Zdravím, zajímá mě kdy bude na trhu zmiňovaná vidle. Mám v plánu ji pořídit z tunning-testu a proto bych si ji aspoň rád prohlédnul někde na webu. Pokud máte nějaký odkaz na její fotografie tak sem s ním :)
Zdravím, zajímá mě kdy bude na trhu zmiňovaná vidle. Mám v plánu ji pořídit z tunning-testu a proto bych si ji aspoň rád prohlédnul někde na webu. Pokud máte nějaký odkaz na její fotografie tak sem s ním :)
20 vteřin na na googlu… ale vypadá jak 2009 i 2010
ještě bílej…
ten odkaz mi nejde :( a právě na toho jsem byl zvědav protože jsem četl že má mít i bílou korunku. no jdu googlit a počítat vteřiny :D
a tak bileho jsem nasel na ebayi tak uz nic.PS: stejne chci cerneho :D
Hmm furt má tu hnusnou nálepku :-(
Neni stejnej!!! Má červený kolečko odskoku oproti stříbrnýmu :))))
socka vidle upgradovala po vzoru RS :o)
ale uz ma i bilou korunku
pan si koupil sida tak ted plive na vidli, o ktery tvrdil jeste loni ze chodi stejne jak reba :D
To tu pozoruju u většiny „upgradujících“ uživatelů :). Pravda, někdo na dřív vychvalované věcí hází víc špíny a někdo zase míň.
No já epicona nikdy moc nevychvaloval, ostatně dají se najít vlákna, kde jsem byl snad jedinej majitel nespokojenej :). Že chodí jak reba je pravda, ale to tlumení je horší.
Něco z toho přece taky musim mít, když už sem za to vyvalil takový keše :D
Je videt,ze umis zarobit prachy a jses i dobrej mechanik kdyz meles takove kraviny. Tatik ti asi dava velke kapesne,
Buď v klidu, třeba v příštím životě budeš mít takový štěstí jako já :D
Snad jo ,ale doufam.ze ne tak blby.
Uvidíš sám.
Já mám to červený (plastový) „kolečko“ i na 2010.
Ataké už napsali odpovídající hmotnost :)
což je jednoznačně krok zpět, jelikož to kolečko je z plastu…
Taky mi to tak přijde…
Já ho mám už na 2010 a radši bych kovový.
To je snad blbej vtip. Z půlky plast, hnusný tvar a červená je ještě hnusnější. Vůbec to k té vidli nepasuje. Ale Epicon nikdy nebyl nějakým designovým skvostem, tak co už…
Já mám hliníkové modré točítko,že by model 2012?:-D
Tafy už ho maj http://www.librakola.cz/…isc-2011.htm A tady fotky od výrobce http://www.srsuntour-cycling.com/…/EPICON.html
Na stránkách výrobce jsem byl ale bílou korunku jsem neviděl, tudíž usuzuji že výrobce zřejmě neaktualizoval fotodokumentaci.
A neví někdo kdy ho budou mít na tunning-testu a za kolik, toho upraveného?
Přečti si diskuzi, něco tam píše… http://www.tuning-test.cz/index.php…
našel koncem ledna a mírně vyšší cena. no zatím se asi neví ani jedno ani druhé. aspoň ta přesná cena by mě zajímala.
prý o cca 250 Kč víc
co to je to „CTS“?
CTS (conical tapered steerer)
aneb kónický sloupek
Tak. Kolik výrobců rámů (nebo lepičů samolepek) vlastně rámy na tyto vidlice vyrábí? Moc toho není, ne?
no v poslední době se toho vyrojilo až až. je už to u velké části topmodelů na xc, u fullů (kde to má větší opodstatnění vzhledem k drsnějšímu používání) je tato technologie už docela zabydlená. nebude trvat dlouho a bude to zcela běžné i u kol nižší střední třídy (můj odhad je sezona 2012)
Pro 2011 vetsina v top tride je ma v nabidce :-)
V tomhle ročníku má konickou hlavovku snad naprostá většina modelů od střední třídy výš.
A prakticky to znamená co? Že se musí dát jiné hlávko?
hlavně jinej rám
Takže na Lucifera to nejde?
Nejde, hlavovka musí být dole znatelně širší než nahoře.
Tak dík.
niekde by sa dalo použiť aj toto hlavové zloženie http://www.bikerumor.com/…8-headtubes/
len to má nevýhodu že to zvýši predok o trochu…
hmmm, škoda :-((… takže kvůli vidli si novej rám určitě pořizovat nebudu, jdu si teda vyguglit nějakou jinou vidli :-/
Proč? To CTS je jen jedna z nových verzí. Klasika zůstává.
Aha, takže ta stará verze by tam šla?
Půjde tam i nová, jen to nesmí být CTS.
Takže ty nové dělají i s normálním krkem?
Ano, je více verzí, tady je seznam všech Epiconů 2011
Dík.
Jasně že jo. Každá vidlice s klasickým krkem (dole i nahoře stejný průměr) na Luzifera půjde. Tady jde vidět jak vypadá ten kónický krk.
Jasně, už jsem to pochopila :-D, dík.
Conical tapered steerer tube option
Krček vidlice s kuželovým koncem.
Chvilka hledání a máš to tu, je to mnou uploadnuté a vytáhnuté z katalogu 2011 od SR Suntour..:)
Vypadá to že oproti 2009/10 má epicon uchycení post mount.
už 2010 měl PM, ale jen ve verzi s 15mm osou
To má ale i 2011, co jsem koukal k nim na stránky, tak PM mají jen ty pro 15mm osu, Axon taky…
Apropo asi 80% variant je 15QLC..začínám bejt asi out, to je to o tolik pevnější? To samý CTS…
Čo tam po Epikoňovi, ale nový (najvyšší) Axon ! Ešte keby naň nepchali len elektrický lock…
Tak ten se povedl…
axona 2011 chci letos koupit, ale ne tuhle karbon odlehčenou verzi ale klasickou na upínák s normálním zamykáním, má krásných 1540g. Jen nevím kdy dorazí na český trh a kolik bude stát :)
Karbonové vnější nohy? :-O To se Suntour hecnul, jsem zvědavý na cenu.
zaslech jsem kolem 20,což je bíííída:-(
za suntour:-D:-D:-D k tomu radiálně vyplétané kola z valašska a základ pro rentabilní bajk je na světě:-)
len tak mimochodom nakolko sa da verit tym uvedenym hmotnostiam? lebo je to pomaly menej jak RS a kedze jak je BF userom znamo tuneny epicon je lepsi jak netunena reba, je lacnejsi a aktualne pomaly aj lahsi tak je otazka preco vobec rebu este kupovat pyčo…
ale vazne – rebu asi vyhodim z okna, furt sa na nej nieco j…e a 20+ litrov za foxku sa mi dat nechce, az tak moc zas po pruzeni netuzim tak hladam alternativu…everything but RS.
katalogová je 1700 :-)
takže řekl bych že +/- dá váha s nezařezaným krkem
bez nálepek a s uříznutým krkem to těch 1700 bude :) ten karbonovej axon má mít taky 1500g a naměřili mu 1534 nebo tak nějak. U RS nebo foxu to ale nebývá jinak, takže pohoda…
Epicon TT s QR15 – uncuted.
„uncuted“ mě bolí do očí:)
no jo – sem vůl :)
Když neumíš pořádně anglicky, tak to napiš česky. Nebudeš pak aspoň za vola ;-)
No s angličtinou problém obyčejně nemám, ale totok! Nobodie is prefect.
rofl jaký nobodie? se asi střelím z těch rádoby angličtinářů tady :D
To snad myslel jako fór, když tam je i to prefect.
to je dost, kolik to je s osou?
Viz foto.
to není uplně málo…
Co za model může být bílej epicon i s bílou korunkou, ale se straším stříbrným nastavením odskoku, montoval nějaký výrobce celo bílého epicona na modeli 2010. Dík
klidne OEM na zakazku pro vyrobce kola, tam jsou casto verze ktere jinak neexistuji