Ahoj, mám jeden dotaz na všechny, co vlastní některou ze zmiňovaných vidlic. Pozorujete u svých vidlic vůli mezi vnitřními a vnějšími nohami? Pokud ano, po jak dlouhé době?
Na epicona od milana tu slyším jen chválu, rád bych si jej pořídil, ale jak je na tom v tomto ohledu? Já jsem si před dvěma měsíci pořídil kelly's mobster, který je v základu osazen vidlicí sr suntour raidon lo air. Po ujetí asi 100km se vytvořila velmi citelná vůle mezi vnitřními a vnějšími nohami, která se projevovala především při brzdění poměrně silnými a hlavně velmi nepříjemnými vibracemi..
Po měsíci se vidle vrátila z reklamace, dostal jsem na ni vnější nohy z epicona a vše se na začátku jevilo skvěle. Vůle žádná, vše naprosto pevné a vidle chodila velmi dobře. Po dnešní projížďce, kdy jsem na takřka nové vidli bez vůle najel asi 30km, se tato vada začala projevovat znovu. Abych pravdu řekl, už nevím, co s tím dělat.
Nejradši bych si koupil nějakou „pořádnou vidli“ a taky rozmím tomu, že od raidona za trojku nemůžu čekat zázraky, ale na starém kole jsem s vidlicí ještě o dost horší podobný problém neměl. Po několika letech a asi 57000 km na ni žádná vůle není i přes to, že se jedná o vidli z produkce suntouru… Sice jsem měl véčka, ale zase 7000 a 30 km je rozdíl.