Zakladam tento tred ako pripadne pokracovanie debaty o Foxe z tredu o SR Durolux-e.
Pre zainteresovanych z tredu o Duroluxe: Takze, situacia je presne taka, ako som predpokladal. Vidlicu som namontoval na bike a samozrejme som si neodpustil pokracovanie maleho testu na pritomnost hi-speed expanzie v tlmiacej patrone FOX 36 rady R.
Moje aktualizovane postrehy: tlmenie nastavene na najpomalsie minus 1 klik; tzn druhe najpomalsie (dik Mlokovi za tip); nasadene koleso. Vidlicu som stlacil a prudko dvihol predok biku. No, a v tom to prislo-ten zvuk je fakt nezamenitelny. Popisal by som to ako steknutie zachripnuteho psa :) Vidlica samozrejme vyletela do plneho zdvihu kaslajuc na nastavenie low-speed expanzie. Zaver je viac-menej jasny. Pre istotu som to zopakoval este parkrat a navyse aj pri uplne utiahnutej expanzii-tam sa to uz prejavovalo len ked som fakt velmi prudko dvihol predok, ale bolo to este pozorovatelne. Takze moja uvaha o tom, ze pri stlacani samotnej vidlice rukami som nebol schopny vyvinut potrebne „skoky“ pre uplatnenie hi-speed expanzie sa ukazali ako pravdive :P Kazdopadne ma pritomnost tohto systemu velmi neprekvapila, pri vidlici so zdvihom 160mm urcite najde opodstatnenie. Popradve, skor by ma prekvapila jeho nepritomnost…
Pripadny graf priebehu zdvihu pripojim do tohto tredu, kazdopadne to este chvilu potrva (nemam doma vahu+chcem predtym vidlicu trocha zabehat).
Pre ostatnych: piste dojmy, skusenosti, rady, grafy a pod. ohladne FOXackej rady 36 (Van, Float, Talas), nielen pre rocnik 2008… ;)