Brzdy na silničce Ride 300 jdou těžce, namazání lanka nepomáhá

9 nepřečtených
  • Hunter1010

Ahoj, na kole Merida Ride 300 mám problém, že jdou velice těžce mačkat brzdy a to i pro mě jako chlapa, o holce ani nemluvě, lanko jsem vytáhl, namazal silikonovým olejem ale bez zlepšení, jediné co mě napadá je, že ta pružina co rozevírá čelisti je příliš tuhá…máte tip jak ji změkčit, za jakou jinou ji vyměnit nebo cokoliv jiného aby zkrátka šlo brzdy lehce mačkat (mačkání jde těžce od samotného začátku stlačování). Kolo je skoro nové, brzdy jsou řada MERIDA Road COMP, díky.

0 0
    • couffy  

mazat lanko je nesmysl,vyměnit lanka a spolu s tím i bovdeny.

0 0
    • Vilém  

Koupil bych k tomu patricne Tiagra brzdy.

0 0
    • novas752  

Brzdove celisti vyhodit a koupit Shimana.

0 0
    • nooski  

Týká se to přední i zadní brzdy? Nejjednodušší řešení je opravdu povolit predpětí pružiny brzdy, je to takový malý šroubek na těle brzdy. Mylně je považován za centrovací šroub (ano brzda se při manipulaci opravdu hýbe na stranu). Ten bych zkusil povolit. Základem je samozřejmě kvalitní kabeláž s pečlivě opracovanými konci. Tiagra brzdy nekupovat, když už, tak 105, rozdíl je obrovský a jako bonus jsou jen měnitelné gumičky namísto špalků.

0 0
    • miche  

Tydle brzdy je nejlepší sundat a dát tam Shimano 105, BR-5800

Já to taky nedal, při delších kopcovitech trasách mě mínily upadnout ruce, dávkovatelnost nula

… nasadil jsem tydle 105 bylo to jak přejít z véček na kotouče.

Brzdím teď „jedním prstem“ a i s originál šimano špalkama to brzdí slušně :-)

Za mě jediný řešení, vyměnit.

0 0
    • lunochod  

Čelisti bych nechal a za silný péro bych byl vděčněj. Některý parodie se slabou pružinkou sotva dotáhnou zadní páku do výchozí polohy.

0 0
    • Hunter1010  

vyzkouším si pohrát s tou pružinou jak píše „nooski“ a případně tedy navrhnu koupit brzdy řady 105, prozatím díky za rady…

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.