Ahoj všem,
jak se píše při založení nového tématu, tak jsem pečlivě prohlédl všechna vlákna a téma tu je 10000000×, nicméně zastaralé (2014 a dříve).
Proto bych chtěl poprosit o radu – jaký je podle vás v současnosti kvalitní hardtail do 30.000 Kč?
toto je totiž můj cenový limit (šlo by i 35.000 Kč, ale to už bych radši začal měl za tuhle cenu full). Častokrát ve starších vláknech čtu, že v ceně do 30–35.000 Kč se dobrý full nesežene (maximálně nižší střední třída), ale že za tuhle cenu se sežene velmi, velmi dobrý HT (střední a výš). Měsíc projíždím katalogy a jednotlivá kola, která zaujala, tak jsem si jejich charakteristiky a hodnocení prověřoval zde nebo ve všech existujících recenzích.
A musím říct, že recenze na tato kola (HT v ceně do 30.000 Kč) všechny končily větou, že se jedná o kolo na občasné příjemné rekreační vyjížďky, ale na tvrdší podmínky (závody, horší úseky) nejsou udržitelné (Rockhopper, grand canyon, Giant, Cannondale). Tak jsem z toho už takový unavený – co si myslíte existuje vůbec kvalitní hardtail v této cenové kategorii pro specifikaci níže nebo vlastně ne?
Co se mojí specifikace týče, tak sháním horské kolo na celodenní výlety v horách a do tvrdších terénů, na traily a rád bych třeba 5× za rok sjel hobby závod v XC nebo maratonu. Objem kilometrů je tak 2–3000 km ročně, tělesné proporce mám 178 cm a 80 kg,
Nedělám si iluze, že by to kolo mělo super všechny komponenty,spíš bych toto kolo bych chtěl vzít jako co nejlepší základ a v dalších letech komponenty postupně měnit za vyšší třídy.
Co myslíte, existuje vůbec něco takového? :)
Moc děkuju za jakoukoli radu nebo nasměrování,
Užijte si den,