Uz dost rokov sa venujem MTB. Rocne najazdim okolo 15k km, nejaky ten maraton. MTB ma velmi bavi ale hlavne v horsom pocasi zvyknem jazdit aj dost asfaltu. Hlavne posledne roky som najazdil dost velku cast km prave na asfalte (kludne aj 100–200 km na supu) a nemozem povedat, ze by ma to nebavilo, prave naopak! Dosial som jazdil cestne vyjazdy na zimaku – mtb so slikmi, blatnikmi atd. no proste strach a hrôza.. Ked okolo seba vidim tych nablyskanych ziletkarov tak slintam ako besny pes :) Asi proste nastal cas posunut to s tou „cestnou“ cyklistikou niekam dalej. Mal som moznost sa previest na nejakych cestakoch a viem, ze mi zavodna geometria sedi – ohybnost nie je problem. Na druhej strane rad jazdim na cyklotrasach a vedlajsich cestach kde je obcas horsi asfalt (nemam rad velku premavku).
Vyber sa tym zuzuje na univerzalny zavodny stroj, ktory kladie aspon aky-taky doraz aj na pohodlie idealne na elektrike ale nie je podmienkou. Najviac mi padol do oka novy Canyon ultimate cf slx. Paci sa mi aj tarmac ale nebranim sa comukolvek rozumnemu pokojne aj skladaniu alebo z bazaru ak by to stalo za to. Cenovy strop je okolo 100 tis. Asi dost na prvy cestak, ale na druhej strane ak by som mal brat nejaky low-end rovno mozem ostat na zimaku… Vopred dakujem za kazdu radu.