Ahoj, mám prosbu na znalce přes silniční Gianty. Rád bych věděl, kolik článků má řetěz KMC X11EL-1, kterým se tento model z výroby osazoval. Chystám se koupit nový a narazil jsem v nabídce na různé délky. Díky za každou přínosnou radu.
Ahoj, mám prosbu na znalce přes silniční Gianty. Rád bych věděl, kolik článků má řetěz KMC X11EL-1, kterým se tento model z výroby osazoval. Chystám se koupit nový a narazil jsem v nabídce na různé délky. Díky za každou přínosnou radu.
To nevím, nicméně kup delší a zkrať jak bude potřeba.
Ten starý nemáš?
Spočítej články na starém řetězu. Nový KMC X11EL-1 by měl mít 118 článků. Jak už Fazzy doporučil řetěz musíš zkrátit.
A asi bych doporučil zrovna KMC X11EL se při nákupu nového vyhnout – tenhle řetěz moc dobrou pověst nemá (hlučný, problematický). Píšou na cizích cyklistických fórech – osobní zkušenost nemám (bohudík).
Já zkušenost mám, ten řetěz je OK. Trochu hlučnější než Shimano je, ale někdo si toho ani nevšimne. Jinak je bezproblémový.
OK, jak říkám, jen jsem to četl – že je to jeden z nejhlučnějších řetězů, výdrž rovněž nijak oslnivá a lidi tam řešili i líné řazení a jiné obdobné problémy. Tedy že vůči ceně se dají sehnat asi všestranně lepší a časem i funkcí prověřené řetězy (105, Ultegra, od SRAMu obyč PC1130 atd.).