Zdravím
našel jsem barevně atraktivní sedla se zajímavou cenou, která je bezkonkurenční ale nabízí se otázka, zdali lze za nízkou cenu očekávat alespon průměrnou kvalitu na hobby ježdění.
Zdravím
našel jsem barevně atraktivní sedla se zajímavou cenou, která je bezkonkurenční ale nabízí se otázka, zdali lze za nízkou cenu očekávat alespon průměrnou kvalitu na hobby ježdění.
Anketa: Myslíte že může být sedlo za 400,-Kč kvalitní?
To první mi tenhle týden přišlo, ještě jsem ho nevyzkoušel.
vím jak tyhle sedla vypadají. Většinou jednodužší zpracování a nevydrží tak dlouho. Dobré sezlo za míň peněz je třeba Selle Italia – Filante. Stojí kolem 700? Sedí se na něm OK …tak a máš můj tip :)
No nie kazdemu sa na Filante sedi dobre…
Hnus :) na kupkole jsem ho koupil za 590,– už kupuju nový, je to pro někoho kdo jezdí kratší ryhlejší švihy, ale na delší cesty to rozhodně není, bolej z něj kule a prdel :) alespoň mě. Teď jsme si objednal WTB silverado, tak jsem zvědavej.
Na Selle Italia si to chce zvykat poměrně dlouho. Možná někomu sednou hned, ale ten úzkej profil je i pro mě problém… Ze začátku jsem trpěl po pár kilometrech, v listopadu jsem na tom docela v pohodě přežil i skoro 100km. Netušim, jak moc je úzký to filante, ale co jsem zatim naživo viděl Selle Italia, tak žádný bych na turistický kolo nedal… Teď už si začínám řikat, že dobře, že jsem těch prvních pár tejdnů přetrpěl.
Já jsem vyzkoušel snad 20 sedel, než jsem dospěl k tomu, že SLR XC je pro mě nejlepší. Holt každá prdel je jiná.
Vozím 2 roky SDG BEL-AIR RL Cr-Mo. Za 550Kč myslím dobrá volba.
taky mám, taky spokojenost ;-)
jj, za ty prachy super.
http://www.kupkolo.cz/…ew_4599.html
mám ho. Super sedlo. Za ty prachy :)))
měl jsem ho chvílu,váha pěkná,vzhled taky,ale mě nesedlo tak muselo zas z domu:-(
je celkem úzký…
mam,je fajn siroke,dal som si ho na obidva biky vzhladom na spokojnost,Biomax je uzsi a nesedel mi
super,to jsem potreboval slyšet-je fajn široké:-)
Kamos ho daval na novy bike a nejako si nevedel zvyknut… vraj je tvrde. Vyskusal som ho na chvilu a mal pravdu, mozno si zadok zvykne, kazdy mame inu prdel :-)
A je to sedlo spíš tvrdý, nebo má tendence se prosedět? Celkem o něm uvažuju, ale většinou ty levný sedla jsou moc měkký…
Já teď váhám mezi:
Nejvíce se mě pozdává zen Fizik
filante je celkem tvrdší
ta tundra se moc nepovedla podle vícero recenzí, doporučil bych arione (na silničce) nebo Gobi (na bajku) SI SLR XP mi nevyhovovalo tvarem, ale starej SI Flite mi sedí výborně. Myslím že mezi Filante a SLR nebude výrazný rozdíl kromě ceny
Mezi Filante a SLR je hodne velkej rozdil ve tvaru. SLR je placatejsi a filante kulatejsi. Na filante jsem jezdil rok a muselo jit pryc, u kamarada zrovna tak. Proste filante je tvarove divny.
Gobi mi taky rychle sedlo, po pár desítkách km jsem o něm nevěděl. A to jsem si myslel, že předchozí sedlo bylo pohodlné, ale kam se hrabe na Gobi :)
Nevim ktery recenze mas na mysli, ale prave co jsem cetl tak tu Tundru vsichni chvali, a navic se dnes dava prakticky na vsecky lepsi kola – coz sice nemusi znamenat ze je dobry, ale pro nic za nic by ho tam prece nedavali.
Navic ta Tundra je prakticky stejna jak Arione, akorat nema vzadu tak dlouhou tu spicu, a ze spodu je trosku robustnejsi..
značky jako Selle italia nebo fizik bych se nebál. Ostatní značky mému pozadí osobně nesedí… šťastnou volbu
Opravdu záleží na značce sedla? Já dosud myslel, že hlavně na tvaru konkrétního typu, ať už to vyrábí kdokoliv pod jakoukoliv značkou… :-)
jj, tvar je důležitý :-)
:-) Podle domény, jež má v názvu Dudr jsem si hned vzpomněl na tohohle pana Dudra… je to jeho kolo, tož se kvůli páce nesmíš divit, že sedlo má k jedné straně :o)
Tak to asi nebude přesně to samé kolo… :-)
blik cvak příjem, psal sem svůj osobní názor, jestli s tím máš problém tak to vyřešíme rychle stručně osobně (:D bajku zdar
koupil jsem si ho na favorita (asi před měsícem) .. sedí se na něm úplně v pohodě, akorát má větší sklony se špinit
Aha a nejsou ty středové švy moc vylezlé? Nedře to kraťasy?
nn, nejde to vubec citit .. na sedle se hybu a nejaky poniceny material (at kalhoty nebo sedlo) nepocituji
nejlepší je si sedla vyzkoušet osobně, popros kamaráda nebo prodejce… tady vyřešíš velký kulový pak napiš jak si spokojený
Kellys kbix nebo jak se to píše.Kolem 500kč a dobré posezení.na zimáku ho vozím už dva roky.
jak už se tu hodněkrát psalo. Pro každou prdel jiné sedlo. Klidně i sedlo za 400,– může být pro tvé pozadí OK, fakt záleží na tom jak ti sedne nebo ne. Já bych si asi sedlo bez vyzkoušení nekoupil. Aspoň jednu vyjížďku na něm vyzkoušet a potom kdyžtak koupit.
Od Force mi nevydrželo nikdy NIC! Proto čekám, že ani toto sedlo nebude kvalitní. Myslím si, že se na sedle nevyplatí šetřit. Přece jen na tom trávíš veškerý čas při vyjížďce.