Jít do Kellys Quartz DSC 2010 ?

4 nepřečtené
  • juneau

Zdravím,

po nějakých osmi letech na Rock Machine přišel čas na koupi nového kola. Vzhledem k lokálním prodejnám v okolí bych šel rád do Kellysu kolem 15 000,–. Nechci to na žádné hardcore ježdění terénem, 95% najezdím po (horším) asfaltu a sem tam sjedu nějakou polní cestu, neplánuji žádné skákání a pod, takže bych asi spadal do kategorie „rekreační jezdec“, co ročně najede cca 1000 km. Ale v komponentech (jejich kvalitě) jsem úplně ztracený … rád bych kotoučové brzdy (když už si po těch letech kupuji nové kolo / logicky mi proto i docela záleží na vzhledu / nesmějte se).

Další věc – 180cm/70kg a prodejce mi neustále doporučuje minimálně 21,5" rám (starý Rock Machine byl snad i 22"), ale ten Kellys Quartz už je snad jen v 19,5" (jestli se nepletu).

Kellys Quartz DSC 2010

Pak bych měl možnost za nějakých 19 000,– koupit Kellys Magnus 2010 (21,5") … to už je ale na moje možnosti dost peněz a nevím, jestli by se mi to vyplatilo. Z obou kol je asi zřejmé, jakou barvu by kolo mělo být, na tom Magnusu se mi ale vrcholně nelíbí to prohnutí rámu.

Tak mi k tomu prosím něco napište, pár dní už prohledávám internet a o moc moudřejší nejsem.

0 0
    • BigKarel2  

A co? Nemaj tam někde loňskýho Magnuse? Byl taky zelenej a stál by okolo 15k a výbavou je jinde než ten Quartz?

0 0
    • Výběr z produktů
      Přejít do shopu
    • PatrikL  

tie kellys sa neoplatia, úbohá výbava za danú cenu…

výhodné sú napr.

http://www.mojekolo.cz/…-q820-silver

http://www.mojekolo.cz/…meteore-comp

21.5" by som nebral, pre teba tak okolo 20", ale treba samozrejme pozrieť geometrie alebo odskúšať, každý výrobca to má trošku iné…

0 0
      • juneau  

Nj … ale dívám se na to spíš tak, že při obyčejném ježdění po silnici se snad kvalita výbavy tak neprojeví. A jestli po pár letech něco odejde… s tím počítám.

Koukl jsem na geometrii 19,5" Quartze a poměřil svoje staré asi 22" kolo a vychází prakticky stejně, ± centimetry … geometrie zde

L = 570 … Quartz: 590

S/T = 540 … Q: 495

WB = 1070 … Q: 1070

RC = 450 … Q: 430

H/T = 155 … Q: 120

Až na S/T skoro docela stejné hodnoty (resp. jsem amatér a nevím, jestli mají dva tři centimetry takový vliv), ale tam to snadno spraví posun sedátka.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.