CUBE REACTION RACE 29" 2019 Black´31´flashyellow — slabiny tohoto kola za 31tis
CUBE REACTION RACE 29" 2019 Black´31´flashyellow — slabiny tohoto kola za 31tis
Kolo je překvapivě dobře vyvážené. Jako největší slabinu vnímám asi kola :) Většinou to bývají brzdy, ale tady ne!
Rám, vidlice, kola.
Můžu se zeptat pane staviteli, co ti vadí na rámu, to jako, že Cube nemá kvalitní rámy??
Je to 2,5kg kvalitního hliníku.
Zatím co Scud, Force a MRX jsou něco jiného :) Rám má slabinu pouze ve váze, toť vše.
Vidlice je vzduchová a boost, kde máš problém?
Ocelové vnitřní nohy, navíc jen 30mm. K tomu základní záplety, pak má kolo včetně pedálů ke 13,5 kg, to je v této cenové relaci celkem průšvih.
Jinak funkčně asi v pohodě, já mám ale pod 70kg, rád jezdím v kopcích a rychle, nadváha kola by mi vadila.
Pokud je jezdec lehká váha, tak ho ty 30mm nohy nemusí zas tak trápit. CO by podle tebe mělo kolo za 31 tisíc mít?
Já osobně bych preferoval Axona, XT (kliky a brzdy klidně SLX), kola aspoň nějaké trochu rozumné záplety jako Mavic Crossmax, rám s pevnou osou s rozumnou hmotností do 1,8kg.
A jak tohle nacpeš do 31 tisíc?
V Decathlone. Ale to asi scalar počuť nechcel :D
nevím jak je to dnes s cenami, ale před 5 lety mi scalar postavil kolo v profilu levneji. Reba, SLX/XT. Má to bez pedálů 11,9kg a to je to 23" rám. Bohužel už jsem do něj nedorostl, oproti tehdejšímu očekávání :D
Až tak? Rám Cube Reaction HPA SL 29 má pro 19" psanou hmotnost 1820 g.
Docela by mě zajímalo jestli by stavitel za 40 000Kč postavil něco lepšího než toto:https://www.decathlon.cz/…8405440.html
A co třeba toto
Říká stavitel, ne TS Bohemia :) Kolo má sice SIDa, ale je omrdaný na brzdách. Stejně jako Decathlon…
Tak brzdy za 2 litry vyměníš.
Slušný brzdy, třeba SLX tě včetně kotoučů vyjdou na 3500. Fakt bych radši místo SIDa viděl Rebu a lepší brzdy.
A kola Mavic bych si taky odpustil a vzal radši Fulcrum, případně si něco postavil.
ok, super. Hele jaké kolo by sis aktuálně z maloobchodní sítě koupil? Konkr model. Koupím ho :) P.S.: v dané cenové kategorii samozřejmě
ale ved on sa tu nekasal co vsetko vie za 40 litorv postavit, on len zhodnotil a vyargumentoval ze ten konkretny cube je v pomere cena/vykon docela dreck a ja s nim suhlasim.
ako sorry ale za 1000E hento ani omylom.
BTW jazdim na Cube aby nedoslo k omylu.
otázka je jestli je kolo ještě dostupný?…aby jste tu neřešili, něco co už je vyprodaný na konci sezony…