• radbeer

    Čau :-)

    V poslední době vidím čím dál víc známých, jak do sebe dávají kávu pomalu před i po jízdách…

    Jak to máte vy? Je tu někdo, kdo míval například kvůli kávě zdravotní problémy? Nebo naopak osobní zkušenosti, jak mu káva při jízdách pomohla?

    0 0
    • Petulda  

      Nemám nijak velké nájezdy ani nejsem výkonostní sportovec. Kávu a kolo neřeším. Piju jí, když mám chuť bez ohledu na ježdění na kole. Jsem na ni zvyklý (2–3 silné kávy denně) a souvislost s výkony na kole u sebe nepozoruju žádnou.

      0 0
    • black.horse  

      Kávu i čaje (zelené, občas i černé) piju celý život spíše ve větší míře, takže tělo je zvyklé a kofein mě nenabudí a skoro mám opačný problém, bojím se, že kdybych si nevychutnal pár kafíček denně usnu ve stoje uprostřed dne :-D

      0 0
      • Lanzinho  

        asi tak nějak to přesně mám :D

        0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • Rychlej turista  

      Před pár roky jsem musel z turka přejít na strusku kvůli žaludku. Už mám sice nějakou dobu pokoj, ale nechci ho zbytečně pokoušet a na tu strusku jsem si už taky zvykl. A dá se zalít i studenou vodou :-)

      0 0
    • Espen  

      Já na kole jezdím výhradně jen někam na kávu :-D.

      0 0
    • losik_p  

      pil jsem ráno v osm espresso, dále v 10, 12, 14 a 16 v práci a pak doma 2–3.. často to bylo dvojciferne číslo za jeden den..

      jednou jsem se vsadil s kolegy, ze vydrzim týden bez a ze dne na den šel z 10 na 0 na týden, vč černého čaje, redbull a dalších pomocí s kofeinem :) od te doby piju 2–3, držím to zhruba půl roku a nemám problém :)

      co se tyče výkonnosti, únavy, lepšího/horšího spánku nevidím rozdíl

      jediný problém byl první 2–3 dny “půstu”, trosku mě bolela hlava

      0 0
      • losik_p  

        malý rozdíl je – teď když si dam redbulla, opravdu to funguje – napr. za volantem.. dříve to bylo jedno

        0 0
        •  

          Jonťák je sračka kterou bych do sebe nikdy nenalil.

          0 0
      • Pavel  

        Já přestal kafovat (sice jen dvě denně, za to ale tuplsmrťáky) po cca 20 letech. První tři měsíce jsem skoro lozil po stropě, nespal, apod, další tři měsíce mi už jen bylo „divně“. Mám pocit, že jsem na kofeinu byl totálně závislý.. :-D

        0 0
    • doubleingram  

      On snad nekdo z nas neholduje kafi? Kacirstvi! :)

      0 0
    • JFtryall  

      Me vyhovuje s mlekem bez laktozy. Je to dobry, nabudi a muzes rovnou na intervaly. :-)

      0 0
    •  

      při vyjížďce klidně někde zastavím a kochám se s kávou s mlékem bez cukru, klidně i s pivem který bude brzo zase na kole legální, konečně zákonodárci co mají rozum

      0 0
    • gregorus  

      Roman Kreuziger v nějakém rozhovoru říkal, že za dopoledne před etapou vypije 5 espress. Takže bych se toho nebál :-)

      0 0
      • ufoncz  

        To bych asi bral s rezervou. Spousta vrcholovejch sportovců si dá někam frajerskou fotku s chlastem hned po tréninku či závodu, přitom to u většiny je výjimečně a jen chtějí působit, jak je jim to volný. Pak jsou tací, kteří zase kvůli sponzorům naoko žerou a pijou odpadní doplňky stravy.

        Tady bych to konkrétně viděl taky asi na nějakej výjimečnej pokus. Nával kofeinu těsně před nebo i časovanej na začátek vytrvalostní etapy by podle toho, co o účincích vím, měl způsobit nadměrný čerpání zdrojů ze začátku a ke konci, kdy o to jde nejvíc, by mu naopak mělo docházet. Leda by tím nášupem chtěl vyrovnat nějakou abnormální hladinu hormonů před závodem.

        0 0
        • jonti  

          S tim kofeinem je to hodne o zvyku, kdyby bezne nepil, a da si jen dve kavy pred etapou, tak to bude negativni jak pises. Ale pokud pije 5 kav denne poslednich 10 let, neudela to s nim nic a bez ty kavy vy usnul behem etapy.

          0 0
          • atty  

            Je to právě o tom návyku – když jsem pil denně cca. 6–10 silných espress, klidně jsem si dával jedno na chuť pár minut před tím, než jsem šel spát – usínání žádný problém. Dnes mi stačí tak 2–3 za den a to lehké „nakopnutí“ pár minut po konzumaci cítím (nebo možná placebo efekt, že jsem si dal kafe) :)

            0 0
        • ms82  

          Dle abstraktu clanku, ktere jsem videl, tomu tak neni. Kofein prodlouzi cas do vycerpani, ale nema to vliv na cerpani zdroju. Optimalni podani je necelou hodinu pred zacatkem aktivity, vydrzi 3–4 hodiny. Pote efekt rychle mizi, ale staci si znovu dat kafe (kofein v gelu v pripade zavodniku).

          Pokud mas nekde odkaz na to, ze zlepseny vytrvalostni vykon je dany lepsim (a tudiz vetsim) cerpanim zdroju (cukru), prosim o odkaz, zajima me to.

          0 0
          • kokoska.rokoska  

            V zásadě máš pravdu a je to jak píšeš. Testováno na lidech-triatlonistech. Jenom ten nástup je dle literatury, klinických testů i mého empirického zkoumání rychlejší – do 45 minut prakticky vždy, je-li závodník ve formě a kofein je podaný spolu s gelem, zabere ještě rychleji (lehce pod 40 min). Výsledky jsou dobře viditelné objektivně na SF (stoupá) i subjektivně na RPE (klesá).

            Jen s tím čerpáním zdorjů to tak úplně není. Stoupající SF automaticky znamená větší spotřebu zdrojů (minimálně na práci toho srdce, že; ale nejen :-), ale vnější projevy odpovídají Tvému popisu, byť metaboliciky je to jinak.

            0 0
            • ms82  

              Ten nastup jsem si uplne nepamatoval. Nezavodim nijak casto a pred behem pit kafe mene nez hodinu nebudu. Z jistych duvodu je lepsi delsi odstup ;-) Dulezitejsi pro me tedy bylo, jak dlouho to vydrzi.

              S tim srdcem a cerpanim zdroju – pokud bude brzo pracovat stejne na vysoky vykon, tak se to nejak amortizuje :-) Na sobe zvysenou tepovku po kave prilis nepozoruji (nemerim se ale zase tak dukladne a kavy piju hodne). Zaznamenal jsem ale, ze vetsi jidlo, castecna dehydratace a kafe (tim chci rict, ze zdroj neni jasny) v prubehu delsi vyjizdky, zpusobi uz podstatne zvyseni tepovky.

              0 0
              • kokoska.rokoska  

                Tak hlavně před závodem se nepije káva (množství kofeinu v jakékoliv kávě je příliš malé), ale polykaji kofeinove tablety – u vytrvalostních sportů zhruba 3 mg na kilogram závodníka, u rychlejších o malinko víc.

                Mimochodem, u triatlonistů i atletů mám změřeny fakt velké změny v SF. Jak v maximu, a poměru k rychlosti, nebo výkonu, tak zejména v rychlosti stoupání SF na maximum (tam je rozdíl obrovský).

                0 0
                • ms82  

                  Moje kava na tom neni evidentne tak spatne. Google rika, ze prumerny obsah na hrnek pripraveny aeropressem je zhruba 110 mg, coz se uz blizi 2mg/kg v mem pripade. Ja si navic delam trosku silnejsi (je treba zvysovat davky :-)). Tablety jsem nezkousel.

                  Co znamena rychly narust? Koukam na svuj posledni „zavod“ a ze 110 bpm jsem se dostal na 163 (moje max je 184) za 45 sekund, pak byl mirny sebeh, takze rust pokracoval az pozdeji. Pri mem poslednim povedenem zavode ze 124 na 160 za 40 s, na 170 za 2:10 a na maximum v prubehu zavodu 177 za 7:55 (i tak se mi to uz zdalo na desitku dost vysoko). Tepovka mi vetsinou ke konci zavodu spise klesa.

                  0 0
                  • kokoska.rokoska  

                    Rychlý nárůst je u mě 120->180 (TF MAX 184) pod 40 s, ale jsem starej dědek. U mladších (už okolo 30 let, pro ještě mladší o to více) se dá dostat blízko TF MAX klidně okolo 35 s. Záleží hodně na kvalitě tréninku, pokud se někdo pořád plácá v nízkých intezitách, bude mít nárůst TF/SF pochopitelně pomalejší (vyšší intezitou myslím běhy tempem pod 2:30/km a sprinty).

                    0 0
                    • ms82  

                      Asi nekdy testnu ty kofeinove tablety.

                      Vyssi intenzity planuji zaradit casteji. Behal jsem spise objemove a stejne tak spise vyletil na kole. S wattmetrem jsem to na kole zmenil a posun je velky. Vyssi intenzity na kole mi ale stale prijdou lehci nez vyssi intenzity pri behu. Ao tempu 2:30/k se nebavime :D To nebeham ani pri dvoustovkach.

                      0 0
                      • kokoska.rokoska  

                        Tomu se mi nechce věřit :-)

                        Tempo 2:30/km já, dědek, udržím i na třístovce a stále jde o běh a ne sprint. Na kole to možná lehčí je, ale nepřipadá mi, že o mnoho – pokud se teda bavíme o srovnatelné intenzitě, tj. tak 11+ W/kg.

                        0 0
                        • ms82  

                          30 s na dvoustovku jsem jeste nebezel a i kdybych to nahodou zvladl, bylo by to maximalni usili. Jeste na skole (ZS a SS jsem byl ve sprintech nejpomalejsi, takze to neni tak prekvapive). Kdyz rychlost v mladi nevypilujes, ve starsi nenajdes :D

                          S tim kolem jsem to trochu zobecnil – myslel jsem spise, ze je pro me na kole jednodussi dat treshold nebo VO2Max intervaly nez u behu. Nejvetsi rozdil vidim u tech VO2Max. Vyssi intenzita dle Tebe, tj. tech 11+ W/Kg je na bliti i na kole. Dle CP prolozeni bych tyhle watty mel udrzet cca 30 s, zatim jsem se dostal na 15 s. Ale s Pmax pod 15 W/Kg to asi neni tak divne. Navic se temhle trvanim prilis nevenuji.

                          0 0
                  • kokoska.rokoska  

                    Pokles tepovky – podle mě je to jasná známka, že závodníkovi došlo. Pokud je vitální až do konce, není důvod, proč by se neměla držet na TF MAX u rychlejších úseků a naopak vystoupat k TF MAX u pomalejších.

                    0 0
                    • ms82  

                      Mam zavody, kde jsem ke konci mirne stupnoval tempo a tepovka stejne klesala. Na 180 tepu jsem se dostal jenom na dvou milich ve Stromovce a svem prvnim zavode na 10 km, kdy jsem behal par mesicu. Pri celkem poveden pulmaratonu, kde jsem jen na chvilku zastavil kvuli pichani v boku na 19. km, jsem mel pri stabilnim tempu pokles ze 172 na 164 – pada to postupne od 7. km po 17. km.

                      0 0
                      • kokoska.rokoska  

                        Já Ti věřím, ale nenapadá mě jiné vysvětlení, než, že sis málo dával. Neber to jako osobní útok, je to můj tip dle dat, která jsem kdy viděl u závodníků jak hobby kategorie, tak výkonnostních. Obecně známé jsou třeba tepy Roba Štefka či Filipa Ospalého na půlmaratonu, kdy oba jdou prakticky celou dobu okolo TF MAX.

                        Ale osobně jsem proti dlouhým závodům – zdravé nejsou v žádném případě, estetické (minimálně v podání hobíků) taky ne – kdo by se chtěl dívat, jak se ploužím(e) krajinou tempem v nejlepším příadě 3:30 a mnohdy přes 4/km – a navíc většina z nás má psychický blok se pořádně znáčknout a podvědomě se šetří, což je pak houby závod. I 2 míle ve Stromovce mi připadají tak na hraně – hlavně kvůli povrchu a zatáčkám, ale uznávám, že to má k běhu blíž.

                        0 0
                        • ms82  

                          Neberu si to osobne :D Chci se zlepsovat, takze me zajimaji nazory ostatnich, hlavne zkusenych sportovcu. Trenuji se sam, to me ostatne na tom bavi nejvic. Ale to neznamena, ze chci delat porad stejne chyby. No a ze to nikdy nebude zadna slava ani v behu ani na kole, to uz vim davno :-)

                          0 0
                    • Mikikuba  

                      Souhlasím. Většinou je to reakce organismu na to, že byl ždímán přes jeho možnosti. Myslím výkonnost. To ale nevylučuje, že jedeš v závěru na vůli a tudíž rychleji než před tím na vyšší tepy. Já takto dojížděla všechny maratony, když jsem chtěla vyhrát. Musela jsem na začátku uviset nějakou chlapskou skupinu abych odjela zbytku žen a vyplatilo se mi to, protože jsem se pak vezla a holky už neměly šanci to dojet. Ale holt jsem třeba 2 h jela opravdu na vůli a nižší tepy. Čím déle takto jedeš tím delší bývá doba zotavení, protože jedeš přes závit.

                      0 0
                      • kokoska.rokoska  

                        Jj, přesně takhle jsem to myslel, díky za informace, Hanko!

                        0 0
                      • ms82  

                        Ano, to si myslim, ze na me sedi nejvic. Dokonce vcetne toho zotaveni, protoze jsem casto po takovych zavodech sice behal dal (vcetne volnejsich par dni po zavode), ale nebavilo me to a v zavodech to slo od 10 k 5.

                        Prilozim zavody, o kterych jsem psal vyse: pulmaraton, 2 mile

                        Jeste bych doplnil, ze to taky muze byt kombinace s nedostatkem regenerace pred zavodem („pretrenovanim“). Budiz prikladem beh do vrchu na konci dost tezkeho tydne, kdy nohy vubec nefungovaly a velkou cast kopce jsem musel jit. Tepovka se maximu ani nepriblizila, ale byl jsem hotovy. Ten posledni zavod je spis ukazka moji blbosti, kdy jsem se nechal presvedcit, ackoliv jsem uz dopredu vedel, ze to neni dobry napad (nasledne to jeste skoncilo zranenim z pretizeni o tyden pozdeji).

                        0 0
                        • Mikikuba  

                          Může ale to nebyl můj případ:). Já nikdy nejela top závod či maratón bez regenerace a přípravy myslím spánek suplementace a tak. Maximálně jsem bez vyladění jezdila nějaký sranda závody jako UAC a tak. Nikdy ne ultra nebo maratón.

                          0 0
                          • ms82  

                            Tohle byl sice extremni priklad. Ale myslel jsem to obecneji. Samozrejme jsem pred dulezitymi zavody snizil objemy. Ale zda se mi, ze kdyz jsem to predtim v treninku prehanel objemove, ani tech par volnejsich dni nestacilo a ty zavody vypadaly jak ten pulmaraton (a ten byl jeste povedeny, co do casu!). Na spanek dbam porad.

                            Chtel jsem spise rict, ze ackoliv jsem treninkove davky zdanlive zvladal, asi tomu tak zcela nebylo a secetlo se to v den zavodu. Nenaznacoval jsem nic k Tvym zavodum, pouze vlastni zkusenost.

                            0 0
                            • Mikikuba  

                              Jasný já to pochopila. Holt trénink je docela sofostikovaná věc zvláště když se pohybuješ na svých limitech. Také se mi podařilo po asi 5 letech tréninku přetrénovat. Je třeba hodně naslouchat tělu, dělat si testy a čím je člověk starší a má už víc objemů v nohách tak pak už není třeba objemy navyšovat. Většinou ti to řeknou testy. Po asi 10ti letech tréninku jsem přestala objem navyšovat a spíš se zaměřila na silovou vytrvalost a posouvání AP k maximu možného. To bylo pro moje závody nejdůležitější. Musíš si uvědomit co je tvůj cíl a podle toho trénovat. Nejde bejt nejlepší ve všem:)

                              Dobré je také si měřit klidovou tepovku. Dělám to 20 let a skoro přesně už ráno vím co se bude s tělem dít a když jsem trénovala i věděla co můžu a co ne. Teď už netrénuju tak si to měřím jen pro zkušenost a srandu. Každá informace je dobrá a zúročuju to když trénuju další lidi.

                              0 0
                              • ms82  

                                Jeste nejsem na tech 10 letech treninku, takze tam prostor bude :-) Diky za zkusenosti.

                                0 0
    • jIrI___  

      Občas když na mě jde v rachotě spaní, tak si dám presso nebo piccolo z automatu. Ale energiťák to prostě nenahradí. :)

      0 0
      • nitraq  

        Tahle česká terminilogie je peklo:)) Presso, piccolo.

        0 0
      • Libores  

        co je prosím to presso a piccolo?:)

        0 0
        • nitraq  

          Presso tipuju lungo a piccolo bude espresso:)

          0 0
          • mr.antik  

            ideální na provokování lidí, který dělaj z tohodle hnědýho pití nějakej zázrak, div se u toho nemodlí…

            0 0
            • losik_p  

              nejde o zázrak :) ten nápoj se jmenuje espresso a ma určitý standard – objem, dobu extrakce, množství kávy.. nehledě na to, ze lungo se nedá pít :)

              když si objednam boloňské spagety, taky nebudu spokojený, když mi přistanou na talíři vrtule s kecupem a eidemem :)

              0 0
              • Goob  

                Boloňské špagety jsou stejné faux pas (dojde-li na nazis) jako piccolo.

                0 0
                • TheJD  

                  To bych uplne netvrdil. Ve vetsina sveta se tomu tak rika, ale v Italii, odkud pochazi, tomu rikaji ragu.

                  0 0
                  • Goob  

                    Problém není ragú, ale ty špagety.

                    0 0
                  •  
                    Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                    0 0
                  • doubeq  

                    A eXpressu italove (aspon na Sicilii) rikaji Kafe, když si objednáš espresso, hned mluví anglicky ;-)

                    0 0
                    • nitraq  

                      Jasně, v Itálii neobjednáváš espresso, nýbrž un caffè:)

                      0 0
                      • doubeq  

                        Nojo, ale italsky neumím, takže volím jistotu a raději objednávám po „cizu“, páč v obchodě když pípneš italsky jedno ze dvou slov co umíš, tak rozjedou hatmatilku a je konec :-D

                        0 0
                        •  
                          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                          0 0
                      •  
                        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                        0 0
                      • lidumil  

                        +1 jj un caffe

                        0 0
              • mr.antik  

                tak tohle jsou prostě asi nenormovaný kafe, slušnej čísník vysvětlí, pomyslí si něco o vesnici a tím to končí…

                0 0
            • doubleingram  

              Tak tak, Coffeenazzi. Kdyz ti v hipstersky kavarne s faitrade bio raw fresh zero carbon footprint kafem za 65 nedaj cukr o ktery si rikas, pac proste jako coze (ja cukr nee, rikala pritelkyne)?

              0 0
            • nitraq  

              Zázrak to samozřejmě není. Ale když jsme ten národ pivařů, jak by ses tvářil, když si v hospodě objednáš dvanáctku a donesou ti naředěnou osmičku?

              0 0
        • Petulda  

          +1 :-)

          0 0
        • jIrI___  

          Hele úplně jednoduše – presso je takřka plný kelímek kafe bez mléka a piccolo si dopřeju po výplatě, bo za stejný peníz dostane poloprázdný kelímek, ale zas je to takové nějaké hutnější a hořčejší, že si člověk musí navolit plnou dávku cukru.

          0 0
        • Japhy  

          V podnicích kde si nejsem jistý, že vědí, že https://www.piccoloneexistuje.cz/, je nejlepší si objednat 7g kávy a 30±5 ml vody. ;-)

          0 0
          • Libores  

            abys pak nedostal lahodnou cremu až z paty:)

            0 0
            • Japhy  

              Tak furt je lepší specifikovat objem na půli cesty mezi malým a velkým panákem než ukazovat rukou očekávanou velikost hrnku a následně usrkávat bazén kávové břečky.

              Jsem nasertivní jedinec drzej jak vopice, ale insultován bývám málokdy. :-)

              Edit: Jo takhle, chrchel v kafi? Většinou na přípravu vidím.

              0 0
              • sparrow_cz  

                Presne, gestikulace pomaha. Ve vetsine podniku to probiha stylem „Prosim jedno male preso bez mllika.“ „Jakoze to uplne male?“ „Jo to nejmensi.“ + gesto.

                Samozrejme ze v opravdove kavarne, kde maji slusny pakovy kavovat a proskolenou obsluhu, tak ocekavam ze espresso budou umet udelat.

                0 0
                • Japhy  

                  Smlíkembezmlí­kadvacukry? Ani to ani to. Téda vy musíte mít sladkej život. To jo. A nebo jsem cukrovkář s alergií na laktózu, si vyberte :-D Nemam rád smalltalk vo hovně.

                  0 0
          • ms82  

            Ale houby. V takovych podnicich je lepsi poprosit o pitnou vodu a dojet na kafe nekam jinam.

            0 0
          • nomecz  

            tak v těchto případech by měl být první dotaz na to co mají za kávu (značku) a v případě odpovědi typu „segafréédo“ si objednat pivo … nebo jít rovnou do …

            0 0
      • Goob  

        Tak tohles posrals (pokuds to teda neudělals naschvál). Teď se na tebe vrhnou kafefašisti a zavalí tě zdmi textu o piccolu. Problém je, že tenhle výraz používají například i Angláni. Stejně jako třeba ponožky v sandálech.

        0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • kyl  

      Čaj ano,kolikrát si vezu i sebou,kafe a jeho všemožné variace nepiju,nechutná mi.

      0 0
    • ratel  

      K ideální vyjižďce patří i kávička. Presso/ristretto , někdy s cukrem, nikdy s mlékem. Ideálně na kopci/v horském sedle v zahrádce s výhledem. Ale při jízdě to nepomáhá, leda před konzumací jako vidina prožitku. Výhoda je že mi z toho netěžknou nohy jako z piva.

      0 0
    • ratel  

      K ideální vyjižďce patří i kávička. Presso/ristretto , někdy s cukrem, nikdy s mlékem. Ideálně na kopci/v horském sedle v zahrádce s výhledem. Ale při jízdě to nepomáhá, leda před konzumací jako vidina prožitku. Výhoda je že mi z toho netěžknou nohy jako z piva.

      0 0
    • dědek mohy  

      Kafe mi smrdí a strašně mi nechutná. Nepiju ho vůbec. Ani Redbully či podobné sračky. A s únavou jsem na tom mnohem lépe, než ti co to do sebe lijou horem spodem. Naopak mi přijde, že největší kafaři jsou nejunavenější v kolektivu…

      0 0
    • doubeq  

      Kafe před treninkem ani závodem nepiju, jelikož bych se pochcal na prvnimr kilometru, ale jinak to piju jako o závod ;-)

      Expreso a frenčpes :-D

      0 0
    • Pavel  

      Hmm, ze začátku to tak nevypadalo, ale jdu si pro popcorn.. :-)

      0 0
    • radbeer  

      Hodně zajímavé počtení :-)

      To tak vidím, že je to půl na půl

      0 0
    • wego1991  

      Flat white a dvě kuželky sebou. Tak to mám rád já.

      0 0
    • radbeer  

      Mimochodem… ve Zlíně je prý spojený cyklo shop s kavárnou… tak asi je to dneska skutečně móda :-)

      Znáte Bajkavárnu?

      0 0
      • Japhy  

        Dneska? Si odjaktěživa vybavuju na svých toulkách po Alpách a Pyrenejích zástupy žiletkářů rozvalené na židličkách s minihrnečky v ruce.

        0 0
        • doubleingram  

          Asi tak, tlachání v bikeshopech s kafem z mašiny za 50 k.

          0 0
          • jiriga  

            proste to k tomu patri..a jak je clovek starsi, tak se jednak zkracuji intervaly mezi zastavkami na kafe a zaroven meni pomer dobry stravene v sedle oproti kavarnicke zidlicce:-))

            0 0
    • nitraq  

      Jinak úsměvná reklama na Košík – po rozkliknutí na člověka vybafnou Segafredo, Tchibo, Lavazza apod.

      0 0
    •  

      Asi tak, kafe ti může způsobit trávící potíže (teda kafe samotné nejspíše ne, ale v kombinaci s mlékem se většinou trávící potíže dostaví u většina lidí). na druhou stranu v kombinaci s Q10 je kofein docela účinným startérem. Já to kombinuji i s L-Carnitinem.

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.