Co říkáte na nové vidlice Fox? Poměrně dobrý přehled co je nového viz. článek na Bikeradar.com
U Talase se nově bude snižovat ze 150 mm pouze jednorázově na 120 mm, to samé u Talase 36 160 mm (verze 180 mm bude mít snižování na 140). U té 160 mm verze mi to přijde rozumné a dostatečné, u Talase 32 si nejsem jistý…
Zajímavé je zdůvodnění od Foxu :-) Když se sníží na 100 mm, dává to dojem že člověk jede do kopce pomaleji (řešilo se to i tady na foru). Je to podle mě sranda, podle mě se marketingové oddělení polekalo, že lidi (kteří tomu nerozumí, ale zato je to 90 % všech kupujících) začnou řešit, že Fox vidlice jim při snížení ztěžuje jízdu do kopce…
Další změna je u vidlice 36 se zdvihem 160 mm. Vidlice přijde o nastavování high speed komprese výměnou za lockout s nastavením tresholdu. Nevím jestli je to šťastné řešení – i když je tu jasný posun této vidlice do kategorie trail biků, stejně si myslím, že lockout je zbytečnej a víc lidí by uvítalo možnost nastavit si high speed kompresi podle podmínek kam jde jezdit.
160 mm vidli si lidi nekupujou přece jen na XC ježdění – i když mi přijde, že marketingová masáž se o tom snaží lidi přesvědčit. Já mám Float 32 140 mm RLC a za poslední rok jsem lockout použil 1×.
Zajímavý by mohl být návrat Terralogicku a hodně se mi líbí Talas pro 29-tky (90–120 mm). Jo a v neposlední řadě – konečně černá barva! :-)
Akorát tenhle rok žádný řeči o citlivosti nebo linearitě atd. Už jste někdo jezdil nějakou Foxku 2010 hlavně z 32 Float a Talas řady? Došlo k zlepšení citlivosti díky FIT patroně a zmenšení progresivity jak slibovali? Rád bych vyměnit Float za něco se snižováním zdvihu a čím dál víc uvažuju spíš o Revelation nebo Lyrikovi než o Talasu.