Chci se zeptat, jaká dvě jídla byste chtěli mít po závodě k obědu? Co upřednostňujete – guláš/rizoto/nějaké těstoviny/???
Díky, Adam.
Chci se zeptat, jaká dvě jídla byste chtěli mít po závodě k obědu? Co upřednostňujete – guláš/rizoto/nějaké těstoviny/???
Díky, Adam.
testovinovy salat s kurecim masem…
Díky! A spokojili byste se s jedním jídlem, nebo pokud by nebyla možnost výběru min. ze dvou, tak byste na závod ani nejeli?
na zavod se prece nejezdi kvuli jidlu ne? ;-)
Myslíš že budou lidi jezdit závod kvůli jídle? Třeba že je možný u nás v Čechách všechno, tak kdybych si chtěl zajezdit na kole, bude mi jedno co bude k jídlu. Na druhou stranu kdybych se chtěl dobře najíst, nepůjdu na závod :)
Jedno jídlo je málo. Na KŠ jsem vždycky vysomroval tak tři, abych neodešel z toho jídla hladovej :-)
souhlasím.
Klobásku a pívo.
když je vedro a je odvoz tak piv i víc :)
To jsou ty výhody cestování na závody s Emanuelle :-)))
gulas s chlebem / buchticky s kremem / testoviny s masem
klasika na KPZ pokazde mam chut na neco jineho :D ale buchticky a gulas vede
WTF, na KPŽ se dávají buchtičky s krémem?
jj a maji je luxusni teda :)
Asi začnu jezdit KPŽ kvůli buchtičkám! :-D
Jestli má rád buchty, doporučuji Kamenici, mlask… Nikdy bych nevěřil, že budu na 50 km trati zastavovat u občerstvovačky, než jsme poznal kamenické buchty :-)
Guláš nebo grilovaná klobása No.1! A pro vegetariány a divné lidi bych tam dal jako druhé nějaké ty těstoviny.
Dávám přednost těstovinám, ale když je guláš, tak se z toho neposeru, přece. :-)
většinou si dám rizoto a nikdy těstoviny,protože mi nechutnají.Největší radost by mi udělalo kdyby dávali „kuřecí nugety s hranolkama“ z mekáče :-)
Já většinou na KPŽ tlačím guláš páč všichni ostatní nad tím ohrnujou nos takže tam nikdy není fronta, za to rizoto vždycky dojde první, u těstovin je taky vždycky fronta jak sviňa, tak pokud nemám chuť na guláš tak ještě volím buchtičky.
Radost nikdy neuděláš všem, ale statisticky asi rizoto a těstoviny.
Jestli chcete pořádat nějakej závod, tak se na to rovnou můžeš vybodnout :-)
Vepřo, knedlo, zelo (sladký zelí) a k tomu pivo. A nebo aspoň teplou pizzu. I když v těch často polních podmínkách bude hnusný asi všechno. Ale na řízku se snad nic zkazit nedá! :-)
Pizza je to poslední, co bych po závodě hledal. :-D
To sladký zelí, to ti jen tak uklouzlo nebo chceš vyvolat flame :-)))
Ále, celej život to žeru s fakt kyselým zelím, že když někde narazím na trochu uleželý sladší a houskový knedlík, tak chrochtám blahem :-)
Ale fuj sladke zeli…Jak někdo může tak výborné jídlo takhle *******
Mám to stejně jak Flegmatik, celej život dokud jsem bydlel u našich jsem to jedl kysely a máti to kvůli tatíkovi dělala tak kyselý, že to „kroutilo šušňama v nosu“ Teď si libuju, moja ma ráda taky sladký a když mají přijít naši, tak udělá obě chutě.
zajimave, u me je to presne naopak..:)
Je mně jasné, že na závod se nejezdí kvůli jídlu, ale někteří závodníci to někdy dost řeší – bohužel…myslím bohužel z pořadatelského hlediska. Závod pořádáme v podhůří Bílých Karpat už asi 5. rokem, takže je to celkem rozběhlé – ale zjišťuju nároky lidí na stravu, ať se můžeme organizačně posunovat dál a dál. Díky všem, co zatím napsali. Adam
no hele mi v Mostě zase měli docela slušný jídla přímo v restauraci (výběr asi z pěti) … bohužel byla chvílema fronta a někteří si prostě stěžujou i na tohle.
Objektivně bys měl dodat, že ta fronta fakt nebyla zrovna malá…
nevím, 5 max 10 minut? … já to měl asi na pět minut… chápu že to otravuje každýho
zase to bylo MČR takže minimálně o 100 lidí víc než ostatní ročníky tak letos to snad bude lepší :)
Já tam šel až s klukama, co dojížděli o dost pozdějš a to už byla fronta fakt dost dlouhá, navíc toho dost už neměli. Kolik přesně nevím…
Mimochodem, půjde zařídit první vlna na základě loňskýho výsledku, i když letos pravděpodobně budu jezdit bez licence?
vacsinou vyrabujem stanok s melonami :) Ale inak mi to je jedno. Vsetky tri spomenute su OK.
Pravda, za melouny se taky přimlouvám, to je po dojezdu něco :)
co jsem měl nejlepší byly těstoviny s kuřecím masem na sudetech 2010 – to jsem si šel pro 3 nebo 4 přídavky.
naopak nejhorší odpornej tlustej guláš (už nevim jestli to byla šela, merida nebo malevil.)
takže těstoviny, rizoto jsou OK, guláš už pro mě moc ne (ale zase někdo má radši guláš) a jinak předem nevím co bude v cíli za jídlo takže ten závod stejně musím jet a doufat :D
Taky si myslím, že rizoto je OK volba a jako druhé třeba těstoviny, ale tak to se ještě uvidí.
Imho je rizoto děsně háklivé na kvalitu přípravy, použitých surovin a dobu uchování v teplém stavu. Je tam velké riziko, že nebude dobré a rideři budou brblat, proto bych se mu vyhnul.
ale zase to je jídlo,které si lidi dávají když už mají na výběr,takže já bych ho nechal
To byla taky věc diskuze – jestli by bylo lepší dát naa výběr ze dvou jídel, ev. nechat jedno a hotovo. Ale zas na druhou stranu, nemusíme se trefit všem do chuti a pak by to dělalo taky špatný dojem – i když je to jen jídlo.
Za mne poctivý guláš s ČERSTVÝM chlebem nebo pečivem.
dej si za mě :) teda chleba mi nech to je jedíný co jím z toho chleba a trochu omáčky :D
Já to samé, guláš bez masa a s dvojitou dávkou chleba + pivo :-)
Ono je to vcelku jedno, hlavně to musí být poživatelné. Místy se ty těstoviny s něčím z pytlíku vážně pozřít nedají a to bych radši uvítal nižší startovné. Zkazit se dají jak těstoviny, tak guláš s rizotem, ale tak nějak bych inklinoval ke guláši, kde nějaká umělotina zase tolik nehrozí (kromě jíšky).
Na tom guláši snad ani není co zkazit…
Ale je – stačí aby si kuchařka při začátku vaření někam odskočila, připálí cibulku a celý guláš chutná jak briketa – bohužel osobní zkušenost…
Přesně. Taky hodně záleží na tom, co použiješ za tuk na osmažení cibulky. Na mase záleží obrovsky moc. Paprika, kterou do toho dáš, taky chuť ovlivňuje zásadně. Stejně jako to, jestli maso zaleješ vývarem nebo vodou (s Masoxem :-/). Záleží i na tom, jak dlouho a jakým způsobem to vaříš…
Gulas, veprova kyta na rostu, klobasky, pivo
A abych vysvětlil podstatu tohoto tématu – kdyby bylo na mě, tak nechám jedno jídlo a hotovo (buď ber, nebo buď hladný), ale snaha týmu je, aby se zvyšoval komfort pro závodníky, tak proto dvě jídla. Myslím, že ani s tím jedním by se toho moc nezkazilo, ale náš „zákazník“ – náš pán…
kdybych se k tomu mel vyjadrit obecne tak bych radeji levnejsi startovne a bez jidla, za usetrene penize si clovek koupi nebo pripravi na co ma chut… :)
cpat do sebe gulas hnedka jak dojedes neni pro me to prave…
jeste vzpominam jak bylo dost lidem po jednom gulasi na petysi mozna tak 2 roky zpatky blbe, jeste ze jsem ho nejedl :D
Jeden rok se po Silesii posrala/poblila tři čtvrtina startovního pole, ptž se jim do jídla a vody dostaly nějaké bakterie. :-D
já myslím že to startovné by stejně nebylo o moc levnější.
Nejhorší zjištění pro mě bylo na okoloměst,že dávají pouze těstoviny a birel,takže jsem byl o „hladu a žízni“ :-)
Tam jsou ty těstoviny stejně většinou nepoživatelné.
souhlas to je peklo. navíc ten birell :/
Kde jsou ty časy, když Petyša končil na Dílech. Tam byl guláš vždycky poctivý přepychový.
Na propagaci závodu se podílí i započatá spolupráce s Hertl sport Skalica (SK) a vytvoření miniseriálu o Krále Bílých Karpat. První část se jede 14. 4. 12 v rekreační oblasti Zlatnická dolina – 3km od Skalice a druhá část je náš závod – Karpatský pedál 2012, který se jede 14. 7. 12 z Javorníku u Velké nad Veličkou. Obě části se jedou přes krásné prostředí Bílých Karpat (dubnová část v okolí nádherných Kovalovských luk a červencová část v okolí Velké Javořiny). Obě části jsou jak na 25km, tak na 50km – dubnová část se skládá z okruhu o 25km (takže zájemci o delší variantu ho absolvují dvakrát) a červencová část je jak na 25km, tak na 45 – 50km (rozdílná trať). Dubnový závod na Slovensku je i v akcích na ivelu.cz (Cannondale Král Záhoria 2012), takže supr a je tam i odkaz na naše stránky s propozicema červenového závodu – www.maniacpedals.cz, takže se snažíme, jak to jde! Adam