Dobrý den, konečně jsem zjistil jaký typ kola bych přesně potřeboval a zjistil jsem, že na něj nemám.(nebo aspoň jsem nic nenašel). Mohli by jste mi poradit jestli tedy EXISTUJE nějaké cyklokros kolo do 15000?
Dobrý den, konečně jsem zjistil jaký typ kola bych přesně potřeboval a zjistil jsem, že na něj nemám.(nebo aspoň jsem nic nenašel). Mohli by jste mi poradit jestli tedy EXISTUJE nějaké cyklokros kolo do 15000?
Jedno extra velký ze spolehlivého zdroje je na bazaru za 19.
no uz je to starší kousek to by mel byt levnejší, a taky by to chtelo vice fotek… minimalne komponenty toho budou mit urcite dost za sebou…
uz jsem ti ho pred rokem vykoupil, stalo 15K, ram specialized crux 2012, ultegra, kola 105 :D ale jinak ten crux na bazaru nevypada zle, ram se mi zda povedeny :) asi nezbyva nez cekat nez se neco objevi, ono to tam obcas je, zalezi na velikosti, ten muj i ten na bazaru je XL, pokud chces neco mensiho tak to bude asi horsi
Nové asi těžko, nejlevnější je asi GT cx 2.0. Jednu dobu bylo za 18t, teď za 18 880,–.
Nebo zkusit koupit levný rám od Spyderu a sehnat bazarové součástky. Nebo koupit bazarovou silničku, použít většinu komponentů a zbytek ještě prodat (rám, brzdy).
To bude nejschůdnější cesta.
ze silničky použije tak kokpit, dualy, šaltr a přesmyk, možná kola. Schůdnější je spíš posehnat po dílech.
Tak mě napadá – když bys chtěl stavět z použitých dílů + rámu od Spyderu, tak bych ti možná mohl nějaké díly na silnici pustit. Mám tam (všechno jeté, ale funkční):
Musel by sis sehnat:
Případně kdyby jsi to chtěl na Campě tak tu mám komplet Veloce sundanou z novýho kola. Kola Campagnolo Khamsin…
Spyder rám bych taky dokázal sehnat..
Jestli měříš kolem 170cm, tak neváhám a vezmu tohle – pak už to něčím dostrojíš a cenově budeš do 15k jako víno…;)
Dobrá volba, já bych si také z nostalgie chtěl crossku pořídit, někdo prodává torzo kola Fav. z 80tých let, ale ta cena 9t. se mi zdá moc, když si vezmu, že je to přežité, olítané a vlastně takového speciála jsem měl před 25ti lety.
Děkuju všem za rady, hlavně ten s tim rámem se mi vážně líbí. Jenom mi ještě poraďte jaký bych si měl k němu dokoupit ty ostatní komponenty.
Hlavne kup nejdriv ten ram a pak res zbytek…sadu nejakou starsi Shimano s dualama, kola idealne s klasickymi 32d vyplety, kliky compact 46/36 (FSA Gossamer, Truvativ Elita apod.), compaktni oblouky, carbonovou sedlovku, nejake Canti nebo miniV brzdy, plaste treba Conti Cyclocross…
Čus, všechny ty nápady jsou fakt skvělý, ale nakonec jsem se rozhodl, že si koupim nejspíš silničku, jenom s trošku silnějšíma gumama(na český silnice:))
vybral jsem si v obchodě tuhle http://www.tripsport.cz/…-880–16–2012
co na ní říkáte?
mě se nelíbí (vzhledově), ale to samozřejmě není vůbec důležitý… ;)
a trocha teoretizovaní:
naproti tomu, osobně mám slabost pro Alex ráfky, možná nejsou z nejlehčích, ale už sem ojezdil několikero různých na treku, krosu, biku i silničce a vydržely fakt hodně…
To potom nevím, z jaké kratochvíle jsi to crossové kolo chtěl, silničky v té relaci jsou normálka a řeší se denně.
Ne, vážně bych cyklokrosový chtěl, ale nemám dovoleno koupit si něco z bazaru a nový cyklokrosky jsou moc drahý. A na tohle jsem náhodně narazil a zdá se mi fakt luxusní.
http://www.wiggle.co.uk/boardman-race/
to ma mnohem hezci kliky ;)
(a je i o pul kila lehci a ma karbon vidli)
entry-level kroska s jenom mirnou nadvahou ;)
http://www.evanscycles.com/…ike-ec041504#…
bohuzel to kazi 40GBP postovny.. :(
Podobně vybavené cykl. kola se dají koupit i u nás, já bych upřednostnoval nákup v prodejně, i postavit se ke kolu a schledat, že např. potřebuji o fous vyšší rám je jiný level, než nákup přez nett.
Mě spíš přijde, že tady je všechno spíš až 20+ (Merida, Giant) a ani si nevybavuju, že bych nějaký někde v krámě viděl.
Naopak si myslim, že v čecháh moc obecný povědomí o CX kolech ani neni. Většinou lidi na to moje divně koukaj a vůbec to neumí zařadit, až když řeknu, že to je cyklokroska, tak jim docvakne že vlastně v tv zahlídli v něděli před obědem nějaký pošuky, co běhaj ve sněhu s kolem na rameni.. ;)
To máš pravdu, ta cena 15t je moc málo, mi se zdá, že Felt něco má a možná jiné, ale ve slevách když už se toho chtějí zbavit. Já bych si chtěl z nostalgie na staré roky nějaký pořídit, ale nejsou peníze a i kámoši mi to rozmlouvají (hlavně ty brzdy a jejich účinnost).
To je právě ono, tu silničku jsem viděl v prodejně a vážně se mi moc líbila. Už jsem se smířil, že za tu cenu asi cyklokrosku neseženu i když je to vážně škoda. Ale 15t je vážně málo.
Ahojte,
co říkáte na tuto cyklokrosku? Šli byste do toho?
Jo, je to v pohodě.