Zdravím,
vybírám si nové kolo, ale bohužel jako student jsem omezeny rozpočtem pouze 15–20 000 Kč (pokud by se naskatla ale nějaká opravdu výhodná koupě, tak asi lehce výš jít mohu). Doposud jsem jezdil na kole jen občas, ale hraju fotbal a momentálně jsem po operaci kolene a k vůli zpěvnění svalů musím jezdit na kole více, tak jsem se rozhodl, že bych si chtěl nové kolo pořídit. I když jezdím 60% cykloztezky a 40% mírný terén, tak bych chtěl určitě horské kolo . Ze začátku jsem byl rozhodlý, že se podívám po nějakám Scott nebo Specialized, protože se mi líbí, ale jak jsem začal pročítat tady diskuze, tak to asi úplně nejlepší možnost skrze poměr/cena/výkon nebude. Hodně mě potom zaujalo tady tohle: https://www.joybike.cz/…-ram-mkii-1/, ale tam už cena vyšší a na bazaru žádné nejsou.
Má otázka tedy zní, dá se tedy v této cenové relaci něco vůbec vybrat? Co jsem tak pročítal starší diskuze, tak si nejsem vůbec jistý, ale bohužel jako studnet větší budget nemám. Jinak podle rozpočtu je to asi určitě na nějaké bazarové, že? Byl bych rád za veškeré rady a tipy a pokud by byl někdo tam moc hodný a poslal by mi třeba i rovnou odkaz na nějaký bazarový kus, tak bych byl nesmírně vděčný, protože jsem sice sportovec tělem i duší, ale tato technická část jde celkem mimo mě, moc se v tom nevyznám, nepohybuju a nerad bych šlapnul vedle. Potřeboval bych velikost kol 29" a rám nejspíše L (je mi 18 let a měřím ± 181cm).
Vím, že se tyto dotazy opakují často, takže pokud by to vadilo, tak určitě hned smažu, ale všechny starší vlákna jsem projel a přijde mi, že se v tom ještě více ztrácím + bych tedy uvítal i nějaké ty konkrétní tipy na bazarové kusy.
Všem předem moc děkuji.