kolega z práce schání za rozumný peníz záplety na 100 kg (žádnou divočinu nejezdí), má někdo zkušenosti a odpovídá váha?, případně tip na něco kolem 1800 gr a 6 tis. kč.
kolega z práce schání za rozumný peníz záplety na 100 kg (žádnou divočinu nejezdí), má někdo zkušenosti a odpovídá váha?, případně tip na něco kolem 1800 gr a 6 tis. kč.
Já je mám ve 27,5", za tu cenu hodně muziky, jedou fakt pěkně. Mám ale do 70 kg, na ten metrák nevím, mají zeslabované dráty. Je i verze bez toho HP, ta má plné 2mm dráty, ale nevím, jestli není jen OEM, na e-shopech jsem je neviděl.
dík za info, vypadá to že je to nějakej novější model určenej pro normální prodej http://www.fulcrumwheels.com/…-power-hp-29
, ta váha za ty peníze to ve finále nevypadá vůbec špatně a možná stojí za ozkoušení, používá Fulcrum svoje ráfky a náboje či si je někde nechává dělat?
Já jsem jako OEM mysel tu verzi bez HP v názvu, dávám to na kola, ale je to z OEM zdroje, název je Fulcrum Red Power a dráty nezeslabované (Fulcrum Red Power HP má zeslabované).
Ahoj ja mam red power xl ale 26" a take 100kg mam je dva roky na allmoutianu a dvakrat mi prdl drat v zadni kole (poprve moje chyba a podruhe to prdlo na silnici co sem si nechal jen jeden drat doplest – pak sem si nechal preplest cele kolo s darty DT a uz opet v pohode – teda aspon ja sem s nema spokojen i kdyz se na ty moje kola draty pekne blbe shanely a trvalo to.
Red Power XL a SL jsou staré modely, úplně jiná kola, měla asymetrické výplety.
Já jsem teď taky sháněl levnější kola na zimu, adepti Fulcrum HP, Mavic crosride, nakonec jsem vzal http://www.cyklobazar.cz/…-nova-nejeta. A jsem spokojený, jinak jestli chceš něco lepšího tak se spoj s Hnojem mám od něj jedny lehký kola, jak je vypletl tak držej a to dostávaj čočku.
jo tyhle taky nevypadaj špatně
Jaká je prosím váha těch kol v linku? Jak počítám, tak počítám tak 1829g mi nevychází. Náby jsou Novatec nebo Force?
Díky za info.
Náboje Novatec, kola jsem nevážil, mám je na zimu jako bezdušáky, pláště ice spiker takže to něco váží.
kdyby měl někdo ještě nějakej tip (stavbu) na 29 kola (15mm/12–142mm) kolem +/- 6 tis. Kč a váhou do 1800 gr. tak sem s tím, díky
Připojuji se!
Momentálně mám nabídku na následující set:
Novatec D811–15mm + Bitex MTF12 142mm – DT Swiss X392–29" – Sapim Race – ALU niple
Váhu ještě přesnou neznám. Takže nejsem úplně 100% jistý jestli tohle nebo Fulcrum :)
cena?
6300Kč, ale váha bude podle všeho 1820g. Dneska jsem pletl stejný pár s trošku lehčími dráty.
Hele, hele! My už tady děláme „commodity bundling“… na 2 páry bude určitě nějaká sleva… ;)
a co jsi pletl dneska s lehčími dráty váží o kolik méně, co přední nába Bitex by jsi neměl aby to bylo stejný se zadní?
Přední BITEX je těžší a dražší. Oba náboje jsou černé, předek bez loga, zadek má jen malý nápis. Pletl jsem to na WCS drátech, a ty se dělají jen stříbrný a jelikož jsou kovaný na 1.6mm, pro těžší váhy je určitě nedoporučuju. Váha 1760g.
co je na tom Bitexu zajímavější než užití klasický zadní novatec náby? – abych věděl dopředu než tě oslovím?,
jsou nějaký dlouhodobější zkušenosti s těma DT Swiss X392?
Bitex má ořech se 6ti praporky a je levnější než novatec.
Jinak, pokud máš skoro 100kg, asi by bylo vhodný dát dozadu dráty 2mm.
myslíš dozadu tenhle? 2,0 1,8 2,0 mm http://www.koloshop.cz/…--cerny.html
dopředu ty samý či něco zeslabovanýho?
Ne, dozadu Sapim Leader, dopředu Race.
dík za osvětu, dál budem řešit po mailu, ozvu se
28 drátů na 100kg? … no já Ti nevím …
Mám 95kg a u 28 to moc dobré nebylo … 32 už je jiná ;)
to je pro turistu co tomu tolik nedává a je vopatrnej na sebe a kolo:-)
No, to co předvádím na kole bych nazval tvrdší turistikou, takže neboj ;).
Já jen aby ses pak nedrbal na hlavě. 28 drátů jsem měl na kole 2× z výroby, po třetí už sem je hned prodal při koupi kola.
Hnoj mi zapletl CX, silničku a HT – vše na 32 drátech a od té doby jen jezdím a neřeším osmičky.
tak kolega přišel ráno do práce že kolo na který by chtěl nový kola nechá bráchovi a ten do toho nic vrážet nechce a tak Hnojovi udělám kšeft asi já, je pravda že 32 drátů bude větší jistota na mejch +/- 90 kg, na mém rb crr 27,5 mám zapletený novatec s sapin race a WTB Frequency i-23 a dva roky sloužej bez ztráty kytičky