2018 bude rok psa, což si vykládám tak, že by všichni měli makat jako psi! Začátek „pravé“ sezóny se nezastavitelně blíží a spousta z nás má určitě nějaké představy o tom, co hodlá za rok 2018 stihnout. Pojďte se ve volnějším duchu podělit o své plány týkající se kola i jiných sportů, ať už jsou jakkoli velké nebo malé. Ke konci roku pak můžete objektivně zhodnotit, co jste reálně udělali, co jste nestihli či nezvládli z jakýchkoli důvodů, a na co jste se jednoduše vykvákli. Samozřejmě když něco poděláte, budou vám to tady všichni vyčítat, takže motivace svých cílů dosáhnout bude o to větší. Jako bonus si tipněte, ve kterém měsíci budete ještě psát, že je rok 2017.
Výbava: Koupit nebo postavit gravel a to co nejdřív. Dal jsem pryč silnici, dám pryč dojížděč, a jenom samotný bike mi nestačí (nedáte se mnou někdo banku nebo aspoň benzinku?) Ještě tak pro zajímavost, kdo všechno plánujete v brzké době pořizovat štěrkolety? Zmínky o tom tady vídávám docela často.
Výkon a zdatnost: Loni jsem zanevřel na pravidelné 100+km švihy silnice+terén a chci se k nim vrátit (průměrně aspoň 1,5 za měsíc). Hlavně udržet co jsem nastavil minulý rok – kopce jsou příjemné, ne opruz, jízdy před i po práci jsou zpestření, ne přítěž. Zlepšit chci stravovací návyky (tj. hlavně vynechat zbytečné prasárny a hlídat pravidelnost) a se stravou začít řešit i nadváhu. Loni jsem s ní sice pohnul, ale nebylo to na seznamu priorit. Chci dát nějaký 200+ km švih smíšeným terénem i s kopci (už mám hrubé představy o trase a moc se na to těším).
Trénink a rutina: Zlepšit spací návyky, zavést a udržet pravidelnost cvičení doma (sice cvičím, ale pravidelnost pokulhává). Rád bych za vhodného počasí začal podnikat krátké výšlapy kolem 20–30km ráno před prací, ale nejdřív musím vyzkoušet, než začnu plánovat pravidelnost.
2017 budu psát do půlky března.
Aby vám to líp šlo, přidávám nějaký motivační tentononc.