Po 20letech asi nastal čas opustit staré kolo a pořídit novější, konečně se snad s koncem letošní sezóny zbavím všech vozíků, tyčí, ......
Najezdím kolem 1000–1500km ročně, možná to teď půjde nahoru, protože po jarním úraze budu asi muset zanechat basketu, tak se budu snažit dovybavit na prodloužení sezóny, případně i na zimní provoz, abych se udržel na těch 120kg.
Jezdím hlavně cestařinu od asfaltu po nezpevněné, sem tam nějaký singltrack, ale to mě nějak extra nebere, tak pokud tak ty přirozené jako třeba od Hemzalova mostu do Adamova. Hodně v kopcích, který mám kolem sebe.
Varianty, které mě napadly, tak vzít nějakou konfekci a k té dotazy: kam sáhnout. Manželce jsem nedávno koupil kross s katalogovkou kolem 24tKč, reálně asi za 17 a přijde mě to jako solidní kolo za přiměřenou cenu, ale nejsem žádný fajnšmekr a znalec.
Druhá varianta by byla stavba na míru, k tomu tedy dotaz, kde v Brně?
Na svoje kolo nemám extra nároky, snad jen odolnost na mých 120kg, ¨kterých bych se sice rád zbavil, ale nějak se nedaří :) Netoužím pod FULLu, ale třeba když mě někdo řeknete, proč bych měl, tak změním názor. Rozpočet jsem si dal někde kolem 30tKč, a pokud by se mělo jít do konfekce, tak bych rád využil slevy před koncem sezóny, kdy by se dalo dostat na tuto cenu z katalogovky kolem 45tKč. .