• robb

Vyhraje letos nějaký monument cyklokrosař, bude Sagan opravovat představec za jízdy nebo si odskočí do příkopu anebo jen někoho rozpláče v cíli, odpáře Terpstra týmového kolegu v úniku, podělá Quickstep nějakou klasiku nebo to podělají při focení s fanynkou a kdo vyhraje selátko na Tro-Bro Leon........?

Níže je kalendář:

https://www.cyclist.co.uk/…ents-cobbles

0 0
    • milan.v  

Už teď jsem natěšený, jen budu muset zrežírovat vlastní ježdění s kalendářem, aby mi nic neuniklo… :o)

0 0
    • robb  

Možná si ještě pamatujete, že během podzimu proběhla zpráva o opravě kostek v úseku Arenberg. Mělo se jednat o vyplnění spár betonem.

Tady je průběh a výsledek:

https://twitter.com/…863813472256

https://twitter.com/…782600962048

https://twitter.com/…967228436481

0 0
    • karf  

A co Štybar? Já na něj docela sázím, že nějaký to zlato uloví.

0 0
      • robb  

Terpstra tam není, ale pořád je tam Gilbert a spousta dalších kluků, ale občas je to dost o štěstí. Letos mu končí smlouva, ale nedivil bych se kdyby zůstal v Quickstepu dál. Monument bych mu přál.

0 0
    • robb  

Příští neděli první klasika Omloop Het Nieuwsblad

http://www.steephill.tv/…-nieuwsblad/

0 0
    • robb  

Woutovo klasikářský program:

https://www.woutvanaert.be/programma

Klasiky na kterých se objeví Mathieu:

Gent-Wevelgem

Dwars door Vlaanderen

Ronde van Vlaanderen

De Branbantse Pijl

0 0
    • jonys  

Tak jak v sobotu? Sep? Ten zavod umi,na vitr ma figuru a spurt dobry. Kdysi tu prejel Boonena,loni vlastne on zavelel k rozhodujici selekci a byl myslim posledni,kdo se pokusil Valgrena chytat..minuly tyden se dockal uklidnujici byhry po 3 letech.

Nebo kdo podle vas?

0 0
      • robb  

Tipuji někoho z Quickstepu

0 0
        • jonys  

Dobře, ale takhle se to divadlo nedá hrát :-)

Takže za mě:

***** Vanmarcke, Trentin

**** Avermaet, Colbrelli (když bude mokro), Matthews

*** Demare, Štybar, Naesen, Van Aert

** Lampaert, Lucenko, Terpstra

• Magnus Cort, Van Barlee, Wellens
          0 0
          • Delkim  

Dokud nenapíše TREATT tak jsou ty tipy o ničem :)))

0 0
          • robb  

„Když nemáte Quickstep, dejte tam belgičana“ J.Babica

Mimo Quickstep bych tipl Benoot, Van Aert, Wellens

0 0
          • Karaya  

Nepodceňuj Zdendu :-)

0 0
            • jonys  

Já ho nepodceňuju. Ale jeho šance musíš dělit cca třema. Protože když cukne Gilbert nebo Lampaert, má po závodě, i kdyby měl v nohách turbo, musí zůstat sedět…Takže zatímco Terpstra nebo Vanmarcke jsou jasní lídři a ostatní se rozkrájí aby je dostali, kam mají, u QS je vždycky tenhle problém. Podobně Astana nebo Lotto Soudal.

Jinak: bude asi foukat, takže nějaký one man show je míň pravděpodobný, proto víc věřím chlapům s dobrým finišem. No a tam si v případě Štybyho nebudeme malovat pohádky.

0 0
              • tromboonen  

Haha :)

0 0
                • jonys  

Nevím, co je na tom k smíchu. Kdybys někdy sázel a rozuměl pojmům jako hodnota kurzu, pochopil bys, co píšu. Moje sázky šly tím směrem a s takovým money managementem jako mám nadepsáno výše – ohvězdičkoval jsem 14 lidí (Demare nejel), z nich 7 bylo v top 10, mám mezi nimi vítěze, komplet top 3 a z top 5 mi chybí jen Teuns. Že jsem na Zdendu měl jen 3/10 a ne 5/10 je kosmetický detail. Tvé tipy jsem neviděl…

0 0
                  • tromboonen  

Sorry, já to čet až po cíli, tak jen pousmání, že to bylůo o sázení jsem nevěděl, o tom radši nic nevím, nic ve zlém samozřejmě :)

0 0
                    • jonys  

Ne, dobrý. Já to z toho pohledu psal-že Štyby jako jo, ale to riziko, že z QS bude vepředu někdo další tam musíš zahrnout. Takže nemůžeš nasypat na něj tak, jako kdyby byl v „béčkovým“ týmu jasná jednička. Měl jsem ho třeba v duelu s Gilbertem, protože tam byl kurs 2.25 tuším, což mi přišlo zkusitelný, protože právě z uvedených důvodů je ten duel vždy v podstatě 50/50, prostě kdo skočí o rozhodující selekce, ten z nich bude lepší…Takže určitě by jen vůl hrál Philla za 1.60.

0 0
              • Karaya  

:-) Já ti to říkal. Letošní jaro má fazónu a naznal, že je potřeba udělat něco i s taktikou a vyjet si novou smlouvu. Krom toho z nich byl v kopci nejsilnější.

0 0
                • Hroch obojzhivelnyj  

Jo to taky dost pomuze, byt nejsilnejsi :-) Tesim se na Strade Bianche.

0 0
                  • tromboonen  

Jedeš tam a budeš tam nejsilnější? :)

0 0
                    • Hroch obojzhivelnyj  

Ja ne, doufam ze Styby. Jedem do tech koncin o tyden pozdeji, ale nikdo o stradach nechce ani slyset. Jen Madik, ale ten si ublizil a nejede :-(

0 0
                      • tromboonen  

No já jen vím, žes tam jezdil nějakej jako retro závod, a bylo to napsáno tak otevřeně, že bys moh i doufat pro sebe… spíš jsem to psal pro úsměv.

Že Štyby taky doufám, na ten závod zdá se měl a dostal na něm i příležitost, pak už nebyl takový jaký měl, teď situace snad jiná, ale stejně bych mu přál to Roubaix konečně, pokud by mu dali minimálně volnou ruku, tak by to mohlo, při jeho současné formě, štěstí a povědomí vyjít. Taky nemuselo, ale když bude jen trojka nebo něco, tak prostě dopředu sám nepůjde, takový asi furt není, ledaže by se tam dostal náhodou, nebo už se z něj pomalu stává spíš polovrchař? Nevím, těžko říct, každopádně letos se mu konečně daří, snad to bude pokračovat a ti co se furt jmenujou jinak jej nebudou aspoň omezovat rozkazy a pozicemi pro team, to by asi bylo nejlepší :)

0 0
                      • madik  

To me taky mrzi, takhle se na strady taky vubec nepodivas :( Jedine solo.

0 0
                • jonys  

Opakuju: já ho nepodcenil, měl jsem na něj vsazeno, ale jen v poměru 3/10 z uvedených důvodů.

0 0
          • milan.v  

Myslím si, že zítra nám vytře zrak někdo nečekaný…

Jinak Van Aert rozhodně nemá vyladěno tak, aby byl vepředu, to samé, si myslím, GVA… To už bych spíše viděl Gilberta, ten se jevil na úvod sezóny našláple a jestli na něj navíc pojedou…

Štyby bude mít bohužel dle mého zase nějakou „úlohu“… :o/

0 0
            • Melvin  

Van Aert bude vepredu, je rozjety z krosu, v rozhovoru taky rikal, ze je na tom dobre. Navic ma silny tym v porovnani z lonskem. Zajimave bude jak si povede Terpstra bez podpory, kterou mel v Quick Stepu. Styby ma urcite dobrou formu, ale jak rikas, bude hodne zalezet jestli ho zase neobetujou.

0 0
              • milan.v  

Štyby je teď nejsilnější, co jsem ho za poslední dva roky viděl, naposledy měl takovou sílu a tah v Paříž – Roubaix, kde to bohužel o fous nedotáhl…

Politika podlahářů je ale dost nečitelná a pro nás bohužel většinou ve prospěch někoho jiného, ale rád bych se mýlil, abychom zítra konečně mohli vidět modrý vlak jedoucí na našeho borce…

Van Aert mi přišel takový zvadlý poslední závody v CX, rozhodně to nebyl ten silný mistr světa jako dříve, třeba to ladil právě na tu silnici a bude na tom fakt dobře a jak říkáš, trochu se jeho přestupem situace změnila, bude mít pomocníky, tak uvidíme…

Třeba v lednové 53×11 je snad v každém druhém článku v nějakém rozhovoru zmínka o tom, že ten a ten cyklista se chce zaměřit na jarní klasiky, až mě to překvapilo, kolik lidí k nim vzhlíží a kolik lidí na nich chce opravdu uspět…

0 0
                •  
                  Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                  0 0
      • robb  

Pár fotek z obhlídky trati

http://www.steephill.tv/…tos/page-01/

0 0
    • kucka7  

Prosim nejaky odkaz kde to poběží, psali Eurosport od 14h. ,Ale ten nemám. Diky

0 0
    • Šakul  

Tak Zdenda vypadá dost dobře, už jen zvládnout tu koncovku a je to doma.

0 0
    • plzakj  

Zdenda si s tema belganama krasne vytrel zadek. I s celym QS. Gratulace!

0 0
    • kucka7  

Nádhera!!!!

0 0
    • Delkim  

Paráda !!!!!!

0 0
      • oberleutnant Weiss  

***** jooo!!! Slušnej začátek sezóny – dva víkendy, dvě výhry. Jen tak dál…

0 0
        • Namtos  

Zřejmě se zimní příprava na cyklokrosu vyplácí.

0 0
          • Janes  

Tak to byla sázka o všechno, věděl, že ve finiši skupiny by neměl nárok. Nádhera na to koukat, už v tom stoupání bylo vidět, že radši chcípne, než by to nechal plavat. Myslím, že tam se Van Avermatovi dostal do hlavy. A mazácky si vybral pravej moment, zrovna, když po sobě koukali na špici, kdo pojede. :-)))

0 0
          • jonys  

Přesně! Ty peaky na hellingách ho nevyždímaly úplně a i ten nástup měl dynamitový.

0 0
        •  
          0 0
    • tromboonen  

Štyby jooo! Já zapnul na konec jedinou live z odkazu, co fungovala, Eurosport, ale ne ta placená, pořád to vypadávalo, ale konec tam byl jasně, dneska na to teda měl s velkým M, ani Terpstra se na ně nedotáh, jen by mě zajímalo, jestli měl pozici „leadera“ v teamu a ostatní mu předtím občas pomohli, nebo jestli si to jen hlídal sám na čele a pak naprosto super? A celou dobu jsem se koukal jen na „profi 2019“, ne do novejch témat, tak to tady repostnu, nemá někdo něco inside od vlků?

Štyby moc dobrý, snad mu to nedali jen jako hnoják na zahájení, akorát doufám, že na větších klasikách nebude zas jen makat, i dneska vypadal, že občas makal už dřív, doufám, že pro sebe, ne pro někoho jiného, ale kdoví, celý jsem to nesledoval a co jo, to jen občas, Muur mi třeba vypad a neběžel, ale Štyby vypadá, že na něm nezaváhal ani na chvíli a Terpstra se na ně prostě nedotáh, by mě zajímalo, jak by to vypadalo, kdyby se dotáh…

0 0
      • Melvin  

Bych spis rekl, ze dostal ukol skakat do uniku a ono to vyslo. Jako lidri meli byt Gilbert a Lampaert, jestli se nepletu. Celkove to mel Quick step dobre rozjete, ikdyby ten unik dojeli.

0 0
        • jonys  

Pleteš. Levevre zas plácal cosi o 3 lídrech a Jungels že je volný pták…Ještě že se Štyby nedíval vpravo vlevo a prodal formu.

0 0
      • plzakj  

Podle toho prubehu Styby lidr nebyl. Spis Lampart. Pak ale Lamparta oddelil nestastnej pad nekho z Lotta pred nim asi 16km do konce a tech 5 uz ten naskok udrzelo. Krazne jel zdenda i do tech poslednich kopcu. Muur ze spice s GVA a na tom druhem tesne za GVA. Tam to asi bolelo :-)

0 0
        • cubista  

Ten z Lotto byl Benoot. To rozdělení Štybymu pomohlo. Face to face by dnes dal každého. Ale kdo ví, co by udělala ta týmová režie?

0 0
          • robb  

Benoot si zranil koleno, snad by měl být v pohodě na Strade Bianchi. Humor ho tedy nepřešel „He noted one positive thing about his crash, however. “From what I've heard is that the group rode away due to my crash so that's at least one thing I pulled off,“ Benoot said with a smile"

http://www.cyclingnews.com/…-nieuwsblad/?…

0 0
        • tromboonen  

Dík, no tak hlavně, že ukazuje teamu, že na to má, Terpstra už je jinde, na bývalého kolegu asi ohledy brát nebude, no on je nebral ani dokud byli spolu, tak uvidíme, co bude dál, tohle snad i trochu haluz s tím teamem, větrem, pády a taky že to není monument, ale co předved bylo max profi, hlavně konec s naprostým přehledem a žádné zmatkování, snad mu někdy toho leadera dají i na něco vetšího, jen aby z toho pak nebyl tak nervózní, že tam zase vyhoří… měl by spíš jezdit takhle a na nikoho nečekat ani nemakat vzadu, no třeba už to dojde i modrému teamu, on to proti nim asi neudělá, ale aspoň jako druhé eso pro případný problematický vývoj vzadu, aspoň to by si zasloužil a snad by tolik nezmatkoval. Vzadu je skoro jasný, že by se neudržel a vykrvácel pro někoho jiného, komu by pak mohlo nebo nemuselo dojít, na těch monumentech je přece jenom větší tlačenice, i když tady to bylo fakt slušný.

0 0
      • cubista  

Dnes by na Štybyho v jeho laufu nikdo neměl. Neutrhl ho ani GVA. A že to zkoušel ve 2 kopcích.

0 0
      • madik  

Styby byl dnes cely den na cele od utoku vetsi skupiny od cca 90km. Pak se to na chvili sjelo a byl ve skupince s Lampartem, ale nekdy kolem 20km se oddelil znovu na cele ve skupince 6 a to vydrzelo az do konce. Vpodstate drzel DQS na uzde a nedovolil jim dotahovat ujizdejici skupinky. Takze si cely tym namazal na chleba. A hlvne byl dnes jednoznacne nejsilnejsi ze vsech. Moc se tesim na Strade Bianca pristi tyden, tam bude nejvetsi favorit.

0 0
        • tromboonen  

Jo, tam má i výhodu z toho CX že jej nějaké bahýnko nerozhází, na to jsem zapomněl, na Strady… no a pak kdyby RB bylo konrčně zas jednou bahno a oni mu řekli jeď jak chceš, on se držel vepředu aby nehrozili pády jiných, aspoň ne moc, no to by už snad taky šlo, když nebude smůla…

0 0
    • Neťa  

Dneska se to prostě konečně sešlo. Zdenda má absolutorium za celý závod, šel si tvrdě za tím, a ten útok byl super, ale nebýt toho pádu Benoota, který tu skupinu roztrhl, mohlo být všechno jinak (stačilo jet v ten moment o jeden flek vzadu, tedy za Benootem, a už by to čelo asi taky nedojel). I to je ovšem krása cyklistiky a zvlášť těchto jarních klasik.

0 0
    • Fazzy  

Já viděl kulový, kdyby měl někdo odkaz na záznam, sem s nim. Já to zatim hledám marně..

0 0
    • robb  

Zítra už Kuurne-Brussels-Kuurne

http://www.steephill.tv/…sels-kuurne/

0 0
      • plzakj  

Tak mohl by Cerny neco predvest, kdyz Stybymu sebral triko na MCR. At jsou ty cesky barvy taky videt…

0 0
      • jonys  

***** Groenewegen, Trentin

**** Naesen, Ackermann

*** Colbrelli, Hagen, Lampaert, Terpstra

** Cort, Stuyven

• ŠTYBAR :-) a dalších 10 lidí, co se může ocitnout vepředu když se to rozseká na echelony
        0 0
        • milan.v  

Jo, Trentin se jeví hodně silně jak v dojezdech, tak i včera vypadal hodně dobře, takže toho bych také favorizoval.

Z podlahářů si bude chtít spravit chuť ale i Gilbert, Lampaert je jasný, Štyby na ně bude pracovat, to samé platí o Terpstrovi, Colbrellim a Matthewsovi.

No a vůbec bych se nedivil, kdyby dneska Van Avermaet jel jako včera na to své jedinečné trojnásobné vítězství na Omloopu, které se mu nepodařilo, tak aspoň dnes…

0 0
          • cubista  

GVA a Gilberta nevidím ve startovce. Nebo se mýlím? Tipnul bych Trentina, možná i Hagena. Ale bude to loterie a střílím od boku. Foukat bude v nárazech až 60 km/h od jihozápadu, takže při dojezdu docela peklo.

0 0
            • milan.v  

Aha, moje chyba, opravdu dnes nepojedou… Gilbert asi chystá všechno na Strade Bianche, které mu ještě chybí mezi vítězstvími…

0 0
              • tromboonen  

Vono tam bude i dost mladejch dravejch CXkářů za malé teamy, kteří budou mít volnou ruku, loni už jeden málem dotáh, jen v cíli mu chyběly zkušenosti s kopcem, nevím, jestli jede letos, ale určitě by si ten kopec natrénoval mezi tím, plus pokud vím, chystali se tam vpadnout další „part time silničáři“ co jsou jindy full time CX, je jich tam teď dost mladejch, co asi někam dojdou tam i tam?

0 0
                • jonys  

No Van Aerta na Bianche myslis? Ano,ten letos v silnym tymu a pote,co nabral svaly,bude silny. Ovsem uz presne vim,ze moji kone na Flandrech se budou jmenovat Van der Poel a Valverde. Doufam,ze na ne budou poradny kurzy!

0 0
                  •  
                    0 0
            • jonys  

Matthews taky ne,Vanmarcke taky ne.

0 0
              • milan.v  

No, je vidět, že jsem tu startovní listinu moc neprohlížel…

0 0
        • jonys  

Dneska slabota, ještě že tam do top 5 skočil Lamapert a Terpstra, Stuyven nejel, Trentin, Hagen a Colbrelli vzdali, strašná škoda Naesena! Bilanci jsem zachránil na poslední chvíli rychlou sázkou na Jungelse v live když do toho šlápl a na Tipsportu byl v tu chvíli kurs 4.75 (po LBL jsem mu věřil, ale byly to nervy).

Jinak nevím, co si slibuje Trek na klasikách od toho Pedersena…furt jakej je to spurtér, no to možná jo, ale ten borec má tak 15kg nadváhu, neskutečný prase! Ten by nepřejel ani kopec z Milady k dětské nemocnici. A Owain Doull je ***** kdo?!

0 0
    • milan.v  

Neskutečný závod, jelo se naplno, žádné velké pády, Štyby v čelní skupině kontroloval závod a ještě třešnička na dortu je krásné vítězství, kdy přejel Van Avermaeta a další…

Podlaháři jeli primárně na Lampaerta, soudím tak také dle toho, že byl pozvaný jako hlavní host studia po závodě na rozbor závodu…

Další, včetně Štybyho se měli chopit případné příležitosti, do karet nahrál ten pád Benoota, který oddělil čelo skupiny se Štybym a ten toho pak využil.

Obrovský kus práce odvedl Oss, ten toho odtáhl opravdu hodně, také ho to totálně oddělalo.

Mýlil jsem se ve formě Van Avermaeta, má vyladěno na nejvyšší stupeň, to co předváděl, bylo neskutečné, navíc ke konci nedal vůbec nikomu šanci cokoliv zkusit, s přehledem přejel celou skupinu a to tam žádní nazdárci nebyli…

Dovolím si ještě jít dál, na Van Avermaeta pracovalo celé CCC v první části závodu, to Štyby si to musel opravdu odmakat, o to je to vítězství je cennější. SKY se dlouho pokoušel dotáhnout Stannarda a Direct Energie Terpstru na čelo, ale tím brutálním pojetím čelní skupiny jim odskočili a nedali příležitost.

Jo a ještě dovětek, podlaháři tam měli dneska do počtu nějaké zoufalce, už dlouho jsem neviděl, aby byla půlka týmu na chvostu balíku a když v průběhu doskočil peloton čelní skupinu, v podstatě nosiči vody zůstali vzadu a nepomohli hlavním hvězdám…

0 0
      •  
        0 0
      • cubista  

Chválíš Osse. Ano, včera jsem si uvědomil, proč si ho Sagi tak cenní. Ohromnej pracant.

0 0
        • milan.v  

Tím, že tam s nimi byl v čelní skupině a jako dělník bez ambicí neměl problém za to brát na špici častěji než ostatní, jim, tedy i Štybymu hodně pomohl.

Líbí se mi jeho styl a klid, není na něm ani vidět, že jede 400–500w, vypadá, že si vyrazil na nákup… :-D

Navíc ho sleduji na Stravě, je to neuvěřitelný pohodář, klidně vyrazí na kole na bikepacking na několik dnů, užívá si života… Teď s ním byla na GCN ITA reportáž, jeho vyjížďka, dává si do těla, drtí nějaký kopec na své pravidelné trase na hodně nízkou kadenci, až mě to překvapilo… Je sice vysoký a hubený, ale má obrovskou sílu.

0 0
          • jonti  

Nemyslim, ze by tam Oss jel bez ambici, jen proste na to ma vic po rovine kdyz se drzi stale vysoke tempo nez do prudkych kopcu na par minut.

0 0
          •  
            0 0
          • robb  

jj, sympaťák. Sleduji ho na instagramu a navíc se snaží propagovat akci, aby lidé v Itálii používali světla na kole i během dne, kvůli bezpečnosti.

0 0
            • milan.v  

Je to takový moderní hippiesák, pankáč… :o)

0 0
            • bodlak2  

Povinné světlo na kole i ve dne? Pane bože ochraňuj mě před podobnými dobrosery.

0 0
              • tromboonen  

O povinném tady myslím někdo nemluvil, v Itálii se kolikrát řídí trochu jinak, i hůř než u nás, chceš jezdit jako frajer a abys dobře vypadal a skončit jako ten, co občas povozil na kole papouška? No ono záleží na místě i na druhu cest, na způsobu a rychlosti jízdy, ale jemu se to stalo relativně na severu, kde se ještě jezdí slušně, ten člověk v dodávce si jej buď nevšim, nebo si myslel, že jede pomalejc, a to byl jeho fanoušek a fanoušek cyklistiky, kdyby se tam rychle pohybovalo světlo, zaregistruje to líp, řek bych. Každého věc, podle toho, jak a kde jezdí, mě lidi z vedlejší vjedou do cesty poměrně často, čekaj pomalýho šneka holt, a já vlastně až na výjimky docela pomalej šnek jsem, ale kdybych chtěl jezdit strop a někdy se dostal na takovou úroveň, klidně si tam to světlo dám, na aero si nehraju a i brašnu pod sedlem vozím, než mít obrovský boule zezadu v dresu… malej halogen nebo blikačka nikoho přes den neoslní a lidi si líp všimnou, jak rychle asi jedeš :)

0 0
                • bodlak2  

OK, jestli to propaguje jako dobrovolné nic proti tomu, jen aby se z toho nestala povinnost. Jenže když se bude všude svítit tak za chvíli budou řidiči čumět jen na světla. O nedání přednosti něco vím, naposledy před 14 dny mě sestřelilo auto z vedlejší a řešil jsem nové kolo.

0 0
              • Janes  

A co by Ti na tom jako vadilo? Já to dělám běžně, zadní bliknu zapínám pokaždý.

Měl bys vidět, když v neděli odpoledne jedu Kokořínským dolem a v tom věčným kmitání světla zkrze stromy přímo do ksichtu bych za zapnutý blikačky tý tuny kolistů dal zlato.

0 0
          • plzakj  

Souhlas. Pomohl jim hodne. Kdyby tam nebyl, tak by zbytek na sebe akorat koukal, kdo pojede, a unik by skoncil.

0 0
    • milan.v  

Hezky shrnuto…

Zdeněk Štybar: „Konečně!"

https://www.roadcycling.cz/…denek-stybar-„konecne

0 0
    • tromboonen  

Hele nemůžu nikde najít přehlednej plánek profilu, co jsou věci na Steephillu tak tam nejsou ani kilometry ani časy, nemám to čas hledat a potřeboval bych pracovat a nerozptylovat se ani tickerem, to bych toho moh nechat, teď vařím a jinak bych měl pracovat a pak bych se možná kouknul na Oude Kware a dál, tam se bude asi lámat chleba, buď pak na celý nebo jen ty nejdůležitější kousky, do tý doby je to loterie a může se stát cokoli, v jakém KM je zhruba Oude? to bych snad dokázal ohlídat bez utíkání od práce, jestli bude někde decentní přenos na netu.

Dík.

0 0
      • Polka  

Vždyť to na Steepu je, Oude je na 115tým km.

0 0
      • robb  

Tady se k tomu dá proklikat. Je tam i interaktivní mapa

https://www.cyclingstage.com/…kuurne-2019/

0 0
        • tromboonen  

Díky kluci, ne když u toho vaříte rybu :) Na mapách co jsem viděl byly jen celkové km a ne ty u kopců, profily nebyly v měřítku ani co do výšky kopců, ani co do dálky, natož aby měly staničníky… no už jsem musel skončit a pak do toho radši nebudu zabředávat, nemám to v oku a na mapě nebyly ani šipky kudy se pojede, no rychlokvaš pro mě letos, jen jsem přečet analýzu a usoudil, že Oude bude ten nej moment, pak se uvidí, jestli tam bude zajímavo a jak dopadne závěr, podle počasi to asi na sprint nebude, ale tipovat je letos skoro nemožný, někdo to může mít jako cíl s velkým c a všechno k tomu směřoval, nebo to může nakonec být o štěstí a pádech jako včera… uvidíme. Vrchař Štyby by to moh vzít jako kompenzaci, jako trénink na Strady, nebo jako další důkaz o super formě :)

0 0
    • tromboonen  

Tak dneska Jungels? Taky naprosto zaslouženě a famózně…

0 0
      • tromboonen  

A je to, ani Terpstra vychcánek ani Skyáč s tím nic nenadělali, něco v tom QS funguje, Štyby blízko za ním, gratuloval jako první a taky evidentně nebyl úplně marnej.

0 0
        • Johny.Merida  

Ještě jedou :-)…tak dojeli. QS palec nahoru.

0 0
        • plzakj  

Kdyby ho ten balik sjel, tak bych Stybymu do sporta veril :-)

Terpstra mi zklama, ze to nezkusil. Asi po vcerejsku neprisla superkompenzace :-D

0 0
          • Pessinger  

Bob si to dnes zasloužil :-) Pěkně ten boreček ze Sky, jak to tam rval na konci a trochu to tam lehlo v cílové rovince, viděl jsem tam dres quick step a modlil se ať to není Zdenda :-)

0 0
      • robb  

.

0 0
        • tromboonen  

Ehm ehm zrovna v jeho případě :) Možná byl součást packu, ale dost sobecká a toužící radši po horším teamu, zato nezpochybnitelné pozici leadera, no není všechno vždycky co se třpytí :)

0 0
    • milan.v  

Ještě pár fotek z včerejšího Omloopu pro potěchu… :o)

0 0
    • tromboonen  

Hele nemáte někdo odkaz na ty GCN živý komentáře? Nebo odkud se tam lese? Dneska určitě byl, podíval bych se jak jsou na tom když už mi nic jiného nešlo, ale zaboha jsem nemoh najít odkaz na GCN ani You Tube a objednávat si odběr všech kanálů se mi nechtělo, čumím radši jenom na to, co mě zajímá na GCN, občas Tech, ty komenty během závodu i s obrazem jsem jako odkaz někde viděl a dneska na rychlo nic ani na cizích GCN kanálech v jiných jazycích… jen pro strýce příhodu, ty TV odkazy na Steephillu šly nějak do kytek se zatím zdá.

0 0
    • milan.v  

Krásně popsáno, včetně informací pod pokličkou z průběhu závodu, které potvrzují některé předchozí domněnky a věci zde řečené… ;o)

Konečně pánem kostkové klasiky. Jak si Štybar řekl o důvěru šéfů týmu

https://www.idnes.cz/…klistika_ten

0 0
      • plzakj  

Rekl bych, ze ten moment, kdy ho nechali spolupracovat, byl dobre patrnej i v tv. Do te doby se na spici jen protocil a cekal na zbytek. Pak najeli pod kopce a zacal za to brat.

0 0
        • milan.v  

Máš pravdu, stejné to bylo včera, kdy doslova zašpuntovali na základě pokynu ve vysílačce stíhací skupinu a nenechali navýšit stíhací tempo, jinak by Jungelse balík dojel.

0 0
    • milan.v  

Štybar míří na italské bílé cesty. Radši slunce než bahno, přeje si

https://www.idnes.cz/…klistika_tm2

0 0
      • milan.v  

Takže loňské bahno a déšť vám ani coby bývalému cyklokrosaři chybět nebudou?

• Myslím, že ne. Strade jsou podle mě dokonce o něco těžší, když se jedou na suchu, protože potom je závod i víc technický, než když jsme ho absolvovali na mokru. Loni jsem si myslel, že kvůli dešti bude Strade mnohem obtížnější, ale jak se tam vyjely stopy, bylo vlastně jednodušší.
        0 0
        • vt  

Teda tomu vubec nerozumim? Jak to muze byt slozitejsi na suchu?

0 0
          • cubista  

Ta šotolina na suchu je mnohem víc zrádná. Co lidí se rozbilo v Dolomitech. Pořád se jim zdálo, že v pohodě, a najednou byli dlouzí na brzdy a letěli.

0 0
          • jecnak  

Za sucha jsou pred kazdou zatackou dost neprijemne rolety.

0 0
            • Hroch obojzhivelnyj  

Ty tam budou i za mokra :-)

0 0
              • kamaro  

Ale budou se chovat trochu jinak – ze své stavební praxe vím, že pokud je štěrk správně vlhký, lépe se hutní. Tato vlastnost může mít vliv na chování povrchu těch cest. Před balíkem tam projede fůra aut a možná ty vlhké rolety srovnají. Za sucha se mohou opět vytvořit zpět, popř. vlhký povrch (resp. jeho nejsvrchnější vrstva) může být za mokra lépe zhutněná a tudíž „tvrdší“.

0 0
                • jecnak  

To jsem mel na mysli. Proste se to mnohem vic ujezdi pred zavodem. Jestli to pak bude celkove tvrdsi, nevim.

0 0
        • jonys  

Začíná to mít pro Zdeňka zajímavé obrysy. Valverede nejede, nejede an Gilbert. Tak ještě někde odpárat Alaphilipa :-)

Zatím to vidím jako že by mohl mít fakt slušnou šanci, samozřejmě těch draků tam bude spousta, Wellens vypadá skvěle, a nejsem si teď jistý, jestli nejede Van der Poel? U Aerta nevím, loni byl výborný, letos je těžší, silnější…těžko odhadovat.

0 0
          • Melvin  

Aert mi právě připadal v kopcích na Omloop celkem silný. Takže toho bych určitě řadil mezi favority. A jestli se dobře dívám, tak by měl jet i Kreuziger. Tak jsem zvědav jak pojede.

0 0
            • jonys  

Jo,ale tady ty kopce vydaji pres 4000 vyskovejch…ale jo,asi jak rikas.

0 0
          • Pessinger  

Ale Zdenda Strade Bianche nejede. V sestavě na offiko stránkách není :-/

0 0
            • Hroch obojzhivelnyj  

Neplas. Na strankach DQS ze vcera , na CN i na ofiko strankach Strade Bianche vsude jsou i s Vakocem.

Deceuninck-QuickStep for the 2019 Strade Bianche: Julian Alaphilippe, Eros Capecchi, Dries Devenyns, Yves Lampaert, Pieter Serry, Zdenek Stybar, Petr Vakoc

0 0
              • Pessinger  

A jo sorry už ho tam vidím, jsem přepracovanej :-/ co jsem koukal na další týmy, tak těch rafanů bude požehnaně Nibs, Thomas, Latour,

0 0
                • jonys  

Proti Thomasovi s jeho technickymi scopnostmi a vybusnosti jdu s kymkoliv :-)

0 0
            • milan.v  

Neboj, jede, bude spolu s Alaphilippem hlavní lídr podlahářů…

0 0
              •  
                0 0
          • robb  

Hlavně Benoot nejede

http://www.cyclingnews.com/…tle-defence/?…

0 0
            • madik  

Tak si titulek precti jeste jednou..

0 0
              • robb  

jj, moje chyba. Zatím není jisté jestli opravdu pojede.

0 0
            • jonys  

Benoot ať jede, v tom teple a po pádu žádná hrozba. Wellens je problém.

0 0
    • jonys  

Le Samyn? QS s béčkem, ale podle mě zase top favorité (Senechal, Richeze, Declerq). Jinak leda Terpstra. Vandenberg, Devolder Plackaert už jsou spíš náhody.

***** QS (nesázím, takže obecně)

**** Terpstra

*** ---

** ---

• Vandenberg, Planckaert
      0 0
      • milan.v  

Le Samyn není zas tak špatný závod, škoda, že se jezdí v tak blbém termínu… Zrovna o Terpstrovi si myslím, že po tom dnes fakt půjde…

0 0
        • jonti  

Potom co jel v nedeli neni moc sance, ze by na to mel.

0 0
          • milan.v  

Direct Energie teď šlape jak o život cca 60km do cíle, aby dojeli uprchlíky, takže nějaký záměr i přesto mají…

0 0
            •  
              0 0
    • Delkim  

5 to go

Boom, Terpstra 10 lidí

0 0
    • robb  

Památník k uctění Michaela Goolaertse

https://www.instagram.com/p/Buq7MjBnpnv/

0 0
    • milan.v  

Obligátní odkaz na Steephilla – http://www.steephill.tv/…ade-bianche/ , byť jsme to tu už nakousli a řešili…

0 0
      • milan.v  

Bora trénuje, komplet na kotoučích a najde se i čas na návštěvu památek a pamětihodností…

0 0
        • Pessinger  

Daniel je nenechá ani pořádně vyscat :-)

0 0
        •  
          0 0
    •  
      0 0
    • zarkow  

Samozřejmě přeji Zdeňkovi úspěch, snad ho očekávání nebude svazovat než když překvapil ne v pozici lídra. Ale profíci by to měli mít mentálně zvládnuté, určitě si teď věří a je psychicky v pohodě.

0 0
    • madik  

Dokonce 4 nasi se ukazou na Strade. Styby, Vakoc, Cerny, Kreuziger.

To se moc casto nevidi.

0 0
      • Polka  

Teorie, že by ostatní naši případně pomohli Štybymu je asi blbost co? :-)

0 0
      •  
        0 0
    • Jamin  

Celej přenos Strade asi nikde není, což? Kde budete sledovat vy? koukal sem že eurosport to má v programu jenom hodinu mezi šestou a sedmou a to už budou asi v cíli, ne?

0 0
      •  
        0 0
    • team_daddy  

Tak bych si tipl, že tímhle okamžikem je Štyby bez šance :-(

Nástup Fuglsanga ve stoupání. Přidal se Alaphillipe a Štyby se nehnul.

0 0
      •  
        0 0
    • jonti  

V ženách druhá Annika Langvad. Myslím, že na Cape Epic znovu nebude mít nikdo jiný nárok.

0 0
    • milan.v  

Klasiku Strade Bianche vyhrál Alaphillipe. Pomohl mu i čtvrtý Štybar

https://www.idnes.cz/…yklistika_dm

CYKLISTICKÝ JEDNODENNÍ ZÁVOD STRADE BIANCHE

(WorldTour) – 184 km:

1. Alaphilipppe (Fr./Deceuninck-QuickStep) 4:47:14, 2. Fuglsang (Dán./Astana) –2, 3. Van Aert (Belg./Jumbo-Visma) –27, 4. Štybar (ČR/Deceuninck-QuickStep), 5. Benoot (Belg./Lotto Soudal) oba –1:00, 6. Van Avermaet (Belg./CCC) –1:01… 20. Kreuziger (ČR/Dimension Data) –2:48, 60. Vakoč (ČR/Deceuninck-QuickStep) –12:05, Černý (ČR/CCC) nedokončil.

0 0
    •  
      0 0
    • Delkim  

Jdu napsat Treattovi SMSku, na nás pěkně prdí a ty jeho rozbory tady prostě chybí!!!

0 0
    • milan.v  

Žně Quick-Stepu: 1. Alaphilippe, 4. Štybar

http://supercycling.cz/…pe-4-stybar/#…

„Štybar dokonale plnil týmovou taktiku. Ve druhé skupině hlídal van Avermaeta i loňského vítěze Benoota, a když někdo zkusil nastoupit, s Lampaertem to spolehlivě pokrývali. Ale když byla snaha únik sjíždět, tak logicky nestřídali.“

„Do každého závodu jdeme s tím, že ho chceme režírovat podle sebe a znovu se nám to podařilo. Měli jsme v klíčovém úniku tři lidi a Zdeněk i Yves odvedli skvělou práci. Když atakoval Fuglsang, tušil jsem, že by to mohl být vítězný nástup. On byl opravdu hodně silný, ale já neudělal žádnou chybu a pořád jsem si věřil. Je to pro mě zázračné vítězství, protože tento závod je podle mě jeden z nejtěžších v celé sezóně,“ uvedl Alaphilippe.“

0 0
    • robb  

Podle toho IF a TSS bych tipoval že najíždí ještě asi poslední objemy před dalšíma klasikama.

0 0
      • bagr84  

Slušný :)

0 0
      • Delkim  

Na dejme tomu 6 dní tréninku to je denní průměr cca. 160 km / 2800 m.

Tak pokud to jezdí průměrem pod 40 km/h, tak to je průměr bike fóra.

0 0
        • McBlacky  

Kdyz se podivam na nektery pacienty co jsou ted na Malorce, tak 150+ klidne 14 dni po sobe neni problem. Prevyseni teda ne kazdej den over 2km ;)

Lawi treba, kluci z Rajce, Hofi od nas.

Asi se potkaj na Flandrech no :)

0 0
      • JFtryall  

Pres 200 TSS denne, tyden po sobe uz da zabrat. :-))

0 0
        •  
          0 0
    •  
      0 0
    • robb  

Zítra jede Mathieu první klasiku Nokere Koerse

https://www.instagram.com/p/BvM_TAOFO7W/

zbytek klasikářské sezóny:

22 March: Bredene Koksijde Classic

31 March: Gent Wevelgem

3 April: Dwars door Vlaanderen

7 April: Ronde van Vlaanderen

9–12 April: Circuit Cycliste Sarthe-Pays de la Loire

17 April: Brabantse Pijl

21 April: Amstel Gold Race

0 0
    • robb  

Rozhovor s Geraintem Thomasem o klasikách

https://www.gq-magazine.co.uk/…019-cobblers?…

0 0
    • milan.v  

Dnes méně zajímavá klasika Nokere Koerse, bohužel bez naší účasti…

0 0
      •  
        0 0
    • robb  

Taky způsob jak si projet trať Flander

0 0
    • jonys  

SanRemo:

*** Sagan

** Demare, Evan, Degenkolb

• Kristoff, Naesen, Viviani, Alaphilippe, Cort, Clarke

Komentář: strašně těžko tipovatelný závod. Jdu do toho s tím, že kdykoliv Sagan není ve své kůži nebo se zdá, že nebude mít šanci, vyhraje. MS Katar i Bergen, Roubaix 2018. Když všichni koukají, co udělá, nejde mu to tolik. Proto si myslím, že pojede spíš defenzivně. Ale jestli je už fit, udrží se kde má.

Dále: když všichni teda čekají útok Francouze, tak pokud přijde, nebude mít moc spurtérů šanci. Demaremu věřím, věřím Evanovi poté, co ukázal na Hatta Dam. Degen a Kristoff zejména jsou tím lepší, čím je trasa delší. Oba už tu vyhráli, a přestože John už není ten z 2015, jako lídrovi stáje s dobrými pomocníky mu věřím. Gaviriovi nevěřím, že se dal dokupy a neodpadne. A Nor na něj čekat nebude..Naesen a Cort jsou typicky potenciální členové menší odtržené skupiny – lídři s dobrou pomocí kolegů. Clarke jako hodně černý koník. Vypadá dobře a Modolo neuvisí.

Jdu jen do 3 hvězdového systému, je to fakt oříšek.

0 0
    • kucka7  

Prosím o odkaz na Milán San Remo a od kolika to poběží. Díky

0 0
    • robb  

Podcast s Mitchem Dockerem a Lukem Durbridgem o klasikách..­....v austral­štině

https://lifeinthepeloton.com/…ory/podcast/

0 0
    • jonys  

E3 Bing Bank (nebo jak se to teď jmenuje) – už v pátek! Tak jak?

0 0
      • robb  

Buď někdo z QS nebo náhodný belgičan. Štybar už tu jednou byl blízko, ale vytrolil ho Géčko.

0 0
        • jonys  

Ty máš vždy nějakou novou, originální prognózu :-)

0 0
          • robb  

Zatím jsem se moc neseknul :-D Těžko říct no, QS má prostě týmovou převahu, ostatní to proti ním nemají jednoduchý.

0 0
            • Pessinger  

Silnej tým co jezdí na grand tůr tužku, teda loni byl aspoň puntíkatej

0 0
              •  
                0 0
      • Jamin  

Se trochu obávám, aby Štybyho nenechali vyblbnout na e3 nebo gent-we a na flandrech a roubaix zase ostrouhá.

0 0
        • tromboonen  

No, na PR se držel velmi slušně, když tam byl poprvé, dokud se nezapotácel kvůlu nárazu do něčeho od diváka, pak několikrát až po závěr, ale tam to je málokdy o teamové režii a on to asi najeto mít bude, jednou to přijde…

0 0
          •  
            0 0
        • Melvin  

Taky mě napadlo to samé.

0 0
        •  
          0 0
      • jonys  

***** Naesen

**** Gilbert, Štybar, Van Aert

*** Vanmarcke, Sagan, Avermaet

** Benoot, Avermaet, Terpstra

*Cort, Lampaert, Mohorič

Černý koník: Langeveld

Očekávám útoky na QS ve stoupáních, tvrdé závodění v pěkném počasí bez vlivu větru a nulové šance rychlíků…Ale vše může být jinak :-)

0 0
    •  
      0 0
    • madik  

Jo Styby super. Mel to luxusne pripraveny. Kdyby nevyhral, tak by to byla katastrofa popravde :) To je jak strilet do prazdny branky.. Dojezd byl jen zakonecneni ale zavod se vyvíjel v jeho prospech poslednich 30km, kdy nemusel slapnout navic. GvA, WvA a jeste jeden z EF mu pracovali a dojeli Boba Jungelse. A pak uz to bylo je na nem jak si s nimi poradi. Nastesti to dopadlo. Tak ted uz jen drzet palce na Tour of Flanders a PR..

0 0
      •  
        0 0
    • bagr84  

Styby vyhrava, jen kdyz se nedivam. Nemate zac.

0 0
    • Delkim  

Ta jeho plynulá vlámština je mazec :)

0 0
    • robb  

Přímý přenos z klasiky Velká Bíteš – Brno – Velká Bíteš od 11:30

https://www.youtube.com/watch?…

0 0
    •  
      0 0
    • snas89  

Hoši hoši hoši…:)

https://livecycling.net

0 0
      •  
        0 0
    • xaver  

koukal jsem dnes na dojezd a nejvíc mě zaujal Saganův „asistent“ podával mu Haribo medvídky a televize to snímala :D

Po 250km, přeci nemůže věřit tomu, že medvídci naklušou na klouby a budou je vyživovat.

0 0
      • robb  

Líbí se mi ten komentář ke Kristoffovi:

‚He may not be 'box-office‘ or do wheelies and hashtags, or whatever gets you noticed these days, but Kristoff is a and a classy bike rider. Hashtag that.'

0 0
      • Hroch obojzhivelnyj  

https://twitter.com/…616881963010

detail sprintu zvrchu. Jak tam Gaviria udelal za Kristofem Vivianimu zacpu jak na D1 a jak se pak prodral puvodne zavrenej MVDP jako rychlik az na 4 misto, spurt teda ma.

0 0
        • jonys  

Dobry! Dulezity info je hlavne to,ze i po tezkych 250 i s ucasti v neuspesnym uniku ma porad sily na rozdavani…

0 0
          • visna  

to bola katastrofa to pocuvat, kazde druhe slovo bolo Stybar, uz som si myslel, ze pozeram STV, tam je kazde druhe slovo Sagan a este aj s privlastkom fenomenalny…uz tomu chybala iba ceresnicka na torte zvana bejk, to by bolo teprve posusnani…

0 0
            • vt  

Hele Sagan za par let skonci a pak 100 let zas nikdo mistni nebude, tak si ho uzivej ;-)

0 0
              • snas89  

:)

0 0
              •  
                0 0
              • Delkim  

Dneska v Blavě jsem Sagana viděl asi na 5 plakátech, nějaký boj proti drogám, tak hlavně aby ho jednou nenačapali.....

0 0
                •  
                  0 0
    • Melvin  

Tak Van Der Poel vyhral prvni zavod world tour. Konkretne Dwars door Vlaanderen.

0 0
      •  
        0 0
      • Delkim  

Nádhera. O něm ještě hodně uslyšíme!!!

0 0
        • cubista  

Že by nový Sagič?

0 0
          •  
            0 0
      • robb  

‚Not sure how the fans can have faith in pro professional cycling when Matthew Van der Pole (who is 6ft tall!) can win Dwarfs Door Vlaanderen! He rides for the Circus team and frankly that says it all!!!‘

https://twitter.com/…816153919493

0 0
        • tromboonen  

To je spíš do gramatickýho vlákna :)

0 0
        •  
          0 0
      • jkcz  

Ze strany podlaharu takticky nezvladnute, to si prece nemohli myslet, ze Jungels ospurtuje Van der Poela. Je samozrejme otazkou, zda by balik byl schopny uprchliky sjet, kdyby Jungels nestridal, ale takto to byla cira marnost.

0 0
        • bagr84  

Původně ale měli na čele ještě jednoho člověka, kterej kvůli defektu odpadl, nebo se pletu? To by asi vypadalo jinak, kdyby tam s Bobem byli ve dvou.

0 0
      • robb  

Zajímavá statistika: Letos zatím ještě ani jednu klasiku nevyhrál belgičan. To je poprvé od druhé světové války.

http://www.cyclingnews.com/…of-flanders/?…

0 0
        •  
          0 0
    • Polka  

Mathieu fakt umí :-)

0 0
      •  
        0 0
    •  
      0 0
    •  
      0 0
    • Dubys  

Zdenda neni na cyclingnews ani v „10 riders to watch“…at dou taky do pr…

0 0
      •  
        0 0
    • vt  

Tohle mi ted nabidlo youtube:

A Sunday in Hell

0 0
      • tromboonen  

To je i podle názvu o jiným závodě, ten se jede až za týden, ne? Teda určitě víš, ale myslel jsem že se připojuješ k debatě o zítřku a Ronde…

0 0
        • vt  

JJ, to bylo tak vseobecne ke klasikam :-)

0 0
          • tromboonen  

Jasně, sorry, jen mi to nedávalo smysl, tam je i o tom, jak domestici jezděj pro limču, pivo atd ve skleněných třetinkách lahvích do braserií, ne? Nebo to bylo v tom o TdF, něco ve FR to bylo…

0 0
            • vt  

BTW porad tu potkavam nejakyho chlapika na silnicnim fosforeskujicim Treku, nejses to ty? Co dat nejakou jarni klasiku okolo Brd?

0 0
              • tromboonen  

To určitě nejsem, já mám ty dvě kola z profilu, CX a jednici (a jednoho hybrida s MTB řazením na starým silničním rámu co byl „do města“), zbytek vč MTB už rozebrali děti… já toho teď moc nedám, doslova. Dokonce ani nemůžu jezdit, radši, už jsem byl, dokonce nahoře v Brdech na hřebeni a pod ním ve stínu občas sníh a já na nových galuskách, ale to jsem ani nevěděl, že bych neměl jezdit… to se spraví brzo snad, ale dokud ne, tak mám smůlu, ani větší fyzická námaha, ani cokoli s otřesy, ani hrozícím pádem, a to ani malým. Jsem netušil, že je to takový problém, ale posledně stačilo „sednout si“ uklouznutím na ledu na šikmé ploše, jenom na zadek, žádný náraz, nic dramatického, a jenom takový „pidiotřes“ znamenal krátkodobé zhoršení zranění v hlavě, co už mělo být za mnou, co by bylo z upadnutí na kole, i nevinného, to radši ani nepřemýšlím…

Vždycky jsem tady chtěl mít někoho na ježdění občas, a teď to zrovna nejde :) Ale klidně se stav až někam pojedeš, pokec o kolech můžu, kafe, čaj, případně polívky a jídlo taky mám, i nějaké staré stavby kdyby to někoho zajímalo, 9 km od PB, kdyžtak SZ tady a pak domluvíme.

0 0
      • vrazdit  

Toto miluju, uplna pecka se vsim vsudy… Atmoska, hudba, kamera, zavod… totalni klasika

0 0
    • milan.v  

Včera na malé semi-klasice Okolo Limburska ani o galusku to nebylo…

http://www.steephill.tv/…ers/generic/?…

0 0
    • Darkson  

parádní dokument z loňska:

můj tip:

van Avermaet. Štybar, van Aert

0 0
    • Pessinger  

Psalo se tu že MVDP nebude mít k sobě tým, já tam vidím kolem něho 4 borce z Correndonu…a konečně v přenosu spatřen fanoušek LUC s wanty banenerem:-)

0 0
    •  
      0 0
    •  
      0 0
    • Fazzy  

No vida..

0 0
    •  
      0 0
    • jkcz  

Tak fakt skazena klobasa

https://www.idnes.cz/…klistika_tm2

0 0
      • Delkim  

Jídlo ne, tohle je klasická střevní viróza, teď to řádí i tady. Ve škole u dcery postupně během 10 dnů skoro celá třída.

0 0
        • jonti  

Taky jsme to měli ze školky, jednoduchý způsob jak se zbavit 3kg a doufám že dočasně posunout FTP z 310 na 280W.

0 0
          • tromboonen  

Doufej :) Od dětí chytneš cokoli, to je pravda, normálka a možná i jeho případ…

0 0
      • Jamin  

Nevim no, ale budu za škarohlída a nevěřim stejně jako Saganovi přehazovačku. Už prostě neni forma.(u Sagana ještě neni)

0 0
      • plzakj  

“Má obrovský motor” – jestli by teda toho Asgreena nemeli diskvalifikovat?

0 0
    • makimaki  

Tak jsem se díval na počasí v neděli v okolí Roubaix a mělo by být kolem 11 stupňů, docela chladno a možná i přeháňky.

0 0
      • JFtryall  

Doufam, ze bude prset.

0 0
        • cubista  

Vypadá to na další PR na suchu. Škoda:-(

https://www.wetteronline.de/wetter/roubaix

0 0
          • jonys  

Ten SV vítr bude ale pro vývoj závodu hodně podstatný. Mám dotaz: nevíte někdo, proč Taylor Phiney nedojel Flandry? Považuju ho za dobrý „pick“ na neděli, ale měl problémy s kolenem, 2 závody vynechal, Dwaar vzdal kvůli technickým problémům, ale nevím, co ty Flandry…Sice říkal, že už je vše OK, včera v klidu, zdržel se až ke konci za pádem, ale tohle DNF mi vrtá. Bettiolův triumf už slavil v autobusu, tak snad ne pád, ale kdybyste někdo měli info, budu rád.

0 0
      • robb  

https://pbs.twimg.com/…4I.jpg:large

Seznam kostkových sektorů pro tento rok

https://pbs.twimg.com/…-5.jpg:large

Rozbor pro letošní rok, tipy na vítěze, trať, apod. ..jenom anglicky. Jsou tam i některé úseky s odkazem na Stravu

https://www.insidethepelotonblog.org/…019-preview/

0 0
        • plzakj  

Kristoffovi to teda vubec nechutna. Van Aert je neuveritelnej buldok.

Mohli by to zkusit Zdenda s Petrem spolu, ceskoslovensky :-)

0 0
          • Cavendish  

Romantiku :)

0 0
          • jonys  

Nedivil bych se, kdyby už na něj taky lezl bacil co sundal Gaviriu. Naprosto tragický výkon. Až tohle jsem nečekal…

0 0
      • jonys  

Vrátím se ke hvězdám:

***** Avermaet, Degenkolb

**** Politt, Van Aert

*** Phinney, Vanmarcke, Naesen

** Rowe, Sagan, Kristoff

*Stuyven, Lampaert

QS už unavení klucí, posraní navíc :-). Loterie jako vždy, boční vítr ze SV. Čas pro silný chlapy s tahem a ve finále dobrým spurtem, protože solitéři to budou mít těžký. Phinney za mě koník, měl speciální přípravu jen na tento závod. Loni táhl grupu těžkých vah se Sepem za Sagičem, pak dojel 8. Letos určitě nebude muset čekat na Sepa nebo mu dávat kolo. Geny jako VdP a lifestory pro Hollywood (kdyby teda vyhrál)…

0 0
        • Sodoma  

Jo, pak se zase urve někdo kdo se s tím tak nemaže, a tihle všichni budou jen koukat po sobě :-))

0 0
          •  
            0 0
          • jonys  

Vsak jo-Politt,Phinne­y,Rowe. Idealni adepti,mam je tam. Stuyvena taky :-)

0 0
        • Jamin  

Tak já si tipnu, že se letos urve Oss a dovoze to až na velodrom.

0 0
        • robb  

Asi takhle:

Here’s my list of 210 riders to watch in the Paris-Roubaix. I’m expecting the winner to be one of these riders but don’t @ me if I’m wrong!!!

https://twitter.com/…334412398592

Jinak tedy Naesen, Haller, Moscon

0 0
        • cubista  

Štybymu to letos vyjde. Omloop, E3 a teď do třetice:-)

0 0
        • jonys  

Omluva Quick Stepu a Nííííííílls POLIT!!!! Yes! Top3, top 5, top 10. Vydařený den, škoda, že si Sagič tak pěkně odjel. Rupl nádherně, bohužel ne dost. Trek k smíchu.

0 0
    • Pessinger  

Nějaké video alá .....mezitím v Roubaix…nebude?

0 0
    • team_daddy  

MvdP nepojede Paris-Roubaix

0 0
      • cubista  

Přece jen něco naštíplého po tom držkopádu?

0 0
        • madik  

nejede, nema to v kalendari. neni z world tour tymu ktery by objizdel vse.

0 0
          • JFtryall  

Oni by dostali divokou kartu, kdyby chtel jet, ale on setri na Amstel atd.

0 0
            • zbartos  

http://www.cyclingnews.com/…ris-roubaix/?…

P.S.: "I saw Mathieu in the Tour of Flanders. It was more than impressive. Without his crash, he would have absolutely won Flanders. Absolutely,” Poulidor told Het Nieuwsblad.

0 0
              • orm  

Kdyz to rika jeho deda, tak to musi byt pravda. Absolutne nezaujaty clovek :-).

0 0
                •  
                  0 0
                • JFtryall  

Obavam se, ze MVDP uz ted muze vyhrat v podstate jakoukoliv klasiku. Je to ale i hodne o teamu a o stesti, ale parametry na to rozhodne ma. V ardenach neco urcite ukoristi.

0 0
                  • orm  

Muze, nemusi, kazdopadne nejde brat vyjadreni jeho pribuzneho, ktery je uz z principu zaujaty, moc vazne.

Osobne mne MVDP neni moc sympaticky a fandim jinym proti nemu, ale uznavam, ze je to asi vyjmecny cyklista.

0 0
    • MiKED  

Štybar před Paříž-Roubaix. http://irozhl.as/5za

0 0
      • robb  

Z toho Aerta mě dnes asi klepne. Jestli dojede v Top 10, tak je to dobrej střelec.

0 0
    • Delkim  

Moc pěkný video!

PARIS ROUBAIX KOM HUNTING

0 0
    •  
      0 0
    • Dubys  

Go Zdenecku go…

0 0
    • plzakj  

Uz mi ty Bencikovo kecy chybely :-)

0 0
      •  
        0 0
      • yaourt  

Za mne nejlepší dvojice moderátorů, ten jejich „banter“ při závodě je prostě super

0 0
    •  
      0 0
    • madik  

Tak zrejme vyreseno. Z celni 6 clenne skupiny se rozhodne o vitezi. Tak Sagan je asi nejvetsi favorit nyni.

Bohuzel Styby zase zaspal a dela tymoveho blbecka :(

0 0
      • robb  

Ještě je to daleko…

0 0
      • plzakj  

No, on to teda QS moc dobre rozehrane nema. Maj tam sice 2, ale WVA, Sagan a SVM je urcite ujet nenechaj a ve spurtu to nedaj. Zatim za me Sagan nebo WVA

0 0
        • plzakj  

WVA bohuzel plati za to, co si musrl sjizdet po technickejch problemech.

0 0
          • Cavendish  

Stejně jede jako pán po všem co už má dneska za sebou!

0 0
          • plzakj  

Nastesti PG Lamparta popravi. Davam vsechno na Sagana

0 0
          • standoslav  

WVA neskutečný borec, to byl morál. Toho jeho kolegu z týmu, bych zjebal na 3 doby, vlál tam na ocase a pro lídra se nevrátil, to byla ukázka jak se to nemá dělat.Na rozdíl od před týdnem lehnuteho MvP, jebnul hlavou o zem a stejně mu kolega pomohl.

0 0
            •  
              0 0
            • McBlacky  

On by mu pomohl trochu jen na Acku v sektorech by ho brzdil.

0 0
      • arny71  

Štyby to prokaučoval slušně. Nechat si ujet Sagana s GVA 50 km před cílem a nezareagovat, když jim uskočili na 10–15 sek, to nepochopim. :/

0 0
        • Cavendish  

Nemohl, má ve vedoucí skupině kolegu. Nemůže ho stíhat…

0 0
          • arny71  

Tak hned na začátku, když se to trhalo, si to sjet ještě určitě mohl. Jenže prostě nevěděl, která bije.

0 0
            • arny71  

Tak Gilbert přida ještě jedno velké vítězství, u podlahářů budou dneska spokojeni – až na Zdeňka.

Pro něj byl dnešní závod největší fail jeho kariéry. Takovou luxusní pozici, aby si jel tak velký závod vysloveně na sebe, už nikdy mít nebude.

0 0
              • Fazzy  

Tohle nebyl fail, prostě na to neměl..

0 0
              • MiKED  

Osmé místo. Největší fail kariéry trojnásobného mistra světa v cyklokrosu… :D

0 0
                • arny71  

Ale ano, fail. Dneska nešlo o cyklokros.

Tromboonen píše něco o rozdaných kartách. Já samozřejmě nevím, jaký měl dneska Štybar nohy, ale vzhledem k tomu, že dojel s přehledem v první skupině poražených, tak asi forma byla. Ale prostě, když odjížděl Sagan a spol., tak Štybar spal. Byl uprostřed balíku, jen pár desítek metrů od čela grupy. Dobře musel vědět, kdo ujíží. Mohl to sjet. Ale čekal. Na co? Dneska to prostě pročekal.

Nevěřím tomu, že to někdy vyhraje.

0 0
                  • gregorus  

Hrozná škoda dneska, zvlášť když Štyby říká, že byl v pohodě a jenom si to nepohlidal. Tolik ostatních jezdců dneska v problémech, to už se pro Štybyho nemusí opakovat.

0 0
              • Cavendish  

Fail byl odchod z CX na silnici :)

0 0
    • tromboonen  

Viděl jsem jen pár 1 min záznamů teď, počkám si na větší analýzy nebo záznamy, ale za mě to takhle z rychlíku vypadá, že Gilbert to nedostal ani zdaleka zadara, byl snad ve třech klíčových skupinoúnicích s velkejma a konec prostě naprosto s přehledem, Kaťušák se ohlížel furt, a stejně mu to nepomohlo (no ono to tak bejvá asi… ) Štybara jsem neviděl, ale dojet při takovém rozložení sil a s kolegou s přehledem vepředu osmičku, to bych si teda osobně jako „neúspěch“ nebo „blbečka“ hoidnotit netrouf, hlavně, že to vyšlo QS, on to Štyby jednou dá až budou karty nějak rozdány, taková konzistence jakou má, od dvojek a pódií až po top 10, no náhody to nebudou… Jako vždy nepředvídatelné, ale vypadá to, že zasloužené a ne haluz.

0 0
      • jonys  

Zapamatoval jsem si hezkou větu z nějakýho cizího serveru: „Štěstí se jednou může usmát na každého…pokud se nejmenuje Sep Vanmarcke“. Dnes se to potvrdilo, ale aby to za pár let neplatilo i o Štybarovi :-(

0 0
        • tromboonen  

Ale jasně, ale to už je teoretické slovíčkaření, zrovna tam někoho odepisovat nebo hanit je prostě mimo, tam kolikrát rozhodujou naprosté maličkosti jako někdo něco nezvládne před Tebou, malá kolize s divákem atd., no i Štyby už to zažil…

0 0
          • makimaki  

Tenhle závod se nedá ani pořádně tipovat, je při něm všechno na vážkách, nechci taky Štybyho hanit, ale nedá se nic děla, nevyhrál. Ale štve mě, že tam máme jen jednoho borce a na tom všechno visí. Nakonec jednou budeme vzpomínat na ty doby, kdy to stálo za sledování kvůli českýmu závodníkovi, nejenom kvůli závodu samotnýmu.

0 0
      • zbartos  

11 minut Paris–Roubaix 2019 | EXTENDED HIGHLIGHTS | 4/14/19 | Cycling on NBC Sports

Viz https://www.youtube.com/watch?… .

0 0
    • Namtos  

Za mě závodník dne WVA. Od QS bych k němu čekal minimálně omluvu za to co tam předváděl jejich mechanický vůz – a vlastně ač mám QS jako oblíbený tým, tak tohle by se mělo řešit…

0 0
    • krabica  

Mě přišlo, že QS to měli rozdělené, Gilbert si Hlídal Sagiče, Zdenda Grega…

0 0
      • cubista  

Jednoznačně se od začátku jelo na Gilberta. Měl formu, je Belgán v belgickém týmu, kde letos ještě Belgán nevyhrál, tak co řešit? I tak myslím, že Štyby letos vytěžil maximum, které ve stávajícím složení QS šlo. Pokud by chtěl jezdit jako lídr i na monumenty, tak by to musel zkusit v jiném týmu. Ale zase bez silného QS? Byl by tak dobrý? Podívejte se na GVA a Terpstru.

0 0
        • Janes  

+1

0 0
        •  
          0 0
        • Janes  

Jenom mě tak trošku vrtá v hlavě, jestli oni Štybara už taky neberou spíš jako Belgána ?

0 0
          • cubista  

I když má ženu Belgičanku a s ní děti, tak bude vždy rodilý Belgán na prvním místě. A hlavně Gilbert je větší formát, vyhrál v životě víc a když má formu, tak na ně nejet by byl totální nesmysl.

0 0
          •  
            0 0
          • tromboonen  

Štubyho jako „Belgána“ z Flander, když už, ne??? Oni tam malinko rozdíly dělaj… a Gilbert jsem ani netušil, že je Belgán, nějak to letos nemám čas sledovat, ale v rozhovoru po vítězství měl francouzštinu takovou do Francie, aspoň mi to připadalo, Belgáni maj trošičku jinej přízvuk a vyjadřování někdy… jo a taky jsem si všim, že už v ENG komentáři Štybyho vyslovují správně česky, snad včetně jména, stejně jako Sagiho slovensky „Peter“, už ne „Pítr“ a většinou ani ne „Sagán“… no jenom to je znamení, že ty kluky berou vážně :)

0 0
        • krabica  

Dnes v rádiu říkal, že se musel přizpůsobit týmové strategii, ale nohy na to měl, takhle na pohodu se mu peklo ještě nejelo… :-/

0 0
          • UHU  

jeli všichní na pohodu, akorát Aert tak nemohl :-), napamatuji, že by tak dlouho jela na čele půlka pelotonu

0 0
            •  
              0 0
        • jkcz  

+1

0 0
      • robb  

Zkušený divák se pozná

https://twitter.com/…742364504064

Aby to nezapadlo bylo to sedmi sté vítězství Quickstepu

https://www.deceuninck-quickstep.com/…00th-victory

A jedná zajímavost pojící se k minulému ročníku. Minulý rok dorazil Evaldas Šiškevičius po časovém limitu a museli mu odemknout bránu, letos Top10.

Více zde

http://www.sportnewscycling.sk/…ho-bojovnika

https://twitter.com/…315741052929

0 0
    •  
      0 0
    • Jason Voorhees  

dneska Brabant, odkaz na stream prosím? díx…Křižák jede prej poprvý…

0 0
      • cubista  

MVDP smáznul Alíka. Do spurtu šel z první pozice a frantík neměl nárok. Děda Poupou měl pravdu.

0 0
        • milan.v  

Alaphilippe se svým pověstným zrychlením za ním neměl naprosto šanci, z prvního fleku to MVDP urval na výkonnost naprosto famózně, a to pochytal několik nástupů pomalu v řadě…

0 0
          •  
            0 0
        • Fazzy  

Myslim, že Alík už měl jasno, když je zkusil postrašit v tom posledním kopci a viděl, že to s Matějem neudělalo vůbec nic..

0 0
        • jonys  

Perfektní fyzický a zoufalý taktický výkon, jako vždy :-)

Můžeme si pomalu zahlasovat, jestli při takovém plýtvání budou jeho síly stačit i na tak dlouhý a tak poziční závod, jako je Amstel (+více kopcovitý)…

0 0
          •  
            0 0
          • jonti  

pred par lety jezdil podobne Sagan.

0 0
            •  
              0 0
        • plzakj  

A uz je Alik 100% fit po tom padu?

0 0
          • cubista  

To ven z týmu nepronikne, proč taky. Ale MVDP si taky na Flandrech pěkně ustlal.

0 0
        • jkcz  

Překvapil mě Matthews, že se nechal tak školácky ve špurtu zavřít (moc košer to od Alíka teda nebylo). Ale asi byl po těch brdcích už prošitý jak deka, takže by stejně nevyhrál.

0 0
          • plzakj  

Koukal jsem na posledni 2 km a ten zaver teda zadna placka. Jeli tam peknym kvapikem. Evidentne vsichni na limitu, ale Matěj ho mel nejvejs :-)

0 0
        • Hroch obojzhivelnyj  

23. Vakoc, to je dobra zprava.

0 0
        • zbartos  

Perfektní 10 minutový sestřih nejdůležitejších okamžiků záverečné části Brabantského šípu. Matýšek bez problémů sjel (17 km před cílem) pokus Alíka o únik a na závěr bez problému sprintoval celou cílovou rovinku z první pozice do cíle, i když Alík využíval závětří za jeho zády. Je tam také vidět, že Matýšek byl snad poprvé po delší době za cílem dost unavený, protože se tam opíral o kolo, pak si dokonce sedl a těžce oddechoval. Viz https://www.youtube.com/watch?… .

0 0
    • bagr84  

Pár čísel P-R

0 0
    •  
      0 0
    • Pessinger  

Tak jak zatím? Únik, selekce, balík? Někde nějakej funkční strem?

0 0
      • Jamin  

Únik 11 lidí

Michael Schär (CCC Team)

Nick van der Lijke (Roompot-Charles)

Paolo Simion (Bardiani-CSF)

Julien Bernard (Trek-Segafredo)

Thomas Sprengers (Sport Vlaanderen Baloise)

Aaron Verwilst (Sport Vlaanderen Baloise)

Grega Bole (Bahrain-Merida)

Jimmy Janssens (Corendon-Circus)

Tom Van Asbroeck (Israel Cycling Academy)

Marco Minnaard (Wanty-Gobert)

Jerome Baugnies (Wanty-Gobert)

Peloton na 6:30 a stahuje, nějakejch 130km to go. Zatim z tiskových zpráv, eurosport přenáší Turky.

0 0
      • Zvanty  

Hoďte někdo free stream ať nemusím jít hrát fotbal, díky

0 0
        •  
          0 0
    •  
      0 0
    • Pessinger  

Boha jeho to byla zase jednou totální cyklistika

0 0
      • kucka7  

neskutečnej borec, zamet s celou jejich taktikou

0 0
        •  
          0 0
      • plzakj  

Nj, Matěj to asi zapoměl hlasit, ze jede jak lokomotiva :-)

0 0
      •  
        0 0
      • Fazzy  

No mě to i v televizi přišlo podivný.. sice mi chvílema vypadával před koncem obraz, ale podle grafiky měli náskok asi 44 vteřin na balík s Matějem. Pak se to chvíli trhlo a najednou je měli na zádech.. asi chyba v matrixu

0 0
      • cubista  

První dva taktizovali. Mysleli, že ve skupině pronásledovatelů nikdo nepotáhne, aby náhodou jiný nevyhrál. No jo, ale byl tam Matěj, ten to bere jinak. Fuglsang byl aspoň na bedně, ale Alík to totálně projel. Ten pocit, když taktizuješ a pak se přižene zezadu někdo, kdo dlouho tahá pilu a stejně tě totálně přespurtuje.

0 0
        • Pessinger  

Dobře jim tak, budiž jim na vědomí dáno, že cyklistika už není o hlídání waťáku a soupeřů, ale o odhodlání a max výkonu.

0 0
          • vrazdit  

přesně! tak by to mělo být… tady ta taktika „čekám, abych náhodou netahal víc než ten druhý“ ta mi vždycky dokáže znechutit zajímavě rozjetý závod… ale tady to MVDP v závěru krásně rozčísl…

0 0
    • Delkim  

GCN Race News – The best race finish you will ever see :)

0 0
    • oberleutnant Weiss  

Máte nějaký tip, kde by se dal shlédnout přenos z Tro Bro Léon? Přenáší to Eurosport 2 a ten bohužel nechytám…

0 0
    • Delkim  

:))))

0 0
    • Delkim  

Posledních 500 m v několika jazycích :)

https://sporza.be/…el-gold-rac/

0 0
      • tromboonen  

Dík, takové pěkné lingvisticko/kul­turní okénko na pondělní ráno, Italové a Španěláci to maj jednoduchý, Mamma mia a Madre mia, a hlavně připomenout, že je „en su casa“, se divím, že za těma matkama nepadly na půl hlasu jiný slova… angláni prostě nevěří, protože nic takového neviděli, škoda, že holandsky a vlámsky umím prd, ale věřím, že to tam stálo za to… Němci, ti radši vůbec nic neřekli asi a Frantíci byli jistě správně levičácky zhnusený novými pořádky, přece to měl vyhrát Alaphil a co to jako je tohle…

Akorát se trochu bojím, že bílá lycra na prdeli se stane novou módou a třeba bazar a vlákno „ksmíchu“ toho bude plný, něco bude možná i „zděděno po MVDP“ :)

0 0
    • bagr84  

Valverde

0 0
    • jonys  

Valonský šíp:

**** Alaphilippe, Martin

*** Yates, Kwiato, Vannendert, Woods

** Formolo, Mas, Bardet, Pogačar,Fuglsang

*Molema, Valverde, Lambrecht

Černý koník: Patrick Konrad.

0 0
      • cubista  

Tipnul bych Alíka. Bude chtít odčinit 4.místo z AGR, kdy to totálně prokaučoval.

0 0
        • jonys  

Otázka zní: bude na to po tvrdé neděli mít, pokud dnes někdo (zase Astana, možná Bora, aj.) pojede ostře? Je tam 9 kopců na posledních 70km…Aby nedopadl jak na MS.

0 0
      • jonys  

No jo, no…když české sázkovky Konrada nevypíšou na pořadí, tak je to blbý. V cizině 200 na win. Aspoň duel s Henaem že něco hodil. Jinak bída. Valverdeho nevypsali že nebude do top 3 a duely byly s Alaphilippem v mizerným kurzu, Yatesem a Martinem. Naštěstí jsem to nehrál, když má zítra Bala ty narozky :-)

Woods a hlavně Martin byly střely do pole.

Měl jsem Kanaďana vyhlídnutýho na Lutych, ale asi na to zapomenu…

0 0
        • Martin_S1  

Mně k radosti stačil kurz 3.25 na Mollemu do top10, ten byl s ohledem na jeho výsledky z minulých let a projev na Amstelu hooodně nadstřelený :-) a obecně jsem si dnes hezky zvedl sázkařské sebevědomí, i když se štěstím. Valverdeho prohru bych býval taky sázel, kdyby byla vypsaná proti x dalším… a Woodse jsem z původních plánů škrtl poté,co rychle vypadl z úniku na Amstelu.

0 0
          • Pessinger  

Dobře ty, na Baukeho za 3,25 jsem taky koukal, (letos se spíš rozkoukávám) nakonec bych ale hrál Yatse 2,16 proti Valvemu což by neklaplo kvůli pádu, Bauke měl někdy ze začátku závodu taky crash a vrátil se tam na poslední chvíli

0 0
            • Martin_S1  

Tak to jsem měl ještě víc štěstí, než jsem si myslel – u Valonského šípu mi stačí koukat na posledních pár km. Naopak Yatesovi jsem věřil méně ve srovnání se Schachmanem, pač s tímhle kopcem nemá takové zkušenosti, kurz lehce přes 2. Jak by to dopadlo bez pádu,kdo ví, Schachmana jsem měl jako favorita č.2, sázel jsem ho naštěstí ale jen do top5,což vyšlo o chlup.

0 0
          • jonys  

Mollemu jsem hral za 1 hvezdicku vzhledem k jeho smolarine a mensi vybusnosti pro tento kopec. Budu rad,kdyz sve tipy na Lutych napises pred zavodem. Rad se inspiruju,zatim nemam moc vizi,zvl kdyz je jiny dojezd. Mozna by Matthewse mohli na delsich kopcich konecne setrast? Uz pojede 4.zavod a ve vsech se drzel zuby nehty…Loni na LBL nevydrzel tu delku a narocnost,ale to pry mel nejake kilco plus proti letosku a treninkovy vypadek kvuli padum zjara (ale to i letos).

0 0
    • JFtryall  

Doporucuju mrknout na Stravu, MVDP zverejnil data z Amstelu, zaverecnych 11 minut pres 430W a poslednich 45 vterin v tom dlouhem nastupu na skoro 900W. Po 6h v tomhle profilu? Neuveritelne.

0 0
      • milan.v  

To jsou tedy čísla… :-o

0 0
      • tromboonen  

Říkali včera kluci na cycling podcastu, že většina CX závodů dobrejch profíků probíhá v oblasti krátkých 800W sprintů (asi když potřebuje někde urvat místo v zatáčce, terén, kde nezapadne atd… ) a pak „oddechu“ do příštího takového sprintu, dokonce říkali, kolik je v hodinovém závodě takových sprintů za sebou, pak to vynásobili počtem CX startů, co MVDP v sezóne měl a vycházelo jim něco šílenýho ve wattech celkem, nepamatuju.

To jen čistě v CX profi startech, tréningy nebo „výlety“ po silnici do toho ani nepočítali…

Přesná čísla si samozřejmě nepamatuju, ale i tak to byly hausnumera jako prase, prej po takové sezóně musí být tělo extrémně zvyklé na dlouhou zátěž a mít zvýšenou kapacitu nebo tak něco.

0 0
        • snas89  

Otázka je co to s ním udělá za pár let a jakej bude mít důchod (ebajky?:) )

0 0
        • JFtryall  

No tohle je ale uplne jina hra. Kdyz jedes na 6h zavodu usek 11 minut na hranici vo2max a z toho mas vystrelit takhle narocny dlouhy spurt po rovine ve vysoke rychlosti, tak to je uplne jina disciplina. Na hodinovem xc zavode je taky treba 80 nastupu pres 800W, ale jet dlouho rovinu v hodne vysokem tempu a z toho to tam takhle strelit, je uplne neco jineho. Tohle se snad ani trenovat neda nebo nevim jak a hlavne ten zavod ma sileny profil, kdo ma pak na 6h takovou dynamiku, jak ukazal MVDP je jak z jine planety.

0 0
          •  
            0 0
          • tromboonen  

Hele já tomu tak nerozumím, ale nefunguje něco jako „čím hůře, tím víc odolné a výkonné tělo“? Někde jsem četl nebo viděl, že např VO2 nebo špurty se můžou/mají trénovat/zvyšovat tak, že člověk jede třeba 2–3 min max, pak malý oddych, míněno pod ftp, ale pořád relativně hodně, pak zase 2 minuty max atd… že prej po čase, měsíc a víc, to pomůže, tak nějak jsem to pochopil, když o tom mluvili i včera, že po takové sezóně a určitém druhu těla je prostě jinak nabušenej, ale jak říkám, nevím o tom dost.

0 0
            • McBlacky  

tos to moc dobře nepochopil ;) no hate

podstata je taková, že jedna věc je krátký sprint, druhá vomax interval a třetí dlouhý interval zakončený sprintem.

trénovat sice můžeš, ale jak funguje obecně tělo a využití energie to neoblafneš.

0 0
              • tromboonen  

Aha, no vzhledem k tomu, jak jezdím, jsem ty návbody na tohle trénování poslouchal jen na půl ucha, a navíc možná poplet nějaké veličiny, ale včera to celé bylo myslím o tom, že lepší než objemy může být tahle „příprava bojem“. To tak nějak sedělo s tím, co jsem si pamatoval o tom trénování, ale ruku do ohně jsem za to nedával :)

0 0
                • JFtryall  

Jasne, nikdo nepochybuje o tom, ze MVDP ma perfektni parametry pro cx i xc. Super schopnost regenerace z kratkych vybusnych nastupu, paradni dlouhy spurt, techniku a ja nevim co vsechno. Ale jedna vec je tohle zvladnout za cerstva a v kratsich zavodech a pak ve World Tour zavode na 6 hodine proti mega presile a po 30 kousavych kopcich. To je uplne jiny sport. To telo je tak rozsekany, ze ma problem vubec dobre zaspurtovat klasicky a on tam prasknul 10 minut usek kolem 450W NP a z toho rozjel dlouhy spurt, ktery jeho souperi nedaji ani za cerstva. :-)) V tom je ten hlavni for.

0 0
                  •  
                    0 0
                  • capo  

Třeba jenom neudělal zero offset a my ho tu obdivujeme 

0 0
                    • Delkim  

Taky se tím uklidňuji :))))))

0 0
                      • JFtryall  

Akorat je blby, ze je u toho i rychlost. :-)))

0 0
                        • Delkim  

Řeknu to od plic jako typický český hobík.

**** jeden nastereoidovanej :))))))))

0 0
                          •  
                            0 0
    •  
      0 0
    • Jamin  

Fuglsangovi snad už chodí výplata od Bakaly, vždycky to někde urve s Alaphilipem a pak se nechá přejet. Teda né vždycky viz MvDP.

0 0
      •  
        0 0
    • team_daddy  

Kreuziger DNF, to asi není jaro, jak si ho představoval :-(

0 0
    • snas89  

https://www.sport.cz/…klasiku.html#…

Rozhovor s krizakem

0 0
    •  
      0 0
    •  
      0 0
    • Delkim  

Ta atmosféra musí být úžasná!

Paris Roubaix 2019 – A Sunday in Hell | Sigma Sports

0 0
    • Hroch obojzhivelnyj  

Tak jsem se docet ze letos LBL nema nove dojezd na kopci, ale za kopcem, neco jako San Remo. Tak to bude otevrenejsi… https://cyclingtips.com/…togne-liege/

0 0
      • jonys  

A krom toho bude brutální počasí. Takže moje predikce:

***** Schachmann, Fuglsang

**** Bardet, Kwiatkowski, Alaphilippe

*** Yates, Woods, Nibali

** Matthews, DeMarchi

*Gilbert, Poels

Koník: Gorka Izagire

Mohlo by se to otevřít velmi brzy. Bude hnusně, zadní vítr. Tvrdší střední pasáž. Dojezd po sjezdu a rovině v protivětru (asi). Potřeba odpárat rychlíky a zároveň si vytvořit početní převahu = Astana, Bora…? Zima může pomoct vyčerpat i Alaphilippa. V tvrdých podmínkách umí Schachmann jezdit v úniku a vyhrávat. Fuglsang bude chtít taky konečně vyhrát. Bardet a Nibali jsou střelci co pojedou i v závějích hlava nehlava. Kwiatek se mi zdá celkem nastřelenej. Ale klidně může někdo překvapit (jako DeMarchi nebo Mohorič?) když se všichni budou soustředit na Alíka…Valverde, Martin bez formy a budou trpět deštěm a zimou.

0 0
        • robb  

Za mě Bardet, Mollema, Fuglsang, Bettiol nebo Wellens.....anebo někdo úplně jiný :-D

0 0
          • tromboonen  

S „anebo nějaký jiný“ nic nezkazíš… septej se sázkařů jaký je na něj kurz :)

0 0
          •  
            0 0
          • plzakj  

Jestli bude hnus a zima tak neverim Bardetovi (ten bude letos cilit na tour) ani Nibsovi. Jedine, ze by se nekde chytil zrcatka.

0 0
            • jonys  

Bardeta a Nibaliho (i kdyz ano,tenma Giro za chvili) hraju prave kvuli hroznymu pocasi! Zralok vyhral diky slote Giro 2013 i Tour 2014. Bardet-vzpomen na lonsky Bianche…a ty jejich sjezdy!

0 0
              • UHU  

ani jeden, Nibali je po Alpách, je bojovník, ale při všech výhrách měl hodně štěstí

0 0
                • jonys  

Takhle:Nibse hraju proti Balovi a Bardetovi verim proti Doomovi. Vim,ze na win to budou mit oba tezky. Nibs jel do Alp rozzavodit nohy po tvrdym vysokohorskym kempu,coz udelal. Bardet miluje tvrdy podminky a jede az Tour. Tom sem prijel rovnou z kempu…jako loni. Bude hotovej a v tom pocasi nebude riskovat nemoc,pad pred Girem. Na win tipuju asi nejvic Schachmanna s Kwiatkem,Fuglovi to preju.

0 0
                  • robb  

Nibali a Bardet jsou podobní závodníci. Tipoval bych že zkusí nastoupit daleko před cílem, a kdo asi ne, že. Kwiatek vypadá dobře i Ulissi, ale ten by spíš potřeboval dojezd do krátkého kopce. Těžko říct co Valverde, snad zase nezblajzne nějakou včelu. Dojezd v malé skupině by mu asi nevadil, ale těžko říct jestli se tam udrží až do konce. Poslední dobou ty závody vypadají že jsou hodně otevřený. Ale nakonec jsou tam stejně ti obvyklý podezřelí. Uvidíme co Křižák.

0 0
                    •  
                      0 0
          • jonys  

Mollema nejede.

0 0
        • cubista  

MVDP asi nejede, když ho nikdo netipuje. No jo, není ve worldtourové stáji. Škoda

0 0
          • Delkim  

Tím to není, už se chystá na svoje závody myslím na biku? Někdo bude vědět přesněji.

0 0
            • Paja  

Jo, mel v planu zakoncit Amstelem (coz se mu povedlo), ted uz asi lesti bike ;)

0 0
              •  
                0 0
          • jonti  

Odmitli pozvanku, on si hodne vybira, na silnici i v XC jezdi jen par zavodu, ale o to lip.

0 0
        • Martin_S1  

Na prvních 5 míst bych dával stejných 5 závodníků, s tím že Alaphilippe by byl za ***** (výkonnostně jsou s Fuglsangem jinde než ostatní) a Schachmann za **** (nemám ho moc přečteného, navíc Bora má i jiné varianty, třeba Formolo).

LBL mi přišel vždycky jako výrazně víc předvídatelný závod než Amstel a výrazně míň než Valonský šíp. Ale po změně trasy svým tipům zas tak nevěřím. Za původní trasy bych určitě sázel Bardeta do top 10, LBL jezdí stabilně dobře. Ale asi na tom měl podíl i dojezd do Ans, ten mu seděl, narozdíl od Mur de Huy. No dám ho asi i tak, předchozí ardenské závody zajel slušně (na to, že nejsou moc na něj). Kwiatkowski se mi na Amstelu projevem líbil, že to na pořadí nevyšlo byla spíš smůla. Na pořadí ho dávat nebudu, na to je moc nestabilní, ale proti Valverdemu (fucking weather mu nesedí, forma asi pryč, dojezd kde by bodoval i bez formy taky pryč, a ve 39 letech už jsem se taky začal dost zhoršovat :-) a Matthewsovi (když se začne závodit dřív, tak se podle mě neudrží, stejně jako na Amstelu) mu věřím.

0 0
          • jonys  

Jojo. Schachmann kdyz uvisi kopce,tak je vyborny sjezdar a ma brutalni spurt. Pokud si vybavuju,tak vyhral loni i letos zavody v „holomrazu“ (coz letos komentoval ze byl rad,ze jel vepredu a musel makat,ze v pelotonu by mu byla kosa,pac zhubl 4% tuku :-)

0 0
          • jonys  

Podepisuju toho Valverdeho,i Mat­thewse! Bardet potrebuje byt na poslednim kopecku 12km to go odskoceny s lidma jako Fugl,Wellens,Wo­ods…aby mel sanci na win. Vylouceny to neni ale.

0 0
        • jonys  

Valverde polkl pri Sipu vosu a ta ho stipla. Mozna ani nepojede…kdyz se dari,tak se dari.

0 0
        • jonys  

Dnes cista zlatokopecka prace. Fugl win za 5.50 a duely v klidu-proti valverdemu,mar­tinovi,kreuzi­kovi,dumoulino­vi,schachmann proti alikovi…Astana v laufu,uz se tesim,kolik vypisou Lopeze do top 3 a proti Bernalovi!

0 0
          • Martin_S1  

Gratuluju, já to sice neměl čisté a ani moji favorité nijak zvlášť nezajeli, na sázky proti Valverdemu + Matthewsovi + Dumoulinovi to ale stačilo. Zároveň děkuju za doporučení Nibaliho, kterého jsem na poslední chvíli do sbírky tipů proti nadhodnoceným taky přihodil.

0 0
            • jonys  

Tak v plusu ses,ne? Vzdyt rikals,ze vidis veci stejne. A i kdyz mels Alika za 5hvezd favorita,tak necekam,ze bys ho hral proti Schach nebo Fuglovi za ty nizky kurzy…Nibs mel proti Valverdemu 2.01,to bylo super. Proti Doomovi 1.84…Ja samozrejme za drobny taky zkousel par lidi za vyssi kurzy na poradi co neklapli. Ale duely proste dnes chodily jak mely.

Jinak Zralok vypada,ze to s Girem mysli asi vazne…

0 0
              • Martin_S1  

jj, dokonce i v pěkném plusu. Kromě Bardeta na pořadí jsem měl vše ve vyhraných duelech. Na Alíka při tak nízkých kurzech sázet nemělo smysl na tak nevyzpytatelném zavodě.

0 0
    • capo  

Valverde vzdal…

0 0
    • zarkow  

máte nějaký funkční stream? Díky

0 0
    •  
      0 0
    • cubista  

Klasiky máme za sebou, byla to moc pěkná podívaná. Pro nás i díky dvěma vítězstvím Štybyho, i když QS nebyl tak dominantní jako v minulosti. Možná proto Štybyho tím víc ocení a bude mít v budoucnu lepší pozici. A snad najde víc odvahy si o ni případně i říct. Zdendo díky a držím palce do budoucna:-)

0 0
      • jkcz  

Jj, sice furt nepřichází vítězné Flandry nebo Roubaix, ale i tak 2 vítězství v těch „menších“ závodech mezi tou krvelačnou smečkou je super. Co by za to dal třeba takový GVA, dřel ve všech závodech a vyšel na prazdno.

Tak jo, tak nám to jarní, krásné, nevyzpytatelné skončilo a přichází 3×3 týdny nudy v podání sky/ineos vlaku.

0 0
      • jonys  

Hlavnim vzkazem jara je jeste vetsi sila MVDP nez kdo cekal. Skoro jsem rad,ze ho vic bavi cx a xc,a ze se tezko necha donutit delat jen to,co ho bavi min :-).

Stybar udelal dobre,ze si letos prosadil cx pripravu misto nesmysnych zavodu na druhem konci sveta. Nebyt virozy,mohl mozna on byt na zadnim kole Bettiola ve Flandrech. Skoda. Za rok to bude zase tezsi. Ale ma posledni sanci jit hop nebo trop-prestup,pozice top lidra a utok na Monument. Problem je,ze Soudal ma lidru jak maku,Jumbo Aerta,Bora Sagice,CCC Grega…

0 0
        • milan.v  

Skoro mě napadá jméno jednoho nepopulárního týmu, tam ho ale vidět rozhodně nechci…

0 0
          • jonys  

Sky opravdu nemyslim. Miril jsem vylucovaci metodou na Sunweb. Tam by mel slusnou podporu domestiku i slusny ambiciozni cx tym (Nieuwenhuis,Bran­dova). Nemel by to daleko,nemecky mozna i umi. Byl by dobrou podporou Dumoulina na GT s moznosti utoku na etapy a event rozjizdeni Matthewsovi v boji o body…

0 0
        • jkcz  

Ja mam obavu, ze kdyz prestoupi, tak prvni rok po prestupu bude ztraceny. Osobne si myslim, ze pokud dostane smlouvu, tak zustava.

0 0
          • Jamin  

Myslim že má smlouvu u cirkusu na pár let.

0 0
          • cubista  

Souhlasím a je otázka proč by měl měnit. Má své jisté v belgickém týmu. A je otázka, zda má větší šanci na monument s podporou silného QS nebo jako lídr ve slabší stáji. Třeba GVA s výbornou formou ve slabší stáji letos neuspěl. A že je to nějaký matador.

0 0
    • milan.v  

Hezky shrnuté, dá se s tím vším souhlasit do puntíku…

Vítězové a poražení klasikářské sezóny

0 0
      • jonys  

Ten článek je výborný…

https://www.wielerflits.be/…orjaar-2019/

Když tvrdím, že je někdo nejlepší, měl bych to nějak zkusit kvantifikovat. Netvrdím, že uvedený způsob je nejlepší, ale určitě lepší než blábol „Francouzský cyklista je vítězem jarní sezóny a nejlepším klasikářem.“

Fuglsang je všechno jiného než adept pódia na Tour. Ale nebudu se zlobit, pokud si to budou v červenci myslet i bookemakeři…nes­mysl. Nikdy nic v GC neukázal a sám už několikrát říkal, že neví, jestli ještě vůbec chce na pořadí GT jezdit – jo, ne, jo, ne, ještě jednou teda jo…Vino ví, proč půjde all-in s Lopezem a proč to nebude na Tour.

„Gilbertovi nikdy nešlo P-R“ :-))) No, tak vyhrál ho „až“ na 3. pokus, přičemž poprvé tam byl jako mladej klouček a loni – jako všichni – nechal ujet Sagana.

„Zdeněk dokonale využíval týmové taktiky.“ Jak? Na Omloopu chytl nástup Avermaeta díky své síle a díky své chytrosti pak nastoupil v tu pravou chvíli. A E3…chtěl bych vidět tým, který by to sehrál v dané situaci jinak. Výhra díky štěstí (že dojeli Boba) a vlastní síle.

Valverde neztratil motivaci, ale formu z důvodů, které jsme tu řešili.

Největší hláška je „Avermaet začal na Omloopu spurtovat brzy“ :-) No, asi mohl počkat, až se Zdeněk i osprchuje, ne? A že na LBL spadl? Když on spadl (ne svojí chybou), Fuglsang už jel s rukama nad hlavou. Nevím, jestli by ho jinak dojel…

Sagana jsme, myslím, taky rozpitvali líp a napsat o Martinovi, který je pozičně nejtragičtější jezdec pelotonu a má díky postavě a technice jízdy nejlepší předpoklady pro nestabilitu na šotolině, že měl jet Amstel a Bianche? Dobrá rada nad zlato!

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.