cau chci se zeptat jestli doporucujete hope kotouce183mm(zubaty) a jestli se da pouzit k xt-ckum 08. je tam totiz redukce jen na 180mm tak nevim co by ty 3mm udelaly. kdyztak diky za odpovedi rady
cau chci se zeptat jestli doporucujete hope kotouce183mm(zubaty) a jestli se da pouzit k xt-ckum 08. je tam totiz redukce jen na 180mm tak nevim co by ty 3mm udelaly. kdyztak diky za odpovedi rady
Snad nebude takový problém ty 3 mm nahnat podložkama pod třmenem/redukcí ;-)
jedná se o 1,5mm podložku :-) takže je to ještě jednodušší
Dvoudilny ti bude skrtat o uchyt postmount.
jako že by to škrtalo o o uchyt kde je redukce?
Bud' za adapter nebo za uchyt na brzde. 183mm kotouc totiz ma silne nity.
a mate nekdo skušenosti s kotouči formula? ma je Kalentieva tak asi spatní nebudo ne?
Veř mi, zkoušel jsem na XT kotouči od Hope, Formula, Alligator… A stejně jsem se vrátil ke klasickému kulatému od Shimana.
Řekni radši, proč chceš jiný kotouč? Nemáš centerlock, nebo nesedí ti design? Nebo „original“ kotouč nefunguje?
„ma je Kalentieva“ to je ten hlavni duvod:)
né ta ma kotouče Formula přece :-)
Vsak jo, koukni nac se Bikr Jura ptal a nac Archer odpovidal.
:-)
Zrejme mu vcerejsi thread nedal jasnou odpoved:)
Kamos ma 183 a 160 a brzdy XT a funguje to bez problemu a brzdi perfektne.
dekuju Zdynovy za slusnou odpoved a jeste proc je chci?protoze jak jste rikali nemam centerlock a shimano je na h…
Mohl by jsi rozvest, co je na shimanu na h… ?
Mám dojem, že Jura se chtěl spíše vyjádřit v tom smyslu, že kotouče SHIMANO sou na prd…
ale furt nevim z jakeho duvodu.
Na to se prej JURY, ne mě :-)
Každopádně, když kotouče, tak Hope :-P
A koho jsem se asi ptal, kdyz ne bikera jury?
Skimano je na nic, 160ky nic nevidrzí mam 60 kilo a kdyz jsem je testoval tak jsem prední spalil a ted to nebrzdí vubec protoze se moc prehrivají, ostatne to delaly i kdyz byly novy!
LOL tak to si teda fakt kanec
spalil jako uplne? na prach? :-D
ne tak to zas ne:-)))
Mazec, jezdím na nich ne zrovna jednoduché terény, mám 80kg a ještě se mi je nepodařilo spálit. Jak jsi to prosím tě udělal?
no nechal jsem to jen na predni brzde,ale vickrat
No skoda, ze nevim, co to bylo za kotouc, jaka brzda atd. Takto si muzu myslet treba zes mel kotouc, na kterem je napsano Only for resin a dal k tomu metalicky desky. To ani nemluvim o tom ze vubec netusim v jakem stavu, mas ten kotouc, brzdu a hlavne desky. Nevim co s tim jezdis. Takze tvoje tvrzeni, ze Shimano vseobecne je na hov.. je taky na ho…
hele ja mam novy xt od brezna(asi 5500km), jezdim zavodne docela uspesne a v kole se vyznam jako srnka v lese:-)) tak mi jinymi slovy netvrd ze jsem vul:-)))) desky i kotouce byly origos, ale je mozny ze po par mezinarodnich poharech proste nevidrzeli.to proste u shimana tak je-kotoce ma moc meky jen ocelovy a jsou obycejne rezany.(narozdil od HOPE ktery jsou sekaný laserem)
Pockej… ty jezdis mezinarodni zavody a resis co za kola, jake kotouce, atd.? A ja mel za to, ze na tehle urovni maji vsichni zavodnici sponzora a vozi veci, ktere jim sponzor poskytne. Zas jsem o neco chytrejsi :-).
btw. aby laser neco vysekaval jsem jeste nevidel. Navic zpusob vysekavani/vyrezavani kotouce ma na jeho mechanicke vlastnosti minimalni vliv. Stejne jsou kotouce pak jeste brouseny a tim se teprv „utvori“ jejich brzdne vlastnosti. Ale je pravda, ze rozdil v materialech u ruznych znacek muze byt, ale za ne tak markantni, aby se kotouce jedne znacky byly vyrazne horsi nez druhe (jak tu pises o Shimanu), to by si vyrobce vubec nedovolil vypustit do prodeje.
ja jezdim za juniory a tak si vetsinu veci musim platit sam. a co se tyka vyroby kotoucu tak se kouknete na origos stranky hope-tan je vse rezani laserem. ale nebudem se tu hadat ne? takze mir:-)))
Ale rezani a sekani je trochu rozdil:)
jo tak za to sorry jsem se spletl no
sorry ty mezinárodní eliťáku, ale podle toho co píšeš ta srnka v lese bude hodně kulhavá
jinak by mě zajimalo jak se seká kotouč laserem :-)
LOL sem se zase zasmál
ze by to byl kulhavý…junior?:)
Podepíšeš se mi na dres ?
A mě na kozy? :-DDD
Já nebo on ?
Hm, tak tos me to fakt dobre popsal. V cem byl tedy problem? Obrzdils brzo kotouc? nebo desky? Nebo byl kotouc mekkej a kroutil se? Nebo byl tezkej? Nebo je jedina vec, proc chces ty Formule, to ze je vozi nejaka oblibena zavodnice? Neda mi to, ale ta srnka by musela byt leda prezrana cerstve repky olejne:)
hele hosi neberte mi moje tvrzeni a ja vam nebudu brat vase. jen si zeme nedelejte pr…
Ok? jsem tu pro rady a zaty jsem vdecnej tak to nemusime dal rozvadet.:-)))
Já bych zase chtěl vědět, jak u Shimana ty „meky jen ocelovy a obycejne rezany kotouče“ řežou? Jak tu pilku dostanou do těch mezer? To je docela oříšek, ne? Žeby to dělali lupenkovou pilkou? A ty HOPE nejsou ocelový? že bych si je koupil.
Jako já měl obyčejné Hayesy, potom vlkovaté Alligatory, pak Avidy RoudDragon a teď mám Shimano XT (na 6 děr) a přijde mi, že rozdíly v brzdném účinky žádné nejsou. Prostě vem ty, které se ti víc líbí a neřeš to ;-)
RoudDragon :-DD
Ano ?
no prej si drak nebo co… 8o)
co třeba kotouče RumAndGo?
Tak stane se, jak slysim tak pisu :-D. Ale urcite si rozumime, proste ten co byva k BB5 treba.
prosimtebe kdes tohleto slysel?
nemate nahodou nekdo ty zubaty? jak žerou desky? zase tak moc vykrojeny nejsou tak by to melo byt OK. co myslite?
Nežerou… Rozhodně ne víc než průměr.
me zraly i i prkna a fosny, vyhrojeny sou pekelne, bacha na ne!
a budou bez problemu fungovat i s xt brzdama a rebou 09 (a rámem gt)
Hele, kdyz objizdis ty svetaky… Nejak mi nejde do hlavy, proc se tu ptas na takove veci.
no protože to chci vytunit i vzhlově a nechci nic pos… navíc o nich moc nevím
Vzhledově znám i hezčí kotouče, ale každý má jiný vkus :-). Já ale nevidím jediný důvod, proč by ta tvoje vybraná kombinace neměla fungovat.
protože tu nekdo říkal že hope mají moc silny níty a ty ze zasekavají o redukci( nemusím ji nastěstí mit)nebo co
Mrkni na fotky kola v mym profilu…
covece 183mm hope kotouc tam nikde nevidim:)
to ne ale řek bych že ty nejty budou stejny jaKo u 160ky ne ? ? ?
praveze nejsou, u 183 sou vetis a to i do sirky. a pak muze nasta problem, nekdo to vyse zminuje.
Tož tak to sem nevěděl :O( o důvod víc proč nechat 160ku stejnak to stačí :O)
jj, ale hope to ma udelany dobre, to ze ty nejty sou vetsi zajisti vetsimu kotouci zivotnost, kdyby i na 200mm byl stejne malej nejt, dlouho by nevydrzel. to ze pak muze byt problem s jinyma nez firemnima trmenama je uz vec jiny…
Tož logický to je v praxi sem si toho nevšim .O( Ale nikdy jsem se o to nezajímal ;O]
to mi ver:)
Věřím ;O) Už jen něco doporučit reprezentantoj …
myslim ze sou stejne, ale nevim jiste :-) zitra premerim
To si ze mě děláte srandu bo co ? :O( Jinak něco pro tebe na kšeft http://cyklobazar.cz/kontakt.php?…
tak to je hodne dobry, podle me uz je ted nema:)
Cena je super z ****** to zkus třeba budeš mít štěstí :O)
dej sem ten odkaz poradne na jabku to neotevru
no uz sem ho zkusil, tak schvalne:)
:O)
pekna cena, pokud je to za obe
Taky si myslim :O)
ja jsem si naprosto jistej ze stejne nejsou:)
máš pravdu
140 a 160mm jsou stejné:
nýty 12mm, tl. kotouče 1,8mm Al unašeče 2mm
180mm:
nýty 15mm, tl. kotouče 2,0mm Al unašeče 4mm
je to tak.
Právě že nejsou, u 183 jsem musel adaptér upravit, u 160 je to v pohodě. Brzdy mám Avidy…
no konečně jses unormálnil, mě jde i o 160mm
co to placas? jak unormalnil? a vubec s tebou se nikdo nebavi :-)
koukni dolů
mam pekny dziny no.
xD xD xD L O L xD xD xD
krasnej cannondale- kolik važí nevíš? dik
10Kg
jo to jde a ty hope kotouče ti s XTR brzdily dobře?
Mám kulatý ne zubatý ale brzdí to dobře a i se zubatejma by neměl bejt problém…
nemate nekdo na kole ty modry??? potřeboval bych je vidět, obrazky na netu dost zkreslují alespoň u některejch věcí tak jen jestli to je tak světly i ve skutečnosti? dik:-)
tisíceré díky:-) ani nevíš jakou jsi mi udelal radost:-)
V pohodě taky sem to nedávno hledal…
jo a navíc svetaky zatim ne :-))
Všechno bude :-))
jo diky za odpovedi jsi snad jeden z mala
.. a svetaky snad budou pristi rok:-))
B U D O U :O)
na to aby clovek blokoval muj prispevek a vzapeti na ten jiz blokovany reagoval a jeste vubec ne k veci uz asi musi byt dobrej magor, co?
ty jsi asi vyhulenej, že. se sem neplet!!!!!
heh ty si trotl, ale to vidi kazdej i bez myho upozorneni voe:D
rychle blokuj
" desky i kotouce byly origos, ale je mozny ze po par mezinarodnich poharech proste nevidrzeli." hustopeklo :D
ty ****** vypadni
A co kdybys VYPAD TY ? ? ?
dalsi kdo nema co delat:-)))))))))))))) tohle je BIKE-forum a ne pomluvarna nebo forum pro nadavky
„ty ****** vypadni“
„tohle je BIKE-forum a ne pomluvarna nebo forum pro nadavky“
Ani nemusim nic vymyslet, vystacis si sam :)
proc, nestihas blokovat?
KUA. tady je veselo :-)
ja se bavim taky docela dobre :-)
CO??? LOL
to si pises sam pro sebe? stihl si porusit vsechny tyhle body, vcetne toho posledniho, ohledne vyhledavani starsich dreadu…
hele nemam naladu se hadat, tak co mír?
Chlapce prober se, ja zadnou valku nevedu, ty se pouze neumis chovat a k tomu evidentne flakas skolu. To je cele. Toho chlace neber nijak urazliva, psal si ze jsi junior.
dobra tak tedy na to zapomenme. co se týče školy tak to neflakam vubec-jeste ted se učím:-)
a tak je to spravne!
tak tak:-) ..... a máš s těma kotočema zkušenost i ty?
no?
ahoj, máte někdo zkušenost s kombinací Hope saw 183 a třmeny slx 2012? Půjde to vyladit bez problému? Díky
Pod třmen jedna podložka ke každému šroubu a je to cajk.
díky