Na levé klice SRAM X01 1×11, výroba 2016 mám vůli mezi ložiskem (průměr cca 22) a osou kliky (průměr cca 21,7). U pravé kliky tato vůle není. Je to v pořádku? Díky P.
Na levé klice SRAM X01 1×11, výroba 2016 mám vůli mezi ložiskem (průměr cca 22) a osou kliky (průměr cca 21,7). U pravé kliky tato vůle není. Je to v pořádku? Díky P.
po dotažení je nějaká vůle?
Ano, je tam vůle, protože je mezi ložiskem a osou.
tak máš vydřenou osu, jednoduché – zanedbaný servis, kliky jsou na odpis, nebo můžeš případně zalepit, řešil sem takhle kdysi vůli ložisek v rámu Cannondale
Loctite dělá speciální lepidla , která tu vůli vymezí
Kolo je skoro nové (nákup 07/2019), najeto cca 4000 km. Zanedbaný servis asi těžko. Budu to muset reklamovat.
sice nevím jestli uspěješ, ale mechanik asi zjistí spíš kde je problém takže to tam dej
foto té vydřené osy klik by nebylo?
foto by bylo, ale až zítra
Jedna věc mi nejde do hlavy. Jak by na to měl mít vliv servis, když to je v podstatě pevný spoj, točí se ložisko
a to je bez vůle.
pokud je vydřená osa, tak jedině od ložiska – otázka je proč
proměř zítra osu pod ložiskem a i mimo, kolik je tam to opotřebení – nejde vyloučit ani zmetek z výroby.
Na nettu by mohl jít dohledat výkres osy s tolerancema
Tady je fotka, je to jen mírně oleštěné. Dotáhl jsem to silou dospělého chlapa a zlepšilo se to. Budu t osledovat. P.
tohle se dotahuje metrovou tyčí. je tam nějakej šílenej moment napsanej.
3 desetiny to uz je celkem dost. Na ose je videt v miste kde je krouzek nejake poskozeni (olesteni, vymackani)?
řekl bych, že oleštění tam je vidět
to je zvláštní.....
No, sice je to trošku český bastl, ale jestli to máš takhle vybydlené, použil bych na to třeba Loctite 603. To by mělo vymezit vůli do 0.4–0.5. Na „dožití“ dobré.....
Čistě teoreticky, dá se to pak ještě rozebrat, když tam dáš ten Loctite?
ano,
lepidlo vymezí vůli a když odmastíš a nachystáš jen jednu stranu, a druhou při lepení necháš mastnou, tak to jde celkem lehce, v nejhorším případě je potřeba nahřát
Jenže to potom rádo vrže..... odmastil bych oba povrchy a počítal s tím, že až to fakt kompletně vybydlím, půjde pryž osa i ložisko (střed). A navíc – a s tím je potřeba počítat, pokud si naplánuje s tím odjet třeba tuhle sezónu, předpokládám, že to bude minimálně jednou opakovat. To lepidlo se rádo vymačká – je to přece jenom cyklické namáhání a jenom v určitém směru.....
mám s tím na kole celkem dost zkušeností na kole , a mě to takhle v klidu fungovalo, ty to asi máš ze strojů kde jsou větší síly.
ale i když to zalepí natvrdo, tak po nahřáti tu osu vyklepne z ložiska