Obchod kol a kavárna (cyklokavárna)

184 nepřečtených
  • Alcaf

    Ahoj,

    využili byste při výběru svého kola, možnosti si dát kávu nebo posedět v kavárně, která by byla součástí obchodu? Jednu takovou jsem objevila v Brně, má jí Pavel Padrnos. Sice jsem tam nebyla, ale zajímalo by mne co na to Vy? Mne se ten nápad líbí moc, zajít si koupit kolo, pak posedět u kávy,nebo jen tak zajít na kávu a omrknout nové věci…:o))

    0 0
    • maajkee  

      Jo, to se mi líbí a jednou bych takovej obchod chtěl mít, ale dělat ne jen kávu ale mít i kvalitní víno :)

      0 0
      • Alcaf  

        Tak s tím vínkem to souhlasím:o))))

        0 0
      • Bomba+  

        Aha…to aby pak odjizdel biker pod vlivem a za rohem si na osazenstvo cyklovinarny pockali cajti…

        Ja jsem tedy o tvym intelektu nikdy nemel valnyho mineni, ale tahle tva uvaha prekvapila i me :-))

        0 0
        • scret  

          proc by mel odjizdet? mohl by kolo vest ne?

          0 0
          • maajkee  

            Třeba tak, pokud by si dal několik dvoudecek, byla by v obchodě k dispozici taky úschovna a domů by mohl po svých nebo tágem :)

            0 0
            • scret  

              a pokud jeste vic dvoudecek, bylo by k dispozici pohotovostni lehatko:))

              0 0
              • maajkee  

                No, o tomhle jsem vždycky přemýšlel, že by to byla dobrá služba :) To jsme to pěkně vymysleli :)

                0 0
        • maajkee  

          No kupodivu tady u nás funguje cyklobar s cykloservisem a policajti nikde za rohem nečekaj. Takže tvé úvahy jsou liché soudruhu. ;)

          0 0
          • Bomba+  

            Bud tak hodny, neoslovuj me vasim pozdravem bolseviku. Takhle se titulujte u vas na vesnici mezi sebou v hospode, kde fnukate ze nemate prachy.

            Diky.

            0 0
            • maajkee  

              Dobře, polepším se soudruhu :)

              0 0
            • scret  

              nechci se v zadnym pripade zastavat maajkeeho, ale s cim ty mas chlape problem??

              0 0
              • jIrI___  

                S bolševiky? :-))

                0 0
              • Bomba+  

                S oslovenim „soudruhu“.

                Pevne verim, ze to kazdy z toho prispevku pochopil. Tobe jsem to tedy vysvetlil polopate. Jednoduseji uz to vysvetlit neumim…

                0 0
                • scret  

                  ja jsem to pochopil moc dobre:) ale jen by me zajimalo proc ti to tak vadi? slovo soudruh se pouzivalo jeste pred komarama…

                  0 0
                  • karliner  

                    Kde?

                    0 0
                    • maajkee  

                      Slovo je slovanského původu a znamenalo nejprve společník, druh ve společné věci. Význam slova se ale posunul v době komunistického režimu v Československu, kde byl nejen obvyklým oslovením mezi příslušníky komunistické strany, ale také povinným oslovením ve služebním styku, což novější jazykové slovníky označují za hlavní významy a původní nezmiňují

                      0 0
                      • alinceb  

                        Ty se zas dneska v práci nudíš, co?:)

                        0 0
                        • maajkee  

                          Nejsem v práci, jdu až na odpolední :)

                          Nicméně nechápu vždycky toho pohoršení nad tím slovem soudruh, horký hlavy v tom viděj jen něco společnýho s komunismem. Přitom je to celkem hezký oslovení, prostě jsme všichni společnej druh, všichni jsem soudruzi, ať se to někomu líbí, nebo ne :)

                          0 0
                      • PjSky  

                        +1 a anglicky to je comrade, coz taky trosku utrpelo v dobach commies, teda od roku 1817 :)

                        vzdyt ste tady vsichni komunisti, od ruska po italii…

                        http://en.wikipedia.org/wiki/Comrade

                        0 0
                  • Bomba+  

                    Jak pise (lepe receno kopiruje) hradecky hnípač, vadí mi právě ten význam slova, který je platný dnes. Co bylo za první republiky mě nezajímá.

                    Koneckonců dnes taky neřikáš, když něco hledáš, že to šukáš.

                    0 0
                    • maajkee  

                      Ty to neříkáš? :)

                      0 0
                    • scret  

                      myslis?:)

                      Jde mi jen o to, porc hned reagovat jak byk na cervenou fangli…

                      0 0
                    • PjSky  

                      tak ja to obvykle nejdriv hledam a pak sukam. Ale to uz se dneska taky nenosi, sem slysel. (13–17 leti) prej zase jen proste sukaj. Takze zastaralec jsi ty a vsichni nad 18 let.

                      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • MJ24  

      určitě by se mi tahle představa líbila, ale trošku jinak vyřešeno než u Padrnose. V tom brně mi to přijade jako prodejna ok. Ale dojet si tam na kole na kafi to si asik moc představit nedovedu, možná kdybych byl vlastníkem nějaké pěkné italské silničky v ceně 100–200 tis tak možná.

      Tím sem chtěl říct, že bych bral něco víc útulnějšího, něco s větší pohodovu atmosférou, spíš v přízemí né takovou halu nad autosalonem

      0 0
      • Alcaf  

        Hm asi jo, já tam sice nebyla, ale na netu to vypadá tak honosně…ale nápad fajn, kávu mám ráda amyslím si, že k cyklistice tak nějak patří:o)

        0 0
        • witmar  

          podle toho co jsem zažil tak cyklisti chlastají pivo a zelenou:-)

          Já osobně jsem taky pro dobrou kávičku..

          0 0
    • MUSA  

      Jezdím denně kolem, ale ještě jsem tam nebyl, je to asi tím, že je to v patře, kdyby to bylo v přízemí a i malá zahrádka u toho, tak by to bylo asi pohodlnější. Tak raději sednu o kousek dál na bazénu na Družstevní nebo U větrníka.

      Ale nápad dobrej, musím tam už konečně zajít pěšky.

      0 0
    • Tomcat  

      Jo líbit se to může. Ale jak to je životaschopný? Otočí se tam tolik peněz, že si to na sebe vydělá? Koho to bude přitahovat? Je to navázaný na bajkshop, nebo silničáři? Nebo siglspeed, furtka?

      Není svět černobýlej to jak s ským to funguje té vysloužilé žiletce neznamená že to bude fungovat jinde , nebo na někoho jiného.

      0 0
    • M_ishak  

      Když vemu, jak to v cykloprodejnách smrdí, tak mě představa posezení u kávy moc nerajcuje.

      0 0
      • maajkee  

        ? :) však tu kávu si nebudeš dávat uprostřed krámu :)

        0 0
        • M_ishak  

          …dát kávu nebo posedět v kavárně, která by byla součástí obchodu…

          jsem prostě debil

          0 0
          • maajkee  

            No tak ale já si to teda představuju, že samotná kavárna by byl oddělenej prostor, třeba jen sklem, nejlépe aby měla zahrádku.

            0 0
            • M_ishak  

              Však může to být jak na plavečáku, kde to bývá odděleno.

              0 0
      • camlost  

        no ja to mam obracene – kdyz si predstavim, jak to kafe smrdi, tak bych do takoveho obchodu nejspis ani nesel. :-)

        0 0
        • Alcaf  

          kafe smrdí???????v­oníííííííí

          0 0
          • Bomba+  

            Tschibo smrdi…

            0 0
            • felix.org  

              Tchibo je kafe? :-D Solidně smrdí klasická mletá Jihlavanka. Kolega si z toho ráno dělá turka. Naštěstí už je v jiným kanclu :-D

              0 0
              • maajkee  

                Jihlavanka Special je velice dobrá káva.

                0 0
                • felix.org  

                  Jo a Felicia je luxusní auto ;-)

                  0 0
                  • alinceb  

                    A není?

                    0 0
                    • felix.org  

                      Každopádně.

                      0 0
                      • alinceb  

                        Dokud nic lepšího nebylo, tak sem na ní nedal dopustit. Vždycky mě všude dovezla, opravy za pár korun, místa jak v autobuse…a teď jí sdědila moje starší sestra, aby se naučila řídit (hned první týden nabořila někomu vrata)…:D

                        0 0
              • Chiron  

                Tak ona většina těch „standardních“ a „original“ káv je ten největší hnus (když nepočítám různé ultralevné gizdy z kaufáče) co je na trhu, ale lidi to kupují, protože je to levné. Neříkám, že se to nedá pít, některé značky se dají, ale i tak to patří k těm kávám co jsou naspod jejich portfolia. A Jihlavanka patří pod Tchibo, tak se není čemu divit. Párkrát sem pil tchibo z toho jejich kávovaru na kapsle. Kafe celkem dobré (ty lepší a dražší kapsle). A turka piju jen výjmečně, ani si nepamatuju kdy naposledy. Doma kávovar nemáme, tak piju rozpustku, v práci něco na způsob těch kapslí, ale stejně nejlepší kafe je z mašin které si namelou zrnka a udělají dobré presso. Problém je, že to mají jen v těch lepších kavárnách a chtějí za to majlant.

                0 0
                • felix.org  

                  V práci piju rozpustku, jiná možnost není, ale domů jsem si pořídil kávovar a kafe beru z primacafe.cz. To je pak jiná liga :-) Pravda ale je, že kilo kafe pak stojí 800–1000,–Kč :-)

                  0 0
                  • MUSA  

                    jak si člověk zvykne na primacafe.cz , tak mu jinde už skoro nechutná, mají čerstvě praženou a dle libosti i namelou na různou hrubost, také tam beru a jsem spokojen, ještě moc dobry kafe mají v Tescu na dornychu, je to dole jak se jde z myší díry do potravin, je tam stánek a maj tam hodně kávy a čerstvou a také namelou.

                    0 0
                  • gaston  

                    počkej chceš mi říct, že radčí piješ instant než bys koupil frenchpress a varil si kafe „přetlačovaný kafe“ podstatně vyšší kvality?

                    0 0
                    • maajkee  

                      No ono zalejt instantní kávu je asi to nerychlejší řešení, né každej má v práci čas na přípravu klávy ve frenchpressu.

                      1. Dejte vařit vodu do konvice.
                      2. Vyndejte z French pressu sítko s víkem. Ujistěte se že je čistý a že nikde nejsou zbytky po staré kávě.
                      3. Namelte čerstvou kávu (nebo přinejhorším použijte tu specielně pro Vás – pro Vaši velikost ok v sítku – předemletou ve Vaši pražírně) jen o něco málo hrubší než jsou oka sítka ve Vašem French pressu. Množství kávy spočítejte podle spotřeby 8 gramů kávy na 150 ml vody.
                      4. Až se konvice vypne, počkejte 30 vteřin, aby se voda trochu zchladila na optimální teplotu 95–96 stupňů Celsia.
                      5. Nasypte požadované množství kávy do French pressu a zalijte ji odpovídajícím množstvím vody tak, aby proud postupně smočil všechnu kávu. (10 vteřin)
                      6. Uvidíte jak káva začíná jemně bublat – kvete – to se uvolňuje CO2, který čerstvá káva v hojném množství obsahuje.
                      7. Dejte na French press víko se zvednutým sítkem (a nedávejte jej dolů), abyste uchovali správnou teplotu co nejdéle.
                      8. Počkejte 50 vteřin.
                      9. Sundejte víko French pressu a opatrně zamíchejte (5 vteřin stačí) nápoj lžící, abyste pomohli namleté kávě dolů na dno. Můžete French pressem také párkrát zatočit (jako sklenicí vína při degustaci).
                      10. Na French press dejte zpět víko se zvednutým sítkem (a nedávejte jej dolů) a počkejte dalších 90 vteřin.
                      11. Po uplynutí nezbytné doby začněte opatrně a pomalu tlačit sítko dolů (10 vteřin na celé stlačení). A to tak, aby se nevychylovalo ze své osy, a aby mělo neustále perfektní kontakt se stěnami nádoby – pevné částečky kávy by se neměly dostat do horní části.
                      12. Po stlačení nalévejte ihned kávu do šálku –ve French pressu nic nenechávame »na potom« – káva se přelouhuje a nebude mít tak lahodnou chuť.
                      0 0
                      •  
                        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                        0 0
                      • treatt  

                        Hele všechno jde popsat tak, aby to vypadalo složitě :)

                        Když to vezmeš následovně:

                        Vemu svoje oblýbený kafe, pro dva dám tři vrchovaté lžičky, zapnu varnou konvici, mezitím dělám něco jinýho. Když cvakne, že je voda vařící, dám tomu asi minutu, pak to kafe zaliju (poměr je třeba si vyzkoušet), přiklopím a nechám stát (kolem 4 minut) a mezitím si můžeš třeba vyčistit zuby :) stlačím a naleju do šálku – to je celý :)

                        0 0
                • alinceb  

                  Doma máme ten kávovar od Tchiba a kafe je z toho fakt dobré. K snídani ale pijem rozpustku od Nescafé, bo ráno prostě nikdy není na nic čas a voda na indukci se uvaří mnohem rychleji, než se ohřeje kávovar. V práci máme pressoautomat s vlastním mlýnkem a kafe od Lavazzy – to je fakt nejlepší. Kdyby nestál 17k, tak ho chci i domů…:)

                  0 0
                  • terkad  

                    Tak teda ten Tchibo na kapsle mě moc neoslovil. Pořídili nám ho do práce a radši si vařím Nescafe.

                    0 0
                    • alinceb  

                      A dělala si si někdy něco jiného, než presso? Třeba latte…?

                      0 0
                      • treatt  

                        Latté má tu výhodu, že plnotučné mléko, které se na to často používá, do značné míry zakryje fakt, že kafe samotné stojí za dvě věci :)

                        0 0
                  • treatt  

                    Nevím, čím to je, ale konkrétně Lavazza je v ČR téměř zárukou toho, že si člověk dá hnusně kyselý, mdlý presso – mluvím o kavárnách..

                    Já jsem po letech laborování skončil doma na moccha kávovarek od Bialetti v nerezu. Čerstvě namletá směs a není co řešit. V zásadě mi chybí jediné, mám hodně rád macchiato, tak by se mi hodil samotný parní strojek na ohřátí a lehké zpěnění mléka, ale ohřáté čerstvé mléko (hlavně ne trvanlivé a ne v mikrovlnce!)

                    A v práci obyčejný french press z Ikey. Výsledná chuť je totiž nejvíc o samotné kávě a takhle „vylouhovaná“ umí být vynikající. Na zcela jiné úrovni, než umělohmotná espressa.

                    Mimochodem, presso v Itálii v nejzaplivanějším lokále je chutí úplně někde na jiném levelu, než kdekoliv jinde. Čím to ale je, nemám tuchu, bohužel. Protože kdybych to zjistil, založím si síť kaváren..

                    0 0
                    • karliner  

                      Jestli máš ten hliníkovej ešus o kterém tvrdí, že se v něm dá udělat káva, tak tě definitivně škrtám z karlinerova seznamu milovníků a znalců dobré kávy…

                      0 0
                      • treatt  

                        Není v mém příspěvku náhodou psáno cosi o nerezu? :)

                        0 0
                        • karliner  

                          Ajo. Ale nevšiml jsem si ani copyrightu na poslední odstavec :-)))

                          Teda jeho první věty.

                          0 0
                          • treatt  

                            No tak jako bavili jsme se o tom, ale můj názor je shodný, tak na C v kroužku to nevidím :) I když je fakt, že Tvá slova jsou o první pumpě za hranicema, tam už by to byla citace ;)

                            0 0
                      • obda  

                        Ale no tak, i mokka potu se dá udělat dobrá káva. Mám ji každý den. Ale musí se to umět ;) Ovšem není to espresso.

                        0 0
                    • MUSA  

                      s tou itálií naprostý souhlas, kafe výborny, ne ve velkejch hrnkách jak tady, chuť super a cena 0,8–1,2eru, u nás je kavárnictví ještě v plenách

                      0 0
                      • maajkee  

                        Já třeba nesnáším takový ty malinký hrníčky, já potřebuju pořádnej kotel kafe :)

                        0 0
                        • felix.org  

                          Velkej hrnek je ok s rozpustným, to si dávám v práci taky. Ale pokud chce člověk fakt dobrý kafe, tak si musí dát preso a max. půl deci vody, v lepším případě o něco míň. Když ti někdo udělá preso tak, že přes těch pár gramů kafe protlačí deci a půl vody, tak to není úplně ono :-)

                          0 0
                          • maajkee  

                            Na mě jsou presa většinou mco silný a preso neznamená automaticky dobrý kafe :)

                            0 0
                            • felix.org  

                              To neznamená, proto si klasický preso dělám doma sám :-)

                              0 0
                            • MUSA  

                              malinky ristretto je silny chuťově, protože se s tou trochou vody vylouhuje maximum z kávy a kak už do toho hrníčku neteče hnusná obarvená voda, která akorát jen kafe zkasí kyselostí a hořkostí,

                              co ještě zkusit ristretto a do něho dolít trochu čisté vroucí vody na zeslabení chutě

                              0 0
                              • jIrI___  

                                Ono existuje nějaké kafe, které není hořké?

                                0 0
                                • felix.org  

                                  Každopádně :-)

                                  0 0
                                  • jIrI___  

                                    Tak to by změnilo můj postoj ke kávě :). Já piju různé druhy neslazených černých čajů, takže na určitou nahořklost jsem zvyklý, ale pár káv, které jsem kdy zkusil tohle všechno překonalo. Asi to bude stejné jako s tím čajem – někteří umělci ho umí připravit tak, že je tak hořký, že se nedá pít :-D.

                                    Dá se říct nějaký přesný druh, který si má člověk v kavárně dát, nemusí ho sladit půl kilem cukru, ale přesto nebude hořké?

                                    0 0
                                    • felix.org  

                                      Chce to zkoušet. Jak už tady padlo, solidní výběr kvalitních káv je na primacafe.cz.

                                      0 0
                                • MUSA  

                                  je to jen o tom si vybrat tu pravou co sedne, káva má mnoho příchutí, nejen tu hořkou

                                  kafe jedině bez cukru a smetany a vychutnat si její chuť

                                  0 0
                              • felix.org  

                                Jojo, v rozumných kavárnách a restauracích ti při objednání většího kafe donesou „ristretto“ a horkou vodu navíc.

                                0 0
                        • karliner  

                          To by se ti líbilo v usa :-)))

                          0 0
                          • alinceb  

                            Není třeba jezdit tak daleko – Starbucks je už nějakou dobu i na Václaváku…:)

                            0 0
                • treatt  

                  V ČR kaváren, které umějí udělat dobré presso je asi jako prstů na jedné ruce..takže za mě je presso nouzovka, ty mašinky za 5 tisíc zhruba, co jsou nejvíc rozšířené jsou dost slabota, ale jednu výhodu to má – neleze z toho nic extra, ale aspoň v normě a dlouhodobě podobné úrovně.

                  Rozpustný je největší svinstvo, dneska nechápu, jak jsem to kdysi mohl pít..

                  0 0
                  • maajkee  

                    Rozpustný je rychlovka, to je jen na rychlý zahnání potřeby kafe, když není tolik času. Na přípravu dobré kávy je potřeba zkrátka nějakej ten čas.

                    espresso, jak už je z názvu patrné je taky vlastně rychlovka a vzniklo kvůli kavárnám aby mohli rychle dělat kafe pro spoustu lidí, takže žádná výhra.

                    Pro mě nejlepší je, čerstvě namletá káva, pomalu překapávaná, na té si nejvíc pochutnám.

                    0 0
                  • Elwing  

                    teda když už se tady bavíte o kafi, tak mohu doporučit doubleshot ochutnala jsem jejich čerstvě upraženou etiopskou kávu v Karlíně na farmářských trzích a lahodnější jsem nikdy neměla. Správný kafe, po kterém nebolí žaludek, jelikož je čerstvé a dokonce přirozeně nasládlé.

                    0 0
                    • treatt  

                      Hm, zajímavý tip, díky moc!

                      0 0
                    • PjSky  

                      zajed si na middleast, za 5 kc si das poradny kafe. Doubleshot je dalsi predrazena vyberovka, nic vic. V Oxalisu maji kavu z himalaji, zkusil sem a je sice dobra, ale chybi ji koreni a hlavne ten pocit ze na tebe vykoukne bubak se samopalem… Posledni kava je vzdycky nejlepsi :)

                      0 0
                      • treatt  

                        Tím middleastem myslíš jako Middle East? No, to je dobrá rada, ale třeba Kubu bych tam úplně nedal, hodně jsem se těšil na místní kafíčko a popravdě mi tolik chuťově nesedí. Nicméně jo, proč si dávat k snídani něco předraženýho u nás, když to na Kubě vyjde na pár halířů – na příště to zvážím :)

                        No, teď vážně. Od campesina (rolníka) jsem ve Viňales na Kubě dostal kafíčko v servisu pro barbie, tak jsem na to koukal s úsměvem. Když mi nalil po dně toho šálečku, s úsměvem ještě větším. Když jsem se zeptal na kapku mléka, tak se smál zas on. Když jsem usrknul, smál se zase on, protože jsem nechápal. V životě jsem takovou dardu nepil, to nebylo kafe, ale snad černej amfetamin.. okamžitě mě to vysušilo jak tresku a do toho mi ubalil čerstvounkej doutníček naštěstí jen medio fuerte. I tak jsem tohle kombo (plus 40 ve stínu a vlhkost 100%) musel jít pár minut vydýchat procházkou, než jsem byl schopen vlézt zpět na koně :)))

                        Jinak ještě k věci, vzhledem k vlastnímu pražení a výběrovým druhům přímo z plantáží mi to tak předražený teda nepřijde. Máš jinou variantu podobných kvalit?

                        0 0
                        • PjSky  

                          pst! ja na kube NIKDY nebyl, a jejich levny kafe nikdy nepil. to jsou skaredy pomluvy.

                          Ale prej se tam bozky jezdi na silnici.

                          jihoamerikanci to s kafem taky umej, to je pravda.

                          http://www.oxalis.cz/…0-g/d-73066/

                          tuhle si kupuju, oblibeny zpusob upravy je na panvi ala mexiko.

                          (nasekej na hrubo, dej na panev zpenit s dobrou vodou, prihod skorici a hrebicek, lzici hnedeho cukru, dej odstat, znovu uved do varu az vse pekne peni, nalevej do salku).

                          je ovsem extremne silna.

                          0 0
                          • treatt  

                            Tedy v zásadě něco jako džezva, akorát v jiném nádobí a s tím, že ji nechávám vyběhnout třikrát.. plus tady je koření po vzoru café la ola..mno, možná to někdy prubnu hodit do džezvy..

                            0 0
                    • treatt  

                      Tož musím ještě jednou poděkovat, včera mi od nich dorazil mlýnek Hario Skerton a mele se s ním perfektně!

                      Krom toho jsem si vzal degustační balení kávy, jednu jsem dostal se slevou, tak jsem objednal všechny jednodruhovky, co mají aktuálně v nabídce :)

                      Včera večer jsem otevřel jako první Panama Los Lajones Honey Microlot upraženou v úterý, den na to jsem ji měl na stole. Musím říct, že jsem v životě neměl v ruce tak nádherně vonící kávu, ve chvíli, kdy se namlela, se rozevřela do neskutečných tónů – pro mě na kávu naprosto nezvyklých. Udělal jsem ji klasickým způsobem i dávkováním jako obvykle v mocca mašince a nechápal jsem. Je silná jak noha od kulečníkového stolu, probírací efekt ve srovnání s mojí klasikou je jak kdybych dostal nitrožilně adrenalin :) Chuť má hrozně zajímavé sladké tóny, na patře mi přijde jako vysoceprocentní hořká čokoláda. Jsem nadšen!

                      Naproti tomu dnes ráno ve french pressu se mi nepodařila ani zdaleka tak dobrá, budu si muset vychytat hrubost mletí, dobu extrakce a poměr vody..

                      0 0
                      • 2-czech  

                        Fajn, že chutná! U toho French Pressu to chce hlavně vychytat množství vody / kafe. Standardně se používá 60g / litr.

                        Ta hrubost by měla být taková, že kafe není ve výsledku prašný (tzn. příliš mnoho sedimentu). Záleží to hlavně na kvalitě sítka … Los Lajones Honey je zajímavý porovnat vedle sebe s Los Lajones Natural – stejný kafe, stejná farma, jiná metoda zpracování třešní a hlavně úplně jiná chuť.

                        0 0
        • felix.org  

          Záleží na tom, k čemu čicháš :-D

          0 0
          • camlost  

            k nicemu. staci, kdyz si ve vedlejsi kancelari udela kolegyne kafe.

            0 0
    • Deathwing  

      me by spis nez pri nakupu prislo lepsi kavarna se servisem kol jako nektere autoservisy, prijede se tam, domluvi se co je treba a pak si clovek sedne do kavarny a pozoruje jak mu na aute makaj

      0 0
      • karliner  

        Já si to moc nedovedu představit. V podstatě neznám (v Praze) servis, kde by byli ochotní udělat něco na počkání (tedy možná kromě naprosto triválních záležitostí typu dofouknutí kola nebo namazání řetězu..), navíc by bylo potřeba splnit řadu hygienických předpisů, zaměstnat další osobu atd. Imho by to mohl provozovat jen ten, kdo by provoz takové kavárno-serviso-shopu dlouhodobě dotoval z jiných zdrojů a bylo mu to fuk.

        0 0
        • Alcaf  

          Víš kde ti udělají servis na počkání??? Na Čerňáku u Faltýnka, super rychlý a ochotní!!

          0 0
          • alinceb  

            To už ale pro karlinera určitě není Praha, ale přidružená osada na okraji metropole…:D

            0 0
          • karliner  

            To jsem nevěděl, díky za tip.

            0 0
          • ulipik  

            kola na statku Hlubočepy, pokud to jen jde . Okolo jsou hospody, tam se dá i počkat. Už několikrát nějaké prkotiny.

            0 0
          • Mirek1  

            A to je prosím kde? Přes Čerňák jezdim, to by se mi hodilo…

            0 0
    • terkad  

      … zajít si koupit kolo, pak posedět u kávy…

      Vzhledem k tomu, jak často si tak skočím do obchodu a koupím kolo, to bych té kávy moc nevypila :D

      Ale jo, proč ne, dobrá kavárna je vždy fajn nápad a nezáleží už, jestli za sklem prodávají kola nebo žampióny

      0 0
    • Lucke  

      Maximalne bych byl pro, kdyby u nas byly jeste prostory navic, urcite bychom to zavedli :). A kdyby byl takovy shop, kt. by se mohl i cenove aspon castecne vyrovnat tezke internetove konkurenci, byl bych tam peceny vareny :).

      0 0
      • alinceb  

        Sni dál…vyrovnat se s kameňákem e-shopu je těžká útopie…:(

        0 0
    • Flegmatik  

      Ne, nevyužil bych toho. Vsadím boty, že kafe by byla stejně břečka. Místo kavárny bych snad ocenil jiné věci, důležitější pro bikeshop.

      0 0
      • scret  

        jakoze osetreni cyglo šrámů nejakou peknou pecovatelkou?:))

        0 0
        • Flegmatik  

          Jo, to by snad i schlo :-) Ošetření schraamů na kole i na člověkovi na počkání… :-D

          0 0
      • jIrI___  

        Taky tak. Místo kafe aspoň šíšu! :D

        0 0
        • nox159  

          a vis ze bych radeji sisu nez to kafe :D

          0 0
        • maajkee  

          Ty voe šíša, to tady ještě pořád frčí? :)

          0 0
          • jIrI___  

            Jen v těch lepších kruzích :)

            0 0
            • alinceb  

              člověče já ti nevím, ale u nás frčela šíša, když nám bylo tak 16…:)

              0 0
              • felix.org  

                Z vesnic ty módní trendy mizí později :-)

                0 0
              • maajkee  

                No přesně tak :)

                0 0
              • jIrI___  

                No vidíš to. A některé lidi přestalo v té době bavit jezdění na kole a další přestalo v 18nácti bavit chlastání ;-)

                0 0
                • alinceb  

                  Je pravda, že to chlastání bez příchuti ilegality už není to, co to bývalo…:)

                  0 0
          •  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            0 0
          •  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            0 0
    • riot182cz  

      Já bych si dokázal představit něco na způsob holandskejch coffee shopů… :-D

      0 0
    • frdrx  

      No to fakt ne. Když jedu na kole, mám chuť na pivo (třeba i nealko). Rozhodně né na kafe.

      0 0
    • jecnak  

      Kdyz v obchode cekam na opravu, tak by tam rozhodne mohli mit gauc a espresso.

      0 0
    • treatt  

      Ona ta myšlenka je moc pěkná, Brno pro mě není domácký, tak nevím, ale co jsem tady četl, to asi není ono.

      Mně by se něco podobného hodně zamlouvalo, před švihem se sejít, dát si výborné presíčko, chvilku počkat, než se všichni slezou a pak vyjet. Na druhou stranu, třeba v Praze je tohle docela těžký ohledně umístění. Dost to právě závisí na té atmosféře, útulnosti a lidech okolo. Třeba u bycicle café by mohli dělat nebeský kafe, ale stejně bych tam nejezdil rád, protože se tam chovaj k člověku pěkně z patra jak k totálnímu póvlu. Obecně mám pocit, že to je dost rys lidí, co v ČR dělaj do kol, hlavně silničky, že člověk, který za nimi přijde, má být hlavně vděčen za to, jak si na něm dotyčný pohoní ego.

      Něco blízko ideálu jsem viděl třeba v New Yorku, malej krámek narvanej zakázkovejma silnicema od Independent, Parlee, všude Lightweight, Zipp, Reynolds, Chris King – a přitom strašně pohodový kluci tam, pokecali jsme, maj tam neskutečně pohodlný kožený křesílka, příjemnej prostor, dělali na ameriku dobrý kafe, prostě pohoda..to by i člověka bavilo tam chodit..

      0 0
      • mastihuba  

        jestli jsem to pochopil, tak to před klubovejma vyjížďkama funguje, servis je tam slušnej a hlavně tam bývají klubový přednášky na různý temata. Něco do sebe to má.

        akorát to umístění se mi jeví nešťastný, ale to muže byt věc vkusu. Pro mne je to dost bokem.

        0 0
        • JSt  

          pro me to je taky dost bokem a to jezdim kolem brnocaru minimalne styrykrat do tydna. jeste jsem tam nepachl :-))

          0 0
    • maajkee  

      Já bych si to představoval rozhodně někde na nábřeží, to má pro mě nejlepší atmosféru a asi bych tam nejezdil při vyjížďkách na bajku, ale spíš normálně na městským kole, rád se občas takhle potuluju na kole jen po městě a čumím a přesně v takovýhle cyklo kavárničce bych se rád zastavil.

      0 0
    • siafu  

      pro mě ne, kafe ani pivo nemám na seznamu oblíbených nápojů, na mě se musí jedině s cukrárnou, takovou horkou čokoládou se zákuskem rozhodně nepohrdnu :)

      0 0
    • Elwing  

      Taková kavárna s cyklotématikou, kde se dá uskladnit kolo, to by bylo pěkný. Nemyslím si, že by mi nějakej servisák uvařil dobrý kafe a pak by šel bastlit moje kolo :-D

      0 0
      • Manas  

        Takovej hrnek, pekne otlapkanej smirem, proc ne? :-)

        0 0
      • treatt  

        Hele ale ve finále, proč ne :) přece mezi mechanikama musí existovat pár milejch jedinců, co rozumí kávě a umí ji udělat..nebo potom model – servisáci vzadu v dílně, prodejna s pohodlnýma křesílkama a milej prodavač, co Ti nabídne kafíčko, než Ti kluci vzadu přidělaj tachometr na kolo :)

        0 0
        • karliner  

          osobně bych mezi servisákama uvítal víc maníků, co rozumí kolům a umí je opravit. A pro mne za mne, ať mi během tý opravy udělaj třeba turka.

          0 0
          • Manas  

            Ja jsem tuhle v noci po rumu dostal genialni napad si otevrit malej servis … ale kdyz jsem rano vystrizlivej tak jsem usoudil, ze vlastne umim hovno a ze bych akorat kola kurvil :-)

            Ale ta kava a kresilka v dilne to by nebylo spatny – lidi by aspon videli co se deje s kolem. Ja se na to rad koukam.

            0 0
            • mr.antik  

              Normálně by čuměli, jak se tluče hlávko do rámu nebo rozhejbávaj čepy, tím co je zrovna po ruce…

              0 0
              • Manas  

                V jistou chvíli se jakýkoliv nástroj změní v kladivo …

                0 0
              • jecnak  

                Hlavko se snad ve slusne spolecnosti lisuje.

                0 0
                • maajkee  

                  Já ho taky dřív nabouchával gumovou paličkou, než jsem pořídil lis :)

                  0 0
    • AsiJura  

      No něco podobného v takové jednodušší verzi se dá zažít v infocentru rychlebských stezek, opravuješ kolo, dáš si kafe, pokecáš s pohodovýma lidma, jo tam je vždycky dobře.

      0 0
    • Glum  

      Když se jede z New Yorku podél Hudsonu, je tam někde kombinovaná kavárna-servis-menší obchod, kde se sjížděj hlavně silničáři a je tam pěknej cvrkot. Lze se tam jen tak stavit na kafe (kromě americkýho tam mají i dobrý italskýho typu), ale je možné si k tomu nechat i seřídit nebo vyčistit kolo, namazat řetěz, vyměnit brzdový špalky či něco podobnýho. Pohoda z toho podniku jen září…

      Ještě tam provozují americkou specialitu, docela využívanou: na zavolání skočí hoch na fichtla a dojede vám vyměnit duši, pokud vám z ní po cestě nějak záhadně utekl vzduch…

      0 0
      • alinceb  

        Aneb služba pro žiletkáře co maj obě ruce levý…

        PS: Myslíte, že tyhle lidi vozí i dva levý dualy?

        0 0
        • PjSky  

          ne, tihle lidi si vozej ziletku na svyp Ferrari. :) A kdo na to nema, musi si holt prasit ruce sam.

          0 0
        • PjSky  

          nevim jestli sis toho vsiml, ale pro anglany a amiky je neco jako sen nemuset makat rukama a s nicim se spinit :p

          proto je ted 70% USA hispansko

          0 0
          • alinceb  

            To je no…a musím konstatovat, že hispánci jsou skoro největší chátra. 4 měsíce sem bydlel v hispánské čtvrti a vyjít večer jen tak ven na ulici sám bylo hodně o hubu…

            0 0
          • jIrI___  

            To je myslím sen většiny lidí všeobecně, ne jen v UK/USA.

            0 0
        • Glum  

          Dcera v NYC studuje a na jedný vyjížďce vyměňovala duši vcelku mladýmu chlapovi, kterej píchnul a volal si taxíka, aby ho s kolem dovezl do servisu. Možná nemaj obě ruce levý (teda doufám, tenhle byl kardiochirurg z docela prestižní kliniky), ale prostě je nenapadne, že by to mohli opravit sami. Když mu ji vyměnila a bombičkou nafoukla, hlava mu to nebrala.

          Zná někdo scénu z Monty Python o True Bike Repair Man?

          0 0
          • PjSky  

            asi spatnej priklad, ja bejt kardiochirurg tak neriskuju menit plast u silnicky. posledne sem si k…sky skripl prst. Tihle lidi sou na ruce haklivy obecne.

            scenku zna kazdy spravny cyklista.

            0 0
      • karliner  

        To v česku není potřeba, páč lesy a silnice brázdí jeden frája z Prahy, co na počkání opravuje defekty ubrečeným bikerkám mimo civilizaci, věřím, že by tak udělal i chlapovi u cesty…

        0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • kali222  

      myslenka pekna, ale dovedl bych si predstavit jedine a pouze v jinem odvetvi. proste takovej skutecnej shoowroom se zajimavejsima autama, konkretne veteranama. proste hala, kde ti stojej nacancany ctyrkoly plecy a kolem retro kozeny gauce + mensi bar. a ty s tim malym turkem posedis a usrkavas nad tehdejsima reklama/katalogama atd pred tim, za co das vyplaty za 10let.

      proste platit i to kafe z prodeju hg50 retezu na prodejne, je blbost. :P

      0 0
      • maajkee  

        tak kafe by si snad každej platil sám :)

        0 0
        • kali222  

          ok – mozny to je, ale ztraci to trochu vyznam. ja to kafe beru jako urcitej prostredek, kterej mi dobre naladi potencial. zajemce. takovy podnik uz musi mit uroven, aby bylo zrejme, ze se tam nechodi posedet, kdyz venku chčije. tadyk je to kafe uplne zanedbatelny, clovek treba konkretne to auta chce prohlednout v klidu, popremyslet, zakoukat se, nebo chlap ukazat zene a ja nevim co dal. u spotrebnich aut by to opet nefungovalo. proto se ja hned sam sebe ptam, kolik je takovejhle vykladnich skrini bajkshopu, kde by vyse zminene slo provozovat, u nas? kdyz poletim pro spotrebak na kolo, co budu rozmejslet v krame? jestli si vezmu zlutou nebo cernou galusku? kdyz to bude neco drazsiho, budu hledat pravdepodobne levnejsi cestu ke konkretni veci, nez by mi dal kamenak jako seriovymu ksichtu z ulice. takovy ty kamarad… se proste nedaj brat jako tazna sila. je tedy treba si rici, co to spojeni shopu s kafem(seriozni kavarne se rovnat nikdy nebude- nemuze) ma prinest. netvrdim, ze se takovi zakaznik nenajde, porucit si 2 zlaty spojky, jednu rubenu na galuskac a kafe… k cemu? proc? kdyz uz bude clovek chtit nekde posedet, oceni spise klid, ne?

          co je jina, by byl rodinny podnik, ktery by pres sezonu mel o sobotach a nedelich otevrino a v tomtez dome by byla hospoda a cykloservis, ktery by byl pochopitelne otevreny. tohle si v CR dokazu predstavit k vyziti. klicovy by bylo umisteni pochopitelne. servisy nezijou z „bikeforaku“ a podobnejch.

          maajkee: tam, kde jsou otazniky, tak ja se neptam konkretne, necekam odpoved a neber to zle. : )

          0 0
          • kali222  

            jééé… takový! zákazník :D aj

            0 0
          • maajkee  

            já bych tam klidně chodil kupovat třeba jen duše, kdyby tam měli vedle dobrý kafe :)

            0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • Mucho grande  

      To jsou keci jako když kritizujete 29 a přitom jste na nich ani neseděli.

      Kdo nezkusil neví.

      0 0
    • šimlos  

      Proč ne,to je dobrý nápad.Něco takového by klidně mohlo být kolem cyklostezek,třeba v Troji a nebo v Bráníku či Zbraslavi. Teď tam jsou jenom stánky,ale ty nijak nehaním,pivko si tam rád dám :-).

      Jinak ke kávě,souhlas s Maajkeem,káva od Frolíka je radost,bohužel ho koupíte jenom přes internet a nebo přímo u něho. Je fakt,že rozpustná káva není dobrá a z běžně dostupných jsem si oblíbil Dalmayer prodomo,i když ho mají jenom v Intersparu a to ještě o dost dražší než v Německu.Takže si vozím zásobičku od sousedů a dělám si překapávaný.

      0 0
    • zbyshek  

      Na ktere je to ulici alepson? by me ten koncept docela zajimal…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.