• Hagner

Tak už plánujete kam na kolo v roce 2024? ;-)

0 0
    • keymaker  

Toskansko a Garda ;-) ale i s rodinou, takze to nebude uplny terno :-D

1 0
    • MTBIKER doporučuje
      Lezyne Mega XL GPS cyklonavigace Skladem > 2 ks

Akce -27% Lezyne Mega XL GPS cyklonavigace

3 599 Kč -27% MOC 6 199 Kč

Lezyne MEGA XL GPS cyklopočítač Skladem > 2 ks

Akce -28% Lezyne MEGA XL GPS cyklopočítač

4 349 Kč -28% MOC 7 599 Kč

• oberleutnant Weiss  

Tak doufám že Istrie a Toskánsko na jaře a ještě něco dalšího během roku. Každopádně to zřejmě v létě okořením pěší tůrou (dá-li teda ten nahoře) po střední Itálii – jedna mladá prdelka mě, výstavního kacíře, láká na poutní cestu svatého Františka z Chiusi della Verna v Toskánsku do Umbrijského Assisi. Asi podlehnu…:-)

2 0
    • jIrI___  

Palkovické Hůrky.

3 0
      • ladys  

To nemáš moc daleko :D Těch 150 jako výzvu jsi dal?

0 0
        • jIrI___  

Nedal. Na příští rok ten cíl budu muset výrazně snížit. Ale ty Palkovické Hůrky jsem myslel zcela vážně, jsem skromný. Chystám si je na kole projet už tak třetím rokem, ale ještě jsem se k tomu stále nedokopal. Byl jsem se tam projít jen pěšky ale to se nepočítá :)

0 0
          • brtníček  

U nás je plán jaro Krk, červen soustředění Novohradské hory a vrchol sezóny Provence a s tím spojená návštěva TDF.

1 0
          • ladys  

Na rovinu jet 150 a nešlápnout na zem, je problém. Může se stát ledacos… Chce to splnitelné výzvy.

0 1
            • ratel  

Zajimalo by mne proc je tam ta podminka neslapnout na zem. Kdyby byla klicova, tak to zkusim nekde na velodromu nebo uzavrenem okruhu. Predstava ze na 149 km zastavim na cervenou a neustojim to mne dost desi.

0 0
            • milan.v  

Dobrá kravina… Výzva na dvě věci…

1 0
          • keymaker  

Tak L´Etape dlouhá má 130 km, tak tam bys nohu z pedálu asi nesundal :-) ale dvacet ještě chybí :-)

0 0
    • milan.v  

Istrie + dnes jsme otevřeli téma Girona…

1 0
      • Hagner  

Girona je lákavá! Uvidím jestli a jak zvládnu letos Pyreneje, potom bych jí asi aktualizoval :-)

Kua jsou to ale dálky :-D

0 0
    • andy97  

Já plánují Nový Zéland, ale uvidím jestli tam bude hrát roli kolo.

2 0
    • MichalOld  

Plány, jako každej rok veliký :) Hlavně pojezdit v okolí Postojný, a na gravelu ze Splitu, přes Mostar, do Rijeky. Ale zatím je to jen čára v mapě…

1 0
    • ratel  

Trochu pojezdit po slovensko – madarském pomezí. Možná na jaře jih Francie a zajet do Pyrenejí. Bosna to kdyby se fakt dařilo a míň pracovalo.

A sem tam stovka cestou domů…

0 0
    • wego1991  

Kam letecky s rodinou k moři, kde jsou slušné půjčovny kol (silniční/gravel)? Mallorca je jasná, ale další destinace v obdobné dostupnosti letecky z ČR/PL/AUS? Spíš mimosezóna např. polovina září..

0 0
    • jecnak  

Mozna Taiwan nebo Japonsko. Jinak nejaky bikepacky na severu. Urcite i nejaky plazovy povalovani na fattu.

2 0
    • ratel  

Tak jak, povedlo se? Plany splneny?

Ja jsem zcela ve stylu rceni o stale se menicich planech udrzel aspon Pyreneje v cervenci ( hodnotim vysoko, jedina piha na krase byly pokuty za rychlost).

Misto slovensko-madarskeho pomezi bylo slovensko-polske pomezi v kvetnu – Pieniny, taky parada s minimem lidi krome prujezdu kanonem Dunajce, jezera v NDR taky ok i na koleckove ski (na silnicku je to trochu nuda, ale fajn koupacka a vsude FKK), pojezdili jsme kolem Padu a Ticina v Taliansku a prilehlych jezer. Montenegro a Bosna snad pristi rok.

Celkove to vyslo velmi dobre, drobne zdravotni problemy v pelotonu se podarilo eliminovat odpocinkovymi dny, zmrzlinou a kavickou atd. Hlavne me potesila zena svym stale trvajicim nezajmem o emoped :-).

0 0
      • PatrikKalista  

Istanbul a domů, tak asi dobry:-)

1 0
      • oberleutnant Weiss  

Původní plány dosti zásadně překopány – místo jarní Istrie a Toskánska dvouměsíční klid na lůžku se zlomeným bederním obratlem, na podzim pak jako náhrada Monínec v září, Valle di Ledro na začátku října a Istrie na přelomu října a listopadu. Za plánovaný letní přechod Apenin se adekvátní náhrada nekonala. Ale poté, co jsem se v dubnu postavil na nohy a v květnu i posadil na kolo, to nakonec dává k dnešku něco kolem 10.500 km v sedle a lehce pod tisícovku pěšmo, takže na ten mizernej začátek to ještě dopadlo více než dobře. Funguju bez omezení, což je vlastně veliká výhra…:-)

5 0
        • Hagner  

Závist ;-) Já skoro nefunguju :-(

0 0
          • ladys  

Co se stalo?

0 0
            • Hagner  

Jednou se smotáš a potom už to jede :-D

0 0
              • oberleutnant Weiss  

Tak se koukej dát brzy dohromady…!

1 0
              • ladys  

Kdo nepadá nezrychluje :D

0 2
                • Hagner  

Pád byl v poho, ještě jsem těch zbývajících 60 km odjel a rameno byla ta tři týdny v klidu ;-) Problém přišel následně :-(

0 0
                  • cubista  

Tak zvané „zmrzlé“ rameno?

0 0
                    • Hagner  

Rameno je bez problémů ;-)

Všeobecná teorie je: poúrazový stav + oslabená imunita = pásový opar :-(

Ve výsledku problém zatím přetrvává :-)

0 0
                      • ladys  

Nikdy jsem pásový opar neměl a po velké zátěži se najednou objevil. Ještě jsem ho rozškrábal a roznesl po půlce plešky… Několikrát se to opakovalo, ale již jsem to neškrábal. S nástupem sportovních aktivit problémy zmizely. Přeji brzké uzdravení.

1 0
                        • Hagner  

On to má každej jinak. Mám kamarádku, která kvůli tomu musela skončit s kolem :-( Vždycky když jí to zmizelo a začala jezdit, tak po zátěži se jí to vrátilo! Druhá to měla měsíc a od tý doby v klidu, ale prej to místo cítí trochu pořád.

Já to mám teď tak nějak neutrální! Nebolí to, ale to místo je takový nepříjemný. Dobral jsem B komplex, co jsem měl od nás a koupil tady podobnej u Maxe a ten teda vůbec nefunguje a ten pocit se zásadně zhoršil.

Hele pásovej opar jsi mít nemusel. Pokud jsi měl v dětství neštovice, tak ten virus máš v sobě. Problém je, že nikdo neví proč a jak se aktivuje ;-) Teorii jsem popsal v minulým příspěvku :-)

0 0
                  • Radek Broz  

To máme asi dost podobnej problém:(

0 0
        • ratel  

Apeniny jsou dlouhé od Janova až nekam k Neapoli, muzes poodhalit trasu? Dost mne to tam opet tahne, ale o prechodu ve stylu (?) od chaty k chate jsem nikdy neuvazoval.

0 0
          • oberleutnant Weiss  

Viz výše (https://www.bike-forum.cz/…a-cesty-2024#…) – měli jsme s kamarádkou v plánu úsek poutní cesty svatého Františka z Verny do Assisi, takže ve skutečnosti jen nepatrný zlomeček Apenin…:-)

0 0
            • ratel  

Jo, uz na to koukam na mape… to je spis podhuri tech hlavnich hrebenu… ale muze to byt o to zajimavejsi. Stravil jsem nejakou dobu kousek od Perugie a moc se mi tam libilo.

0 0
      • ms82  

Pyreneje v cervenci byly na silnici? Bylo tam vedro?

Abych se drzel tematu, tak na kole jsem zvladl okoli Nice a cast Walesu a oblasti jezer v Anglii. Ta Anglie me prekvapila kopecky :D

0 0
        • Hagner  

Okolí Nice? Mám to tam rád ;-) Kde jsi jezdil?

0 0
          • brtníček  

Byl jsem tam taky a hodně se mi líbila vesnička Gourdon

2 0
            • Zbyněk  

Gourdon je pěkná vesnička se starobylou atmosférou a výhledem do kaňonu Loup.Ona ale celá Horní Provence má nátisk divokého západu

0 0
          • ms82  

Kdo by nemel :-) Hodne se mi libila trasa posledni etapy Paris-Nice (udoli Varu jsem vynechal). Vence je pekny, stejne tak Madonne. Mt. Vial jsem dal na druhy pokus, loni delali asfalt teprv. Braus dvakrat, Turini dvakrat, podruhe jsem tak zmrzl, ze jsem si privezl zpet zanet prudusek.

Gourdon jsme dali jen pesi vylet.

2 0
            • Hagner  

Já na podzim skoro nic :-( Byl jsem pět dnů a na kole jen dvakrát, jinak pořád lilo! Uvidím jak to bude na jaře a příští podzim jsem přesunul na listopad, po návratu z Mallorky, tak jsem zvědav :-)

0 0
            • Zbyněk  

Je to pěkná lokalita se stabilním počasím. Patří k mým nejoblíbenějším, co jsem navštívil.

0 0
              • ms82  

Stabilne tam prvniho kvetna na svatek prace a jejich demonstraci prsi :D My meli trochu smulu, ale jinak souhlasim, je tam hezky.

0 0
        • ratel  

V Pyrenejích v červenci bylo tak akorát, v horách ok okolo 20–25, dole teplo ale nic hrozneho. Pršelo 2× a to nic intenzivního.

1 0
          • ms82  

To bych bral. Jeste se trefit. Jednou uz jsme to meli v planu, ale nakonec byla predpoved na 37 stupnu, tak jsme vzdali. Nejake dobre kopce jsi pojezdil?

0 0
            • ratel  

Základny v Ax les thermes, Massat, Mont Louis. Nechce se mi ty jména klepat bo jsou dlouhá :-). Nejvíc se mi asi líbil okruh přes Col de Creu a Lac du Boillouses.

Úplné to nebylo orientováno na množství metrů převýšení, ale na důchodce to nebylo špatně.????.

Na počasí je určitě lepší střed a východ. V baskické části na západě jsem byl jednou a furt pršelo.

1 0
              • ms82  

Vypada to, ze prevyseni by se tam dalo nasbirat taky dost. Ale tuhle stranu jsem vubec nezvazoval. Chtel bych se podivat na ty nejcasteji zarazovane kopce na TdF.

1 0
                • ratel  

letos takto.

https://www.bike-forum.cz/…enosti-s-tdf#…

Prave oblast kolem Massatu – na jih od St.Girons – je moc pekna a docela turistikou masovou nezasazena. Idealni i pro pripad spatneho pocasi na hlavnim hrebenu. Mam ji v denicku jako plan B pro pristi rok :-)

1 0
                  • Zbyněk  

Souhlas, tady to není tak turisticky profláklé, i mi to přišlo jako dost chudý region… jako by se člověk vrátil do 19. století. A z kempu v Augireinu jsme slyšeli výt vlky :-).

1 0
                • Zbyněk  

Nejatraktivnější je centrální část mezi Luz St. Sauveur a Luchonem. Mimo ty slavné kopce jako Aubisque, Tourmalet, Pla d Adet ,Superbagneres atd. se tam dají najít i zajímavé slepé silnice, z nichž některé vedou nad 2000 metrů. A třeba takový Cirque Troumouse je pro mě nejscéničtější pyrenejský kopec. Ta oblast, co tu zmiňuje ratel má taky něco do sebe, ale tohle je top.

3 0
        • Zbyněk  

Počasí v Pyrenejích hodně ovlivňuje Biskajský záliv, takže západní polovina mívá více srážek a nižší teploty, než ta východní. Neplatí to samozřejmě stoprocentně, ale ta pravděpodobnost je celkem vysoká. Je to vidět i na krajině, kdy západní je zelenější a východné vyprahlejší. Specifikum je pak hustá „pyrenejská mlha“, kdy je problém rozpoznat silnici před sebou, což je nebezpečné i z důvodu, že v Pyrenejích se dobytek pase na volno a často se pohybuje i po silnicích.

2 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.