Už mám na některých Fulcrumech najeto poměrně dost a budu muset měnit ložiska. Zatím na každých jen jedno a to na zadním kole na straně ořechu (ale ne ta přímo v ořechu, ta jsou ok). To je namáhané nejvíce a je to znát, ostatní jsou všechna zcela ok a jen tohle jedno začíná lehce přidrhávat.
První otázka je jaké jsou zkušenosti s alternativními ložisky ve srovnání s orignálním RM0–008. Rozměr je 32×20×7mm.
Originální stojí 390Kč což je poměrně dost. Pokud by nebylo nějaké slušné o hodně levnější, tak ale klidně vezmu originál.
A další otázka jsou nástroje na vylisování a nalisování ložisek. Nechce se mi to moc bastlit zcela bez nástrojů na to určených. Při vylisování se sice může zničit staré ložisko, ale stejně jen např. šroubovákem se mi to vyklepávat nechce, abych působením jen na jednom bodě ložiska to nerval moc mimo osu a nepoškodil tělo náboje (nehledě na to, že tlakem mimo osu to půjde určitě blbě).
Má někdo originální nástroj od Fulcrumu? Je tenhle ten správný?
http://www.i-ride.co.uk/…OS-Hubs.aspx
Nebo nějaká jiná alternativa pro tenhle rozměr?
A nějaký ne příliš drahý nástroj pro lisování? Mám 4 páry Fulcrumů, takže klidně něco do toho zainvestuju. Tady už je jednoduší to nějak zbastlit. Mám třeba nástroj na lisování ložisek pro Press fit střed. Tady by k tomu mohlo stačit přidat něco vhodného průměru co se opře o nové ložisko. Třeba použít staré ložisko a o něj už se může opřít větší průměr toho nástroje.
Pokud by někdo měl tip na nějaké ne příliš drahý speciální nástroj, tak bych ale klidně také pořídil.
Zatím jsem našel jen spíš dražší celé sady. Kdyby byla sada za pěkné peníze, tak by se také dalo. Našla by pak využití i pro ložiska na fullu.