Tak jsem dvojku zamknul, protože už je fakt dlouhá a načítá se dlouho i na PC.
Budeme pokračovat zde. Tak dávejte sem své poznatky k pivům :)
Tak jsem dvojku zamknul, protože už je fakt dlouhá a načítá se dlouho i na PC.
Budeme pokračovat zde. Tak dávejte sem své poznatky k pivům :)
Anketa: Minipivovary nebo komerční europiva?
Ten poslední řádek ankety je připravený pro Jiřího,že:).
O víkendu se bude mlsat v Mníšku pod Brdy.
A Plzeň zdraží o korunu :-)
nevím čím to je, možná se mi mění chutě, ale Plzeň mně nějak přestala chutnat-zvláště na lahvová.
Samozřejmě tak trochu mám podzření , že už ta výroba není , co bývala.
Raději ochutnávám regionální piva a tam se dá i vybrat. Ale třeba i Mistrův ležák je oK.
presel jsem na EPO-cervene vino.Nepotrebuji recept od Brunna Ferrariho
já jsem spíše „vinař“, ale poslední dobou mi manželka vozí vzorky z různých pivovarů, všechno „čerstvá“, nepasterovaná a nefiltrovaná piva
v tomhle stavu je to skutečně vitamínová nálož a tak si to občas za odměnu dám a musím uznat, že proti těm klasickým „plechovkám“ mám i já pivař_amatér pocit, že piju absolutně jiný nápoj…
a jako fakt dobrý :)))
naposledy jsem ochutnal něco z pivovaru Hendrych z Vrchlabí a super, jak ta 11 tak i ta 13
přikládám fotky co mi teď aktuálně čeká k degustaci, mám na to pár týdnů, to bych mohl dát :)))
Nezbyva nez poprat dobrou chut!
Jak se ten Vildenberk k vam dostal?
Minimálně v Praze mám kámošku, co prodává piva snad ze všech koutů ČR a co nemá, většinou sežene
https://www.facebook.com/…ivaucernych/
Ale Budvar tam nemá :(
protože budvar není pivo :)
:-)
Dík za tip, už jsem byl nešťastnej, že na úplnym jihu Phy není k dostání žádnej točenej Ale, tak aspoň láhve, výběr jen dle toho horního obrázku více než dobrej. ;)
Ale raději volej, má šílený pracovní doby někdy :)
(má ještě normální zaměstnání a pivo má jako koníček)
nevadí tomu pokojová teplota? vždyť to jsou nepasterovaná piva, ne? neměla by být v chladu?
V teple je nemá :) Je to starej barák
ale je to kámoška, tak přece na ní nemůžu házet špínu :) Pivo od ní mi většinou chutná, ačkoliv někdy najde slušný blafy… A snad nikdy jsem neměl střevní problémy, bolehlav to jo, když do mě jednou lila 18° já sekal zahradu a po druhým mi bylo divný že jsem na šrot :D
Taky jsem si říkal, ale asi je to podobnej provoz jako BeerGeek shop ve Slavíkově, tam maj skoro všechny piva venku, ale je to chladnej barák, takže dejme tomu, plus pár kousků po lednicích (z nich si naberu k takřka okamžitý spotřebě).
v Hradci Králové je nějaká pivní speciálka, kde mají obrovskou nabídku piv z celé republiky
ja na něj jdu zítra :) to zas bude bolavá sobota…
Přeju silná a statečná střeva.
Zdá se, že taková mají všichni, kromě tebe :-)
my je máme zocelené z jeho komentářů :)))
Zatim jsem se posral akorat z Ostravaru
Tak to už jsme dva. Vynikající lék proti zácpě.
Tak Ostravar je kapitola sama pro sebe. Po několika letech v Brně podobně vzpomínám i na Starobrno nebo Vyškovské pivo :))
Starobrno neboli Bahno
proto ho tady v Ostrave nazyvame Otravar.
.
Vypadá dobře…Ja mám v lednici jen Birell a po tomhle chuť. Tak tedy díky☺
Hej, Olomoučáci, něco z Beerfestu v Pevnůstce: Je tam stánek minipivovaru Raven, co jsem doteď neznal, kde mají super ipu a apu, dál stouta (jeden kelímek stačil:) a bock, fakt doporučuju.
Nedávno jsem se přestěhoval v rámci Prahy a díky přítelkyni jsem si oblíbil hospůdku, kterou mi ukázala a kterou máme za barákem.
Tradičně na čepu na Koutskou desítku a 12° Rataj, plus ještě nějaké dvě další. Ale co, tak na páté pípě střídá speciály. Včera například měl IPU od Valáška, předtím IPU od Nachmelené Opice a podobné. Měl už i IPU z Beskydského pivovárku, takže jsem spokojený :)
Jooo Koutská desítka… ach jo, tu už k nám do Olomouce vozí málo kdy :( A hezky jsi vyjmenoval nejlepší IPy, které jsem kdy měl :) Chápu, že se Ti v hospůdce líbí :)
„U nás“ (rozuměj v Pze, kde přes týden makám) to, co se Koutského týče, jistí pivní stánek u hlavní cyklostezky na Zbraslavi. Mé cyklokroky po práci vedou vždy tam, většinou se mi povede porovnat aktuální kvalita 10° a 12°, většinou zvítězí dvanda, ale někdy je moc sladká a desina akorát vyladěná.
Občas snad jen U Kuděje. Nebo ještě někde jinde? Možná Bastardos?
U Kuděje bývá, nepravidelně.
U Kuděje mě poslední dobou štvou s kvalitou. Stejné pivo jednou super, jednou humus. Nevím zda jim ty sudy dlouho leží někde v teple, nebo špatné trubky, ale přes prázdniny to bylo hodně znatelné, že kvalita piva tam šla dolů. Ale minulý týden jsem si tam dal koutskou desítku a byla vynikající, teď v úterý beskydská IPA a luxusní.
No, ač nerad, pač jsem tam věrným štamgastem, to musím alespoň částečně potvrdit. Sudy tam moc dlouho nebývají, většinou max tak týden, možná dva? Ale to skladování je minimálně přes léto problém, v té zadní místnůstce moc chlad přes léto není. A v horkých dnech nestíhá chlaďák. Dále některá piva se berou z nějakého velkoskladu a vůbec se neví odkud a jakými cestami tam ty sudy cestovaly a jak dlouho v tom velkoskladu ležely. Další možnou příčinu kolísání kvality bych možná viděl v tom, že některé sudy po vyčepování leží v hospodě kdovíjak dlouho než se odvezou a kdovíco se v nich potom „urodí“ a kdovíjak jsou potom vymývány. Ale to je jen hypotéza. Ovšem hlavní příčina je zřejmě v tom, že pivo se tam žene vzduchem a je-li sud naražen třetí den, na tom pivu je to dost znát. Štamgasti si většinou mezi sebou dají echo co je čerstvé a dobré a co už tam leží pár od předvčerejška či ještě déle.
Z druhé strany to, že je to hnané vzduchem je plus. Čerstvému pivu to neškodí. Jinak máš asi pravdu, že to bude tím, že není výtoč u některých piv a pak tam jsou dlouho. Jinak teď jsme objevili novou hospůdku Local Lokál na Masaryčce. Vozí tam vždy 2 – 3 druhy speciálů a berou jich většinou jen tolik, aby byly na čepu jeden den, takže se nestačí kazit, za což pochvala. Horší je, pro mě, že berou i z Chomouta ty jejich splašky :( Ale jinak doporučuju se tam stavit. A myslím, že na FB vždy dopoledne dávají, co bude daný den na čepu.
už musím použít minulý čas. V hospůdce se mi líbilo.
Znova jsem se přestěhoval. A to zpátky pod most Nuselský. Naštěstí tady máme jeden bar, kde střídají Rohozec, Klášter, Svijany a Radegast a sem tam vezmou jeden sud od jiných pivovarů. Takže jsem si sice pohoršil, ale naštěstí ne na úplně dno.
No z podnuseláku to máš kousek na Synkáč do Zlých časů, ne? A k Bansethům. A do Kulového Blesku taky nedaleko.
to neříkám, že ne. Ve všech jsem byl několikrát. Akorát v blízké vzdálenosti do 150 metrů byl buď Rumlík u Jezerky, když jsem byl s přéítelkyní, nebo teď zase Brácha pod Nuselákem.
No jó, když je někdo línej udělat pár kroků navíc za dobrým pívem… :-) (nic ve zlým, chápu) Taky chdím za pivem 14 minut pěšky i když mám jednu hospu hned vedle a druhou o sto metrů dál. Ale jedna zakouřená a obě jen Holba. Radši se projdu. Aspoň spálím kalorie tak z půl piva.:-)
Nezakouřenou hospodu ti docela závidím… Jsem byl včera na „jednom“ a dnes je mi z toho nahuleno skoro až blbě… :-/
V Olomouci už to celkem jde, těch nezakouřených tu je už celkem dost. I když tam kde bydlím tak zrovna žádná s dobrým pivem není. Kuděj je holt jeden. Všecko ostatní je dál.
V Havířově se hulí všude, v BV v rozumném dosahu nekuřácké jsou, dokonce i pivo by bylo slušné, ale jedna zavírá v devět a druhá v deset. Navíc je problém, kam tam s kolem. A ta druhá je spíše taková ta „take-away“ pizzérka (jsou zaměření na rozvoz), tak takže pět stolečků.
Mne už serou kuřáci dokonce i na zahrádce… :-)
No tak ostravsko a okolí je případ sám pro sebe – region razovity. Samotná Ostrava už trošku prý lepší – U skákavého poníka, Pikard Zámeček Zábřeh… ale taky zoufale málo. Z tohoto pohledu jsem si polepšil výměnou za Olomouc. :-)
To jsme dva. :-)
Tři.
Čtyři
jo pár kroků! Já si připadám v Kulovém Blesku jako doma, když volám kvůli rezervaci tak se už občas ani nemusím představovat
Tak z ValMezu to do Kulového Blesku pár kroků není, to uznávám.
jo, je to krapet z ruky, ale ted prave sedim v regiojetu a na patre stale jeste tony prochutnanych piv
Loni na cyklo jizdě Podkrkonoším jsem dali s kamarádama pivní degustační kolečko novopackého pivovaru, Brouček 10° na žízeň je celkem fajn, 12°Krakonoš je taky dobrej ale ten zbytek nestojí teda za nic :-( tuším že dohromady dělají asi 8 různých piv
Krkonoš není z Novopackého pivovaru, ale z Trutnova :) Máš v tom hokej :) Pokud vím tak z Nových pak je dvanáctka Kumburák.
Velmi mi chutnal 12° Lanýž z Perlové vody v Kostelci n. Ohří.
Chutná vám Svijanský Máz?
ne
Před pár lety naprosto kvělej, teď chemická zoufalost.
To jsem rád, včera večer jsem to otevřel, a málem jsem letěl k číňanum pro dvojku bahníka abych si spravil chuť :)
už to není ono
Ne
ne
Návštěva pivovaru Lobeč,sobota 8.10.16 v rámci Kokořínské bikovačky.Nelze než doporučit.
Tak piFku zdar:)!
jo tohle je pecka pivo skvely a oprava pivovaru na 1 s obrovskou hvězdou
Fasáda v pivní barvě pivovarům sluší http://www.pivovarhostomice.cz a Fabián je podařený.
jo stim souhlasim Fabian 12 mi momentalne prijde jako nejlepsi lezak ta vyvazena chut je proste dokonala
Před cca pěti lety parádní pivo, dnes je ze svijan chemička, bohužel :(
Mam odtamtud ženu…takže když jsem tam před 5 lety začal jezdit byl to takový menší pivovar a ted…neuveritelne roste
Jde to…ted je top 450..vynikající a po projížďce si ho v Žehrově u rybníku rad dam…
http://www.restaurantpivovarska.cz/
kdo nezna mohu jen doporucit pivo skvele, ceny slusne a prostředí dokonalé
Trosku hur dopadl Pocernicky pivovar kde je prostředi uchvatne ale pivo krom 12tky me nenadchlo jidlo velmi dobre ceny trochu vyssi
K bajku přece patří ejl :) Primátor IPA a Rebel (HavlBrod) IPA jsou lahváče se supr poměrem cena/kvalita a navíc je mívají i v marketu.
Rebelu bych celkem věřil :) Primátor nedokáží držet kvalitu Weizen, proto jim moc nevěřím.
Tam jsem to zkusil, klasickej hnus od Primátora. Mělo to šílenej ocas, jako jejich nepovedený Weizen. Nikdy více. Naproti tomu Chlumec IPA jednabáseň.
Hm, zajímavé, pro mě je zase Weizen od Primátora jediná pšenka co můžu :) Teď jsme ho nedávno měl prvně točené (čepované pro pražáky :) a bylo výborné :) Ale je možné, že kvalita kolísá a měl jsem štěstí, často se k němu nedostanu.
… naopak k biku patří poctivej ležáček :-)
Tak zrovna IPA od Primátoru je dost bídná. Z průmyslovejch se dá Flying Cloud IPA z Chlumce.
Jo tak ten se celkem dá.
Nó, u nás vaří skvělá ejly pan Melichárek a pak taky pivovar Chomout mívá dost dobrý. Ale buď točený v některých hospodách a nebo v PET.
Melichárek se v roce 2016 hodně polepšil. Dřív mi ty jeho IPA a ALE vůbec nelezlo, ale leni to už vychytal a třeba takový Kazbek byl opravdu luxusní zážitek. Pak jsem tam zažil jednou vídeň, a ta byla taky parádní. Opravdu Melichárek za mě palec nahoru. S Chomoutem nesouhlas, tam mi pivo absolutně nechutná. Unifikovaná chuť jak ležáků, tak speciálů. Chomout se vyhýbám obloukem. Občas zkusím, zda se trochu nepolepšili, ale ne, nepolepšili.
Jinak stréc začal vařit pivo, někdy půl roku zpět, a jde mu to víc než dobře, tak věřím, že to někdy rozjede ve větším, aby jste nebyli ochuzeni :)
Sem na vojně pil Trnavan, někdy 1989 a zesral se jak alík. Nikdy víc!
Zdraví pražskou sekci a široké okolí,
mám dotaz.Nebyl jste někdo poslední dobou v Zadní Třebáni na Bobrovi viz odkaz?Zajímala by mě kvalita piva.To že je ta místní hospůdka pajzlík vím.
Na pár degustacích v okolí byl ten Bobr před pár lety celkem dobrý,teď nevím…
Bobra jsem nepil,ale přidám se k dotazu pro Pražáky a okolí,spíše směr západ. Co Libocký pivovar ? http://www.nadsarkou.cz/ Jde to? Nebo se radši vyhnout ? Dík
Tak to zase neznam ja.
Bobra davam ted po prejezdu Brd, no ted mi asi bude chutnat vsechno.
Jsem byl v lete a pivo dobry.
Dík . Půjdu to tam prubnout na vánoční večírek. Je třeba ochutnávat :-)
Tak jsem to před vánoci prubnul a dobrý. Nejvíc mi asi chutnala 11-tka Šárka . Ostatní už na mě byli moc do sladka. Jídlo taky dobrý,porce slušná. Jen servírka se mohla trochu víc usmívat :-) Celkověm,ale určitě lze doporučit k návštěvě.
V Branickém pivovaru se zase vaří pivo. Doufám, že brzo ochutnám.
Mouchu mají v létě u stánku Na Spartě vedle loděnice.
V pivovaru Branik jsem pracoval do roku 2007 než ho hajzlíci zavřeli.Jo to byly časy:).
Preju vsem prijemnou druhou adventni nedeli (Tuborg 1L)
Testoval jsem u zdrojů Gwern v Nupakách a Kounický minipivovar, obojí mi chutná. Včera v Říčanech test Votroka 11° z Havl Brodu a dost mi chutnalo.
Tuto sobotu se bude otevirat v Malešovské tvrzi u Kutné hory pivovarek…Malešov…mnam..
Tam jsem vloni byl a pivo už měli, zřejmě jim ho někdo vařil? Tedy ne ve tvrzi ale v hospodě u návsi.
Testoval jsem včera Olivův pivovar v Dolních Břežanech.
Indian Ale je na mne moc aromatický, Metuzalem má trochu divnou chuť, Laser je docela pitelný. Cestou jsem dal ještě Bernarda v Nechánicích U Marušky a bohužel i Vídeňské ve štiřínském pivovaru – přesto, že jsem chtěl hořké, nebylo.
Všem hodně piv v novém roce :)
Byl jsem teď nedávno v pivovaru Zlosin ve Velkých losinách a a i když mě jejich jedenáctka vyloženě zklamala, tak opačně polotmavá dvanáctka moc dobrá a IPA vynikající. Navíc příjemná paní provozní a mají i výborné jídlo, i když spíš jen meníčka. Doporučuji se zastavit.
Nicméně jsme pak pokračovali dál a že zkusíme Bravůr v Loučné nad Desnou. Byli jsme Na staré poště, hned u pivovaru a to byla teda doslova močka. Pivo jsem regulerně nedopil, zaplatil a šel pryč. Byl jsem následně rád za další hospodu v dědině a dal si na spravení šeráka :D Jako Bravůr už nikdy, určitě ne Na staré poště. Do té hospody mě už nikdo nikdy nedostane.
Já bych ty minipivovary zakázal. Člověk je potom už příliš rozmlsaný, vyjede na čudr, dostane žízeň a musí lemtat Starobahno… :-/
Amen!
Jsem rád rozmlsany:-)
Již funguje pivovárek v v Kytine.
Pro oblast mezi Příbrami a Prahou je to by výzva k naplánování poznávací akce v rámci MTB.
Webovky jim už částečně fungují.
Tak hlavně ať mají chutná pifka
Napiš, až otestuješ. Jestli má smysl vážit cestu:)
Příspěvek z 9.4. z mojí návštěvy je už tady.
Určitě se tam zastav,stojí to za to.
dán to i sem, patři to tu :)
Kamarádi pracující ve stejné firmě měli konverzaci. Jeden je BFU a druhý IT :)
osobně bych celkem doporučil pivovar v Letinech http://www.pivovarletiny.cz/ jídlo výborný, stejně tak pivo, doporučil bych nezdržovat se ochutnávkou desítky a jít rovnou do dvanáctky :D
Já bych ochutnal všechny pivovary, jen jsou některé z ruky, třeba právě Letiny :(
mimochodem je mám aktuálně v kalendáři, na tento týden vychází právě Letiny :) Dobrá náhoda :)
dobrej kalendář :) Letiny jsou super, ale chápu, že z Olomouce to není úplně ideální cíl cyklovýletu
tvl už z tebe udělali aj Olomóučáka :D, hnus velebnosti…
Tak momentálně jsem Lutíňák, ale asi už i Olomoučák, za skoro 8 let práce v OL jsem tu víc jak v PV. Takže bohužel už jsem asi Olomoučák :)
Hnus..
Nu což, ty jsi zase Ostravák no :D
Ale pyču :D.
Už se těším na hostomickou desítku Fabían, který je výborný po letním švihu. Na cestě pak na všeradický světlý speciál, dnes by na to už bylo i počasí
Konečně jsem našel čas dojet si do Krytina na pifko do nového pivovaru.
Aplikoval jsem 12tku světlou a chutnala.
Ostatní piva na čepu nechám na příště, ať je důvod k další návštěvě
Kua, víkend na kolech (Žďár n. S – Břeclav) a.. Starobrno, Starobrno, Starobrno, Starobrno, Dalešice, Starobrno, Starobrno, Hradní (ex Hostan), Radegast (plech), Kozel, Starobrno, Frenkí. Dnes ráno průjem, skvělá věc na kole :-D. Vařím si čaj, ty jedny Dalešice a „Fanoušek“ to rozředit nedokázaly. :)
Ve Žďáru je vynikajici pivovarek Revolta..vyzkousel jsi?
Nevyzkoušel, nevěděl jsem a stejně nebyl čas, museli jsme hned po přijezdu vlakem vyrazit. Do deště. Ale díky za info, znamenám si. :-)
Jo jo když jezdím do Žďárských vrchu tak se tam nakonec na jedno stavím…
Fuj, jen to čtu a udělalo se mi špatně :D
Máš se držet na severu… Beskydský pivovárek – u Bobra(jídlo) – Kohutka – u Koníčka – u Supa – u Balona, nebo Dřevěnka (v nouzi PHM) :-.)
Tak! :-)
Jo, to je moc hezký rozvrh prací. :-D
… no a samozřejmě ještě na konci základna! (U Mašinky) :-)
No teď jsem tam přes velikonoce byl opět, tentokráte s mladým a pěšočundr. Jsem si raději koupil a tahl ssebou plechovky. :-D Ale i tak jsem se starobahnu nevyhnul…
Uaaaauuuuu, tahle trasa mně ještě nenapadla:-D
Má to dva drobné háčky: a) jak se dostat na Beskydský pivovárek b) jak se pak dostat k Bobrovi :)
Osobně jezdím často variantu bez Ostravice a je to fajn… :-)
No bez té Ostravice to zní lépe… :-)
Vloni jsem to dal Masarykacem a jak píše Krabica, jede tam vlak nebo cyklostezka do Ostravice – je třeba oddělit MTB od pivní tour:-D. Nazval bych to aerobni vytočení nohou krasami beskyd s důrazem na kvalitní hydrataci:-D
Testoval jsem Vítka z Prčice – místní pivovárek. 12° chutnala, polotmavá 13° taky. Když tam lidi couraj pěšky z Prahy, zase na kolo to není tak daleko…
Jarní Muflon
Potřebuji radu od milovníku piva :)
Sem v Rakousku v okolí hallstatu a vše zajímavé po okolí už jsme odjeli a zítra jedeme do Salzburgu (v plánu to nebylo, tak sem to nezjistoval). Pamětihodnosti sem si našel na internetu, ale známý (bohužel na něj nemám číslo, tak mu nemůžu zavolat) říkal, že pokud přeci jenom Salzburg navštívíme, že si určitě nemáme nechat ujít pivovar – jenže na netu vidím, že jich tam je plno..
Takže otázka zní: Který pivovar je historicky a tak celkově nejzajímavější?
Podleský pivovar u Příbrami, výborná desítka. Normálně bývá lepší ležák, ale tady to bylo vyrovnané. Ostatní bohužel nešlo ochutnat, bo měli rozbitou pípu a náhradní jen dva kohouty.
MALÉ PIVO V OSTRAVĚ!!!
V ostravské Radegastovně si moje žena objednala malé pivo (330ml) a dostala chlístnuto do půllitrového škopku trochu piva (VIZ FOTO!!!). Vousáč v kostkované košili, který nás obsluhoval, odpověděl na můj dotaz jestli je toto normální, že toto je nejlepší pivo na světě. Řekl jsem mu, že jeho subjektivní názor nezpochybňuji, ale že mi vadí takový nehezký způsob servírování piva. Na to mi pouze sdělil, že pivo ještě dojde. Já na to, že mi nejde o míru piva, i když ho bylo zjevně málo, ale o to, jak nápoj v půllitrové sklenici nevábně vypadá. On že prý to tak pijí všichni v Ostravě a že je to nejlepší pivo na světě (to ještě opakoval několikrát) a že mi změří míru. Odešel tedy pro prázdný půllitr a pro sklenici 0,33L s vodou, kterou přede mnou nalil do prázdného skla. Vody tam bylo asi o prst více, než v „malém pivu“, které na stole stálo již asi 5 minut. Na to dřevorubec prohlásil, že TO DOJDE!!! Závěr byl nakonec ten, že takto pijou malé pivo v Radegastovně všichni, a že je to nejlepší pivo na světě, i když ho bylo evidentně míň než 1/4 litru. Rozladěné manželce nakonec nepřidal ani můj názor, že nemá pít takový nesmysl, jako je malé pivo :-)
Prolezli jsme vysoké pece, doly i haldu Emu a z výletu do Ostravy jsem nadšený. A Ostravar je stejně lepší, než Radegast.
Dobré hovado takový číšník. Jak pak asi musí vypadat trubky, když se takhle chová k zákazníkům. Já bych bez placení odešel a pivo mu tam nechal!!! HOVADO :(
Dle profilu čtu „Praha“. Takže to je v cajku… :-))
Jo jako, že to přehání, to je možné :) Ale osobně, pokud to bylo jak popisuje, nemám takovéto jednání rád.
Já jsem tu Prahu sice pochopil jinak, jako že to mám za to, ale nemám důvod přehánět. A rázovitého jednání výčepních jsem zažil víc, třeba v Koblově jsem měl 20 minut, než přijede autobus, tak jsem si skočil na jedno. Slečna, nebo paní postavila pohár na pult pod pípu a z výšky asi 1/2 metru nechala proudit pivo do sklenice. Pěnilo to tak, že na míru pivo nedošlo ani po čtvrt hodině. Nakonec mi manželka telefonovala, že již jede autobus, tak jsem to popad, exnul a ještě stihl doběhnout asi 100m ten autobus :-)
Ty jo,taková dobrota, a k tomu kvalitně načepovaná v přiměřené sklenici.Taky bych si dal:D.
Jak může někdo mezi dobrota a Radegast dát rovnítko, to nechápu teda :o
Ironie samozřejmě:).
Ono záleží na úhlu pohledu. Takhle z domova bych tam to rovnítko nikdy nedal, ale po celém dni na nohou a chození po městě mi Radegast na ŽÍZEŇ moc chutnal. Na co jsem ale opravdu alergickej je to, když si sednu do hospody a číšník mě zahltí nabídkou nesmyslnejch piv, jako Modrý Králíček 14°, Nachmelená Opice 16°, Zelený Jezevec 18° a podobně a já si chci prostě dát jen obyčejné výčepní pivo na žízeň, které tam notabene ani neměl! (ty názvy piv si už z výletu do Ostravy moc nepamatuju, tak jsem si to trochu vycucal z prstu) Výsledek takového počínání je ten, že jim pivo stojí asi ve čtrnácti různejch trubkách a nedá se pít ani jedno.
Kde jsou ty časy, když jsem přišel do hospody, řekl jsem „jedno“ a bez dalších dotazů jsem dostal na stůl normální pivo. A zásadně mi vadí, když v regionu točí pivo úplně odjinud. Rád objevuju a zásadně piju místní piva, takže za mě Ostravar cajk :-)
Ostravar nemá s místním pivem už nic společného.
Naopak ty malé pivovary jsou, světe div se, tady z regionu. A jaký rozdíl je si dát na žízeň Modrou Opici, než Fialový Ostravar?
Piju desítku, vadí mi už i jedenáctka. Ležáky nepiju skoro vůbec. Nejde o chuť, ale o to že když v průběhu dne urazím 5–7 kousků, tak je pro mě velkej rozdíl, jak se potom cítím. Proto jsem psal o mé frustraci z úbytku výčepních piv.
Tak desítka není pivo, takže to pak chápu, že jsi frustrovaný. My se tady ale bavíme o pivech a ne vodě. V průběhu dne 5–7 kousků je jedno, jestli je to nějaká ipa, nebo dvanáctka.
Vzhledem k tomu, že jsme na bike fóru, mi ta desítka na kolo přijde vhodná. A zvyk je zvyk, Lil jsem to do sebe mnohem dříve, než jakékoliv minipivovary vůbec existovaly. Dříve byla navíc výhoda, že desítka obsahovala asi jen 2–2,5% alkoholu a já nestojím o to, abych byl nějak významně pod vlivem. Mám prostě celý život žízeň a piju každý den 3–4 litry tekutin a většinou tedy pouze čistou vodu. A k i když mi některá speciální piva moc chutnají, tak mi vůbec nedělají dobře a špatně se po nich cítím. A že desítka není pivo? Pche…
VÝHODA?? :-D to snad ne…
Ostravar patří pod Pivovary Staropramen.
To jsi mi tady řekl novinu… :-)
To jsem rád:).
Tak ale to musíš vědět do jaké hospody lezeš :) Jít do hospody, kde se točí speciály, tak se nedá moc čekat, že si tam člověk dá vodu ve stylu gambáče. Ale ano souhlasím, že když má člověk žízeň, tak pít IPA či ALE a podobné se moc nehodí. Ale já na žízeň taky nechodím tam, kde tyhle piva mají. Pak jak někteří píší, že desítka není pivo, ale voda je taky nesmysl. Vždy se říkalo, a stále to platí, že dobrý sládek se pozná dle toho, jakou umí udělat desítku. Ono je to o tom, že z velkovýroben jsme zvyklí na desítku, která je sotva desítka. Stejně tak jako nám léta Plzeň cpala, že PU je dvanáctka, což dávno neplatí. Dnes je označována jen jako ležák, kam již nějakou dobu patří i jedenáctka, což je PU. V pivovarech, kde desítku umí, je desítka stupňovitostí skoro jako jedenáctka z velkovýroby. Je plná, chutná a není to voda. Typickým příkladem je například Koutská desítka z Koutu na Šumavě. Ta strčí do kapsy kde kterou jedenáctku, možná i dvanáctku. Stejně příklad je Žnec z pivovaru Jadrníček a spousty dalších. Takže i desítka je výborné pivo, ale musí se umět uvařit.
Co se týče toho, že člověk řekl jedno a dostal prostě pivo bez dotazu… To si myslíš, že je správně ? Já jsem třeba rád, že je možnost volby. Že nemusím všude pít G/B/R a podobné srágory. Jen prostě to chce vědět jestli mám žizeň, nebo chuť a dle toho volit podnik. Sakra buďme rádi za to, že můžeme ochutnávat v každém kraji specifické pivo z různých pivovarů, vždyť tak je to správně a tak to má být :)
Kam lezu? Člověk je kolikrát rád, že vůbec najde otevřenou hospodu a ještě tam na něj začnou machrovat!
Zbytek odstavce – zlatá slova člověče!
A že se řeklo „jedno“? – Ano, jedna hospoda – jedno pivo, tak to většinou bylo :-)
Závěrem bych si ještě posteskl, jak jsou dnes lidi zpovykaní a nejen s pivem. Musí být všude na výběr 100 sýrů, 500 jogurtů a čeho všeho ještě? Na to zajdem… A nebo kdyby ty hospody a piva alespoň neměli tak pitomé názvy :-)
Tak to už je pak ale na hospodě, zda zákazníkovi vysvětlí co který název znamená a co má od kterého piva čekat :) Ale je pravda, že takových hospod zatím moc není no :(
Ano. je sice fakt, že dobrý sládek se pozná podle toho, jakou umí desítku, ale co na plat, když ji nepiji. :-) Popravdě jsem už dobré desítky pil (zrovna ta z Koutu mi ale myslím moc nejela), ale když si pak na to dáš dvanáctku od stejného autora, tak je to prostě jiné pití. Nevím co by se muselo stát, abych si dobrovolně dával desítku, když je na čepu i dvanáctka, nebo dokonce nějaký speciálek. ;-)
Také nevím, které si mám právě dát…-)
Strawbery IPA – Whoow, to musí byt pecka!!
Doporučuji Atak Chmielu. Jestli se nepletu, tak to bylo moc dobré a hódně hořké pivko. ;-)
Kdo má rád hoodně hořké pivka, neměl by mu utéct Kroměřížský Sedlák.
Atak proběhl jako poslední protože po tak hořkým se už nebylo kam posunout…-)
No třeba proti Starobrnu určitě…
takhle čepují Šnyt třeba tady. Zpravidla menší než malé pivo. V poslední době jsem to viděl ve více hospodách. Se sklem na čepování malého piva se vůbec nezalamují a nejen Na stojáka.
Já to vlákno prostě nikdy nemůžu číst. Mám pak nutkání utéct z práce a jít si dát ze šest orosených :D
Já ho právě čtu zásadně z práce. Abych nemohl zdrhnout na šest orosených… :-D
Ale víš jaká jsou to muka do odpoledne ? :D No nic, za chvíli to zabalím a zajdu na nějakou IPU/ALE ke Kudějovi :D
Já se furt (marně) přemlouvám, že se před tím aspoň trochu projedu na kole. Jako svědomí a tak. :) Ale to počasí mi vůbec nepomáhá… :-D
Domácí revír.Vinohradska 11, velmi chutná
DĚTE ***** VŠICHNI DO ******!!
Na kolo seru…
:-))
Doufám,že ne doslova:-).
Tedy že na kolo seres…
Néé. To jako že půjdu do hospody rovnou, vynechám to cyklo intermezzo… :)
Serete mě všichni na druhou… Předělávám tu kraviny od jednoho pána architekta, vůbec se nedaří a na pivo se ani nedostanu. Přitom bych to nejraději hned zabalil a šel se ožrat… :-D
TeryPV ......... „Bez kola by byl můj život prázdný, nudný a o ničem:)“
Když to tu tak čtu, tak ti tam chybí něco o pivu… :))
To tam ale prostě napsat nemůžu, jsme na Bike Foru, ne na Beer Foru, i když BF jak BF :D
a jako co? :)
Tak to je jasný, že expert neřekne, že ten kdo ho platí má horší pivo, než Minipivovar, proti kterým velkovýroba bojuje :)
Jinak jak píše p@x, jeden lok o pivu moc nenapoví. Další věc, je že na takovou akci velkovýroba navaří speciální várku, nejsem naivní, abych si myslel, že to co dodají na soutěž, je to co se valí do hospod. Na soutěž bude nepaster, nefiltr a určitě nebude vařeno HGB. A takové pivo se nikdy k zákazníkovi z velkovýroby nedostane. Takže test o ničem.
Byl jsem v Kytíně u Mníšku. Pivo mírně přesycené, ALE 13°docela šla, ochutnal jsem světlá 12°, černá 12°, jídla málo výrazná. Neurazí to zcela, ale je to lehce podprůměr. Nažížu to jde, na větší ochutnávku nenadchne :-(
kdy jsi tam byl? ja minuly patek a pivo(12) uchvatny a jidlo taky, prostředí dokonaly… ejla tam nemeli to me mrzelo…
za me top minipivovar
Tuhle sobotu. Bramborák s majoránkou, ale nebyl cítit česnek, málo ochucené. O pivu jsem psal. Třeba do V.P. jezdím na Kozla nefiltr 13°, ta je dobrá, ale 10°mi nejede, je sladká. Chutná mi Lobkowic ALE a Vévoda. Naposled jsem pil výbornou desítku v Podlesí u Příbrami. No, každý má jiné chutě – naštěstí!
Matně si vzpomínám, že mě kdosi posílal do hospody – boudy někde okolo Strakonic. Mam trochu zafixováno, že jsem to chtěl spojit s Bratronicemi a Battagliou a teď ne a ne na tu hospodu, boudu, vagon přijít. Má to být někde u rybníka pár set m od dědiny. Hospodskej je velký svéráz Nenapadne někoho místního tam jsem to jenom chtěl? :-)
Prosím o radu alkoholiky z Ostravy a okolí. Dá se někde přímo v Ostravě koupit pivo Beskydského pivovárku v PETkách? Nerad navštěvuju prodejny takového druhu, tak ať jdu rovnou na jistotu :D
Ostravu ti neporadim ale u nas je maji v prodejne ktera se specializuje na syry pastiky a jine delikatesy. Takze prohledej i neco takoveho. Myslim ze jsou i 1–1,5l piva ve skle.
Ve skle většinou 0,7…
A v ještě větší většině v 0,5…
Jiří chtěl v plastu a ja řikám že se da sehnat i ve skle,což vypada jako dárek o trochu líp,tak co sem moceš sedmičky?
No z malých pivovarů ty 0,5l se asi dělají měně než 0,7l co jsem viděl. Ale je to možné, že je to opačně.
Motám to sem proto, že jsi psal:
Myslim ze jsou i 1–1,5l piva ve skle
No a nejsou?
Jak říkám nevím. Moc jsem takových piv v 1l nebo 1,5l skle nepotkal. Tak hoď tip, když už něco píšeš.
Diskuze skleněné sedmičky nebo půllitry je bezpředmětná, protože jsem se informoval a Beskydský pivovárek pivo prodává buďto v sudech nebo PET, sklo nic. Jinak dík za tip na ty prodejny s lahůdkama, to mě nenapadlo a nevadí mi do nich chodit :))
Beskydský spolupracuje se se sýrovou farmou z Ostravice. Zkus hledání spojit s ní. Jinak Beskydský opravdu jenom do PET, takže jestli to má být přímo od nich, tak je to fakt jedno. :-)
Zas z toho nebudu dělat detektivku, projdu delikatesy v Ostravě a když neseženu, tak nahodím větší batoh a projedu se do Ostravice :)
To je slovo chlapa :-)
Nebo prostě seber odvahu, a zajdi do pivotéky. ;-)
Mikulovské pivobraní 2017
Testoval jsem Falkenštejn (Krásná Lípa), Na Rychtě (Ústí n.L.), a Na Čtyřce (Pelhřimov). Nejvíc mi chutmal Pelhřimov 12°.
Ale zase v Ústí výborná kuchyně a pivo taky dobré.( od každého kousek :-) )
Pročetl jsem to částečně. Hodně lidi co jezdí na Tocnou se zastavuje na Koutech. My zastavujeme o kus dal. Mají tam Lipana z Drazice, skvelej ležák. Řekl bych můj favorit.
Jinak mám rad pivovary Matuska, Clock, tam mužů téměř vše. Skvělý je Hendrych a Kocour.
Když jdeme v Pze na pivko, tak máme rádi Strahovský pivovar, Břevnovský pivovar a Vinohradský pivovar.
Je toho hodně, naštěstí!
U nas v pivotece jsem zkusil sedmyschod.cz
Zajimavy marketing
Já pil lahvové sedmý schod a super,
Když se mi konečně podařilo opustit domov na celý den bez rodinny a ještě s přáteli po hospodách na kole. Tak se mi velmi hodila kamera s nonstop natáčením neb jsem se druhý den podíval jak jsem se dostal domů. Měl jsem Windows totiž a recenze rodiny byly kruté
A ochutnal jsi něco zajímavého ? :D
Do půlky výletu nevím o ničem zajímavém
A pak už nevíš o ničem jo? :-)
Na videu je většinou stůl v občerstvení moc daleko
Tak to jsi frajer, zvlášť jestli věk v profilu je skutečný.
Díky asi mám autopilota. Ano profil je skutečný
To znám, toho mám taky, ale teda pěšky, na kole si nelajznu pít tolik. Ale pěšky vždy za všech okolností dorazím na místo spánku :D
Tak jsem teď v Rumunsku pil na festivalu Rumunský Ursus 10 a výborné festivalové pivo. A klobouk dolů, podařilo se jim ho skvěle chladit. Kam se na to hrabou ty naše sr…
Nesmíš chodit na fesťáky, kde se točí G, Budwar a podobné sračky. To bych prostě nedal. Proto už taky obrážím jen pivní akce :)
Jsem zapomněl dodat, že to byl hudební festival. A moc je neobrážím ani v čechách. Ale to co jsem zažil, tak vždy bylo o nějaké G. a S. kvalitě v teplotním provedení vlažného čaje.
to je, bohužel, u nás celkem běžný jev no… hlavně že jsme národ pivařů, ale přijde mi, že pivní kultura je špatná…
Tak možná tě nadchlo to vychlazení, ale Ursus, kór 10, má do piva daleko… :-D
Možná ano. Ale mě to přišlo rozumně pitelný v tom vedru. Jinak vyhledávám malé pivovary a hodně chmelená piva.
já ve vedru vyhledávám cokoliv co je po cestě, podobně jako když mám fakt hlad, tak chutná vše
Dnešní pivní menu.. Když se to počasí tak zkazilo, tak si dáme trošku sumer ejlíků. :-) No a k tomu klasika z Albrechtic…
Nemůžu to číst takhle po ránu, kdo to má do odpoledne pak vydržet :D
Přemluvil si mě.. Udělám si dnesvylet na Ostravici
Ne*er… jel bych hned … jen kdyby to nebylo tak daleko .. :(
****** sem tě v žádném případě neměl v plánu..
PS: New Zeland IPA 14° je moc dobré :P
V pohodě, já zašel u nás ke Kudějovi a na čepu byla Oregon IPA :) Parádička, dal jsem tři a motal se pěšky domů :)
jo…hmmm…mnam
Zjistil jsem, že když člověk sedí (ještě furt) v práci, tak i ta plechovková Plzeň nějak ujde… :)
ty seš případ chlastat v práci no fuj… :-)
Bajtům a bitům je to jedno. A krom toho chlastám v práci doma… :-)
No nic, pivo už není, jdu testnout toho červeného baryka. :)
Kua, mám to taky tak, homeoffice, zásobičky v lednici. Ale nesmím, přítelkyně už si i tak myslí, že jsem norek. A to mám v lednici výtečný ejlík od Knajzla (to se nám tak přihodilo, že se co by kamenem dohodil otevřel v Brňanech další pívovar). :-/
První ajťák, co jede na pivo? Do ostatních se lije kafe:))
U mě to funguje stejně :)
hele rozhodně bych neřekl, že bude první :D
No že já včera večer neseděl raději v práci a necucal plechovku Plzně… Né, panáček musí na kolo, pak na pořádné spřežení Koníčků, bo žízňa a „stará“ hlásí příchod až v 21:00 se sekačkou z Globu :-)) (potkali jsme se v garáži, ona parkovala auto a já kolo) a doma to ještě pro sichr dokrmí barykem tak, že se ještě furt motám. Ale to není nejhorší. Nejhorší na tom je, že se večer vyleješ jako 44 cátník a ráno se probereš s děsnou kocovinou jako 45 cátník.. No já snad přestanu chlastat! S takovou za chvilku překonám i Metuzaléma, jestli po každé opici budu o rok starší!!
Jdeš třídit maily, co?:))
jj, tak něco. :-D
Jen teda nevím, jak si poradím s těmi inostranskimi, něpanímáju pa něčesku. Nevíte někdo, co tak asi může znamenat „This ticket has been assigned to your group. Please investigate the ticket as soon as possible.“? :-)
Ale jinak asi dobrý, teda jako doma; žena i syn se se mnou bavěj. :-)
Kdybys jezdil na 6tou do práce tak se ani kocovina nedostaví.
lucky bastard, zajímavé :-) konečně po dlouhé době prijemna práce. :)
V pátek Bracka jesień v polském Těšíně…
Nejlepší pitivo asi Imperial Citra od Birbantu, ale laskomin tam bylo mnoho… :-)
u nás je to také zajímavé
(nejde reagovat na příspěvky)
to jIrI___ A tzv. „pivo v tanku“ je uloženo v čem? Ano, taky v plastu. ;-)
Já petky vzal už docela na milost. Na pařbu je to super, nemusíš tahat sklo (zejména pokud si to pivo neseš pár km na hřbetě).
Mám za to, že tanky jsou z nerezu, což mi teď našel i google. Ten plast je nějaká novinka nebo jak si na to přišel?
Nehejtuju jen mě to zajímá..
To tanku v hospodě se dává plastový sáček do kterého se pivo naleje… Na ten sáček pak tlačí vzduch a tím se vytlačuje pivo do trubek.
Z pivovaru to vozí v plastovích vacích, které se v hospodě jebnou do tanku.Výhodou je, že je to lehčí (odpadá těch 10–15 kg sud) a pivo neoxiduje, tlačí se z toho pytle.
Aha díky oběma to jsem nevěděl.
Tak ono pivo z malého pivovaru v tom plastu je maximálně pár dnů, takže tam si ani nestihne všimnout, že se v nějakém plastu objevilo. :-)
Přesně tak! :)
Všeobecně na cestování beru v plechu, lépe se to cpe do batohu a pije po částech, zase riziko nehody je vyšší, než u plastu.
Nejlepší pivo co piju je CVIKOV (12, 13, 14).
Cvikov jsem pil pouze jednou na dovolené v Lužických horách. Dal jsem si dvanáctku a chutnala mi teda moc.
V testu jaké plech pivo obsahuje nejmíň sra.ek vyhrává, Budvar, jasná přece :)
Stačí ty europatoky nepít :)
ještě aby nevyhrál, když je Budvar sladký jak cecek a přebije chuť plechu
Vzpomínka na prázdniny ..
Mám rád regionální a preferuji hořká.
Zde Hendrych 11°. Pan sládek říkal, že je to 11,9° mňam
To by mě zajímalo, jestli je majitel příbuzný mojí zubařkou nebo je to jen shoda jmen…
Každopádně včera jsem si pochutnal na Pale Ale od Řeháka z Vysokého Mýta (pivovarmejto.cz) a to je asi momentálně moje nejoblíbenější. Akorát se to nedá skoro nikde koupit – vždycky se musím předzásobit, když jedeme k rodičům a pak mi manželka nadává, proč musíme mít půlku lednice plnou piva…
Trochu jsem bloumal na kole kolem Kroměříže, prozoumal několik pivovárků, zaujal mne bavorská 14°Holendr z Valašského Meziříčí.
Tak „můj“ Fanošův ********* pětiprsťák je pivem roku! :-)
Pořád ho ještě mají v pivovaru na čepu. Pivo fakt dobré.
I když na druhou stranu musím přiznat, že po 80km, co jsem měl dnes v nohách, bych si dal snad i Starobrno. :-))
Baraba, Český Těšín (naproti nádraží). Velmi zajímavé pivo, ležák 12° správně hořký. Dále medová 11°, 14° IPA a výčepní 10°. Nakl hermelín, utopenci, chléb se škvarkami :-).
Maily?:))
Bohužel ne, od 11 pracovní jednání v „terénu“ (tj. mimo kancl).. :)
Výborné žitné hořké z Gwernu v Nupakách, akorát ho nemaj na čepu, jen PET.
Co říkají na PPE zdejší pivní sommeliéři?
Když vidím to umístění a výběr opravdu luxusních „piv“ tak to má určitě váhu… :D
No, v tvé osobě se ozval „sommelier“. Uvidíme, jestli zareaguje někdo, kdo pivu rozumí.
:D
Mezi slepými jednooký jest králem.
Přečetl sis pravidla hodnocení a z čeho vybírají?
Přečetl. Kde vidíš rozpor mezi pravidly/vzorky a mým příspěvkem?
On je ten co pivu rozumí :)
Tak jinak – jaké ležáky ti tam chybí?
predevsim ty z malych pivovaru ty ktere tam degustuji jsou z vetsi casti chutove ploche diky kvantite vyroby, ale tisic lidi tisic chuti , proto mi prijdou vsechny pivni souteze na ......
v poslední době ujíždím (co se týká běžného pití na každý den – lahváče nadoma) na Klášter 11.. občas se hůř shání, ale teď v Albertu v akci za 9,90 ..zakoupil jsem několiko mnoho bas :D
Budvar kroužek bez debat…A když někam na kole tak nejlepší pivo mají v horních chrášťanech…
Viděl jsem nedávno kus filmu Kvarteto, (jsem u toho usnul) kde mě dostala Schmitzerova hláška': „V PIVU JE BUDOUCNOST“ :-)
Celkem jsi o nic nepřišel, podle mě jediný dobrý na tom filmu byla hudba pod závěrečnýma titulkama. Jinak to jaksi nikam nevedlo…
Nějaké to vánoční cukroví… ;-)
no konečně, až se to začne prodávat hned si udělám radost :-)
Jestli to dobře chápu, tak si vyrobím várku, kde vychází jedno malé pivo na den. To je fakt výhra :-)
ani ve snu
Už vidím klasického hospodáře jak si pomlaskavá na takové dobrůtce :-)
Už se dávno prodává od jiných značek čemboune.
určitě nebude tak dobrý jako od LG, lg mám telku, ledničku, pračku, sušičku, mikrovlnku, telefon a domácí pivovar mě ještě chybí
Ale jo, sběrateli low end výrobků stačit bude. Pivní fajnšmekr sáhne jinam.
zaregistrovali jste tuhle hruzu ?? https://www.dvakohouti.cz/
samoska na stojaka v prostredi jatek :((((
tak to ještě jde, v Brně je prestižní jít na pivo a stát pri tom na chodníku před hospodou :-(
Byl jsem v kostelci nad Černými lesy a krom12 a Černý svině mají novou 11 Jirka- teda moc mi to chutnalo, líp jak ta 12.
v Kostelci je krasne ale to pivo se pit neda :((((
Ani Jirka?
mel jsem Vycpanou vydru a Cernou svini Jirku ne tak si udelam vylet :)
Nachmelena opice patří pod Bernard?
Nejspíš ne. Proč?
Pokud vím, tak nikoli. Jak jsi na to přišel ?
Čepovali to spolu s dalšími x Bernardy na jedné multipípě. A kdosi tam říkal, že to Bernard koupil i s majiteli.
Proto se ptám.
Tak to nevím. Pokud tomu tak je, tak bych možná i chápal, proč se jejich produkce značně zhoršila.
Je to nesmysl, takže ti už zase může začít chutnat ty experte.
Albrecht NEIPA 14 – asi nejhorší počin z Frýdlantu, co jsem měl. Ani to neodpovídalo stylu. Snad to byla jen nezvládnutá várka.
Při své návštěvě Telče jsem narazil na výborný pivovar Trojan Telč a mohu ho jen vynachválit až do nebes!! Opravdu dobre pivo, dozvěděl jsem se i něco nového o pivu přímo od pana sladká, možnost prohlídky pivovaru (Varny, lezakovych sudu, atd..) s následnou degustaci v ceně! Zamiloval jsem si Lekarnikovu 11ku a klasickou 12. K pivu jsem si dal utopence a přítelkyně nakladany hermelin a obě dvě věci pecka (hermelin nejim, ale přítelkyně si nestezovala, teda stěžovala ale kvůli tomu, ze jsme ji pak odmítal dat po tom pusu :D ).Kdykoliv pojedete přes Telc, toto místo je jasná zastávka na osvěžení! Krásné prostory k posezení, Stojany na kola a dětské hřiště, trampolína jsou skvělým bonusem na víc.
Zastavil jsem se v Telči v červenci a Lekárnikova 11° hned byla důvodem, proč bych tam chtěl zůstat navždy. :-)
Pivovar Kocour, Varnsdorf.
Začal jsem malou 10, pak 12… :-)
Kocour mě tolik neoslovil, ale z tohoto regionu mi hodně chutnala dvanáctka Cvikov a pak teda piva z penzionu Helene v Kytlicích..
cvokof se teda podle mě pít téměř nedá…
O jéé, tady by klasickej přístup dáme od každýho kousek a pak se rozhodneme těžce nefungoval.
Neboj, fungoval jsem. A těžce. ;-)
Já mít čas, tak vyrazím hned :)
v sobotu skocime do troch, a ostane uz len 6. to dame buducu stredu
Nemůžu sem lézt. Pivovary v okolí mám sjeté a nic moc se tu nevaří a dál se letos kvůli prckovi nedostanu. Kdyby aspoň Ostravice letos vyšla :)
Dal bych si nějakou dobrou IPu, nebo Sumer ALE :)
Kocura jsem neměl bohužel možnost zkusit :( A v Telči díky za inspiraci :)
Minulej tejden byl ve znamení objevování nových pivovarů.
1 – Corso Řevnice, moc příjemná devítka (nebo desítka? každopádně něco slabšího).
2 a 3 – otvíračka Pivovaru Čížová, byl jsem autem, tak jen malá desítka před prohlídkou a decka tmavý třináctky na ochutnání. Desítka v pohodě, tmavá 13 byla výborná žádnej utahanej karamel jak jinde, příjemnej lehkej nádech stoutu v českým ležáku.
4 – Pivovar Písek – Světlý ležáky prázdný jak dopitej půllitr, vídeň to trochu zachraňovala. Svrchňáky celkem lepší, ale nic, z čeho by si člověk sedl na zadek. A kyseláč (napravo) střela mimo, prostě jen ukázka, jak kyselý pivo jde vyrobit, aniž by to mělo nápad.
Test želiv, dobré, už po třetí, Rebel taky, ale měl jsem už žížu, Ždírec – Džekův ranč, musel jsem venku, měli akci, byla mi kosa, jinak pivo pitelné, Žlebské Chvalovice, dobré, Malešov takový normál. Aspoň nějaký zářez na pažbě.
V Litoměřicích u Labutě moc dobré, hodně mi chutnala IPA.
až pojedete negdy vokolo nás, zastavte se bez obav zde: http://www.podripske-pivo.cz/main.php
dobry aly.
jinak pili ste nekdy nekdo totok:
https://www.beershop.cz/boon-geuze
?
ja dal 375ml do dna ve čtvrtek a přežil sem:)
Jj, Ctiněves znám, cestou na Říp se člověk musí občerstvit.
Beershop novinka, díky za odkaz!
Pravidelně jezdím každé jaro.
S panem majitelem se dá prima pokecat:).
Včera jsem ochutnal Rychnovský kaštan – polotmavá 11. Zajímavá chuť. Za mě dobrý.
Dnes Řeporyje, šlo to, mají i 17°, ale na tácku je starosta Novotný – spratek dle médií.
Letošní Pumpkin se vydařil! ;-)
Testuju Pšonky. Překvapivě dobré pivo! A jmenuje se to stejně jako já!
Tak chlapi i děvčata,je třeba udělat něco pro náš národní nápoj:)! https://zachranpivo.cz/?…
Dělám co můžu.
Tak ať šmakuje.
Je třeba se trochu odreagovat,když na nás ze všech stran řve C-19.
Včetně tedy BF.
Je to z výprodeje za polovinu z 1.selského pivovárku z Kroměříže. Tady vždy rád pomůžu :-) jen jsme na to jen dva, tak se poslední dobou hůř vstává do továrny :-)
Tuhle akci jsem moc nepochopil. Četl jsem o tom už včera, ale když se podívám na Ostravu, tak je tam 2× Kurnik Šopa, což je normální hospoda kde ti nyní „z okna“ prodají pivo v petce (protože sudy už mají prázdné), a 1× maloobchod s alkoholem…
O pivo tu nejde. Možná tak dotočit naražené sudy. Spíš se snaží si udržet alespoň nějaké zisky.
Řekl bych,že o pivo tu jde.
Nejsou to průmyslové patoky typu Staropramen či Géčko,které jsou pasterizované, nebo jdou přes mikrofiltraci a vydrží měsíce.
Piva z těchto malých pivovarů jsou určena k rychlé spotřebě,jinak to budou muset vylít.
A samozřejmě jsou v tom peníze za suroviny,energie,práci atd.
Prostě je to škoda na kanál.
Pokud bude pivo dobře uskladněné, vylévat ho nebudou muset. Ano, píšu o pivu z malých pivovarů. Asi před měsícem jsem dopíjel dva roky staré pivo – nefiltrované, nepasterizované.
Ano, samozřejmě jsou v tom peníze za suroviny,energie,práci atd. a nemám rozhodně nic proti tomu aby se pivovary snažily si udržet alespoň nějakou ekonomiku.
Ty průmyslový patoky (podle tebe) poznáš jenom podle nálepky, při slepým testu bys nepoznal ani hovno.
Ale noták…
Pravda, patoky mezi sebou nerozeznám. Patoky vs ležáky z pivovarů určitě.
Tak já jsem se sedm let na výrobě patoků podílel v Branickém pivovaru,než byl zavřen a výroba byla převedena na Smíchov.
Po všech těch letech od té doby, a konzumace piva z minipivovarů,,nebo i např.dobré Plzně si troufnu říct,že slušné pivo od průmyslového patoku rozeznám.
V této podělané době jezdím na kole ze Žižkova na pivo až do Prokopského pivovaru(vždy k tomu jako třeba dnes přidám i místní singliky),a tam mají vynikajíci točenou dvanácku,která je naprosto neporovnatelná se Staroušem ze zdejší Potrefené husy(např).
Takže hovno kamaráde,poznáš max ty.
Tak jo. Rozumím tomu, že před 15 lety jsi přikuloval v Bráníku, takže tomu teď rozumíš líp než většina ostatních, ale zkus si třeba vygůglit výsledky pivní extraligy.
Zavíralo se v roce 2007,tedy to vlastně bude téměř těch 15let.
Sudy jsem úplně nepřikuloval,ale dělal automatizaci a řízení stáčecích linek:).
Extraligu si schválně někdy vygůglím.Ppočítám, že to bude v pořadí Starouš,Gambáč,Krušovice,a rok před tím obráceně:).
Ještě nakonec,snad jsem nikde nepsal,že tomu rozumím víc než ostatní.To samozřejmě nebude v mnoha případech pravda.
Tak hlavně,aby bylo brzo kam na to pivo zajít.
Tak jsem se na tu ligu podíval.
https://www.lidovky.cz/…_ln-pivo_mpt
Já bych třeba hlasoval pro Rohozec,ani bych ho nemusel ochutnávat,protože ten je výbornej:).
Jinak tedy,to je sestava,snad jen ta Chotěboř,navíc až třeba za Braníkem.To ty porotci nejdřív pili Rum ne?
Vidím první Litovel a dál nemusím nic řešit. Tabulka sraček jak malovaná. Smutný, ale na druhou stranu zapojit do téhle srandasouteže i menší pivovary, byl by to při tom počtu problém. Takhle si pár vyvolených dál bude tisknout diplomy a vyzdobovat nalívárny plaketkama. K smíchu i pláči.
Možná kdyby sis nejdříve přečetl pravidla PPE, tak bys ze sebe teď nemusel dělat idiota. Ale možná sis je přečetl a děláš ho sebe schválně. Taky tu eště je možnost, že sis je přečetl, ale nepochopil. Jiné vysvětlení tvé reakce mne nenapadá.
Rohozec – nepřidávají do piva alkohol? Někde jsem slyšel zlý jazyk.
Ale teda beru tě za slovo a páč vidím, že jsi z Prahy, tak už teď tě osobně zvu na vánoční večírek, nachystáme ti tam ten slepý test a budeš se moc předvést :-D
Díky za pozvání,tam máte Plzeň ne?
Čepovaná Plzeň, G10, ale uděláme to podle pravidel PPE, aby to bylo fair :-D
Musíš jazyk občas vytáhnout z řitky. Pak se ti spraví chuť.
Jsou v okolí Ostravy nějaké malé pivovary, kde prodávají pivo v 1l petkách? Vím jen o Beskydském pivovaru v Ostravici a potřebuju nějaké cíle pro první těžké jarní vyjížďky :D
Z hlavy mě napadá Koníček, kousek od Nošovic. Pak ve Staré Bělé a Šenov, ale tady jsem ještě neměl možnost ochutnat. Dobré pivo pak ještě dělá pivovar Slezan (mezi Fulnekem a Skřípovem) a Rohan na Prajzské.
Záleží jaké pivo chceš. ležáky se většinou stáčí do 1,5 l, speciály, jako Ale, Ipy, atd. do 1 l. Je to z Ostravy trochu dál, ale tady v okolí mají dobré piva V albrechtickém pivovaru, Slezském pivovaru, u Koníčka, špatné to nebylo ani na Kohútce pod Prašivou.
Na Albrechtický pivovar jsem se už dle tvých fotek díval, ale otevírací doba není moc příjemná :). Ale díky za tipy na ostatní, omrknu. Narazil jsem i na nějakou mapu pivovarů , třeba se někdo taky bude chtít inspirovat :)
1l mají ve Valašském pivovaru v Kozlovicích, ale myslím, že jenom ve skle (1l a 0,75l), pak jen PETky 1,5l jako skoro všude. V Kunčicích pod Ondřejníkem taky mají 1l PETky a i něco málo ve skle. I na Ostravici se sem tam najdou nějaké speciály v 1l PETce.
Tady ještě na FB.
Zkus na Mapy Seznam do vyhledávání dát piovar – jejda tam jich je!
Vcera v Globusu… ma oblibena punk ipa! :)
Včera jsem kupoval 2 petky z okýnka v Gwernu, pán byl moc rád. Je třeba podporovat malé pivovárky!
Dneska jsem koupil 5litrovek https://pivovarolesna.cz/
už se chladí, tak se moc těším.
Co vy na to_třeba pivovar Továrna: za mě OK, co Broumy? co ostatní ze střdedočeského kraje? tipy, díky. pořád to řešíme s kolegou v práci, co je nejhorší, tak mi haní náš točený Rakovnik 11ku, ta je krásně pitelná po výkoně a není až tak moc silná, jen 4,5 ampér.
Dnes jsem se stavil v Dolních Měcholupech pivovar Panaczech podpořit pivovarníky. Akce kup 4 PET dostaneš 1 zdarma.
11° velice dobrý ležák plzeňského typu, 16° ochutnám až zítra.
Až pojedete přes Chotěboř stavte se v hospodě „ Hrom do Police" a dejte si jednu vychlazenou jedenáctku. Není nic lepšího :-P
Tak jsem testoval východní směr.
Zenkle v Ženklavě velmi chutnalo, Valašský pivovar v Kozlovicích také, navrch pěkný interiér ze starého statku, Beskydský pivovárek příjemně hořké v Ostravici, Kohutka – Vyšní Lhoty velmi dobré, Rožnovský pivovar také chutnal, Štramberk pitelné pivko, Polivar v Kopřivnici šedý průměr, nic moc, to samé jídlo – dá se, ale člověk si nepochutná, jen se nají.
Jsem dostal za dobře odvedenou práci(na bicyklu)
Ten,,belgán"je dost dobrej.Příjemná kvasnicová chuť.
Tak dnes je s největší pravděpodobností poslední možnost v letošním roce, dát si točené pifko v restauračním zařízení.
Jakou značku budete dnes v rámci pohřbu řady hospod volit vy?
Já tedy z různých důvodů Plzeň.
Rozumím, příkaz zněl jasně. Pohřbít Plzeň. :)
Já dneska navštívil hospodu U Škvorů a přivezl si domů v pet lahvi NEW ZEALAND INDIA PALE ALE 12° KAMENICE
Tak jsem si dal tento měsíc takový rychloprůřez pivovarem Raven a zatím u mne vede WAFFLE DANCE a LEMONGRASS IPA. Hlavně to waflový je takový „dezertní“ pivo na mlsání, Lemongrass bude super v létě.
Já zase tohle:-)
Všechno dobrý.
Pivo s triplem, jo?
V Praze Hostivaři jsem objevil Vik, docela pitelný. Skoro vše PET, akorát 1 ve skle, bavili jsme se, je problém s obaly. Jo a Moravský Žižkov mi taky chutná, mají PET i sklo, ale dražší. No proti komerci nebe a dudy.
Lagervika si občas koupím v pivotéce (buď litrovou PETku nebo půllitr plech). Když jsem ho poprvé ochutnal, tak jsem byl velmi příjemně překvapen tím, jak dobrý ležák to je.
Už jste zkoušeli Fenetru? Je to drahé, v zásadě to nechutná jak pivo, spíš jak sekt, ale je to zas něco nového a jednou za čas je to příjemné oživení. Odnož Clocku.
Asi moje další sledované vlákno zde. Nějak sleduju vše mimo kola.
Pivka ochutnávám rád, nejsem milovník ležáků, ale dostane mě cokoli hořké s nápise IPA a ALE, případně Stout. Po pár letech experimentování jsem si našel to své. No a přihodím pár foteček co jsem našel v telefonu.
Tak doporučím Létající Kozí pivovar.
Vzít celý průřez+ bonus.
Stojí to kolem 900 kč,ale stojí to za to.
Mám doma. Majitel ležel ve špitále, a moje slečna měla zrovna službu, přistálo mi doma od něj zkušební balení :)))
Domažlický zatím nic moc. Není to vyložený *******, ale taková dobrota, jako bylo Koutský, to není. I když to vaří stejný sládek.
Chutnalo mi hALE. Byla to 8 s 3.5 alkoholu, krásně hořká a pitelná. Bohužel ostatní za moc nestojí. Aktuálně z Domažlicka nejlepší Merklinský minipivovar.
jj Petr Petružálek, bývalý sládek Modré Hvězdy, souhlas výborný pivovar, ale není to Domažlicko.
Měl jsem spíše napsat nejblíže Domažlicům. Prý vařil i v Přešticích. Ta jejich Marlene byla úžasná.
Koutský pivovar je a zůstane mrvý. Majitel zemřel, stejně už poslední roky na kvalitu kašlal. Pivovar odkázal z 49 a 51% bývalé a současné manželce a to nemohlo dopadnout dobře. Nkonec ještě problémy s vodou, kdy se ukázalo, že zdroj nepatří pivovaru. O koupi uvažovali 2 místní úspěšní majitelé, ale když do toho nakonec nešli oni, tak se tam už se vařit určitě nebude. Možná nějaká příští generace.
Kouty byly TOP.
Skoda jich.
Jj, píšeš to přesně. Majitel se nerozvedl a ta první byla pořád jeho manželka, i když žil už dávno s tou druhou. Ale to je drobnost a na věci to nic nemění. Původní koutský sládek z Kouta odešel a teď vaří pivo v Domažlicích, ale nemůže to asi všechno dělat podle sebe.
Merklínský pivo se chystám ochutnat, slyšel jsem na něj chválu.
On totiž ten sládek dříve v Domažlicích už vařil, než pivovar zavřeli. Prý má volnou ruku na klasická piva a má k sobě ještě 2 sládky (muž a žena), kteří mají vařit hlavně speciály. Tak bylo psáno v místním zpravodaji.
Merklínské super, ale mě spíše chutnají svrchně kvašené piva. Ležáky z minipivovarů nekupuju. Když ležák na běžné pití tak mi stačí Prazdroj a Bernard 11 a 12. No a na víkend různé ALE, IPA NEIPA z minipivovarů.
… a jak jso vlastně na tom dnes Kouky?
Na Ukrajině jsme byli v minipivovaru ЦИПА, který se nachází kousek od Rachivu. A jak hospoda, tak pivo super.
Občas jedu do Čerčan, v hospodě U Škvorů mívají zásobu minipivovarů a na pípě také dobré věci. Na Velikonoce zelený Žabák, myslím, že z Třeboně. Minulý víkend výorná polotmavá 11°, ale jsem zapoměl jaká, s sebou Raven Double Black, jenže ten má 20° a tak to počká na víkend. Jo taky mají Mášu a další.
Občas se něco najde ve Flopu v Mukařově, Albert v Hostivaři má taky lednici s pár kousky z minipivovarů.
Objevil sem to docela nedavno v Khulna Kave na Krivoklatsku – Parovar z Rudny.
Moc sem tomu neveril – z venku to vypada jak garaz u rodinnyho domu – ale zevnitr je regulerni mikropivovar (4×500l). Mazal sem tam hned potom, co sem zjistil, ze nevari dvakrat stejny pivo – jedna varka a pak zas neco novyho.
A nemuzu si pomoc, ty piva jsou primo fantasticky. Srovnavam hlavne s par znackama, co sem pil vickrat: Matuska, Chric, Plasy, Chyse… ktery jsou samo taky vyborny
Prosím souřadnice:).
Rudna mezi Prahou a Berounem, najdes na google mapach. Ale musis si tam po objednani zajet, bo ted zasilkova nevozi ;)
Tak Rudnou ještě najdu, myslel jsem spíše tu Khulnu:).
Aha, sorry :)
Díky:).
posledních pár let oblíbenej hořkej ležák
Kamenice 11. Takový rozumný ležák. Když jste přechucení všemi těmi ALE/PALE, IPA, Stout atd. a máte chuť na normální pivo a nepotřebujete dvandu.
Jj, K12 krásně hořká, měl jsem v sobotu v Čerčanech, mají U Škvorů různé dobroty.
U Škvorů vždycky nevím, co pořádně koupit. Ale Kamenice je vždycky základ.
tak tohle může vymyslet jenom ženská, to je na demisi
Proč by měl stát vlastnit pivovar? To vůbec nedává smysl, navíc v soukromých rukách by mohli třeba i začít vařit dobré pivo…
amen:-(
Zase proč se toho zbavovat, když to neprodělává a spíš vydělává… :-)
Ale vařit pivo by jich někdo naučit mohl… :-D
Přesně a na etiketě by byla fotka Fialy.
To už by pak ale přestal Budvar vydělávat :). Zajímalo by mě, který z kamarádů paní Pekarové projevil o pivovar zájem…
To nevím, ale Babiš asi na to nemá, když se tak cuká… :-D
Ty si autorita na posuzování toho, které pivo je dobré? Já su třeba s jejich portfoliem spokojený a nechtěl bych, aby vařili něco jiného.
já vím který je hnusný:-), Svijany 11, nechápu jak ten kyseláč průjmovitý může někomu chutnat, na druhou stranu 450 už mi docela chutná
Tak na Svijanech se shodnem:-) Jinak do mojí skupiny kekelů patří ještě Braník, Holba a Starobrno. Ovšem tyto nápoje disponují jednou výraznou výhodou – nemůžou se zkazit.
Zjevně nemáš smysl pro humor a ještě chceš zakazoval vyjádření vlastního názoru, nejsi ty nějaký komouš?
Prosimtě o tom zakazování píšu konkrétně kde? Jinak samozřejmě komouš su, v ložnici mám plakát Jožky Ocelového, všem zásadně tykám a moc doufám, že na dovolenou vezmu kolo do Severní Korey.
třiatřicítka se dá, je hořká, a na rozdíl od původního B tedy i pitelná
úplně náhodou jsme narazili na Perron v Roztokách a dvanáctka za mne dost v pohodě :-)
Foto z minulého týdne :-)
Hrom do police, Choceň.
V Brně Otakar 40,– a víc :-(
Slušná pivnice. Když mám v Chocni delší čekání na vlak, tak tam umím zajít. Škoda, že je už od nádraží dost daleko.
To jsou ceny piva jako před 10 lety :-)
Krása :-)
To už je v dojezdové vzdálenosti do Potštejna;-)
V okolí Tišnova je mnoho malých pivovarů, některé mají vynikající kvalitu. Na Lomnici můžete navštívit o víkendu v létě zahrádku na náměstí, případně jindy hospodu v židech a dát si Geniuse 12. Pak můžete přejet do Doubravníku a dát si na náměstí Dóbrc. U trampů kousek od Řikonína si můžete dát 11 tišnov. V Tišnově si pak můžete dát Na humpolce 11 Vorkloster. Případně pokud chcete něco většího z vetší dálky, tak dalešice 11 u Palca. Všechno je to naprostá špička. Na Tišnovsku jsou ještě další tři pivovary, který tolik nechodím a jsou možná o něco slabší. Každopádně čím houšť tím lépe, zvlášť při té kvalitě, europiva u nás pomalu končí.
Tak na Vorkloster rovnou do pivcu v Předklášteří, ne?! A Doubravník, ten polarizuje společnost, jak prezident. Rozhodně není pro každého…-)))
Ano, Tišnov a okolí je ráj minipivovarů. Mohu potvrdit, znám to tam víc než dobře :)
Přitom ještě před pár lety tam nebylo vůbec nic a pila se hlavně Černá Hora. Teď jsou 3 pivovary přímo v Tišnově a 3 v tom okolí pár km. A ještě bych málem zapomněl na Kvasar ze Sentic, takže sedmý minipivovar a ten je v tom regionu vlastně nejdýl.
A co teprve Bskydská pivní stezka se 14 pivovary :-)
Pokud bych mohl požádat sem tam nahoďte i cenu. Pokud je pivo hodně dobré je to fajn , ale (plácám)třeba za 65kčto pro mě ztrácí smysl i číst natož ochutnat
Pokud je pivo opravdu hodně dobrý, tak mi přijde zbytečný cenu řešit. I když teda samozřejmě pak záleží na množství a frekvenci :)
Ceny jsou dobré, 30–45 Kč.
V Plzni to samo válcuje P + G. Dá se ale v okolí najít…Radobyčice, Bizon, Příšov ,Merklín. Hlavně ne Modrá Hvězda, příšerná obsluha, pivo nic moc a šidí.
Okusil jsem Klostermann polotmavá 13° a musím říci že velmi dobré .
Včera večer dvanáctka Splávek (Choceň) u penzionu na Mítkově. Jakožto Mejťák se zdržím hodnocení piva, jelikož bych byl obviněn ze zaujatosti, ale když k příjemnému posezení na terase přičtu krásnej západ slunce po cestě zpět, tak bych akci hodnotil na 100% pozitivně.
Po celodenní hokně chutná obzvlášť.
GARP, konkrétně 450.
Nesleduji toto vlákno. Mám rád zejména styl IPA, ALE, PALE, NEIPA… Oblíbené Raven, Matuška, Zíchovec, Antoš aj. Poslední dobou jsem ale přišel na chuť tomuto pokladu za pár korun.
I jejich Tchýně IPL je výtečná.
Pamatuju si ji jako novinku v roce 2019 v Kauflandu. Stálá v akci pár korun. Po ochutnání jsem koupil 2 bedny.
Já takhle po ochutnal Huhňáka, ale ty třikousky byly asi jiná várka, než co jsem pak koupil bednu (tu jsem včera dopil). Není to špatný pívo, příjemně hořký, ale ten wau efekt co jsem měl před měsícem, tak se nekonal.
Teké mám rád, jen ta cena :-(
Nedávno se mi dostala do ruky / do pusy dvanáctka Haštal z pivovaru kláštera v Želivi, za mě super.
může být kromě kohoutkové vody zdraví škodlivé i pivo?
Ahoj, nevíte, kde v okolí Uničova koupit pivo z minipivovarů?
Napr.
Otevři mapy Seznam. Do vyhledávání zadej Minipivovar. Naplánuj cestu. Dojeď a ochutnávej. Poreferuj!
Anebo si stáhnout aplikaci České pivovary, kde je mapa a skoro u každého pivovaru jsou i druhy piv, které nabízí a recenze.
Moc nechápu, k čemu recenze, každý má úplně jiné chutě, navíc u craftbírů se várky liší…
Když se v té appce na nějaký pivovar dívám, mrknu vždy na celkové hodnocení pivovaru. Neprohlížím jednotlivé druhy piv.
To celkové hodnocení mi přijde fajn. Když má nějaký pivovar málo, tak tam prostě nejedu, i kdyby měl pivo pro mě chuťově super.
Posl. větou jsi řekl vše.
K té poslední větě…proč?
Protože si nechci zkazit chuť tím, že bych pil pivo, které nechutná skoro nikomu z těch lidí, kteří hodnotili. Je totiž velmi velká pravděpodobnost, že nebude chutnat ani mně.
Kdybych se měl řídit názory lidí kolem mě, tak chodím jen na Starobrno, Březňáka a Plzeň.
… jezdím na Canyonu a poslouchám agrometal.
Navíc ty ankety můžou být PR.
Spíš Crussis a Savu…
DM3 ne?
Bohužel dnes má přístup k internetu i někdo kdo by před první druhou světovou neměl ani rádio.
A zbožňuju ankety a recenze někoho kdo má VŠŽ v Mapy CZ. Bohužel né žádný spam , kdy si podplatíte asiata aby tam nastřelil recenzi. Tihle makakové a opičky to myslí vážně a tak se dočteme jak kde jaký zaplivaný pajzl dobře vaří a mají tam super pivo. Čti je nejlevnější, na nic lepšího nemám a neznám.....
Když už si někdy udělám cestu po minipivovarech, tak se na hodnocení nedívám. Jen na otevírací dobu. Názor si udělám sám ;)
Díky za radu, Pivovar pod Kalousek jsem ani neznal.
Ptal jsem si spíše na nějakou prodejnu v blízkém okolí. Jezdím do Uničova na víkendy a když si něco nenakoupím u nás, trpím žízní :)
Ve větších prodejnách Albert bývá lednice s lokálními pivy, ale v Uničově a Litovli mají jen Litovel :(
Smiř se s tím, že v Litovli je lokální pivo Litovel. :-)
Ale neboj, za chvíli to bude Kofola: https://sumpersky.denik.cz/…a-nakup.html
jsou i piva který se vaří na třech místech a ani někdy ani jedno není to co to má v názvu :-D
lednice s lokálními pivy… …pozor velké pivovary už v minulosti měly snahu vytvářet, nebo lokální brandy skupovat . To pivo se může tvářit jako z malého pivovaru, ale vlastníkem je ten velký. Ale někdy to na chuti kvalitě je znát že koncern a za premium cenu .
Tady v těch lednicích má ale Albert vyloženě minipivovary. A u těch mě nenapadá snad žádný, kterého by pohltil někdo větší.
Jinak zrovna Litovel zrovna není nějaký malý pivovar.
Také jsou „kamufláže“ jako Proud, což je divize Prazdroje?
Ale nechutnal jsem, když jsem to potkal jako stánek mezi minipivovary.
Také jsou „kamufláže“ jako Proud, což je divize Prazdroje----
Ano je to Prazdroj vaří to v bývalé rozvodně v areálu za mne super.
edit: vedle :-D
To že něco patří pod velký pivovar neznamená, že produkt je na hovno. Pokud je to samostatná jednotka, kde se zachová neošizená výroba, a hlavně výsledek stojí za to, tak nevidím důvod si to pivo nedát.
Nikdo nepsal, že je to na hovno.
Ale já se ptám, je to craftbír?
Jako nechci Proud obhajovat. ani ho neznám ale co jsem tak pochopil, tak minimálně do teď to byla samostatná jednotka, co dělá poměrně malé várky s neošizenými postupy. Což u mě splňuje princip minipivovaru. jak teď čtu níže, tak kdo ví jak to bude. Proud bude asi pro teenagery, co se bojí piva, a speciály zůstanou pod značkou Elektrárna. Ale kdo ví, jak to doopravdy je.
Samostatný pivovar je i Primator. Což pokud jsem dobře pochopil je pana knížete… …a podle drbů je Plzeň v plechu made in Poland…
Primátor je objemem vaření už velký pivovar. Ani omylem se nedá srovnávat s lokálními minipivovary, které mnohdy vaří jenom v rámci distribuce do své hospody.
ano není to minipivovar ale staví ho mezi …samostatné pivovary…
Primator – vystav 116000 hektolitru, 15 druhu
Proud – vystav 1500 hektolitru, 23 druhu
Hned se pozna, ze vis, o cem mluvis a v tematu jsi odbornik:)
Vím o čem mluvím , co řadí do množiny samostatný pivovar. Ta není od jednotky objemu uvařeného… …ale od organizačních záležitostí. A otázka jestli když pan kníže řekne zítra vaříte duhový vegan likebeer tak budou ještě „samostatný“ jak to někteří chápou.
Na ten pojem samostatný pivovar jsi přišel kde? My se tu bavíme o lokálních minipivovarech. A ano, opravdu není lokálním minipivovarem Primátor, Litovel, Polička ani třebas Poutník…
Ale Polička a Poutník, pokud vím, jsou pivce české „střední“ nepatřící do žádné skupiny.
Primátor nesleduji, nechutná mi.
jo zatím jsou, ale vedle Hlinskej Rychtář je už taky knížecí.
Tak skupina Lobkowicz, to je smutný příběh likvidace (unifikace) několika lokálních pivců.
Ano. Stejně tak ještě Krakonoš, Svijany, Rohozec a nevím jaké další… Ale to, že je to samostatný pivovar za mě neznamená, že bude nějaký lepší než podobný koncernový… ;-)
Svijany, Rohozec jsou skupina :)
No ty vole to je skupina jak cyp. Majitel Svijan koupil Rohozec… Takové skupiny tu máme i v minipivovarech. :-)
Rohozec nevím jak dřív, ale teď je to total europivo s odrbaným výrobním postupem.
Ostatně na Svijany se taky kdysi chodilo jako na lahůdku.
Jenže za to nemůže značka, ale majitel a jeho filosofie. U nás tak bohužel dopadly i některé minipivovary.
Ono já si pamatuji jak Rohozec kupoval, tak se říkalo, že Svijany už zůstanou ojebané, a Rohozec bude nít na kvalitu. Očividně mu to dlouho nevydrželo… :-/
Musím se někdy dostat k Poutníkovi. Kdysi mi docela chutnal, tak by mě zajímalo, jak je na tom v dnešní době.
Na Poutníka ale musíš narazit na slušnou hospu, a aby to byl ten hořký nikoli premium.
Za měsíc asi pojedu do Brna a Na Božence vždycky měli dobrého Poutníka, tak snad to klapne.
Tam je asi nejlepší v republice ;)
Osobně jsem po něm ale nejvíc rozbitej.
Ano ono se to dělí na koncern, samostatný, minipivovar… …to že je tu řeč jen o minipivovarech a samostatných pivovarech sem si nevšimnul. Velice často jak se vyjádřili i jiní to minipivovar a „samostatný“ se zaměňuje.
Pojem samostatný pivovar jsi tu zavedl ty. Já ho slyším prakticky poprvé. U nás to tady nikdo nerozlišuje, protože je jedno, jestli je pivovar samostatný, ale pokud jede ve velkém a na průmyslových principech, tak z toho většinou lezou stejné patoky jako v těch podle tebe nadnárodních koncernech… ;-)
Aneb vymyslim si vlastni definici „samostatny pivovar“, zkusim ji podsouvat ostatnim a dohadovat se o ni:) Popravde, podle toho jak se prezentujes, tak vubec nevis o cem mluvis:)
Jako nechci Proud obhajovat. Ani ho neznám, ale co jsem tak pochopil, tak minimálně do teď to byla samostatná jednotka, co dělá poměrně malé várky s neošizenými postupy. Což u mě splňuje princip minipivovaru. Jak teď čtu níže, tak kdo ví jak to bude. Proud bude asi pro teenagery, co se bojí piva, a speciály zůstanou pod značkou Elektrárna. Ale kdo ví, jak to doopravdy je.
Kamuflaz? Vzdyt se k tomu hrde hlasi kudy chodej…
No nevím, když vidím v Brně na pivních slavnostech mezi svými oblíbenými „vesnickými“ minipivovary stánek Proudu, nějak mi tam nezapadá.
Tohle repektuju, ale kamuflaz bych tomu nerikal. Vrele doporucuji udelat si vylet na prohlidku do Plzne, je tu nekolik okruhu – mimo jine i Proud. Rozdil je videt na prvni pohled – to neni zadne „jakoby“ pivo uvarene tam, kde se normalne dela Gambrinus nebo Prazdroj, ale uplne samostatny pivovar a technologie. Kazdopadne to stoji zato, lepsi prohlidku „prumysloveho“ zavodu jsem nevidel – ne nahodou to byval pred Covidem nejnavstevovanejsi turisticky cil v CR mimo Prahu.
P.S.: Nejsem zamestananec, ani zrovna patriot, i kdyz jsem z Plzne. Produkce Produ me moc neoslovila a Prazdroj neni nejlepsi pivo na svete:)
Tak ono není na škodu udělat si občas „pročisťovací“ období Prazdrojem, přeci jen „živá“ piva jsou pro organismus větší zátěž :) Ovšem v Brně už se blíží k 70,– :/
A? Jaká je motivace? Plzeň je v nejhorším jen dobré pivo, ale co změní na tom zbytku když České pivo už xxx let ne-existuje a většinou tu je „německé pivo vařené ze surovin v Česku“. V +75% převládají nápoje …pivního typu, ideálně přechlazené jakoby desítka…
Samostatné pivovary jsou třeba i Primátor pokud si pamatuji pana knížete… a pokud by ty piva byla tak dobrá neměli by potřebu vytvářet „virtuální“ brandy uvnitř jednoho trhu.
A? Jaká je motivace?
Promin, na co ze se ptas? Omlouvam se, ale v te dalsi zmeti se nevyznam. Predem rikam, ze jsem jen reagoval na to, zda to je, nebo neni kamuflaz. Zbytek mi prijde, ze sis nejak domyslel a snazis se proti necemu vymezit. Bohuzel, ani nevim vuci cemu:)
Proč děláš Plzni tu propagaci ?
Proc delam propagaci prohlidce? Asi protoze se mi fakt libila, jsme ve vlaknu Pivo mnam a dal by se tu cekat o tohle tema zajem:) A protoze je tam videt, ze Proud je minipivovar s vlastnim provozem (tedy zadna kamuflaz) a ne prelepena pivni lahev uvarena na stejne lince a presne o tom tady trochu bezi rec (sis mozna nevsimnul)
P.S. Ale pssst, nikomu to nerikej, ve skutecnosti jsem za to placenej, nedelam nic jinyho, nez ze ji chodim doporucovat po forech.
Je i není to pravda. Pivovar je experimentální, ale pivo Proud se bude nebo vyrábí průmyslově a začíná se distribuovat ve velkém. https://www.prazdroj.cz/…hem-alkoholu
Dik, o tehle novince jsem nevedel, mel jsem od nich primarne nealko (Proovan – ktere mi prislo malo „IPA“). Ale popravde me to ani moc nelaka – malo horke, a jak rikam, jejich piva me obecne neberou. Mam pocit, ze jsou strasne malo odvazni a nechteji se odchylit od paradigmatu „nejlepsi pivo se pozna podle toho jak moc je podobne prazdroji“.
Tak to bude to samý jako Birell IPA ze stejného koncernu ne?
Jo, ta je taky desne malo IPA na muj vkus. Treba ve srovnani s Meisel.
Jen ten Birrel fakt vari ve velkem, hadam tak 1000× vic nez Proovan. Nicmene na chuti za me ten rozdil poznat moc neni – nadseny nejsem ani z jednoho.
To je co za samoser? Vymyslí pivo s 18 IBU a ještě se tím chlubí? Ty vole. To už tam ten chmel nemusí dávat vůbec… :-D
tvleee, prazdroj, to se neda pit normalne a ted jeste budou nabizet asi tu vodu vcem mejou pulitry :DDD
Když lednice, tak jedině zkusit ještě Kaufland, kde mají často taky pěknou nabídku. Nejblíž tam vidím Mohelnici nebo Šterneberk.
Jinak kdyby se zadařilo někde potkat, tak z toho regionu doporučuju Welz Zábřeh. Od nich mi snad chutnalo úplně všechno a některé kousky fakt moc.
Slusny vyber miva Rohlik a jeste ti to privezou.
Jo, docela mě překvapil, že tam má pěknou nabídku. Občas ženě k nákupu nějakou tu lahev nebo plechovku přihodím :)
Dík za tip. Neznal sem a určitě se bude hodit!
https://www.pivoteka.cz/…-lahve-a-pet
Případně pokud máš přístup, tak Makro má slušný výběr. Aspoň teda v Ostravě nevím jak v Olomouci..
Už jsem tam nějakou dobu nebyl, ale býval tam Chomout a Matušek.
Únor skončil, je potřeba podporovat svoje regiony…
To jsou ale „podmíráky“.
Jsou to ochutnávkové minikrýglíky, to se musí svižně načepovat, aby ti nedonesly čajíčky se spadlou pěnou.
koukam, ze pitny budou jenom ty specialy < svatomartinskej a vaclavskej >
Mně od nich chutná skoro vše, dokonce i jantar, a to nejsem příznivce karameláků.
vsak jasny, mam taky oblibenej mini, ale vari vesmes piva co nejdou pod 35ibu, mam rad horky
Však oni u toho jantaru uvádí 40 IBU :)
me zaujal < VORKLOSTER BOCK > normalne si tmavy neobjednam, vetsinou ochutnam, pokud to nekdo ze smecky riskne < obvykle nejaka cumina > a ano jsou i nektery tmavy dobry < horky >
.