Dobrý den, sháním tak trochu universální kolo na vyjížďky i treily.
A přemýšlím o těchto dvou.
Giant trance 2 29 2019
Canyon NEURON AL 7.0
Který z nich bude lepší?
Díky moc
Dobrý den, sháním tak trochu universální kolo na vyjížďky i treily.
A přemýšlím o těchto dvou.
Giant trance 2 29 2019
Canyon NEURON AL 7.0
Který z nich bude lepší?
Díky moc
Co to tu vzniklo za módu psát TREILOVA kola ? Co to je Treil ?
Mělo by být traily, telefon to opravil.
Vybíral jsem mezi Trancem a Neuronem ve verzi CF 8.0 a nakonec to vyhrál Canyon.
Cena/výbava byl silný argument. Zatím nelituji.
Neuron CF 8 se mě líbí ale už je to o dalších 15000tis navíc a navíc ta dostupnost.
Zase otázka zní pokud někdo koupil Canyon jak ví, že je lepší než Giant a naopak. Vím o lidech co prodali Canyon a jsou nadšení právě s Gianta i když hůř osazeného. No a někdo to může mít naopak.
Nejlepší je přece kolo které máš, přeci by sis nekoupil špatné kolo. :)
Noooo právě mám trance 2015, takže bych doporučil Giant, ale na jiném fullu jsem neseděl. Trať 60 km/ 1300 výškových metrů na něm jezdím úplně normálně. Tedy i v průměrných časech, dle výsledkových listin, ale je nutné zdůraznit, že jezdím sám mimo závod a tady je čas velice zavádějící. Pokud byl obutý na Schwalbe NN byl rychlejší, ale několikrát jsem seknul bok a taky nebyla taková jistota ( nedržel). Nyní předek DHF 2,3 EXO tr 3C a zadek forekaster 2,35, tlaky pod 2 bary. Jede to hůř, ale drží super a nejsou defekty. Zamykání vidlice ani tlumiče jsem nikdy neřešil a ani neřeším. Takže hodně záleží co na něm budeš jezdit a kam budeš směřovat jeho výraz. Já mám 800 rodla, krátký představec, těžké gumy spíš trail.
Zadní stavba může každému vyhovovat jiná a to samé geometrie. Tedy žádné obecně lepší kolo, maximálně může být obecně lepší poměr osazení/cena.
A jak tedy vychází poměr cena /osazení když se bavíme o Al 7 a novém Trancu?
Cena/osazení je modla internetového výběru, ale IMHO úplně špatná cesta. I když bude bajk na DVO nebo Kashima a XX01, stejně tě bude štvát, pokud nesedne geo. Geo rámu je alfa a omega spokojeného výběru. Pak zbytek podvozku – vidlice, tlumič a záplety a další věci má smysl řešit jen u jinak shodných. Teda pokud někdo vyloženě nelpí na orlovi, který se ale už cpe skoro všude.
V reálu těch stejných posedů bude minimum.
Už kvůli rozdílu v HT úhlu bude posed a pocit z Giantu a Neurona hodně odlišný. IMHO už nasednutím člověk zjistí, které mu bude sedět víc
Jenže stejně neví jakou geometrii chce když fulla ještě neměl. A výbavu je v těhle cenách řešit potřeba aby se člověk vyvaroval nebo aspoň předem věděl o slabinách.
Abych to ještě upřesnil. Výbava nebyla jediné kritérium. Třeba geometrie se mi víc líbila u Trance. Dále se mi víc líbilo o to, že jsem ho mohl mít z místního obchodu.
Co mě ale nakonec definitivně naklonilo na stranu Canyonu bylo šlapání po rovině/do kopce
Safra, z mobilu se mi postne jen část napsaného textu
Já se vlastně rozhoduju mezi těmahle dvěma. Canyon Neuron CF8 a Giant Trance 2 29er. Na Giantu už jsem seděl dvakrát a bylo to super, takový obratný, stabilní kolo. Na ten Canyon jsem se ale zatím nedostal a jako jediná šance vypadá Jedovnice na začátku května. Nevim ale, jestli to dám. Má tu někdo zkušenost z obou kol? A vim, že bude subjektivní. ;)
Jedovnice prý již mají plno a není, jak se tam na testovačku dostat. Také jsem se tam chtěl vypravit :-(
Plno? – jako fakt ? sem se jich ke konci minuleho tydne ptal kdy si mohu zarezervovat kolo a bylo me receno ze v prubehu pristiho tydne (tento tyden) vypisi terminy a budu si moct kolo zarezervovat.
Špatná zpráva. Šance vyzkoušet si Lkovýho Neurona v trapu. Do Reichu se mi kvůli tomu ale nechce… :P
A jak na tebe Trance působil, bude to kolo i na obyčejné výjezdy?
Mně přišlo, že je nejblíž univerzálu, ze všech věcí, na kterých jsem jel, ale nemusím mít takový přehled…
Jašáaaan