Ahoj chci předělat svého sendera na mulleta. Je to problem ? Bojim se abych tím nezkurv*l geometrii a kolo v nejhorším případě zničil.
Díky za vaše zkušenosti/rady
Ahoj chci předělat svého sendera na mulleta. Je to problem ? Bojim se abych tím nezkurv*l geometrii a kolo v nejhorším případě zničil.
Díky za vaše zkušenosti/rady
Musíš s 29” kolem dat adekvátně menší zdvih vidlice. Problém v tom není geometrii se nijak nezmění.
Jenže aby to bylo opravdu adekvátní tak musí ubrat tak 4cm na vidlici…
Nejlépe si na netu najít kalkulátor geometrie a zadat do ní stávající a potom si změnit zástavbovou výšku vidlice + změnit přední kolo na 29". Pak můžeš po centimetru ubírat na zdvihu a uvidíš co z toho vyleze.
Dle pozorování zase spousta lidí vozí nohy úplně vysunuté v korunkách – když to dáš na opačný extrém, tak to i ty 4 cm klidně může vyrovnat – ostatně přesně takhle si může nastavit, změřit a vyzkoušet tu změnu geo.
Záleží co máš za vidlici. Mě to na MZ 380Ti na spodní korunce posouvat nejde, ale na boxeru a F40 to asi problém není.
To je pravda, to mě nenapadlo zmínit.
40mm mezi 650b a 29” ?
To mě nesedí :)
19mm na ráfku + 20mm na výšce vidlice…
Hoj, máš celkem nízko střed a 63° hlavovku, takže bych se toho nebál. Já mám mullet z Nukeproofu pulse, který má v základu střed výš a 62° hlavovku a je to normálně použitelné. Neměl jsem motivaci předělávat na mullet, ale potřeboval jsem novou vidli a přišel mi nesmysl kupovat 27.5, tak jsem vzal 29 se 190mm zdvihu a chtěl ji jezdit s malým kolem, ale po vyzkoušení s 29 to bylo v pohodě a nechal jsem to tak. Mám jen co nejvíc zasunuté nohy v korunkách.