Nemůžu se rozhodnout, jaké náboje do nových kol. Na současných mám zatím dobře sloužící Novatec.
Spolehlivost je pro mě důležitější. Až potom hmotnost. Cena zde nerozhoduje.
Nemůžu se rozhodnout, jaké náboje do nových kol. Na současných mám zatím dobře sloužící Novatec.
Spolehlivost je pro mě důležitější. Až potom hmotnost. Cena zde nerozhoduje.
No ono je to oboje novatec pokud se nepletu.
No, je to docela možné, ale X.9 mají konstrukčně nejblíže k nábojů AUTHOR.
Ono je to prašť jak uhoď…
Pred 3 dnami som objednal Sramy, ak vydrzis este par dni, tak ti ich mozem porovnat s Authormi, starymi Sachsmi a Novatecom 361/362.
Byl jsem na BikeBrno a ptal jsem se u SRAM na ty náboje Sram X.9. Jsou to slušné náboje a nebyl zatím problémy. Mají 4 ložiska. Dva průmyslové po krajích a dva konusové uvnitř ořechu.
Být tebou tak počkám a koupím náboje SRAM X.7 2011. Ty jsou celé postavené na průmyslech a jsou hezké.
Dva průmyslové po krajích a dva konusové uvnitř ořechu.
To si nejak nedoakzem predstavit. Mysli sa tym, ze orech je na volnych gulickach? Tak ako asi vsade?
Predstav si treba shimano naboj, kde je misto misek v orechu a nabe, prumyslove lozisko. V orechu jsou klasicky maly kulicky, jako treba u toho shimana, nebo u konstrukcne podobnych Author, nebo Coda naboju.
Ako vyzera bezny priemyselny naboj zvnutra viem, uz som ich par rozobral a poskladal. Len to konusove lozisko pod orechom ma zarazilo, aj ked ide asi iba o terminologiu. Nejak som mal problem si predstavit konus v orechu. Proste volne gulicky.
Tady je foto jadra orechu tohoto typu.
Na fotu konkretne author. Jedna cast „konusu“ je v horno casti tela orechu, jeho „miska“ je v tele orechu stejne tak jako druha „miska“, jako druhy konus slouzi matka orechu, do ktere se pak nalisuje prumyslove lozisko naby.
Princip je jasny, len som mal problem nazyvat vsetko, co ma volne gulicky konusovym loziskom.
Záleží, za jak dlouho se objeví na trhu a jaká bude cena. Jinak vypadají moc pěkně. Ale spíš by mě zajímalo, jestli to, že X.9 nemají vzadu 4 pr.ložiska, může být na škodu. Jinak bych to neřešil…
Tak mi z Kupkola oznamili, ze Sramy nie su a ani dovozca ich nema. Takze bohvie kedy budu.
Zastav se u mě, mám 3 páry :-)
HNOJ STRIKES BACK !