Ahoj zkušení,
takže předem díky za info v mých minulých vláknech a v nasměrování, co tak nějak chci. Omlouvám se, že nákup kola řeším jako kdybych stavěl raketoplán a dávám si na čas. Po zklamání jménem SWAG, a naopak poměrně příjemnému pocitu na lowku Ninja 2.0 jsem došel k rozhodování mezi konkrétními koly. Jop, FR kolo by bylo asi pro mne nej. Nerozhodný jsem viz modely výše.
Toho ninju 2.0 jsem měl možnost zkusit a sedělo se na tom pěkně. Z toho kola jsem měl pocit, že nesedím na hračce. Střizlivého mne ale nechává snad pár diskuzí a hatů na Authory ohledně prasklé zadní stavby. Otázkou je, jestli se to musí stát nutně i mne. To kolo nemám jen na bikepark akci, to spíše výjimečně. Na snadě je pak otázka, jestli se vyplatí pořídit si vyšší 3.0 verzi (byť má ale také lehká a levná kola?) nebo model pro 2015 (olej/pružina – lehčí údržba?). Zkusím ještě následující týden zjistit, jestli poblíž nemají někde nějaké CTM a ideálně toho boxxera ( ikdyž pochybuju). Má někdo vlastní porovnání vs Author? Další možnost je zkusit někde vyžebrat slevu na Spešla Statuse, ale otázkou je, jestli bude v Lku (měřím 195/80 kg – další jistota u toho Authora, u kterého velikostně prostě okej). Mám za to že Statuse I má uživatel „Pivot“ a je nadmíru spokojen, i když musí šlapat kopce.
Který model Vám přijde pro mne jako dobrá volba? 70 % jízdy budou nějaké traily a „enduro“ jízda v lesních cestách, 10 % skoky, Zbytek lehké ježdění. Základní Ninja se dá sehnat za 32k a Author se k výměně zadní stavby prý staví docela vstřícně. Nevím jak po záruce tedy… Zlevněný CTM Boxxer expert z minulého roku je za 36k. Ninja FR pro 2015 za 40k, Status už za 54k, ale zas je to Spešl, jen jestli bude v L a navíc ta cena (v mánii jsem chvíli pokukoval i po Canyonu za 60,–, ale naštěstí už velikost nemají, to kolo vypadalo božsky…).
Nechci zbytečně na kole šetřit, ale zase do toho nechci vrážet víc, než je třeba. Závodně jezdit nebudu, jen jako hobík a to kolo budu mít více naddimenzované, než co s ním opravdu budu dělat. Nejraději bych volil patriosticky Authora (ninja fr 2015 mi přijde asi nej kvůli olejové vidli, byť RST, ale z budgetových prý velmi dobrá volba), plášťům, rozsahu pastorků. Ninja 2.0 vypadá fajn zase cenou. CTM mi na papíře přijde o třídů výše se značkovými díly, o chlup lepší cenou. Zase mě děsí jejich záručák a jak probíhají reklamace. Ty framy od Astra ale nemůžou být taková katastrofa, ne? U Spešla je zas poměrně vysoká cena, když se podívám na předchozí kola, ale určitá záruka kvality a R&D…
Díky. ;-)