Jaké máte zkušenosti s novýma PD-M770 potřebuji nové pedály a nevím jestli sáhnout po starších PD-M540 nebo jít do nových_?
Jaké máte zkušenosti s novýma PD-M770 potřebuji nové pedály a nevím jestli sáhnout po starších PD-M540 nebo jít do nových_?
Já mám pedály Deore XT (M770) a jsem s něma maximálně spokojený, určitě můžu doporučit
myslím, že záleží na penězích, které do nich chceš vrazit. já vozím M-770 a nemám s nima žádný problém
Podle mě budou víceméně stejný, váha + – 2 gramy
oboje sou prakticky stejný ( držáky ) rozdíl je spíš jen designovej a cenovej takže můžeš vybírat spíš podle peněženky a vzhledu…
Kazdopadne pokud to s cyklistikou myslis alespon trochu vazne, tak si na kolo 350g tezke pedaly nekupuj.
Dobre a funkcni spd pedaly nebude zas az takovy problem sehnat i 100g lehci.
Takže kdo vozí SPD od Shimana, ten to s cyklistikou nemyslí ani trochu vážně? Úsměvné :)
Nad vysokou hmotnosti komponentu nelze jen tak mavnout rukou. Pokud by takto kolo nabralo zbytecne na vaze na kazdem dilu, bude ve finale tezke jako tank.
Vy gramhoniči jste fakt srandovní. Na jednu stranu kážete o každém ušetřeném gramu, ale pak vyjedete s flaškou na rámu plnou vody, kolo obalený bahnem, na zádech batoh…
Fakt sranda…
A myslim to vážně :)
Vidím to úplně stejně.
Tak hlavně že vy na kole flašky s pitím nevozíte a bahnem se vám kolo neobalí, nebo v čem je pointa?
že šetří gramy na kole,ale sami mají batoh atd..kolo neumytý
teda myslím :D
Po téhle Tvé odpovědi se obávám, že bych Ti to nevysvětlil.
to je na mě ? :)
Ne. Použij šipku a zjistíš že ne.
Klidně začni vysvětlovat. Buď máš kolo 13kg plus bláto, plus flaška s vodou, plus batoh anebo máš kolo 10kg plus bláto, plus flaška s vodou, plus batoh. Na kterym se ti pojede líp ?
1+
Naprostý souhlas, někdy je to až úsměvné.
Na použití 350g pedálů nevidím nic divného.
Na druhou stranu to s tou flaškou/camelem a bahnem je argument mimo mísu. Ještě bych chápal argument pití ve flašce oproti pití v camelu, to je rozdíl.
Pít je ale nutné, takže nějak ho povezeš vždy a určitě bude lepší poježdění na kole, které bude mít 12kg + pití než na kole 15kg + pití.
Je jasné, že nic se nesmí přehánět.
Řeší gramhoniči třeba to, jestli zaplní Camela do půlky nebo celý ?
když jedeš na dovolenou na 2dny, tak si taky bereš věci na tejden?
gramohonic si zoberie na den ale zase tie veci su 10× drahsie !!!!! :D
No, covece, skoro jo, ale je to dano tim, ze ja si na ten tejden moc veci neberu. Trenky a ponozky preperes a stejne vetsinou vezes jedno obleceni jako nahradni, at uz je to vikend, nebo tejden.
to řeší aj negramhonič
to snad resi skoro kazdej ne?
Gramhonič by neměl :-))
Tohle neřeším, vody není nikdy dost.
Pravdu máš předsedo
tak tak
Úsměvné … Jinak na MTB, XC nemá moc smysl šetřit na váze pedálu. Já občas škrtnu o nějaký ten klacek, či šutr, anebo pedál schytá něco, co odletí od předního kola. A zde právě mají smsl masivní a odolné pedály, které při první raně neprasknou, ale vydrží. Což tedy u těch 770 mohu potvrdit …
kecy pedály jako exustar a autor atd. sou totální sračky který můžeš klidně po roce vyhodit to je lepší si těch 100g nechat a jezdit s pedálama třeba deset let jednoznačně ať jde do shiman vše ostatní z SPD je zlo…
Pokud mi nejaka soucastka prinesu vahovou usporu 100g a vydrzi 1 rok, budu skakat radosti.
váha neni vše i s těžkejma XTR pedálama mám fulla co má pod deset kilo a HT co má k devíti tak k čemu šetřit váhu zrovna na pedálech který ti můžou hóóóódně let sloužit ? jedna věc je úspora hmotnosti a zachování funkce a tý je podle mě potřeba se držet jinak budeš mít lehký kolo a každej rok do něj vrážet tisíce uplně zbytečně…
Sohulas, pedály jsou v první linii a musí něco vydržet … Kolikrát u mne chytly takovou ranu, že mne vyskočila noha z pedálu a pořád mají 100% stav
A co teprve když vozím Timy XS, ty nemají o moc méně než 350g a ještě stojí mnohem více než ty 520tky.
A přitom za sebe můžu říct, že je to jeden z mojich dlouhodobě nejvíce osvědčených komponentů po všech směrech, který bych rozhodně nevyměnil.
Zvlastny nazor na vydrz komponentov.
U pedalov nejde len o vahu ale aj o funkcnost…a ked mi maju robit problemy, tak radsej vydrzim tych zasr…ch 325g u xtr alebo 350g u xt :-) a viem ze nieco vydrzia.
my se většinou dost nechodnem ale tentokrát souhlas ve všem cos napsal…
:-) niekedy najdeme spolocnu rec :-)
250g těžké pedály mohou vydržet mnohem déle než jeden rok. Sám jsem několik let používal jedny přibližně 250-gramové Wellga a s životností a ani s funkcí nebyl problém.
Tak zrovna Wellga jsou tak na 1 sezonu..
Shimano SPD M520, M540(M770) jsou nejlepši pedály v poměru cena, odolnost, životnost, funkčnost našlápnutí v horších podmínkách (voda, blato), nastavení síly vycvaknutí z pedálu a přes to nejede vlak :-D
A jake pedaly teda doporucujes tem, kteri to s cyklistikou mysli vazne Ty chytrej panacku ?
:-DDD si zabavny,
k teme, 770 su fajn, odolne, funkcne super, vzhladovo tiez:-)
:-) Tak zrovna u pedalu jde o funkcnost, spolehlivost, a take o system, ktery Ti bude vyhovovat. Pokud chce SPD, volil bych klidne M520, vazi sice 380g, ale stoji cca 400 Kc. Ja sam vozim 360g Timy a nikdy jsem nepremyslel, ze bych kvuli vaze presel treba na CB.
:DD ze ty jsi uklouzl na ledovce a prastil se do hlavy?:)
LOL
hehe dobre ty!
PD-M770 můžu vřele doporučit, zpracování pedálu na výbornou, Shimano tyhle pedály už docela vychytalo … :o)
jestli potřebuješ tmavé pedály tak M770, v jiném případě chceš stříbrné nebo je ti to jedno, tak ber M540
ja mam pedale značky BBB model BPD-11 Mountaingo, važia 299g, je to aj realna vaha, lahšie ako XTR, som s nimi nadmieru spokojny. Pišem to len preto, že existuje vela značiek pedalov a myslim si že Shimano ma ťažke pedale, asi zaspalo dobu, myslim si že ich najvyšši model by nemal važiť tak vela.
Je ale zajímavé že na kole máš shimano a plánuješ exustar??.Shimano asi moc dobře ví co dělá .A když zaspalo dobu tak se jim ozvi a nabídni jim lepší řešení .A ty BBB nikdy nevydrží to co shimano.
si si asi nevšimol datum kedy bol môj bike skladany, od vtedy som mal rôzne pedale, BBB mam približne 3000Km a zatial su uplne bez problemov.
3000km je nic počkej jak budou vypadat po 30000km to už je ale nebudeš mít hehe…
3 000 km je na hranici statistické chyby :-)
..já mám na SH520 nalítáno 24000Km..tím ale do důchodu nejdou a v pohodě je nechám na zimáku. 3000Km je tak na záběh :-))
Já osobně mám 540 od minulého léta a jsem s nimi moc spokojený. Dle informací v e-shopu mi přijdou ty pedály stejné. Jen ta cena. Záleží kolik do toho chceš dát. 540 poslouží taky dobře. Můj názor.
mel jsem par let 540ky, ted na Reigna jsem chtel radsi cerny pedaly a tak si priplatil za 770ky… pedaly jsou to stejny, jenom jinak barevny… u 770tek se mi na jednom pedalu udelal mensi „provozni“ vakl cca po 1500km… u 540tek to bylo mnohem pozdejc…
takze pokud resis barvu kup podle barvy, pokud cenu, tak kup 540ky!:)
A co tieto http://www.ritcheylogic.com/dyn_prod.php…
Vozím je už několik tisíc kilometrů, naprostá spokojenost.
Oživím toto vlákno.
Řeším stejný problém a chtěl bych vaše aktuální názory:
Shimano PD-M770
Shimano PD-M540
Shimano PD-M520
Anketu bohužel dát už nelze :-)
jsou tu velké rozdíly nebo je opravdu rozhodnutí na aktuálním stavu financí?
Co vím, tak XT mají povrchovou úpravu, která dobře zacvakává :-)
Jinak vozím všechny ostatní komponenty XT, tak mě lákají ty 770 :-)
Rozhodoval bych se především podle vzhledu, ke komlet XT 770 bych dal i stejný pedály.
taky bych se rozhodoval podle peněženky a vzhledu, protože zrovna u těchto tří snad nemůžeš udělat chybu, poměr výkon cena nejlepší na trhu, rozdíly ve funkčnosti dle mě těžko rozpoznatelné
když něco jinýho než SH 540 tak bych bral xtr :) nebo
Time Atac
nj, líbí se mi ty nové XTR 2011, ale 2500 za ně teda dávat nechci. Na to moje ježdění by to byl hřích :-) už ty XT jsou spíše chtíč než potřeba ;-)
V tom případě bych byl rozumnej a bral 540 nápis xt se rychle ošoupe :)
nevěřím :-)
ty nápisy na bokách se opravdu rychle obrousej stalo se mi to u všech pedálů jak u starejch 520 tak u dvou párů xtr…
mě to nevadí, byla to nadsázka to NEVĚŘÍM :-) Jde mi o to, aby to fungovalo jak má :)
dlouho jsem vozil 540ky a ted nejakou tu sezonu vozim 770ky… kamos to samy… oba mame nazor ze 540ky jsou mozna o chlup kvalitnejsi… 770ky uz nam oboum zacly trochu cvakat, coz je treba u Exustaru uplne normalni, u shimana to nebyvalo zvykem… Ale aby nevznikla mylka, porad jsou 770ky kvalitni pedaly…
Jinak bych volil podle vzhledu co se ti hodi..
520ky bych nebral…
cvakaly mi i 540 když byly nový, ale stačilo rozdělat máznout ložiska a zase složit a už jsem na ně 2roky nešáhnul
a po jaké době vám začaly cvakat?
540ky snad po trech sezonach, 770ky uz po jedne… Oboji jezdeno shruba ve stejnych podminkach…
jak tu psali, cvakani neni problem… da se odstranit :-)
samozrejme, jen to hovori o kvalite, minimalne tesneni…
Cvakali mi i nový XTR, teda jenom jeden. Stačilo rozebrat, malinko dotáhnout vnitřní matici, namazat a je klid. Cvakání je projevem neudržovanýho pedálu bez ohledu na typ (Shimano).
5 let vozím 520-ky a jsou pořád v pohodě.
Pokud nemají 540-ky a 770-ky nějaká lepší ložiska, tak bych za ně peníze nevyhazoval, vzhledem k ceně 520-ek.
já vím, ale je to jako vždycky, když se srdce hádá s mozkem :-))))
jedinej rozdíl mezi 520 a 540 je kontramatka plast versus kov a možnost u 520 použít 15ku klíč. jinak je to stejný. ta kovová natka je lepší na servis že ten plast nemusim odrbávat sikovkama. :)
Když pod sikovky zodpovědně poskládáš hadru a nebudeš točit naopak, tak nenastane ani kosmetické poškození.
stejně ta tlustá osa na 15ku klíč vypadá napi… :)jo su prase hadru nepoužívám.
To povolování klíčem u 520 je podle mě docela slušná výhoda – když ti pedály po čase srostou s klikama, tak se imbusem téměř povolit nedají…
když je před montáží mázneš vazelinou tak určitě neni problém. Včera jsem povoloval 10–15let starý pedály a šly naprosto hladce.
presne jak pise mastihuba, kdyz je maznes vazelinou, tak ti nema co zarust…
heh mě srostly M520 se staršíma klikama myslim čtyřhran a ještě mi kliky přirostli k rámu takže se kliky žezaly jak u rámu tak u pedálu
žezaly xD :O) špatná montáž…
a jak casto jsi to mazal a rozebiral?
Je zvlastni ze mam jedny kliky uz cca 8let a nikdy mi tam nic nezarostlo:) jen to chce trochu min byt prase:)
no prase jsem, jediný co na kole stále udržuju je pohon, řetěz, kazeta, přehazka…ale kliky něaký x-letý deore nebo alivio čtyřhran, taky na ně nemám stahovák, momentálně o klíči na Hollowtech II uvažuju ty M542 se prý rychle ucpávaj
nj, tak to se pak nemuzes divit:)
montoval to Miroslav Kvasnička v Praze :-)
Pokud se nepletu, tak všechny SPD shimano nemaj průmysly, ale kuličky s kónusy. Sice tu na ně slyším jen chválu, ale nestane se, že do nich budu muset třeba káždý rok lézt? Navíc seštelovat takováto ložiska je občas porod…
Šteluje se to bezvadně.
do žádnejch ze svejch shimano pedálů jsem nikdy nepotřeboval lézt a to maj všechny nalítáno nějakou tu tisícovku :O)
Nemají náhodou SPD Shimano jehlový ložiska?
770 mají kónusy :
http://techdocs.shimano.com/…30625590.pdf
ještě aby Shimano používalo něco jiného :o)
Tak jsem objednal ty XT :-) dnes si pro ně jdu :-)
Všem díky za názory…
good choice
XT znamena 540 nebo 770?:))
770, předpokládám.
Teď 770ky, před, tuším, dvěma lety 540ky ;-)
770
Tak už jsou tady u mě na stole:-))) nááááádhera:-) večer je namontuju a zítra projedu… Proti současným oboustranným forcům je to nebe a dudy…
jednostranným samozřejmě :-( ;-)
mám tří možná čtyř letý M520 a až na to že jsem mojí vinou strhnul vršek šroubu na dotahování, jsou úplně vpohodě. tedy nevidím důvod kupovat něaký XT a podobný nesmysly a něaký ten gram bych tam neřešil. akorát bych se bál m505 ty se celkem ucpávaj a nejsou moc robusní…
Díky, pozdě ale přece :-)
dnes si pro ně jedu do kupkola :-)