Mrkněte prosím na fotky. Má smysl tohle opravovat? Je to fungl novej Ground Control Control po 20km, šlic cca 2 cm, navíc taková skoba a na běhounu! Říkal jsem si, že bych to klasicky zašil kovářskou nití, zevnitř podlepil latou na bezduše a z venku přesně mezi figury vystřiženou latou na duše, pěkně vulkanizačním lepidlem, aby to zateklo a spojilo i ten natrženej plášť. Ale má to vůbec cenu? Nekoleduju si tím jen vo další *******? Nejslabší místo tohoto řešení je podle mě ten flek na duše na běhounu. Bojím se, že se rychle vojede, švy se obnaží a nítě vobrousí. Nebo že mi tam přes tu latu zajede vostrej kamínek, přesně do té spáry. Jinak jezdím velmi zvolna, turistika, z kopce to pouštím opatrně a vybírám stopu, takže fakt piánko, ale hlavně terén, no a toho bordelu je po lesích dneska tolik …
Zašil bych to silonem a. zevnitř podlepil flekem na auta s trnem (trn případně odstřhnout.) Zvenku bych nic nelepil, jen ty švy prolil chemoprénem extrem.
Já bych dal jak z venku tak zevnitř kus duše (zdrsnit jak plášť tak duši, pak vulkanizační lepidlo – i do toho šlicu), nechal pořádně zaschnout a teprve poté to prošil skrz naskrz pevnou nití. Tmel to pak ucpe a nacucá i se do té nitě.
Máš nové vysoké figury vzorku, takže bys po té duši/niti jezdit nemusel :-)
Já bych si chvíli pobrečel a pak bych to hodil do popelnice.
Nejsu švec ani vulkanizátor, takže bych tomu už nevěřil.
+1
Panove, diky za nazory. Nakonec jsem to sesil a zalepil z obou stran bokem stareho plaste. Ted to budu testovat, ale ze by me to tahalo pri 45 km v h za rodla, tak to se fakt nebojim :-D
Krásná práce :-)
S tim je skoda jezdit, vypada to bezvadne:)
Jak říkáš, zbytečně hezký ;-)
Krasna prace, kloboucek :-)
Díky za uznání, i když si děláte trochu prdel, žejo :-) Já jsem hlavně rád, že se to tak nějak podařilo, jen jsem zvědavej jaká bude odolnost a výdrž té správky.
Ja to myslel vazne, nechtelo by se mi s tim srat, viz. Excel vyse
Taky jsem to myslel uprimne:) Obzvlast ta vnejsi zaplata me dostala.
vnejsi zaplata je blbe obstrihnuta kolem figury vlevo dole. :-P
Taky jsem to myslel uprimne:) Obzvlast ta vnejsi zaplata me dostala.
Taky jsem to myslel upřímně:) Obzvlášť ta vnější záplata mě dostala.
V rámci zachování tělesné integrity bych to nedával na předek… :-)
bych to zas na predek prave hodil, pac zadkem parkrat slajfne a flastr pude do hoven. ;-)
Je to na zadku a nebudu slajfovat zvlášť ne v hovnech ;-)
V hovnech můžeš, vždyť jde o hovno :-)
Vsechno pochazi z hovna :-)
ani hrabat v hovnech zichr neplanujes. ;-)
Pak se to blbě čistí :-)
Srandičky, srandičky. Dneska jsem ve vysoké rychlosti nabral zadním kolem nějaké uleželé a kolo kropenaté od středu až po sedlo :-/.
Vždycky když jsem zastavil, tak jsem pátral co tak smrdí, abych do toho nešláp a já jsem si to vezl s sebou :-D
To nebyla srandičky, ale zážitek s JST :-)
Bleee, taky se mi to stalo, ale ja to nabral prednim >.<
pro info, kdo má od Kooperativy pojištění majetku, tak nově k tomu mají cykloasistenci, je ovšem nutné aktualizovat smlouvu, protože na staré smlouvy se to samozřejmě nevztahuje
Změníme téma… nějaké nové zkušenosti s CK Alpina???? chápu že dvakrát se o jedny kamna spálí jen dement, ale přesvědčil jsem sám sebe že do Raichu vrak busu nepošlou a na horských chatách se dá přechrápat i bez nich, takže vlastně jde jen o tu dopravu busem tam a zpět…
Dušo už začíná pomalu konvertovat, parkplatz si našel rychle :-)
To nemá ze své hlavy ;-)
:-), máš recht :-)
:-)
ja to tam věšim taky a ohroženej se teda necejtím, ale navrhoval bych to přelepit nějakou vtipnou nálepkou :P
To bych nedělal, na to je vrchní háklivej ;-)
Si zase musim postezovat. Po roce jsem vytahnul silnicku, nafucel kola, a smyk opet neradi (pritom minulej rok na ni asi 500 Km uplne bez problemu, kolo jsem jen odlozil do kouta).
Na smyk sahat nebudu, dam novej bowden a lanko, ale hlava mi to nebere…
to chce jednoplacku dopředu i dozadu, pičovole ;-)
Kdybych na te silnicce nejak pravidelne jezdil, tak bych o nejake variante s jednou plackou na predku premyslel. 30t ale za ty e-varianty davat rozhodne nebudu.
neni jednodušší vzit šroubovák a seřídit to? :)
Bud je nejak nacaty bowden (ten jsem loni nechal puvodni, pac to chodilo hladce), nebo je problem nekde v dualech (treba jen zatuhla vazelina) chodi to proste nejak divne. Snad neni v te pace neco zalomenyho. Kazdopadne loni to po tom serizeni chodilo bez problemu, a naraz po odstavce opet na …
Kazdopadne na smyk ani dorazove sroubky sahat nebudu, s tim jsem si loni uzil dost, stejne tak se smerem privodu lanka. V tomto fakt zlaty smyk na MTB (a nebo jeste lepe bez nej :-))
A neměl si ten přesmyk odstavenej v tahu? Unavená aušusová pružina .
Nee, na spodnim tacu, cili odrazene. A 105 neni zase takovej ausus, navic pri jizde to dostava urcite vice na prdel.
Uvidim, az se k tomu dostanu. Nebo treba prijede na skopek Patas, kdyz mu to loni / predloni nevyslo, a muze se v tom povrtat :-)
Tak začni s tím, že to prostříkáš v páce. A pak vyměň lanko a bowden, určitě ti ve sklepě zrezavěly/zkorodovaly :-)
Pokud vím, tak sklep nemá ;)
Ale WD do paky samo zacnu :-)
Silnička, sh 105 páky? Tam jsem měl zalomený lanko v páce.
Třeba mu to tam někdo zkušebně promačkával, alkohol je sviňa.
To kolo je na tebe asi ******** :D
Jo, to me taky napadlo :-)
V Brne je mrtvo. Jak Patrik neni… :(
Dlouho tu nebylo video s Liteville :-)
Není to tím, že je to furt ten samej maník?
Ale občas je to i done on a Santa Cruz
jj, byla to „řečnická otázka“:
hele jak se jmenoval ten levnej odolnej mobil na android????
Jo to je ono díky.
přece jen chceš pořídit?… já kupoval v únoru a zatím spokojenost, za letošních cca 1300 km ještě neměl výpadek GPS záznamu při umístění v podsedlovce, za ty prachy super (na ali něco přes 2k)
Koupání v Blansku v lomu nemá chybu. Nikdo nikoho nevyhazuje, voda dobrá a v nádražní hospodě mají Dalešice.
Já byl v Řicmanicích v sobotu dopoledne -dva lidi.........Super…
Vždy, když jedu kolem, tak je plno. Jednou to snad klapne a vyzkouším. Škoda, že v Kanicích se koupaliště jaksi rozpadlo :-(.
Napřed si ale zjisti směr větru.