Zdravim.Na zadním kole mi odešel LX náboj,tak jsem se rozhodl že si pořídím nová celá kola.Nové náby budou XT 2008,ale nevím jaký ráfek.Požadavky by byly aby byl pevný,lehký a stál do 500kč protože víc si nemužu dovolit. Díky všem :)
Zdravim.Na zadním kole mi odešel LX náboj,tak jsem se rozhodl že si pořídím nová celá kola.Nové náby budou XT 2008,ale nevím jaký ráfek.Požadavky by byly aby byl pevný,lehký a stál do 500kč protože víc si nemužu dovolit. Díky všem :)
Mach MX
machy mam tedka,spokojenost za dobre penize,ale chci zkusit neco jineho :)
nikdo??
Mavic XM 317. Zatim po 3kkm spokojenost, centrovat jsem nemusel ani jednou. Ale nejezdim zadny extra drsarny.
ja to chci na závody a na hory,takže to šetřit moc nebudu,slyšel jsem že ty 317 prej praskaj
to by me zajimalo,chcu je totiz hodin na nove kola
Nemlel si nahodou neco o AC kolech? ;)
cele kola ne,pokud vse vyjde,budou AC naboje
Tak co treba DT x450? Jsou ale o trochu drazsi, jinak bych bral ty XM317.. Ja vozim uz tretim rokem XM117, coz jsou stejne, akorat bez kaliskovani a naprosta pohoda… vubec je nesetrim:)
Volil bych Mavic XM 317 www.netbike.cz/select_det.php?… Dt Swiss X450 je dražší, mám pocit že jenom v černé barvě(boky frézované stříbrné:) a navíc má po obvodu ráfků indikátory probrždění. Oba ráfky jsou spojeny vložkou, oba mají kalíšky, oba spolehlivé;)
jsou sice dražší, ale když u nich koupíš celá kola, tak to dělá 200 na obou kolech. Tak jsem radši vzal DT, ale nedokážu to nějak rozumně zdůvodnit :-)
Mě celkem zaujal tento ráfek. Bohužel nevím, jak cena www.remerx.cz/index.php?…
www.cykloserver.cz/…/CsClNfo.Asp?… zajmavý je ten indikator ze kterého po probrždění uniká barva
remerx Eagle
eagel, dragon, cena/výkon OK – 20kkm do probrždění při celoročním ježdění, někdy lupou na zadním kalíšky, poslední model zatím OK zdá se že nelupe. Výplet do 2 stovek, dráty DT, špalky BBB nebo Baradin, uetříš a svezeš se.
no uvidim jak to výjde,rozpočet tak 3tkč,1800naby,kdyby 1000ráfky a zbytek výplet,a špalky rozhodne BBB
jj ty dragony sou dost v pohode, sem si je dal na bajka jenom docasne nez prijde vyplata a koupim novy a ted na nich mam najeto tak 1000km a nemam nejmensi duvod menit vyplet je pevny, drzi, jeste sem ani necentroval ;-)
ozivim tema. co byste volili za v-brake rafek na ocelacka made in USA? vyber je dnes dosti omezeny… libi se mi SunRingle CR18, ale dostupnost velmi spatna. proto neco realnejsiho:
predem diky za nazory, prip. dalsi tipy. predstava ceny za rafek – do tisice Kc.
Nestaci remerx dragon za 200–250kc? :-)
Mam dobre zkusenosti s RMX Galactic. Lehky, pevny a odolny, std sirka 19 mm. Mam je uz 3 rokem na trekovem kole a po cykostezce rozhodne nejezdim, hlavne tady u nas po stezkach v horach co pevna dovoli. Uz druhe, menim jen kvuli probrzdeni. Tazke za me jo. Pokud nejsi extra tezky nebo to nebudes moc prasit, tak na XC dostatecne. Ta vysoka tuhost je znat uz pri centrovani. Tento rafek je fakt povedeny. Muzu srovnat s Gr. Hammer, Dragon, Mach 1 ad.
diky za tip