Neměl by někdo na prodej pevnou zadní osu DT-SWISS 12–142. Popřípadě potřebuji poradit jakou použít adekvátní náhradu. Děkuji.
Neměl by někdo na prodej pevnou zadní osu DT-SWISS 12–142. Popřípadě potřebuji poradit jakou použít adekvátní náhradu. Děkuji.
DT nebo Syntace, nic jiného tam nedáš.
Maxle se nedela v 142? ja myslel ze jo… podle me ma treba novej.ibis 142 maxle… ale je mozny ze se mylim
Samo že dělá, ale konkrétně Maxle a DT (Syntace) mají jiný závit. Tzn. do patky, která je dělaná na DT, Maxle nezašroubuješ a naopak. Mě se vybavují 3 druhy: Maxle, DT+Syntace a Shimano. Tedy aspoň to tak bylo ještě nedávno.
tak tak
3 standardy Syntace(dělá i DT) pak Maxle a Shimano(Dělá i DT)
Tak jsem nakonec objednal osu DT přímo z Botica. Výsledek je ten, že osa nepasuje. Merida si údajně nechala udělat u DT jen sériji pro sebe. Aby toho nebylo málo, tak mi přímo z Meridy řekli hlavně co mám koupit. Výborná značka !!!
ns Meridách je Shimano standard (Dt jak píšeš volně neprodejná)
Tak to je pěkný…Už takhle ty osy dokážou potrápit:-)
Neví někdo zda se dá koupit i ta matice, která je v rámu na straně patky do které se šroubuje pevná osa? Koupil jsem si DT Swiss pevnou osu 142×12 jenže mě nenapadlo, že kdejaký magor vymyslí na každém komponentu něco atypického… tedy závit samozřejmě nesedí. Původně tam je osa formula.
Mám dotaz na rozdíll Maxle osy 135mm/12mm vs. 142/mm/12
Dá se pomocí 142mm nahradit ta 135 mm verze i za cenu nějaké rozumné podložky, pílníku atd?
Bude stejný závit?
Je někde specifikace, jak ta osa vypadá – jak je dlouhá, kolik tam je závitu atd. Případně jestli někdo 142mm verzi má a mohl oměřit, tak budu moc vděčnej…
délka bude jiná, nevím jak budeš pilníkem řezat závit
no k tomu bych právě potřeboval ty rozměry. Třeba je v tom závitu nějaká rezerva, třeba bude stačit 3mm podložka na druhé straně… To potřebuju někde najít
nebude závit je přesně s minimální rezervou
Tak už jsem asi našel co potřebuju
135mm osa má část mimo závit přesně 135 (v náboji) plus cca 16mm (v levé patce) = 151mm
142mm osa dle toho nákresu má část bez závitu 154mm
Takže 3mm podložka by to měla vyřešit.
A maj obe osy stejny stoupani zavitu?
Jo to mají
Buď jsi to špatně napsal, nebo to špatně chápu, ale pokud by 142 osa měla část bez závitu 154 mm, potřeboval bys podložku asi tak 19 mm :-)
Prej 135 ma bez zavitu 151mm, nwm jestli tonzmerilndobre, ale smysl to dava, 142 ma vic vybrane patky, delka osy je skoro stejna
Jo, já to bral, že má 135 bez závitu a 16 mm závit v patce.
135mm je jediný zřejmý rozměr u obou os, už je každopadně na celnici, takže brzo vyzkoušim