• PSTB

Potřebuju poradit s výběrem vidlice. Mám Auron 150mm 27,5 15×110 na Qayron Carma Q 140. Vidlice je už v hrozném stavu, nechci do toho dávat peníze, radši koupím novou. S Auronem jsem byl docela spokojený, takže se dívám po něčem podobném. Jezdím hlavně traily v hrabance, občas Rychleby, Trutnov.

Uvažuju, jestli dát zase Auron, nebo něco lepšího, co je někde ve slevě. Měli byste tip na něco vhodného, do cca 10k?

0 0
    • PSTB  

A co tenhle Auron, to bude asi stejný co mám teď a je to za 5k.

https://www.koloportal.cz/…oost-rc2-275

Tam by ta změna 160 → 150 byla asi jednodušší, že?

0 0
      • Tomcat  

Základ je že pravděpodobně tech 10mm zdvihu nepoznáš. Víc si dát pozor na offset a délku vidlice.

0 1
        • PSTB  

Aha, to jsou právě věci co nevím. Takže 10mm zdvihu víc nebo míň je v pohodě? Offset si asi musím změřit, že? Délkou vidlice se myslí 27,5 vs. 29?

0 0
          • Lišák  

Délka vidlice se myslí od osy po vršek korunky. I při stejném zdvihu to může být u vidlic rozdílných firem jiná hodnota.

1 0
      • PSTB  

Tak včera za 5k, dnes už za 7, asi jsme moc klikali :(

1 0
    • Georrge  

Pokud je ten auron ve spatnem stavu proto, protoze nerad delas servis, vzal bych zase toho aurona za 5k. Drazsi vidlice nema v takovem pripade moc smysl.

Jestli 150 nebo 160, to neni moc rozdil, neresil bych. Offset taky neres.

1 1
      • PSTB  

No ta údržba nebyla úplně podle příručky, to je fakt, ale hlavně jsou odřené obě nohy. Taky už má 5 let a jezdím i v zimě.

0 0
    • PSTB  

Tak jsem pořídil Auron 160mm za 6k z mtbiker, zatím spokojenost, díky za rady.

A ještě přemýšlím nad tlumičem. Mám Suntour Triair 3CR 200×57, který zatím jakžtakž funguje, ale taky už má něco za sebou a hlavně už skoro vůbec nepoznám, jestli je zavřený nebo otevřený a horekopcom mi to dost pohupuje. Šlo by to nahradit tímto:

https://www.gt2.bike/…tune-mr-mcb3

?

A pomohl bych si s tím zavíráním tlumiče?

0 0
      • mirorek2  

šlo a hned bych ho poslal na servis, po těch 5+ letech to bude žůžo vevnitř :-)

1 0
        • PSTB  

Ok a nebude problém v uchycení toho tlumiče? Teď tam jsou oka asi 22,2/8. Ty tlumiče RS/Suntour vychází nějak ze stejného základu nebo si to s něčím pletu?

0 0
          • novas752  

A vážně chceš vyhodit tolik za starší horší tlumič místo servisu toho aktuálního?

0 0
            • PSTB  

Na tom SunTouru jsem nechal dělat větší servis po třech letech, tj. předloni, a už mě servisak upozorňoval, že to není úplně ok a bude asi trochu téct olej, což trochu teče. Tak jsem myslel, že radši dám 4,5k za nový než dvojku za servis starého.

A ten RS je teda horší?

0 0
              • novas752  

Změnil bych servisáka…

1 0
              • tigermoth  

Za mě jsou to celkem srovnatelné tlumiče. Ale přijde mi blbost měnit tlumič jen proto, že potřenuje servis. Když koupíš nový a nebudeš o něj pečovat „podle příručky“, nedává smysl uvalit 4,5 litru místo těch 2 za resuscitaci triairu.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.