Potřebuju vyměnit kliky na starém kole namísto současných Suntour CR310 a rozhoduju se mezi těmito dvěma:
Střed je čtyřhran. Kliky jdou na 3×9 (kazeta bude CS-HG400 11–32)
Potřebuju vyměnit kliky na starém kole namísto současných Suntour CR310 a rozhoduju se mezi těmito dvěma:
Střed je čtyřhran. Kliky jdou na 3×9 (kazeta bude CS-HG400 11–32)
Anketa: Které vzít?
Vozím na bajku ty Sunrace. Nemám s nimi žádné problémy. Jen je třeba trochu poladit délku osy. Doporučovaná 122 mm se mi zdála moc dlouhá, tak jsem dal 117 mm.
Hmm, jsem si možná trochu naivně myslel, že použiju původní střed, což nejspíš není úplně jisté, jak to tak čtu…
Oficiálně jsou jak Force tak Sunrace pro 122 mm střed. Pokud ho na kole máš, můžeš to vyzkoušet.
Zkusím zjistit co tam je teď. Přinejhorším pořídím i střed, akorát je pak otázka, jestli se v tom případě omezovat klikama na čtyrhran nebo pořídit rovnou něco jiného…
Tak už mám ty Sunrace doma. Za tu cenu (699) nevypadají zatím špatně, uvidíme, co vydrží. Výhodou je, že mají měnitelné převodníky.
Budu k nim muset ale koupit nový střed. Doporučená osa je 122mm. Držet se toho a objednat 122 nebo jak poznám/změřím v domácích podmínkách, jaká délka bude nejvhodnější?
Nejvhodnější délka středu jde stanovit pouze zkusmo. Takže nejdříve změř a vyzkoušej ten střed, který máš po starých klikách. Podle toho spoustu věcí poznáš. Pokud nic nepoznáš, kup doporučovaných 122 mm.
Ok, díky moc. Současná osa je na ty kliky moc krátká, ale nevím přesně, co za střed tam teď je (neměl jsem to venku a nemám doma šupleru). Zkusím to asi o víkendu rozhodit nebo prostě rovnou koupím těch 122