Poradte rafky na MTB pro hobbika v cenove relaci do 1000 kc za kus. budou osazeny XT naboji. Diky
Poradte rafky na MTB pro hobbika v cenove relaci do 1000 kc za kus. budou osazeny XT naboji. Diky
Lehké, nebo odolné? Jaké pláště?
Tak samozrejme lehci ale zaroven odolne aby neco vydrzely. Asi blba odpoved co :-) . Sirka plaste 2,1
Né dobrý, spíš mi šlo o to jestli XC, nebo něco víc adrenalínovatějšího, ale šířka pláště to vysvětlila.
Mavic XC 717 má dobrý poměr váha/odolnost/cena, ale určitě se najde víc dušových ráfků v tomhle poměru.
Pokud bys chtěl bezduše, tak jsem někde zahlídnul UST XM 819 něco málo přes tisícovku.
jj jedna se o XC :-) Pokud se jedna o bezduse nevim jeste jsem je nemel stale jezdim s dusema. Dik za tip
Využiju vlákno, poraďtě prosím co nejlehčí ráfky na V brzdy, pevnost není podstatná, je to pro 35kg holku. Dík. Nemusej být UST.
Myslím, že moc véčkových ráfků pod 400g nebude. Napadá mne snad jen ZTR 355. Většina, ne-li všechny ostatní budou400+g, co tady byly zmíněny Mavic, DT Swiss ±420g.
Ještě snad sunrims ufo.
jj, ten bude ještě lehčí než ZTR. Myslím 370g.
vzal bych Mavicy 717ky, vozil jsem je a lehky, pevny a osvedceny rafek..
o UST neni treba ani uvazovat, je to jen 819 Mavic a ten je tezkej jak prase
hmm netusi nekdo co znamena u Rafku popisek symetricky soustružené brzdové plochy zajišťují optimální brždění a komfort nebo kolíkovaný, brzdové plochy symetricky CNC soustružené a jeste jednoduché nerez nýty, jednoduchá kontrola opotřebení a to v pripade rafku MTB XC ráfek DT Swiss X 430, disc 559×18 kde jako dalsi polozku v podrobem popisu doslova pisi lepený ráfek pro diskové brzdy . :o)
ZTR :-)
Ted jsme se dival na starnky Remerx a nasel tyhle ale jsou financne trosku niz a i vahove jsou trosku tezsi. Co na ne rikate?
http://www.kupkolo.cz/…18_2867.html
Ráfek Remerx Fastdisc je speciálně určen pro závody Cross Country a maratony. Jeho mechanické vlastnosti jej řadí mezi nejlepší ráfky světové nabídky.
Poměry mezi výškou, šířkou a hmotností v ráfku vytvářejí ideální vlastnosti pro dosažení maximálních výkonů v terénu při stoupání a sjezdech.
Při použití lehkých nábojů s vysokými přírubami a kvalitními paprsky vytváří hvězdu zapletených kol ve své kategorii.
Ty DT swiss vypadaji tez dobre bude to asi tezke :-)
okolo 400g majú napr. tieto
Hmotnostne jsou skvele ale cena uz je trochu vyssi nez je muj limit
tie náboje už máš kúpené alebo ešte nie? :)
jj uz je mam doma
Právě ráfek, plášť ev, duše, niple… prostě všechno na obvodu kola je právě to místo, kde se vyplatí s hmotností šetřit. Do rozumné hranice pochopitelně.
Jinak Remerx má fájn ráfky. Jen ta váha…
.
Nejlepší ráfek cena výkon bude remerx 7325 pro.Váha 415g, cena 651kč.Nebo mrkni na author helium, váha 380g a cena kolem 1000kč.Dráty DT revolution, nebo competition, alu niple a máš slušné kola za babku:-) Taky jsem to řešil, ale nakonec sáhl po RM5.Nelituju, zatím na ně nemám křivého slova.Jen ta váha 1870g, bez pásek a upínáků.
tak zatim to tedy vypada na ty remerx jsou za dobrou cenu a nas tak hrozne nebudou :-)
Já bych bral remerx.
cenove jsou nejlepsi zalezi jestli neco vydrzi, jezdim jako hobik zavody a zrovna je setrit nebudu :-)
Vydržej dost.
Co Magic od remerxu?
vypadaly by blbe mam cerveny ram, nic modreho tam nebude
Dělaj se i červeny.
A nebo neni problem strhnout nalepky. Ale to dost lidi neprenese pres srdce, nikdo by prece nepoznal, co tam maji za super dily:)
ale jak se tak divam na net tak se budou spatne shanet
Můžeš je vzít přímo od výrobce. Komunikace s Remerxem je na špičkové úrovni, ne jako u většiný ostatních e-shopů.
ja delaji se 32 derove? Na strankach je info jen o 24
Po domluvě ti udělají děr kolik chceš. Já od nich bral FastDiscy s 28-mi děrama, v nabídce měli jen 32 nebo 36 děr.
Na jakejch strankach? V tom odkazu co jsem daval vyse je psano 28 a 32 der. Jinak se s nima da domluvit i na jine pocty, pokud bys potreboval.
O jakych strankach je rec? V odkazu co jsem dal vyse se pise 28 a 32 der. Jiny pocty udelaji po domluve.
jj sorry nejak jsem to prehledl. Jdu jim napsat na email tak uvidime za kolik je prodavaji a cenu dopravy
No zkus, ale ten telefon je fakt rychlejsi a spolehlivejsi. Kdyz jsem s nima kdysi chtel cosi resit mailem, tak to bylo na dlouhy lokte, po zvednuti telefonu vse vyreseno a zodpovezeno do 5ti minut.
720/kus + 100 doprava, posílají PPL nebo čp oboje na dobírku.
uvidim, zatim to nespecha sezona pomerne daleko tak to zkusim pres ten email
mám teď čerstvě zapletený kola s ráfkama remerx magic 32 děr takže by neměl být problém
Za kolik jsi sehnat ten ráfek a kde ho měli. Dík
jsem tam dnes psal 720 cena rafku + 110 postovne ale momentalne je nemaji skladem
Na koloshopu ho maj za 612 co jsem se koukal.
Jak pise Jiri, staci zvednout telefon, zavolat do remerxu a tipuju tak do tydne je mas doma. Ja tam objednaval nejake atyp rafky, podle vlastnich pozadavku a trvalo to 14dni od telefonu vcetne vyroby.
Jak psal Vilém, sloupneš nálepky a problém vyřešen.
jj nalepky by sly urcite dolu :-)
http://kolokolo.cz/…xc400-cerny/ nebo bílý, váha ve skutečnosti pod 400g, vážil jsem, dvoustěnný ráfek s nýtky (díra auto ventilek), proti popisu (Kolokolo) nemá broušený bok, je to disk verze, polepy jdou lehce sundat, odkaz na výrobce http://www.blackjack.pt/…kjack_pt.htm zajímavá cena!!!
vypadaji dobre a cena je supr i s vahou. ale aby me to uvezlo mam 90 kg aby to nebylo delane na 50 kg komary :-)
co si o nich myslite chlapi?
Já bych se jich moc nebál, dávaj je i na tohle http://www.cyklosvec.cz/…Z285474.html záleží teda asi jak se jezdí a jak dobře se to naplete. Ty BlackJacky jsem dal naplést pro ženu na kolo k Vánocům, takže zatím žádná zkušenost, ale dost se podobají http://www.alexrims.com/…t_detail.asp?… jsou teda v raálu o cca 1,5mm uzší než ty Alexy, a mají taky o fous slabší stěnu ráfu z boku, proto jsou i o pár gramů lehčí. Osobně jezdím se svými 93kg ttp://www.sun-ringle.com/mtb/rims/eq21/ a po sezoně zatím v pohodě:-)