Zdravím. Mám jeden dotaz. Myslíte že bych mohl sehnat nové horské kolo s odpruženou vidlicí a kotoučovou brzdou za 5–6 tisíc?? Díky
Zdravím. Mám jeden dotaz. Myslíte že bych mohl sehnat nové horské kolo s odpruženou vidlicí a kotoučovou brzdou za 5–6 tisíc?? Díky
Eur jo, korun ne.
Podivej se po bazarech. Tam asi ano.
Dá se v pohodě koupit nové kolo i pod 5000 s kotoučovou brzdou, zde si můžeš vybrat
Pravda a dokonce i celoodpruzene. Akorát má zanedbatelnou vadu, je životu nebezpečno jezdci i všem v okolí.
cože, značkový český výrobek? :)
Nejspíš od jejich kvality a dlouholeté tradice už upustili.
Nedá.
Odpružená vidlice v rozumné kvalitě + brzdy co trochu brzdí = kolo 3× dražší než uvažuješ. Šetři, je zbytečný vyhazovat za levný nekvalitní krámy.
Ale bazar bys asi sehnal za tu cenu, nějaký 26" hardtail i s docela slušnou výbavou, akorát nejspíš docela jetý.
Do takového podniku bych nešel. Škoda peněz. Za 5000 seženeš slušnou vidlici, nikoli celé kolo. Viz jak píše Novas.
No spíš bych řekl, že za 5000 seženeš funkční vidlici slušnou tak za 10 000.
Nejde o to, kolik stojí slušná vidlice. Jde o celé kolo za 5–6k.
Přesně tak, a v tom případě je nejlepší bike prostě Olpran a hotovo, tečka.
Našel jsem ale i další špičková kola, jako třeba DHS Kreativ 2605 nebo celoodpružený DHS Kreativ 2643 a zbude i na helmu, která se bude rozhodně hodit… často. Kotoučové brzdy tam samozřejmě jsou, jinak bych to tady jako snad ani nepsal.
Znal jsem jednoho, co na podobném kole jezdil, a koupil prý i další kolo pro manželku, a pochvaloval si výhodný nákup. Dojet obchodu prý nebyl žádný problém dojet, mělo to prý všechno: řazení, řetěz, brzdy… prostě v pohodě.
Tyhle biky nabízí podle mě skvělý poměr mezi fyzickou aktivitou třeba při tlačení do kopce a tréninkem psychologické odolnosti. Zároveň je tam velký potenciál na učení se novým věcem během servisu.
a krásnejch 10,41€ za 1kg :)))
Vyveďte mě z omylu kdyžtak, ale to cosi v odkazu má závitové hlávko, ne??
Tyto skvosty se vyznačují především tím, že používají funkčně i designově stejné komponenty jako levná kola v devadesátých letech, je to desetiletími prověřená technika !
Však tím sem chtěl ještě víc naznačit za co bude stát kolo za 5–6000.
asi nejlevnejsi zaklad co by mohl chvilu jezdit https://www.tsbohemia.cz/…d275569.html
Bazar. A buď zachovat požadavky a došetřit ještě jednou tolik a nebo pevnou vidlici a véčka. Údržba tě pak také vyjde levněji a nic špatného na tom není. Alespoň tak bych na to šel já. Nové za tu cenu bych nechtěl.
Ještě oslovit stavitele? Tady říkaj, že postavěj slušné MTB za 10–12k?? Sice spíš ve stylu cross/trekking, ale pokud se slušně vybere rám i velikost, plus forbec a rodla aby to nebylo krátké ani dlouhé, může to pořád jezdit líp, než Olpran nebo něco jinýho za 6 nový, ne? Jinak se zeptat, jestli by za tolik nešlo „MTB,“ třeba i na použitým slušným a lehkým rámu sehnaným jinde? Nebo 26 palců kola? pokud člověk nemá 2 metry, není to podle mě úplně naprd, v podstatě jsem na ničem jiným nejezdil, bež jsem MTB nechal…
Za 6k ani stavitel nic použitelnýho nevykouzlí. Použitelná stavba je tak za 14–15. Sériový kola spíš ke dvaceti a značkový sériovky klidně až nad 20.
Souhlas.
Mknul bych do Decathlonu. Tam nějaké exempláře za tyhle prachy také mají pořád se to jeví lépe, než nějaký Olpran nebo supermarketové šroty.
O tom jsem psal, za cca 12k tady tuším psali, slušný kola na výbavu, váhu, i velikost, udělat to tak aby to bylo pro tazatele a jeho styl/požadavky za minimum a mohlo by to být podobný? Sám teda nevím, jen hádám z místních ohlasů… rozhodně ne novou sériovku, spíš bazar, ale i tam za malinko víc a prověřit pořádně, plus ta velikost předem spočítat a vyzkoušet…
Co je rodlo?
Volant pi.o
ženský pohlavní orgán
Použitím termínů „forbec“, „rodla“ atp. může dokázat i úplnej ňouma, že cyklistice a kolům rozumí vole.
Něco co bodlo (na kole a když to tam zůstane)… a jsou to rodla, pomnožný číslo, analfabete :) Když se ptám a neznám, tak slušně…
Díky všem :)
Nějaké nové jízdní kolo v této ceně pořídil lze. Ale nelze považovat za horské.
Doporučuji si pečlivě přečíst popis pod „horským kolem“ v této cenové relaci v Decathlon, tam je jasně napsané k čemu se kolo hodí, na horskou cyklistiku rozhodně ne :-)
Z Decatloního popisu bych měl pocit že to je skoro závodní speciál na světovej pohár xc. :)
„Určeno pro sportovní vyjížďky na horském kole.“
„Není vhodné na allmountain, enduro, BMX“
krásný kolo ideální zajít do Tesca, Kauflandu nebo třeba Mountfieldu, tam budou mít špičkový kola…
To už radši přidej 1500 a kup z decathlonu rockrider 520 i když pak zjistiš postupem času ,že vidlice nic netlumí a brzdy zas tak dobře nebrzdi ,že je třeba více davat sily do páček ,ale tak jako dle mě do začatku se to dá jakžstak i z mých zkušenosti ,ale v zivotě bych si to už nekoupil i když zbytek součastek byl celkem kvalitně vyrobeny ,že přežili i mé pády v začatcich než jsem to pak prodal a koupil dražší a lepší
Když jsem začal trochu více vydělávat (cca 8let zpět). Tak jsem též dostal nápad koupit kolo do 5 tis. Tak jsem šel do obchodu. Tam jsem jim oznámil svůj požadavek na kolo do 5000. Prodavače to nerozhodilo s klidem mi řekl zdali chci přední nebo zadní. Uražen jsem prodejnu opustil a zašel do tesca a koupil olprana fulla s kotoučema za 3450 Kč. Byl jsem na sebe hrdý jak jsem nakoupil než se mi při brzdění zvlnil kotouč 1 reklamace, pak jsem sjížděl kamenitou cestu a ohnul se ráfek 2 reklamace, nacož jsem kolo přenechal bratrovi. No a tomu se při jizdě po rozbité asfaltce kolo začlo půlit. Tak nastala 3 reklamace a vracení peněz. Z pul ročního vlastnění kola jsem ho měl doma měsíc a půl.
Mě se povedlo postavit si horáka na V s pevnou ocelovou vidlicí, do města a lehčího terénu a na dětskou sedačku kombinací šuplíku a bazaru za 4750. Viz můj profil a kolo City punk. Odhadem by se obdobné dalo postavit za 7 000 kč i s odměnou pro stavitele kombinací nových dílů z nižších řad a bazaru.
Mě se tedy podařilo HT postavit za 30, asi bych nějakou kačku ušetřil na vidli a rámu, určitě by se dalo ušetřit na řazení a brzdách, i sedlo bych asi koupil levnější, ale zase prdel má člověk jenom jednu, ale nakonec ať bych dělal co bych dělal, dostal bych se na cca těch u stavitelů prověřených 15–16 000 a to je hranice pod kterou je to na úkor spolehlivosti a funkce.
Hlavně život má člověk jeden. Nejsme kočky se sedmi životy:-)
Jasně :-)
Znal jsem chlápka, kterej se narodil 3×. Jmenoval se Milan Paumer. Hrdina.