• mathas

Dobrý den, chtěl bych si pořídit kolo.Nejspíš nějaké MTB. No ale mam problém. Je my sice jen 16 let, ale měřím 195cm a vážím 120Kg. No a nevím jaký kolo si pořídit, aby mě to uneslo :D. Mohu do toho investovat neco kolem 15 tisíc. Myslíte, že by se pro mě něco našlo? Děkuji

0 0
    • Bafoon  

určitě :o) mám 194cm 105kg jezdím na bajku viz profil a tobě by možná neuškodilo vyzkoušet si nějakou 29"

0 0
    • jaroh  

Mathas, v tejto cenovej kategorii Ti sice neporadim k vyberu bicykla, ale chcem Ta upozornit, ze kupou bicykla naklady neskoncia, pretoze ho budes musiet „dorobit“. Ja mam daco vyse 120 kilo a bike Specialized Rockhopper Disc v 23' rame. Bicykel napriek svojej hmotnosti a veku moc nesetrim :-). V prvom rade som dal vymenit povodnu pruzinu vo vidlici (RS Tora 302) za najsilnejsiu, ciernu. Zatial fachci dobre, aj ked musim povedat, ze je to moja prva odpruzena vidla a tak dlhodobo nemam s cim porovnavat. Zadny vyplet som kompletne menil za silnejsi po niekolkych stovkach kilometroch. Povodny vyplet bol 1.8, spice mi praskali snad kazdy tyzden, teraz mam 2.0 a zatial to velmi dobre drzi, nerachla zatial ani jedna. Zadnu osku som menil po 950 km (povodne Shimano LX, teraz Novatec), bola tam totiz sice malicka, ale predsa len vola v orechu a tak to blblo. Teraz dam este vidlu na posezonnu udrzbu a som zvedavy, co servisak povie o jej stave.

0 0
    • jaroh  

A este nieco: nevyberaj len podla internetu, pretoze na internete si sice vyberies na svoju vysku a vahu ten najlepsi bike, ale v reali ho nemusis kupit – velke ramy su uzky profil. A este nieco II.: Kedze mas nizky, velmi nizky cenovy limit, hladaj prioritne bicykel s kvalitnym ramom a nepozeraj sa na uroven komponentov. Ram Ta musi vozit dlho, tak musi byt dobry, zatial co komponenty mozes postupne menit za kvalitnejsie.

0 0
    • dancing dog  

viděl bych to na něco takovýho

www.bradsky.cz/index.php?…

nebo s ocelovým rámem

kola.abcobchod­.cz/index.php?ak­c=detail&id=336&fl­ag=kom

jen jestli seženeš velikost 21. ale asi to bude chtít vyměnit časem vidlici nebo hned pružinu… Možná by bylo dobrý okouknout na netu nějaký bazary, za 17 se dá najít dobrá nabídka…

0 0
    • Patar  

Kolo postavím na míru a hmotnost Kontakt na www.cyklo-patik.cz. 100% spokojenost,3-letý servis zdarma. Jestli jsi z Hrušovan, informace o mně též u Vladimíra Lazara a jeho bratra Zdeňka.

0 0
    • jaroh  

Mathas, ak niekde najdes tu Kona Hoss, tak nevahaj – Kona deklaruje, ze je to bicykel specialne pre vysie vahy (napr. katalog na www.konaworld.com/08catalog.htm na strane 23).

Nejake veci v anglictine su na www.konaworld.com/…ssDeluxe.jpg www.konaworld.com/…B_hoss_D.jpg

Oba su sice o Hoss Deluxe, ale ta sa lisi len vybavou, ram je ten isty. Tuto Konu som mal aj ako favorita, ale nakoniec som zohnal toho spesla, tak som isiel donho.

0 0
      • dancing dog  

Tak to je fakt kolo, co mě zaujalo..taky sem celkem těžkej, HT Cube drží dobře, ale přemejšlet o novým, tak by se mi líbila..ale spíš koukám po fullech..nevíte někdo, sou i Kona fully pro velký chlapy ?!

0 0
        • burnout/syndrome1  

Nic ve zlém,ale mel bys raději nejdřív zhubnout alespoň na nějakých 80kg,jestli si chceš pořizovat fulla,než se tu honit za informacemi,který full tě uveze

0 0
          • jaroh  

Burnout, chod so svojim poucovanim niekam… ak ma niekto 195 cm, tak keby mal 80 kg, tak ho rovno beru do nemocnice ako anorektika. A preco by vlastne mal chudnut? Preco by si nemohol kupit bicykel, ktory odvezie 120 kilo? Lebo sa to nepatri? Sú 120-kilovi ludia nejaki ini, horsi ako 80-kilovi? Nepatria na bike? Su neesteticki pre tvoj vkus? Ja mam 198 cm a vazim 120 kilo (cca, meni sa to podla sezony). Za rok nachodim pesi alebo na bicykli viac, ako 90% populacie, nech uz ma akokolvek idealne postavy a miry. Chces mi to zakazat? Iste nie. Tak potom nepindaj o chudnuti a ak nevies poradit, tak radsej mlc a nechaj si to moralizovanie pre niekoho ineho, nie pre toho, kto chce bicyklovat. Howgh!

0 0
            • burnout/syndrome1  

Viz níže- bylo speciálně pro doga,prostě se trápí,jaký full si má pořídit a řeší to v každém vláknu o fullech.Rozhodně si nemyslím,že větší váha je něco ostudného či méněcenného.Vždyť to jsem tu nepsal,psal přímo DG,Tobě ani nikomu jinému nic zakazovat nebo pindat nechci a ikdybych chtěl,nemám na to

0 0
          • Bafoon  

Tak to by zajímalo jak si přišel na to že si z fóra troufáš někomu radit aby zhubnul! At si váží třeba 150kg, když chce bajkovat, je určitě lepší bajker než ty, o váze to snad na kole určitě není bud soudnej než napíšeš takovej škvarek

0 0
            • burnout/syndrome1  

ale já nechci v žádném případě poučovat,na to nemám oprávnění ani ambice.Ale jestil jste si nevšimli,tak tu pořád shání informace o fullech,nemůže se rozhodnout a hlavně to posuzuje ze strany své váhy a obav,jestli ho daný full uveze,případně jaký systém tlumení by byl na jeho kila nejvhodnější,sám udává,že ho to stresuje.Kdyby zhubnul,tak by podle mě byl v pohodě a mohl by to řešit v klidu.Tak to a jen tak to bylo míněno,kdyžtak se omlouvám za špatné vyjádření,ale rozhodně to nebylo myšleno nějak peiorativně či výsměšně! Tak Dogu,pardon

0 0
              • Bafoon  

takhle to beru, sme ti dali záhul co: :o) ale mě ani tak nenakoplo že jsi mu radil zhubnout, to tak nějak chceme všichni že, ale že jsi po ňom chtěl o 40kg dolu, to byla moje „jiskra“

Bajk Bajk

0 0
        • Schrama  

Šel bych buď tebou do 29". To tě uveze! www.fisherbikes.com/…_plus_29.jpg

0 0
    • Mutant Marana  

16 let a 120Kg? to je asi nekde chyba ne? Co takhle nezrat?

0 0
    • jaroh  

No chlapci, ja by som si len tak srandu z nas 120+kilovych nerobil, lebo sa dame dokopy a obideme si Vas… a to uz potom zmrzne usmev na perach :-)))))

0 0
      • Vevoda  

kdy a u koho začneme s přemlouváním. 103kg

0 0
        • fík  

přemlouvat netřeba, … bude hůř a až my „tlustí“ budeme hubení, tak Ti hubení budou dávno všichni studení …

0 0
          • Vevoda  

Kdo je tlustý?? snad udělaný! není linej se pořádne „nažrat“

0 0
            • fík  

vítej do klubu, „postřelených hus“, nechceš dělat mluvčího, já bych bral „pana správce“ majáku, a časem můžeme klub přejmenovat …

0 0
    • Blabas  

Já už dvěma kamarádům nad metrák stavěl kola. Pevný rám, žádný honění gramů, vše značkové, pevné, pod Deore se nešlo. Cena 17000. Vidle Suntour Epicon. Velikost rámu 21 palečků…Zatim se jim ani po dvou sezonách nepovedlo nic urvat. Ani drát nepraskl. Nedělám si reklamu, jen chci říct, že se dá vymyslet, a slušný.

0 0
    • stan222  

Vážím to co ty a měřím o 5 cm méně. Pár let už jezdím na Author traction. Rám 21 palců. Problém je s pružinovejma vidlicema u kterých je potřeba vyměnit pružinu za tvrdší ale ta investice (od 600Kč za jednu) mě přijde zbytečná. Řešením je vzduch. Jezdím Marzochi MX comp air. Není to žádnej citlivej zázram ale přijde mě dost robustní a nemám s ní nejmenší problém. Po určité době jsem vyměnil ráfky protože mě nebavilo pořád centrovat. Vykašlal jsem se na hmotnost kola a šel do levnýho Remerxu grand hammer. Od té doby se to nehnulo. Ještě je dobrý dávat bacha na vysunutí sedlovky (proto těch 21"). Pokud v sedě vymeteš nějakou větší nerovnost může nastat deformace a to nejen té sedlovky. Prostě 120kg je 120kg. Ještě foukám na vyšší tlak:-) Toď mé zkušenosti.

0 0
      • Hejdik  

Nechci s tebou nijak zásadně polemizovat,ale Marzocchi MX comp air jezdím taky.(105mm) Souhlasím ,že to není žádná citlivka(nevím co máš za zdvih,jestli 85,nebo 105)ale o to ani tak nejde,spíš tvrzení ,že je to dost robustní vidlice bych už bral ale s rezervou.Já mám 72kg a i když mě tato vidlice max.vyhovuje,tak i já občas pociťuji její slabší tuhost v krutu. Na 120kg živé váhy mi teda příliš vhodná nepřipadá. Ale to jen můj dojem.

0 0
        • stan222  

Máš pravdu, slabší tuhost v krutu opravdu občas pozoruji. Možná jsem měl spíše řící bezporuchová. Mám zdvih 85 a občas jí dám dost do těla a jak jsem řekl tak žádnej problém. Nicméně to co jsem teď napsal může být dost subjektivní a každej nemusí souhlasit. Nicméně výrok že je robustní beru zpět protože to opravdu neumím exaktně obhájit. Spíše bych řekl že i přes výše zmíněnou nižší tuhost mě při mé váze celkem vyhovuje a zatím spolehlivě funguje.

0 0
          • Hejdik  

Tak s tou bezporuchovostí musím zatím souhlasit,protože mám stejnou zkušenost. Doufám,že jí to dlouho vydrží.:-)

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.