Ahoj, naskytla se mi možnost zapůjčení staršího kola Focus Black Raider (nebo Rider) z roku 2008, které bylo původně pro osobu vysokou 205cm, já mám 192cm. Nevím kde najdu jakou to má velikost rámu, aby mi to nebylo zase velké, je to vůbec možné? Kolo je z druhé ruky a údajně mělo být stavěné, ale pomocí google jsme zjistili, že se spíš jedná o seriovku a jsou jen vyměněná řídítka a sedlo, viz. odkaz+ reálná fotka současného stavu. Kolo poslední roky spíš stojí v kůlně.
Předpokládám, že na tom nikdy nebyl servis, při krátké prohlídce jsem zjistil, že nefunguje zamknutí vidlice, zadní kolo má trochu osmu, zadní brzda dost vrže, vůle v krku řízení. Láká mě na tom osazení XT, ale zase nevím jestli XT z roku 2008 už dnes není horší než nižší řady ze současnosti vlivem pokroku? Měl bych totiž možnost to kolo následně asi levně odkoupit a nechat si ho na chatu a nebo tam dát jezdivé pláště a udělat z toho univerzální trekové kolo. Jakou má cca to kolo reálně dnes cenu, a má to vůbec smysl dělat servis a vůbec brát kolo na 26 palcích. Je možné že vrzání brzy způsobují sjeté destičky? Kolik by tak vyšel servis svépomocí do nějakého slušného stavu?
Ta vidlice Rock Shox Tora 302 LO asi není vzduchová že?
Brzdy jsou Shimano BR-M485.
Díky.