Zajímají mě zkušenosti lidí,co vozí tuto délku klik na horském kole.Měřím 192 cm a chtěl bych tyto delší kliky vyzkoušet.Nerad bych ale vyhazoval peníze za něco,co nemá opodstatnění.
Předem děkuji.
Zajímají mě zkušenosti lidí,co vozí tuto délku klik na horském kole.Měřím 192 cm a chtěl bych tyto delší kliky vyzkoušet.Nerad bych ale vyhazoval peníze za něco,co nemá opodstatnění.
Předem děkuji.
placebo nebo jak ale mě vyhovují, další kliky budou taky 180 nebo víc :-)
když jsem vyměnil kliky na silničce za 180mm, tak jsem to cítil. možná je to bafovo placebo, možná ne, ale jelo se mi líp :-)
takže za mě rozhodně ano. moje další kliky na biku budou taky 180 :-)
A co nabídka?Našel jsem akorát šimano a truvativ…
ještě gebhardt, ten může vyrobit i delší, viz zirecek
a určitě i další, kolegové mě doplní :)
Ahoj,
merim 190 cm a kliky 180 cm jezdim na HT kole od roku 1996 (do te doby 175) – mne vyhovovaly a vyhovuji, pro HT urcite (ale opravdu nejsem schopen rici, o kolik jsou opravdu lepsi – v te dobe jsem proste chtel konkretni kliky :-).
V soucasne dobe jsem presedlal na fulla (prevazne) a mam na nem opet kliky 175 cm a jsme take spokojen.
Uvazoval jsme o 180-tkach, ale nakonec jsem to nechal tak – pro mou soucasnou „hobby turistiku“ je to lepsi (vetsi svetla vyska na fullu) a krome toho, na me soucasne vykonnosti to uz asi nepoznam :-)
Pokud si stavis nove kolo a chces se opravdu „orientovat na vykon“, mohou mit 180-tky sve opodstatneni.
Pokud jiz kolo mas, uvazuj i o tom, co Ti delsi kliky prinesou. Ale i jiny (lepsi?) design muze byt dobry duvod, ne?
Nazory jinych s muzes vyslechnout, ale rozhodnuti je nakonec stejne na Tobe.
Mej se,
Vlado
180mm kliky nebrat, jsou naho_o vím ne :-) sám je 3 roky vozím.
jinak záleží dost na tom jestli jezdíš frekvenčně nebo silově, pro silové šlapání určitě přínos, pro frekvenční nutno vyzkoušet, ale z výškou kolem 190mm bych vůbec neváhal a šel do toho, větší problém je kliky sehnat :-)
Na kupkole ještě zbejvaj 4 kousky XT skladem, páté mám od minulého týdne doma :)
Mně na koloshopu místo objednaných 9sp 22–32–44 sehnali 10sp 24–32–42 :-/ Ale domlouval jsem se s nima, že by mi ty převodníky vyměnili za devítkové. Nebude s tím nějaký problém? Já bych řekl, že jsou kliky stejné a liší se právě jen v převodnících, ale jistotu nemám.
To netuším, já jsem objednával na jistotu – v pondělí večer odkliknuta objednávka, v úterý odeslali, ve středu byly doma…
Tak tak, jezdim spis silove a rozdil jsem ja teda poznal celkem dost, urcite prinos.
Jak na hovno. Ted jsem na to prisel. Ja ti dam :-)))
Placebo to není a není to jen pro vysoké osoby. Záleží na kadenci i techničnosti tratě. Nejde ani tak o délku kliky proti délce nohy , ale spíš o tu páku v záběru.
Měřím 185 cm, kliky mám Truvativ 180mm a jen si chválím
a kdo dělá kliky 185mm? :-)
raději nějakou dutou osu, o Gebhartovi vím
XT, Stylo…
Kecam, blbe jsem cetl ten rozmer :)
No a co na silničku?kromě Recordu od Campy?
důra, gebhardt…
Teď jsem třeba viděl na chainu Sramy Apex za 75 liber ve 180mmm délce,i klasika i kompakt
180 kliky taky ted aktualne resim, znam jen 2 moznosti Stylo, XT, ani jedny se mi nejak netento.. Middleburn uz je hodne pres limit. Nedalo by se to nejak ekonomicky poskladat z (BMX?) klik, XC prevodniku a ISIS stredu?
Mam taky 192, delka nohou cca 91, takze podle grafu jednoznacne 180 kliky, event. i vic, nicmene jezdim dost frekvencne a na 180 kliky jsem si zvykal docela dlouho a zpocatku jsem o jejich prinosu pro me nebyl vubec presvedceny.
Na silnicce mam kliky 175 a taky mi to vyhovuje. Rozhodne ten prinos z 175 na 180 neni pro me takovy jako z 170 na 175 (170 jsem driv mel na silnicce z doby, kdy jsem jeste netusil, ze kliky se delaji v ruznych delkach;o)
Pro me ten prinos 180 oproti 175 neni jednoznacny a jestli se mi u dalsich klik vyplati investovat do drazsich 180 klik si jeste budu muset hodne rozmyslet…
Musím potvrdit, že 180ky jsou fakt dobré dá se do nich opřít..ale pozor na MTB na technické pasáže..pokud máš na MTb střed hodně nízko mohlo by to dělat problém v technických pasážích, no zkrátka je můžeš trochu odrbat ze spoda..takže je toč tam kde máš..:)Na silnici je budu mít teď tam si myslím , že to bude velký přínos a bez problému. pro lidi nad 190cm můžu jenom doporučit..akorát jak píše Kubad…problém sehnat..ale spíš než sehnat je cena, dělají se pouze u nejvyšších sad.
všem zůčastněným děkuji…pokusím se je sehnat odněkud z venku.Měly by to být XTR… 8-)
XT nestačí, jo? :)
Tady jsem objednával minulej týden, druhý den byly doma…
Asi jo,když jinde nebudou za lepší cenu…8-)
Koukam, ze jsem i nekolik let jinde, posledni prispevek je 2011. Ale stejne – davam sem cerstve zkusenosti s klikama 180mm:
Merim 200 cm a mel jsem doted 175, ted par dnu uz 180. Jsem nadseny, nebolej me kolena, do kopce jedu vyrazne rychleji, kde jsem driv musel odpocivat, porad s prehledem jedu. Mam lepsi rytmus. Asi to neni jen ta matematika – delka páky, pet milimetru vypada malo, ale podle mych zkusenosti daleko vetsi prinos nez jenom ty vzorecky. Kdo meri nad 190 cm, nevahejte!!!
Aha, tak to jsem nedomyslel. Podle těch tabulek výše bych měl mít délku klik dokonce tak kolem 185… Hm…
delší nedávej, taky jsem šel letos do 180tek a 2placky, umožní ti to jezdit těžší převody do kopců, tudíž se pohybovat plynuleji, protože na kašpara jsem v některejch pasážích hrabal na místě, mám teda malou pilu 28z vyjedu s tím skoro vše např. výjezd na babí lom, ale na akce typu trilogy by to chtělo 26z to pokorně přiznávám.
jinak „naučnou“ ze soběšic jsem 3× škrtnul(jezdím HT)
No už jsem se díval, že ty 180 jsou cenově někde úplně jinde, takže planý poplach. :-) Budu muset vystačit s 175. :-) Byť při mé délce nohou 94–96 cm by to chtělo možná delší… no co už…
Cenove jsou na tom cca stejne. Akorat, ze se delaji az ve vyssich radach.
Jojo, :-) tak jsem to myslel. Výsledek je ale stejný.
Já mám taky 180 mm (198 cm, nohy nevím) a řekl bych, že ten rozdíl je prakticky nepostřehnutelný, neboť oboje je na nás pořád krátké.
nejlevnejsi 180mm jsou tady, sice jen stribrny…
Tak to už bych měl dražší kliky než celý zbytek kola. :-) Zkrátka jak se to nedělá na čtyřhranu, nic pro mě :-)
gebhardt taky není žádná láce :(
já mám cca těch 93cm a rozdíl to je, delší bych nedával kvůli tomu škrtání v techničtějších pasážích.