• iceek

Dlouhou dobu se rozhoupavam koupit prvniho fulla. Vlastnim pouze dva HT a vlastne si ani moc nestezuji. Nicmene bych rad vyzkousel fulla. Nechci velke zdvihy. Mam rad kolo lehke a jezdive. Laka me myslenka, ze bych nemusel ze sedla tak casto jako na HT, kdyz jedu ve vetsi rychlosti po trochu rozbite ceste.

Jsem na 90% rozhodnut koupit ramovou sadu Haibike Sleek 2012. Presto me zajima, jaky jiny podobny ram (do cca 40tisic) by jste doporucili (proc).

0 0
    • Tomcat  

A jseš si vědom co je firma Haibike zač? Kde si asi na trhu stojí, kde a s jakou kvalitou se vyrábí a co potencionálně může nabídnout?

0 0
        Výběr z produktů
        Orbea ALMA M51 29 kolo, powder black/black Skladem 2 ks

-17% Orbea ALMA M51 29 kolo, powder black/black

45 899 Kč -17% MOC 56 099 Kč

Mondraker F-Podium Carbon 29 kolo, carbon/orange Skladem > 2 ks

Black Friday -22% Mondraker F-Podium Carbon 29 kolo, carbon/orange

od 66 299 Kč -22% MOC 132 999 Kč

Cannondale Trail SL 3 29 kolo, zelené Skladem 1 kus

Výprodej -13% Cannondale Trail SL 3 29 kolo, zelené

29 799 Kč -13% MOC 43 099 Kč

Transition Spire AL NX 29 kolo, hint of blue Skladem 1 kus

Novinka -27% Transition Spire AL NX 29 kolo, hint of blue

89 199 Kč -27% MOC 123 999 Kč

Přejít do shopu (Kola / Horská)
      • Bjerndi  

co je zač ? Mám od nich kolo, vybráno podle rady místních a nestěžuju si. Jinak je to německá značka která jezdí i bikový závody a má celkem pestrou nabídku z mého úhlu pohledu, ale já tomu teda nerozumím :)

0 0
      • iceek  

Kdyztak me pouc (vazne), ja ji rozhodne nepovazuji za spatnou. Urcite jsou firmy lepsi, ale rekl bych ze jsou i firmy horsi a doted jsem si myslel, ze horsich je vic.

0 0
        • michalscupak  

Taky bych řekl že jsou lepší ale že by to byla nějaká špatná značka to bych taky neřekl… mají dobrý poměr cena/výkon a kvalita bych řekl že je taky dobrá

0 0
          • Tomcat  

Kvalita dobrá jenže čím výš se jde tím menší je význam. Věci jako Polygon, YT, Haibike, Canyon atd… jsou nejideálnější poměr cena někde ve prostředku nabídky když berete celé kolo.

A obě strany se výhoda zmenšuje a rámová sada je pak na tom ještě hůř.

Ohledně kompozitového , raději nepíšu carbonového rámu počítáč doufám s jeho rychlejší výměnou než u duralového.

Otázka zní jestli ti větší službu neuděla jiný duralový rám lepší než tenhle . Protože v peněžence to třeba poznáš víc než v terénu.

0 0
    • mcking  

jen pro info… zkus si schválně půjčit v prodejně RB IQ, je to full pro XC, možná by ti sednul. Nic za to nedáš a vyzkoušíš. Cena toho fulu se pohybuje od 35k-54k takže si vybereš i model podle peněženky.Já mám RB IQ6 Race s jsem s ním sakra spokojený. Půjčují tam kola třeba na celý víkend, takže si ho můžeš dost odzkoušet. Jen rada, samo záleží na tobě.

0 0
      • iceek  

S tim pujcenim mas pravdu, asi to vyzkousim. Problemem u RB je vzhled. To kolo (ram) se mi nelibi tak jako jine ramy. Jak tu bylo mnohokrat napsano. Pokud si koupim kolo, ktere se mi nelibi, tak toho budu asi casem litovat a nebudu na nem jezdit tolik, jako na kole, ktere se mi libit bude.

0 0
    • Jones  

Z vlastni zkusenosti doporucuju koupit neco bazaroveho kolem 30–35 (rok-dva stary) a zbytek doladit. Da se narazit na hodne slusne malo jete kousky.

0 0
    • bluma  

Počkej, ty jsi ochoten dát za rámovou sadu, (tzn. rám + tlumič, popřípadě HS) 40 tisíc Kč a uvažuješ o Haibike?

0 0
      • iceek  

Presne tak. Proc je to tak zarazejici? Presne kuli takovedle reakci se ptam se na alternativy. Tebe to prekvapuje, tzn co by jsi zvolil ty?

0 0
        • Hadra  

Cau.Ja koupil lonskyho a je to supr raketa za super prachy,mrkni do profilu..

0 0
          • iceek  

Diky, moc. Jak dlouho ho mas a vytknul by jsi tomu kolu neco?

0 0
            • Hadra  

Takže moje pocity ze sleeka rc po cca 500 km.Předtím jsem jezdil Ht Scotta Scale.Výhody:Je to rychlejší v terénu,vyjede to víc,sjede to víc,je to lehký/chodím s ním pěšky do 4 patra /Má to super odpich.Musel jsem koupit Camelbak což se projevilo jako velké plus.Jo a hlavně čím dál tím víc hledáš nové dříve nepohodlné trasy,teďka jsou zábavné a pohodlné :-))

Nevýhody:Lehce se povolují šrouby v čepech/vyřeším lepidlem na závity/.Práce s nalepením samolepky na ochranu rámu :-))Jo a hůř se čistí jak ht,je tam víc záhybů.Jinak mám kolo Z Haibike.cz ve Vyškově a i když jsem tam to kolo nekupoval já,tak super domluva a ochota …

0 0
              • iceek  

Diky moc za tydle informace! Muzes jeste poreferovat o velikosti ramu a kolik meris a jestli ti to vyhovuje, pripadne zda-li bys volil mensi nebo vetsi?

0 0
                • Hadra  

Mam velikost 49,měřím 183cm.Sedí akorát.

0 0
                  • iceek  

Super, merim stejne :-), takze info mam ted kompletni. Jeste jednou diky moc.

0 0
        • bluma  

S takovým rozpočtem se můžeš mrknout i po něčem jiném, než přelakovaném taiwanském katalogu. Santa Cruz Blur XCc už bude cenově vysoko, tak třeba Intense Spider 2 – můžeš nastavit od 110 po 130mm. Liteville už 301 na 120mm přestali dělat, tak to nic. Popřípadě nějakej Yeti, Tomac… I v klasických značkách (Specialized, Trek, Scott…) by se dalo s takovým budgetem třeba koupit celé kolo, co se nehodí rozprodat a dostavět.

0 0
          • iceek  

Diky za reakci. Zajima me lehky full (karbon) s nizkymi zdvihy (100, max 110). Jak pises, po klasicke znacce typu scott, trek, specialized bych treba i sahl. Diky renome, ktere znacky maji, jsou ceny ramu v kombnaci full-karbon uplne jinde (cca 2× tolik). Z tvych reakci mi prijde, ze jsi na znacky Haibike z nejakeho duvodu vysazeny, skoro jako by to bylo to vubec nejhorsi. Mas nejake zkusenosti, nebo ji jen nemas rad?

0 0
            • bluma  

Pokud celokarbon je podmínka, pak už je výběr horší. Ano, přiznávám, nemám tyhle značky, co si cucají vývoj z prstu, rád. Chápu, že je to otázka taky ceny, protože někdy ve výprodeji nabízejí neodolatelné komponenty za neodolatelnou cenu (třeba i ten karbon Polygon za 20), ale pokud už člověk uvažuje investovat větší sumu, pak už to nechápu. Je pravda, že jsi nenapsal, za kolik bys ten rám od Haibike měl…

0 0
              • iceek  

Zadnou slevu nemam, tzn cca tech 40tis (ram, tlumic, hs, sedlovka, sedlo).

0 0
          • McBlacky  

problém je v tom, že Sleek jako minumum rámů je i v Lku s tlumičem pod 2kila.

takže tam má na výběr: 96, 99, Spark, Scalpel

0 0
            • bluma  

OK, jako chrťárna na závody a gramy co nejníž to beru.

0 0
            • iceek  

Myslis, ze je sance neco z uvedeneho (96, 99, Spark, Scalpel) sehnat v cenove relaci blizke 40tis?

0 0
              • McBlacky  

99 jsem ještě neviděl prodávat

96 stojí ofiko na Meridě 41190kč s tlumičem, tak by to asi bylo možný stlačit pod 40

Scalpel za tuhle cenu vůbec a Spark by musel mít slevu i jen na základní carbon provedení (SL a RC jsou přes 70tkč)

0 0
                • iceek  

Co by jsi vzal ty :-), tu 96-ku nebo Sleeka?

0 0
                  • McBlacky  

já 96, protože to co jsem viděl, že vydrží mě přesvědčilo, že i tak lehký rám je dostatečně odolný. U sleeka nevím, neznám nikoho kdo by mu nakládal přes rysku. Má vyšší zdvih, ale zase geometrií tak nepadne do ruky. Nejvíc mne odrazují ty horní zadní šavle u tlumiče, tam to je fakt až strašidelně odlehčovaný.

0 0
                    • iceek  

Dela se ta 96-ka v karbonu i v jine barevne kombinaci nez v te cerno-zelene?

0 0
                      • McBlacky  

dělala se černo/červená pár jsem jich viděl, dokonce různé provedení. A pak možná černo/bílá ale to si nejsem jist na 100%

0 0
    • Jorge 50  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
      • iceek  

Diky, to by tay slo. S Canyonem, sice hlinikem, uz zkusenost mam, a celkem spokojenost.

0 0
    • Rubi  

a proc si nekoupis za 40K rovnou cely haibike sleek 2011 na cyklobazaru se jeste jeden novy vali… jinak ho vlastnim a ram mi prijde paradni, lehky, pro me dostatecne tuhy a zpracovani mi prijde na hodne dobre urovni, dokonce lepsi nez mnohe znacky, ale stejne co si budem povidat, mistnim tady vadi jen ta nalepka a kdyby se na tom svezli tak ani nepoznaji rozdil :P

0 0
      • michalscupak  

přesně … si kup rovnou celý … http://www.haibike.cz/…sl-2011.html

0 0
      • iceek  

Na cyklobazaru ty Haibiky 2011 prodava pan V., od ktereho sice ram, potazmo cele kolo koupite, ale vzhledem k tomu, ze ma nejake financni spory s Haibike, tak ten ram je fakticky bez moznosti vymeny pri poskozeni. Koupil jsem od nej ram 2011, mel vyrobni vadu, reklamace nesla vyridit, tak mi vratil penize. Tolik k Haibike 2011 na cyklobazaru.

0 0
        • michalscupak  

o něco výš sem ti ho poslal v obchodu a ne v bazaru… sice 48K ale když dáš za rám 40K …

0 0
          • iceek  

Taky reseni, ale znamena to starost s rozprodanim prebyvajicich komponentu.

0 0
            • michalscupak  

pokud máš aspoň nějaké solidní komponenty jeté nebo bys prodával ty nové sundané z toho kola tak to si myslím že to určo prodáš …

0 0
            • McBlacky  

myslím, že když to odstrojí tak mu za 8 tisíc za vidli, sadu a kola urvou lidi ruce…

0 0
    • hary jablonec  

přesně stejný problém jsem měl v zimě. chtěl jsem karbon, bo jsem jezdil author revolt a chtěl jsem fulla, ale ne šílenou houpačku. na Sleekovi mám cca 3 tis. km a paráda. na rovinách nejede tak, jak revolt, ale kopce mu jdou. taky bych se chtěl zeptat Tomcata, kolik toho ročně najezdí a jak moc „vidí“ do výroby, že tak jednoduše soudí. o značce kola je vlastně jen rám a chtěl bych vědět, jestli tady někdo „žíznul“ karbon, nebo jak pozná vlákno, počet vrtev a pod., aby mohl říct fundovaný racionální názor. jinak to jsou kecy.

0 0
      • iceek  

Dik za nazor. Co prosimte myslis tim, ze to na rovinach nejede jako revolt. Je to opravdu tolik znat?

0 0
    • TIR  

Vůbec se toho neboj, na podzim jsem koupil rám 2011, nastrojil co mám doma, celková váha kola je 9,7kg, já mám nad 100kg a nijak to nešetřím, zatím na něm mám najeto 4800km a maximální spokojenost, všechno drží, dokonce se mi ani čepy nepovolují.

0 0
      • iceek  

Moc diky. Taky bych te poprosil o informace o velikosti ramu, kolik meris a jestli jsi s velikosti ramu spokojen nebo bys volil jinak. Dekuji.

0 0
        • TIR  

Měřím 178, rám mám 19", představec 11cm – otočený negativně, rodla vlajdy SLK carbon 66cm, geometrie mi sedí, kolo je super ovladatelné a klidné, měl jsem předtím hardtail RM Team carbon, geometrie byla rozměrově stejná, ale kolo bylo nervóznější a v prudkých výjezdech se dost zvedalo, tady ve stejných místech jen sedím, šlapu a nic neřeším, po naladění zadního tlumiče se kolo nijak nehoupe ani vestoje v záběru a přitom skvěle bere i menší nerovnosti, měl jsem z toho při mojí váze strach, že to nepůjde naladit a budu mít houpačku.

Mám ještě Spešla FSR 120/120 a to je proti tomuto fakt houpačka, teď už jsem na něm dlouho nejel, na Sleeku se mi jede líp a je fakt rychlý.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.