Zdravím všechny znalé, nejprve jsem založil vlákno ohledně výběru oblečení a kola a poté, co jsem zde přečetl spousty vláken a rovněž procházím celý internet, tak bych se chtěl zaměřit jen na výběr kola.
Je mi lehce přes 40, 191 cm, 96kg, celý život sportuji (z toho 20 let hokej – závodně, od 26 let pak již jen různé sporty jako fotbálek, tenis, občas kolo, běhání). Mám již spoustu a spoustu let výhřezy 2 plotének (ne moc velké – 3,5 mm u L4 a L5). Poslední roky jsem hodně běhal po horách od 10 do 40 km, občas i nějaký závod v délce 60 – 80 km s nastoupanými třeba 6.000 metry, takže fyzička nějaká je. Bohužel však nyní jsem 3 měsíce po operaci kolene a stále se to nelepší, takže (ale i ohledem na zdraví), chci přejít z běhu na kolo.
Jak jsme prošel zdejší fórum a různé články na netu, tak jsem zjistil, že kolo okolo 25 – 30.000 Kč nic moc neřeší. Proto jsem se rozhodl opravdu zainvestovat a hodlám koupit skutečně dobré kolo, které bude sloužit a nebudu muset pořád něco řešit, případně dokupovat.
Takže jak jsem všude vyrozuměl, jediné řešení pro mě bude horské kolo. Dosud jsem jezdil tak 80% asfalt a zbytek lesní cesty. Hodlám tento poměr pozměnit s tím, že asfalt by byl tak 50–60% a zbytek pak lesní cesty, lehký terén.
Co jsem se tedy prozatím dočetl, tak pro mě by bylo určitě vhodné celoodpružené kolo. Určitě tedy 29" a velikost rámu 21" a pevné osy. Zdvih přední vidlice 100, ale raději 120mm, kotouče taky raději větší s ohledem na mou váhu.
Cenově by to mělo být kolem 40–45.000, ale jsem ochoten jít až na 55.000 Kč.
Jako první jsem našel kolo, které se mi vcelku líbí:
https://www.kolacihal.cz/…960-29-2018/?…
Budu moc rád, pokud mi tady poradíte, ať můžu co nejdříve něco objednat, dokud jsou ještě třeba modely 2018. Moc díky za rady a postřehy.