Párkrát se tady už zmínka o FR 945 objevila, tak sem dám pár informací.
Rozhodl jsem se upgradovat své Polar V800 a začal jsem hledat na trhu. Základní požadavky na přístroj:
dlouhá (maximálně možná) výdrž,
multisport, zaměření hlavně na kolo, běh, plavání, příležitostně i další,
mapa,
chytré notifikace,
nízká váha.
Jako velký příznivce a dlouhodobý uživatel Polaru (RS 800Cx a aktuálně V800) jsem pokukoval po Vantage V. Bohužel, ten některé požadavky aktuálně neplní a některé nesplní nikdy. Takže jsem začal uvažovat o tom, že změním tým a podívám se u Garminu. Jako F5+ a F5×+ jsou fajny, ale ta váha! Pak jsem objevil FR945 a bylo skoro rozhodnuto. Sešlo se to s poruchou V800 (tímto ještě jednou děkuji panu Šáchovi za opravu a hlavně přístup!) a mojimi narozeninami. Takže jsem objednal na Wiggle a skoro měsíc jsem vlastníkem FR 945.
Koupil jsem rovnou Tri bundle.
Když jsem hodinky vybalil, tak jsem myslel, že to je nějaký fejk. Jsou fakt neskutečně lehký. Obsah balení mě taky překvapil. Je tam všechno, co potřebuji, možná i něco navíc. Proces nastavení asi uživatelé Garminu znají, pro Polaristy je to něco úplně jiného. Zpočátku jsem se zalekl velkého množství nastavení a většinu toho se dělá z hodinek (možná nemusí?). U Polaru je to všechno přímočařejší, ale možnosti nastavení jsou výrazně menší (ve srovnání s V800, Vantage neznám).
Obdobné je to u aplikací. Porovnání Garmin Connect a Polar Flow je obdobné. Polar je přímočařejší, ale možnosti jsou omezenější. Co se týče monitoringu sportovní aktivity, tak je to srovnatelné, možná pro mě u Polaru maličko přehlednější (spíše síla zvyku).
Co se mi moc líbí je výdrž, ta je doopravdy vynikající. 6hod cyklotrénink odebere tak 20–25%. Vzhled je indviduální, ale za mě OK. Přesnost GPS zatím bez připomínek. Čitelnost displeje OK.
Co se mi nelíbí, tak nemožnost připojit Polar BLE senzory. Zatím jsem tedy zkoušel jen footpod a bez úspěchu. O víkendu zkusím rychlost/kadenci. Taky místy nelogické rozmístění menu v hodinkách. A různá nastavení, které jsou na různých místech ( A třeba přenastavení z mílí na km, to byl taky oříšek).Co mě vyloženě štve, je rozmístění, resp. funkce tlačítek. Hodinky nosím na levé ruce, takže mě přijde logické, že si obrazovky přepínám vnějšími tlačítky a ne vnitřními, kam se hůř dostávám. To mi u Polaru přijde, že se nad tím zamysleli.
Chtěl bych nějak pořešit ty mapy, ale k tomu jsem se zatím nedostal. Teď je tam nějaká základní mapa.
Postupně přidám nějaké další zkušenosti.