• Kotoul

Chci se prosím zeptat. Všiml jsem si na přesmykači, že když řadím ze spodního talíře na velký, tak směr pohybu přesmykače je o nějaký ten stupeň jakoby křivý směrem ven, že se prostě trochu vyhne do strany. Nikde jsem ho nezkřivil ani s ním nic neprováděl. Doteď jsem měl za to, že to chodí prostě rovnoběžně nahoru-dolů. Tak nevím jestli jsem si toho doteď jenom nevšiml a je to takhle v pořádku, nebo jestli je něco špatně. Ale to mi nedává zase logiku, protože směr pohybu toho přesmyku udává jen motorek a jak jsem už psal, tak s přesmykem se nic mechanického nestalo, takže není důvod proč by to mělo chodit křivě. Díky za odpověď, jestli budete někdo vědět a víte co myslím :D.

0 0
    • Jáchym 1  

Vyhne se ven a zase se srovná?

0 0
    • milan.v  

https://www.bike-forum.cz/…i-rychlostni

Jsou tam hned nahoře odkazy na servisní návody…

0 0
    • milan.v  

Je tam použit ten vnitřní šroubek, opírá se o něco, hliníkový nalepovací plíšek, rámovou trubku?

0 0
    • Kotoul  

Tak jsem asi přišel na kámen úrazu, krom toho, že žádný plíšek s červíkem tam nevidím :D. Ale jde o to, že ten přesmyk se ohne o těch pár stupňů(reálně se vykřiví možná 2 milimetry) když je řetěz na malém talíři a já bez šlapání pouze řadím polohu nahoru dolů a v tomhle případě se ten přesmyk dotkne vlastně řetězu a proto se vyhne a udělá jakoby náběh, což vypadá jakoby byla vlastně nějaká ochrana přepětí a že to tak asi opravdu má být, protože pak když řetěz přeskočí na horní talíř tak se srovná v momentě a je rovný. A ten fór je v tom, že potom když jsem s řetězem na velkém talíři a začnu bez šlapání řadit nahoru dolů, tak potom ten přesmyk chodí rovně sem a tam a i ze spod je rovný a žadné vyhnutí se nekoná, protože se neopírá o ten řetěz, který má na vrchním talíři :D. A to by i odpovídalo, že tohle jsem opravdu za jízdy ze sedla neměl šanci vypozorovat, tak jak teď, když u toho mám hlavu na 15cm a zkouším řadit naprázdno bez šlapání. Tak teď fakt nevím, jestli jsem ze sebe opravdu neudělal jen ****** :D

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.