Ahoj, měnil jste někdo kladky na Sorácký přehazovačce? Jde mi o to, jaké kladky i třeba z vyšších řad mohu dát na přehazovačku. Chci aby chodily kladky hladce v ložisku, ted jsou v tom pouzdře a sotva se točí, díky za odpovědi
Ahoj, měnil jste někdo kladky na Sorácký přehazovačce? Jde mi o to, jaké kladky i třeba z vyšších řad mohu dát na přehazovačku. Chci aby chodily kladky hladce v ložisku, ted jsou v tom pouzdře a sotva se točí, díky za odpovědi
Ono to pouzdro, pri spravnem namazani, ty kladky prezije. Navic u shimana ma horni kladka stranovou vuli.
Když já bych radši ty ložiska, jestli na to můžu dát třeba 105 kladky.
Kdyz zachovas pocet zubu, tak ano. Dokonce se tam vejdou o par zubu vetsi. Problemy to nedela, naopak.
A v nich jsou loziska?
Můžeš, nevím teda jestli 105 má už ložiska, Tiagra ještě nemá, Ultegra už ano.
105 je nemá. Ani starší Ultegra. Možná až ta nová R8000. Koupil bych si kladky od BBB. Ty jsou na ložiskách a s cenou 300Kč mi na Campě chodí dva roky bez problémů
R8000 určitě, starší nevím, na kladky BBB s ložisky jsem slyšel jen pozitiva zatím
rozebrat, vyčistit, až do 105ky 10speed byly kladky obyč
jinak lze koupit 11z na ložiscích, někdy ale nedělá úplně dobrotu pokud jsou pevné a shimano má úmyslně horní s vůli.
nicméně za cenu kladek na ložiscích bude skoro Ultegra na bazaru, R3000 má doufám furt stejný tah jako třeba Ultegra 6600 a ten šaltr je celkově výrazně lepší, Sora chytala vakl , aspoň ta 3400/3500 řada …
Nekteri vyrobci loziskovych kladek tu horni vuli resili tak, ze byla hrni kladka uzsi, aby retez mohl jit vlastni cestou. Neni to vsak pravidlem, takze muze nastat to co popisujes, ze to loziskama jeste zhorsi.
Na lepsi sach shimano pouzivalo nahore kluzne keramicke pouzdro, dole kulicky. Ted u ulegry pisi, ze jsou dve kulickova.
Díky za všechny přínosné odpovědi! Ozvu se jak jsem dopadl.