Ahoj, chtěl bych si koupit nové HT horské kolo kolem těch 15–17000,– Docela se mi líbí značky schott, giant a merida, není podmínkou. výška 177cm rám tedy kolem 19. . Jo, a moc rád bych měl kola 29. Prosím poraďte mi .. :) Nejlépe více návrhů.
Ahoj, chtěl bych si koupit nové HT horské kolo kolem těch 15–17000,– Docela se mi líbí značky schott, giant a merida, není podmínkou. výška 177cm rám tedy kolem 19. . Jo, a moc rád bych měl kola 29. Prosím poraďte mi .. :) Nejlépe více návrhů.
Obrať se na místního stavitele scalara, za tvých 15–17 tisíc dostaneš hodně slušný kolo – viz například jeho aktuální inzerát.
Scotta merida jsou dost drahý = slabší výbava.
Giant by možná ještě šel.
Koukni na decathlon a nebo si nech kolo postavit na zakázku – paradoxně to bude mnohem výhodnější a za tu cenu dostaneš maximum.
Decathlon jako na potvoru v oblasti 14 – 20 tisíc je úplnej nesmysl. Silničky mají dobrý, hodně levný kola taky, ale takovou nejžádanější základní třídu biků nemají dobrou.
Nebo zkus bazar. Za takovou cenu se víc vyplatí koupit slušnou ojetinu, než nový low-end.
Obecně platí, že ceny MTB, vyhovujících aspoň trochu dnešním normám (tj.: hliníkový rám, odpružená vidlice olej-vzduch, hydraulické kotoučové brzdy, dutá středová osa (Hollowtech 2), pevná osa alespoň vepředu, ale lépe obě) začínají tak na 25 tisících.
To je pravda. Ja koupil v listopadu slusny kousek za moooc dobrou cenu. Kdybych ho bral ted novy,tak 25tis urcite. Chce to ale hlidat a koukat. Dobre kousky jsou hned pryc,nebo daleko.
A nehnal bych se automaticky do 19
19" bude ve většině případů velký (meřím stejně), spíš 17"-18"/M.
No a jaky ram bych mel mit?
Bohuzel nemam ani tuseni na co se na bazaru koukat. :(
A to je právě ono, v bazaru se dá sice koupit hodně zajímavých věcí, ale to je spíš pro ty, co se v problematice orientují, pro laika je to spolehlivá past a způsob jak si koupit draho a špatně. Proto bych se obrátil na stavitele a probral s ním svojí představu. je to nejrozumnější cesta jak si pořídit padnoucí kolo za rozumnou cenu.
Myslím že ta 19 bude pro tebe ideal. Já si ted kupoval novy mtb, mam 173 cm a vel. 17 a citim se akorat na tom ;)
a protože je o 4cm vyšší, tak má mít kolo o 4velikosti (17.5, 18, 18.5) větší? To je zrovna ta past jak píšou kluci výše. Prvně je třeba se poměřit a podle výsledku prověřovat geometrie kol co se najdou na bazaru. Tohle by mělo u dobrého stavitele odpadnout, ten snad podle výsledků měření by měl nabídnout odpovídající rám a poradit další doladění
Přesně, velikost rámu se nedá určit pouze z celkové výšky, já mám 179 cm a 17,5" na 29" a sedí úplně super :)
Hlavně brát tabulky velikosti od výrobců jako orientační. Na mě třeba rámy podle tabulky Spešlu pasují, dcera také neměla u MTB problém, ale u městského kola jí podle stejných tabulek byl rám velký. Takže zkoušet.
já to taky typuji, že Kraljanovi bude sedět něco max. okolo 18
Nevěděl by někdo někoho z okolí Liberce, kdy by byl ochotný kolo sestavit.. :) ?
z HK je maajkee… další místní stavitel… to zas tak daleko není, třeba ;-)
Důležitější než blízkost stavitele, bych viděl jeho možnosti ohledně vhodné nabídky a to hlavně rámu