Zdravím, vzhledem k žalostnému stavu mého 10 let starého Authora jsem se rozhodl, že je čas na pořízení nového kola. Na kole budu převážně jezdit po Praze, ale o víkendu ho vezmu do lesa a několikrát za rok vyrazím i na pořádný výlet(100+ km denně a terén).
Kolo tedy bude využívané celkem všestranně, nemusí vyloženě excelovat v ničem, ale zárověn by mělo být dobře použitelné celkem na všechno.
Poměrně důležité je pro mě, aby nevyžadovalo přehnaně častý servis, tedy kvalitní komponenty – hlavně přehazovačka a brzdy. Určitě bych rád, aby kolo vážilo pod 13kg (ideálně pod 12).
Měřím 175cm s tím, že nohy mám spíše kratší. Vážím momentálně 78kg v sezóně to bude ze zkušenosti spíše pod 74.
Rozpočet mám do 30 000, ale budu rád, když to bude spíše kolem 20 000, v zásadě mi jde hlavně o dobrý poměr cena/výkon/kvalita a i z toho důvodu se nejvíce přikláním ke koupi jemně jetého 2015 a novějšího modelu z druhé ruky/bazaru. Vzhledem k tomu, že se v kolech a komponentech vyznám spíše málo ocením jakékoli rozumné rady a tipy.