Mám na kole kompletní střed. složení Ultegra 6700.Lze sundat pouze kliky a místo nich instalovat kliky Dura Ace 7900 s ponecháním původních misek a ložisek ? (výměna klik za delší)
Mám na kole kompletní střed. složení Ultegra 6700.Lze sundat pouze kliky a místo nich instalovat kliky Dura Ace 7900 s ponecháním původních misek a ložisek ? (výměna klik za delší)
ano
Využiji toto vlákno ke svému dotazu. Při testování kol se mi zalibila Dura, která je v řazení ostřejší a pohyb paky snažši a jednoznačný. Stačilo by mě i řazení ultegra ale přeci jen váhám. Co je potřeba vyměnit z ultegrácke sady aby bylo řazení stejné jen přehazovačka?, nebo jen páky? nebo je potřeba obě tyto komponenty?
Díky
Ideálně všechno, ale v první řadě právě páky. Přehazovačka samo o sobě nic moc nevyřeší.
Ještě dodám, že nová Ultegra 6800 se hodně blíží právě Duře, vyzkoušej…
Právě jsem jel na nové ultegře (madone 4.7) i duře (supersix) a dura byla trošičku lepší ale né o tolik co stojí, proto jsem přemýšlel že jestli je rozdíl jen v pákách tak ty 3 tisíce by se daly obětovat. Popřípadě má cenu uvažovat i o elektronicke ultegře?
Samozrejme suverenne nejlip radi elektrika. Zkus a uvidis.
Musím potvrdit, nahodil sem el. Ultegru a paráda, už zpátky na mechaniku ani omylem a to sem jezdil Red :D
a na CX ho mám pořád, ale asi pošlu Ultegru tam a na silnici pořídím 11sp
Až ti na Zoncolanu odejde, budeš na to koukat jako husa do flašky, já tě s mechanikou předjedu a zamávám :-)
Pochopitelně si dělám legraci a závidím.
Ne nenezávidím, z výše uvedeného ji nechci, ale radši ji nebudu zkoušet, nebo změním názor a na Zoncloanu mi zamává někdo, kdo ji ještě nezkoušel :-)
Edit – špatně zařazeno, měla to být reakce na kubad
a proc by mela odejit?
Neznas vykunenou Di2?
neco me minulo?
Ona nemůže odejít?
vsechno muze odejit, i tva mechanika muze odejit, bud mas na mysli neco konkretniho, pak to napis nebo jenom placas…
plácám, stejně jako ty
Ja elektriku na silnicce nemam kvuli financim a navic v dobe, kdy jsem kupoval 11s Duru jeste elektricka 11s Dura nesla rozumne sehnat. I dneska bych hodne vahal. Cenovy rozdil je znacny.
Vzhledem k tomu, jakou sodu dostava kroska, nedavam osazene 105ce moc dlouhy zivot a dost mozna do roka a do dne ji budu mit s elektrickou 11s Di2. Tam je jen problem s kotoucema, ktery budu chtit rozhodne hydraulicky.
jestli nemas hluboko do kapsy a nevadi ti trochu vahy navic tak ber Di2
díky zkusím tedy ještě di2, to zase bude ranec:)
vcera jsem zjistil, ze Ultegra Di2 6870 je dokonce lehci nez mechanicka 6800, potom uz neni skoro co resit :)
Jen teda ta přehazovačka je dost hnusná. Přesmyk taky, ale to je stejný jako u Dury…
to je vec nazoru, me se to i jakz takz libi
Oproti 6770 určitě lepší. Počkáme na 2015, to už bude vychytaný :)
A je nějaký funkční rozdíl mezi 6770 a 6870, krom počtu rychlostí ?
6870 umí standartně řadit o víc podržením čudlu. Po přehrání firmweru to ale zvládne i desítka. Po výměně šaltru za jedenáctkový však zbytek 6770 zvládne i jedenáctku bez potíží. Jinak Sada 6870 je sakra povedená. S integrouvanou baterkou je lehčí než mechanika, ergonomie pák je asi momentálně nejlepší, co existuje, hazka vypadá pěkně. Za mě super sada.
jen mala oprava, pri predelani 6780 na 11sp. musis vymenit presmyk, prehazka a paky muzou zustat, sice nechapu kde je problem, ale je to tak
jinak ta Di2 s integrovanou baterkou je lehci o celych 160g, kdyz jsem to vcera zjistil tak jsem teda cumel, myslel jsem, ze je Di2 tezsi o 200 – 300g
tak oprava opravy, opravdu je treba vymenit saltr, ne presmyk
Oprava opravy opravy: 6870 je podle této tabulky lehčí s integrovanou baterií jen o 9 gramů.
hmmm, videl jsem nekde napsano 160g, ale aspon, ze to neni tezky jak jsem si myslel
a tem firmware na 6770 se da prehrat jak?
potrebujes na to mit soft nebo zajit do servisu kde to umi
Pomůžete mi se rozhodnout? Stavím nové kolo a mám možnost koupit buď kompletní sadu Ultegra 6700 za 15000 nebo Ultegra 6780 Di2 taky komplet sadu za 27000. Stojí to za těch 12000, šli byste do toho?
Tak určitě bych nešel do 6700 za 15 k, jelikož novou 6800 koupíš za 17 k.
Nová 6870 vyjde na 35 k, to je ke zvážení, zda 8 tisíc navíc je už moc, ale zo už jsou takové ty úvahy, že když přidáš X Kč, budeš mít to a to (když k pětatřiceti přidáš ještě sedm, budeš mít mechanickou Duru 9000) :)
Za mě tedy raději novou 6800. U elektriky nevím, nedokážu posoudit.
Trochu jsem to poplet, ceny jsou takhle:
6800 za 15k
6870 Di2 za 27
Spíš mi jde o to, jestli na moje hobby ježdění mi elektrika něco přinese. Třeba spolehlivější řazení když šplhám do kopce. Teda mimo frajeřiny a pocitu že mám něco navíc :)
pujc si testovacky a porovnej, nemyslim si, ze 6800 bude nespolehliva, takze co se tyka spolehlivosti si nepomuzes, el. je proste jina, pro nekoho lepsi, pro nekoho horsi
Teď jezdím starší 105 a tam je občas problém s řazením ve velkém záběru v kopci, že než správně zařadím, tak zpomalím. Jestli mi tohle vyřeší 6800, tak ok. Elektriku chápu tam kde jde o vteřiny nebo jak jsem psal jen frajeřina. Ale asi se na ní vykašlu a místo kol za 10 můžu pořídit kola za 20 :)
s el. je to proste tak, ze kdo nevyzkousi neuveri
nova mechanika udela stejnou nebo podobnou sluzbu takze tvuj pristup usetrit na sade a vzit lepsi kola neni vubec spatnej
muzu se zeptat kde se da Di2 koupit za tak peknej peniz? jestli se chces/muzes podelit tak mi to napis kdyztak na mail
Mrkni do mailu
Jestli chceš řadit bez problému v záběru, tak si pořiď Campu :-P
ale jenom nahoru :D
:D
mechaniku urcite 6800, 6700 ma smysl tak nekde z bazaru za cenu kolem 10k, ale ne za cenu co pises
di2 chodila moc pekne i 6770, ale je to „jen“ 10sp
ja bych sel asi do 11sp, nejspis di2 :)
spatne zarazeno, melo to byt na romanholy
Mám možnost sehnat 6770 s vnitřní kabeláží, dá se použít držák baterie když mám kolo s vnějším vedením? Je mi jasné že budu muset objednat Shimano Ultegra Di2 SM-JC40 centrála vnějšího elektrického vedení + kabeláž aby vyšla délkově. Jde o to jesli ten kablík půjde z držáku vyvést ven.
mám na kole které je komplet pro vnitřní vedení Ultegru 6770 s vnějším vedením, pokud bys měl zájem dalo by se to proházet po dohodě, když tak mejl mám v profilu, a všechny kabely mám 2×
Přiživím se – bude prosím na Dura Ace 7900 (kliky, řetěz) (z roku 2009) pasovat kazeta Ultegra 6700? Díky.
bude
Mám dotaz jestli na klikách dura ace 7900, bude šlapat 11 st. řetěz
Ano.