Nový rok, nový topic
Odkaz na kalendář (asi to berte s rezervou)
http://www.steephill.tv/…_18_2020.pdf
Případné info tady:
Nový rok, nový topic
Odkaz na kalendář (asi to berte s rezervou)
http://www.steephill.tv/…_18_2020.pdf
Případné info tady:
Ještě pro ty co nezaregistrovali, tak video od Astany mapující jak se jim vedlo na všech třech GT
Trochu necyklistický pokec – Rowe a Stephens
Dvojboj TdF & Olympiády možný? Do té doby to může být ale dvacetkrát jinak.
Ještě něco k přestupům, docela zajímavé shrnutí v CykloPodcastu, poslouchal jsem to při poslední jízdě na trenažéru…
https://www.roadcycling.cz/…pniho-obdobi
CykloPodcast od Cycling-Info.sk – #269 Víťazi a porazení prestupového obdobia
GVA v novém dresu…
Dokument od Jumba k loňské TdF. Jdou zapnout anglické titulky
Pidcock to má hodně v ruce, nástupce u Specialized už tedy Sagan má, může jít do důchodu…
Marc Hirschi opouští tým DSM
Co to tam v tom Sunwebu furt vyvádí?
Nejspis nejsou prachy..
Třeba je někdo ještě horší než Dědek… :-o
a to na lonske TDF, kdyz vyhravali jednu etapu za druhou, vypadali jako slunickove nejslunickovatejsi
Jo, egu jde někdy hodně špatně poručit…
Nevím proč, ale tohle video mi připomnělo tohle.. :D
Sakra, reagoval jsem na post vys..
Mně ne… ;o)
Dobry :D
Ty vole…
Pán šéf asi bude dogmatik. Kde se objeví?
snáď nie Ineoss… mohli by ísť do Treku, príp. Lotta
Jde do UAE.
Rozhovor s Křížákem
Nevíte někdo jak to vypadá Danem Turkem? Nikde sem zatím neviděl nějakou zprávu o novým týmů.
Zatim jsem nikde nic nenasel.
Tak tu máme tradiční zhodnocení dresů ve WT… :o)
The best men's WorldTour team kits for 2021
Tým UAE Emirates očkován proti koronaviru
https://www.roadcycling.cz/…i-koronaviru
Myslím, že toto bude jediná správná cesta do budoucna, aby se mohlo bez problémů závodit…
Doufám, Omloop se blíží.....
Topforex ATT Investments Pro Cycling Team oficiálně představil sestavu na rok 2021
Další posuny…
The four races, the Trofeo Ses Salines, Trofeo Serra de Tramuntana, Trofeo Andratx and the Trofeo Playa de Palma were set to take place between January 28–31 but organisers have submitted a request to postpone until May 13–16 when they hope the pandemic will pose less of a problem.
Challenge Mallorca 2021 has been postponed
To nám ten rok pěkně začíná ..
Dumoulin pojede Flandry
Peter Sagan by měl začít sezónu na Omloop Het Nieuwsblad
Sagan upřednostní Tour před OH.
Caleb Ewan chce vyhrát etapy na všech Grand Tours
https://www.roadcycling.cz/…-grand-tours
Pouze třikrát se v minulosti stalo, aby jeden závodník vyhrál v jedné sezóně etapy na všech třítýdenních závodech. V roce 1956 Miguel Poblet, v roce 1958 Pierino Baffi a v roce 2003 Alessandro Petacchi. V posledním případě to byl stěží překonatelný výkon. Petacchi před 18 lety vyhrál 6 etap na Giru, 4 etapy na Tour a 5 etap na Vueltě. Celkem tedy stěží uvěřitelných 15 etap. :-o
Tak ono už to bylo předtím zrušené pro cizince, takže se defakto nic nemění.
Já si říkal, co to s těmi tretrami provádí
Čau, jezdí letos Zdeněk Štybar trochu cyklokros, tak jako dvě sezóny zpět?
Tuhle sezonu už ne. Chtěl si odpočinout od té prodloužené silniční. Teď už bude na nějakém kempu. Uvidíme jak na podzim.
Ne, píšeme si o tom ve vlákně k CX 2020/2021…
Už jsem tam mrkl, věřil jsem že se ozveš, dík :D
Na Instagramu zase ožil Konig, fotí se jak jezdí. Stále v dresu Bory.
Jiné oblečení asi nemá… ;o)
To bude asi jen pro zabavu a kondicku.. ale hadry by si mozna mohl koupit jine. :D
Tak když máš něčeho plnou skříň a je to kvalitní, tak proč to vyhazovat.
…tak může to napráskat jako Adam Hansen na Cyklobazar.cz a třeba by z toho i nějaká ta kačka byla:-)
Selig a Schillinger maji otres mozku, kapitan tymu pro TdF Kelderman ma zlomeny obratel.
Srazilo je velké SUV Mercedes, kluci už byli kousek u hotelu, řidič nerespektoval STOPku.......
Auto slusne pomuchlany. Snad se z toho brzy zavodnici vylizou a hlavne bez trvalych nasledku..
nj, je tam…
hmm, takhle po hlavní si jedeš, všude krásně vidět a z levé strany přes STOPku ti to tam pošle SUV, to je masakr, to už není o světlech, reflexní barvě atd… to je o tom debilovi v SUV a proti takovým neexistuje obrana…
Bohužel je to dost často o aroganci za volantem. A hlavně jistota, že se jim v případě kolize nic nestane. Kupříkladu minulý týden jsem byl běhat. Běžel jsem po chodníku, blížil jsem se k přechodu, nic nejelo, krom auta, které jelo souběžně se mnou a chystalo se pomalu odbočovat doleva. Jak už jsem byl na přechodě, tak to najedou střihl a projel asi metr přede mnou. Přitom mě jasně celou dobu viděl. A bohužel se občas podobné naschvály dějí, když člověk jede na kole.
Nekdy se rika, ze nejlepsi obrana je utok
Nechci se nikoho zastavat, ale tohle plyne z toho, ze clovek prirozene dava prednost autu. Podvedomne ceka velkej, v nasich podminkach navic osvetlenej objekt. To nemusi bejt vylozene demence, jen zautomatizovanost mozku. A prehlidnout u krajnice, treba jeste ve stinu domu ctyricitkou jedouciho cyklistu neni vubec zadnej problem.. netvrdim, ze tohle je ten pripad, ale sem si jistej, ze tohle se za urcitych podminek muze stat uplne kazdymu, jakkoliv se ti to zda nemozny.
A to ze maj tyhle mrdky dlouhy predky a kdyz pripadne nekam neni videt, tak se musi to auto strcit hodne dopredu, uz je jen takovej bonus.
Spíš bych řekl, že funguje kolo = 15–20 km/h. Tak spoustu „řidičů“ ani nenapadne, že by to nemuseli stihnout…
Tenhle zjevně „jenom“ křižoval hlavní…
No to je dalsi vec.
jen na okraj, oni jeli jako balík, nejel sám…
Podle vseho nebyli tri: „The trio were among a group of seven riders who had decided to extend their ride on the final day of the training camp near Lake Garda, with team mates including Peter Sagan having already called it a day ahead of the team’s planned departure for Gran Canaria today… The other four riders involved, each of whom sustained minor injuries not requiring hospital treatment, were Marcus Burghardt, Anton Palzer, Maximilian Schachmann and Michael Schwarzmann.“
„The driver of the Mercedes SUV involved in the incident, which happened as the riders were within sight of the hotel where they were staying, is said to have ignored a stop sign and pulled out into the cyclists’ path.“
Takze se i vi, co se stalo. To mohl stejne prehlidnout i Tatru s piskem.
Diky za upresneni. Presto porad plati bod 1 i druha veta bodu 2.
Tohle vubec neni prirozena vec. Tohle je o naprogramovani mozku jedince pro vec neprirozenou. Auta tu jsou s nami nejake 3–4 generace. Predtim uz tu teda delsi dobu byly kone s kocary, ale ne v takove koncentraci.
Ja vzdy pri rozhlizeni vedome ocima hledam nejen velke osvetlene objekty aka auta, ale i ty male, motorky, cyklisty nebo treba decko na trikolce.
To je slovickareni, ale pochopil si jak sem to myslel. Presto i kdyz mi budes stokrat tvrdit, ze se vzdycky za vsech okolnosti podivas opravdu dukladne, tak ti to verit nebudu. Kazdyho nekdy neco vyrusi – rozhovor se spolujezdcem, unava, automaticky projeti milionkrat projety obvykle prazdny krizovatky, spatna viditelnost, emoce kvuli necemu jinymu, spech atd atd.
I kdyz myslis, zes bys to nikdy neudelal, pravdepodobne se ti to uz stalo, jen si to ani neuvedomujes.
+1, rutina je největší nebezpečí za volantem.
S tim mohu jen souhlasit. Loni se mi stalo, ze jsem nedal prednost pri prejizdeni hlavni silnice. Vlastne nevim, jak jsem moh to auto prehlidnout, jestli kvuli slunci nebo jsem se nekouk poradne. Nastesti ten ridic stihnul zastavit, bylo to ve miste, kde je 50. Sam jsem si nadaval vic nez ten ridic. A to jsem si myslel, ze jezdim opatrne.
To jsou dve ruzne veci. Ze se nekdy clovek nesoustredi, zapremysli nebo cokoliv a pak vjede kam nema se muze stat komukoliv. Ze se lidi bezne divaji, jestli nejede auto a mozek tak podvedome „z pohledu vymaze“ treba motorku nebo cyklistu je vec zcela jina. Nejde o pozornost jako takovou.
Ano tohle jsou dve veci, ale o to mi nejde, proto je momentalne beru v potaz dohromady. Jde mi o to, ze ani jedna z tech veci automaticky neznamena, ze dotycny je „debil v SUV“. Jen krotim rychly soudy a udiv nekterych, jak je to vubec mozny. Je to totiz mozny uplne jednoduse, viz. polo.
Nemusi to hned znamenat, ze je nekdo arogantni, ze si pise SMSky nebo ze cumi na serial v mobilu nebo ze je nalitej a dalsi pripady, ke kterym pasuje termin debil.
Souhlasim. Mohli bychom jit do statistik,abychom zjistili,kolik takovych nehod se stane z duvodu „mezi nebem a zemi“,a kolik proto,ze se ridic chova jako debil dle Tve definice…
Ale stejne bychom meli jen pomer,ktery tento konkretni pripad vubec nerozsoudi :-)
https://www.roadcycling.cz/…ru-pred-tour Zajímavé trať Gira neznají ale vrchaři chtějí údajně místo TDF na Giro. Jo bývá to kopcovite. Uvidíme kdy a s jakou trasou pořadatel přijde.
Asi v tom taky bude hrát olympiáda. Jelikož s Tour to pravděpodobně nepůjde skloubit.
Tak minimálně Pogačar to zkusí…
Klasiky, Tour, OH a Vuelta. Pogačar oznámil svůj program
Jestli bude povinná dvoutýdenní karanténa v dějišti tak bude mít smůlu. Ale kdo ví co bude v létě.
Prej nebude. Pokud přijedou s negativním testem, budou mít kratší karanténu. Oni si nějak poraděj, aby jak Tour tak OH, nepřislo o svoje hvězdy/prachy.
Taky Pogačar je očkován, to mu možná pomůže.
Fauniera, Zoncolan, Lavaredo… Trasa bude zveřejněna nejdříve v únoru, pokud vůbec nějaké Giro bude. A OH vidím taky tak 50 na 50.
OH bude i kdyby to mělo být bez diváků. V tom jsou strašný prachy. Cyklistika z toho zatím vybruslila poměrně dobře. V Anglii už třeba i natáčí televizní pořady ve studiích, všichni mají rozestupy 2 metry, apod. ale jde to. V létě už bude líp.
Loni v tom strasny prachy nebyly?
Loni byla moznost je odlozit a vytriskat vic, kdyz se situace uklidni. Ted uz je varianta jen usporad/zrusit. Rozesirat kvuli dalsimu odkladu jeste zimni OH nikdo chtit nebude, a ze by se konalo oboje v jednom roce mi prijde uz jako uplnej haluz.
Tak nebylo by to úplně poprvý v historii, co by se obě olympiády konaly v jednom roce. Takovej návrat ke kořenům ;-)
JJ, to dokonce pamatuji i já…
Prachy v urcitou chvili prestaly hrat roli. Padlo Euro,MS v hokeji,pada mraky akci dodnes.
Jinymi slovy rikam,ze pripadne financni ztraty nebudou to,co o konani/nekonani OH bude rozhodovat.
Navic OH bez divaku nejsou pro sponzory zajimavy podnik.
Coca-cola nema pri OH vyvar z toho,ze to jde v TV. Na hristich a dresech nejsou loga. Oni profituji z toho,ze to tam rubou horem dolem do navstevniku.
S tim bych nesouhlasil. Samozrejme se uvari min, ale porad dost. Je to nejvydelecnejsi sportovni akce jaka vubec muze bejt. A to plati i ted, presto ze zisky budou samozrejme nizsi. S MS a dalsima akcema se to neda srovnat, protoze i poradatelskou zemi to stoji strasnej ranec. Stavba sportovist, ubytovani, infeastruktura, kampan atd a chce se taky v ramci moznosti co nejvic zahojit. Koneckoncu, o co jinyho nez o prachy by slo? O sport, o zdravi? To by bylo naivni :)
Pardon. Zapomněl jsem, že největší obětí her bez diváků by samozřejmě byla pořadatelská země.
Přesně tak. OH Jsou byznys, ale ne pro pořadatele. Z posledních 10 LOH byl v zisku snad jen Londýn a do pořádání OH se země z tohoto důvodu dnes ani moc nehrnou. Bez diváků by ty ztráty byly neúnosné, to si dovolí udělat snad jedině Čína. A vzhledem k současné nejistotě, kdy se vůbec neví co a jak bude v létě, bych na realizaci LOH moc nespoléhal.
Jenze ty ztraty uz davno probihaj. Olympiada pro poradatelskou zemi nezacina zapalenim ohne, ale uz 4 roky predtim. Uz loni bylo vsechno pripraveny. Ted uz je to jen o tom minimalizovat skody. Na to skodam zabranit, uz je pozde.
V pripade Japonska je tu jedna velka vyhoda: oni jsou superhrdy narod,aOH je otazkou hrdosti i pro posledniho pucfleka. Takze oni pro to udelaji vsechno,dobrovolniku bude mraky,a nikdo nebude brblat o penezich. I kdyby pak nemeli co zrat. Protoze oni by neusporadani brali jako svoji potupu,kazdy jeden. Myslim si. Jina vec je ale epidemiologicka stranka,tam je to nejista vec co bude.
Je pravda, že olymiády v Japonsku byly vždy uspořádané precizně a třeba Tokio na dlouhou dobu poslední bezproblémové LOH. Ideální by bylo posunout to na dobu příznivější podobným mega podnikům, třeba i o celý blok. Jednak z důvodu bezpečnosti, ekonomiky a férovější z hlediska sportovního.
No, já jsem si dělal takový seznam kdo v profi cyklistice nejvíc objektivně odskákal korona sezónu. Takový oběti. Obsáhle se tomu věnovali v 53×11, ale já bral opravdu přímý dopady. Ne spekulace typu na jaře měl formu a kvůli Covidu nemohl vyhrát to a to…
Podle mě Paris-Roubaix (nebo i Amstel), Fernando Gaviria (2× Covid chytil, karanténa v Emirátech…) a Nino Schurter. Ten měl omezenou možnost konečně překonat Absalona v počtu triumfů, nemohl vyhrát další celkový SP a hlavně to Tokio – v jeho případě ten rok navíc bude hodně velký problém :-(
V cem vidis ekonomickej prinos z neporadani OH, kdyz podstatna cast nakladu uz stejne probehla?
Ekonomickej přínos vidím v tom, když se ta olympiáda posune na dobu „normálního stavu“ tj s diváky atd. Zrušení bez náhrady by bylo asi nejhorší, to máš pravdu.
Dalsi nejblizsi volnej termin je 2032. Tedy za 11 let. Do ty doby, vsechno co ted za ty roky postavili, zmodernizovali a pripravili a porad jeste pripravuji pravdepodobne prestane vyhovovat a bude vyzadovat dalsi naklady. A kalkulovat ted s necim co by teoreticky mohlo bejt za 11 let, by bylo cisty vizionarstvi.
Však říkám, že by bylo nejlepší posunout vše o celý čtyřletý cyklus (pokud by se to teda neuklidnilo příší rok). To je ale věcí MOV, jak se k tomu postaví.
Samozrejme neznam detaily, ale domnivam se, ze priprava OH neni takova sranda, aby se tim soupalo jak se sluzbama v tescu.. znovu opakuju, japonci maj vsechno ready a to co do toho nasypali, se jim nevrati ani tim, ze za 4 roky uz to bude mozna s divakama..
No to je jedno, stejne to nevyresime. Za sebe sem si ale naprosto jistej, ze OH budou i kdyby mel kazdej zucastnenej pridelenyho osobniho dezinfikatora..
Tady píšou, že to údajně už odpískali a že se budou snažit o rok 2032
Zajimavy. Jeden clanek bez zdroje jaro nedela, ale stranka toho, ze by jim to mohli sabotovat dulezity zeme a tim jim rozkopat babovicky me nenapadla. Mohlo by to hrat zasadni roli..
No tak uplne by nektery zeme, co porad plati jeste ztraty z poradani OH,nemusely souhlasit.
na akci postavena sportoviste jsou ve ztrate v naslednych letech.
A v cem konkretne je to v rozporu s tim co pisu? :) Tu druhou vetu nechapat doslovne. Ze se na necem hodne uvari, samozrejme nezarucuje, ze to pokreje naklady. Ale prave proto je pro danou zemi dulezity, aby se vytezilo aspon neco. Vedle finacnich zajmu jsou v tom ale taky casto zajmy politicky a buhvijaky jeste. A vari na tom samozrejme i spousta dalsich instituci a firem, kterym zadny ztraty nehrozej, v cele s olympijskym vyborem. Vsichni dohromady maji zajem na tom, aby hry jakkoliv probehly.
Na hřištích a dresech sice reklamy nejsou, ale TV jich tam vkládají habakuk a o to jde.
Já pořád pátrám, zda položili asfalt na Monte Lussari. Ve 2019 to tam omrkli „inspektoři“, vyvolali vášně u fanoušků i ochránců přírody a svátostí, ale od té doby nic… Chtějí ve Friulech doplnit Zoncolan o další budoucí mýtus, což by v případě Lussari asi klaplo… Ale dle všeho hora asfaltérům odolala :-)
Vždyť už tam mají Monte Crostis. Před 10 lety dvojboj řiditelé odsabotovali a přitom to mohli v klidu otočit. Zoncolan na východ by sjeli a cíl mohl být na Crostisu.
Jasný… Dokonce se pro rok 2020 s Crostisem od Comeglians a s finišem na Lussari. Ale asi by to opět odpískali, ten sjezd z Crostisu po šotolině je fakt na závodění na prd. Když jsem ho jel ten rok, co měl být na Giru, i ty „sjezdařský“ sítě ve mně nevzbuzovaly důvěru:-) Ale dojezd na Crostisu by byl fajn, bezpečnej a hezkej, se Zoncolanem i bolavej.
A Dan Turek tedy nakonec do Reichu: https://www.rsw-radsport.at/…/bajc-andi-1
Aha, tak uvidíme, špatný tým to není…
Tady i s rozhovorem. :)
Držím mu palce ať se po sezoně posune výš!
„Já Kubu Boučka moc neznám. Je jenom škoda, že si tím rozhádal hodně lidí doma v České republice. Tak snad to pro všechny dobře dopadne.“
Zajímavá informace…
Taky jsem na to koukal, kdo ví, co za tím je.
Několikrát byla na netu zmínka o tom, že někteří závodníci z topforexu odchází tak nějak všelijak. Že nejsou za dobro s vedením týmu.. možná o tom to bylo. Ale vím prd, tyhle informace málokdy prosáknou.
Dám to sem… A nemá to teda vůbec jednoduchý, Karel: https://www.welovecycling.com/…hrozne-vzal/
Na jižní polokouli se závodí… Minulý týden se jel etapák na Zélandu, kde málokdy je větší zahraniční účast, natož teď v době covidu. Zajímavý je gravel závod Tar Classic, který se koná vždy po etapáku a má kategorii UCI tuším 1.2. Na tomhle závodě většinou vyhrávají závodníci na silničních kole s 28 mm plášti. Docela masakr, znám gravel cesty na Zélandu a na většině z nich bych jel max na fullu. :D Letos se jede 23.ledna a už teď se těším na fotky z tohodle závodu a jsem zvědav na jakých kolech závodníci pojedou. :)
V Latinské Americe teď taky probíhá jeden z etapáků.. Obzvlášť jsem zvědavý na Óscara Sevillu. Ve svém věku pořád jezdí hezké výsledky a po třetí etapě drží průběžně druhé místo. http://vueltaaltachira.com.ve/
A po čtvrté etapě po vyhrané časovce Sevilla ve žlutém. :)
Buď je to velká láska ke kolu a závodům anebo fanatismus. :-) Ty jo skoro ve 45 letech.
je šanca, že sa prvé etapy z minuloročného Gira, kt. mali byť v Budapešti, presunú na tento rok alebo je to pasé?
Určitě v Budapešti letos etapy nebudou.
Cyklista Viviani je po vyšetření srdce, za dva týdny může znovu trénovat
Valverde po letošní sezoně chce ukončit kariéru. Tak vsestranneho a vyrovnaného závodníka během celé sezóny bude těžké najít. Kolem Algarve odloženo z února na květen pokud na to týmy přistoupí.
Však už si ten důchod zaslouží… :o)
Vojta Řepa nominován na dva francouzské závody
https://www.roadcycling.cz/…uzske-zavody
Tak uvidíme, co v něm je… ;o)
Nejsem si jistej jestli to tu uz probehlo, ale Wout prodlouzil smouvu v Jumbu o tri roky.
:-D To je samozřejmě lepší pro fanoušky než jen pouhá zpráva do médií…
Tom Dumoulin si dává pauzu .........
Aby to nebyl jen odložený konec. Zranění, ztráta formy a asi motivace. Zvlášť teď v tak nejisté době. A holt nejen cyklistikou je člověk živ. Třeba se mu naskytla jiná možnost.
hm skoda.. zrovna jeho mam asi nejradsi
jeho styl zavodeni se da charakterizovat jako “nula prevapeni ´ extremni diesel, bez nastupu, zmen tempa, trapeni souperu, blafovani.
Proti mladym puskam to ma ted extremne tezke
Je fakt, že největší nástup své kariéry měl na Giru, když chvátal na čelo po kakání :-)
Nástupy, změny tempa, trápení soupeřů a možná i blafování?
https://www.youtube.com/watch?…
Myslím, že Froome byl překvapenej docela dost :-)
Hlavně ale on je luxusní časovkář, ten titul z Bergenu byl impozantní! Jak na koze vypálil ten krpál…fííha!
Mozna ze trochu jo. Ale fandil jsem mu mohutne, hodne mi pripominal stare dobre casy Miguelovy ery.
Syndrom vyhoření? Fakt škoda bude chybět.
Vypadá to tak, tak to měl i Kittel.
Může za to Sunweb? Dokážou borce vytáhnout nahoru, ale pak nastává nějaký problém.
To si nemyslím. Kittel ze sunwebu byl už dlouho pryč. Dumoulin se po tom zranění zatím nedostal do formy co měl a odešla mu hlava. To je celkem normální i v jiných sportech i pokud hodně pracuješ nebo máš náročnou práci. Tak se muže stát že jednou vypneš a máš syndrom vyhoření.
A hlavne teda prestal byt lidrem… Navic ta pitoma korona sezona. Ale prekvapko to je, rozhodnout se uprostred kempu, to to na nej padlo asi fest.
Doufejme, že to nebude jeho konec kariéry.
Ano, mohl by byt zajimavy comeback treba za rok. :)
Ono to bude mozna jako s Konigem: Tom je taky perfekcionalista,puntickar a jak neco bere levou,nezvlada to hlava…
Jumbo Visma 2021
Tak tu smlouvu má, to je super zpráva, nějak mi poslední dobou dělají čeští cyklisté radost, už jen, aby to tento rok výsledkově klaplo, abychom se na ně mohli koukat na všech možných závodech… Přece jen to byla dva, tři roky nuda, koukat jen na pár lidí na několika závodech, ostatní závody bez našich…
Naprostý souhlas! Letos bychom měli vidět naše závodníky na hodně závodech. Hned je příjemnější ty závody sledovat a dívat se do výsledků. :)
Sem zvědavý co K. Vacek, snad se po těch dvou letech rozjede k lepším zítřkům.
Já si myslím, že o něm ještě uslyšíme, ale jak už jsem ve vlákně k profi cyklistice zde psal, ještě více uslyšíme o jeho mladším bratru Mathiasovi…
Prý má podepsáno v Treku, to by byla neskutečná pecka, kdyby to vyšlo
Za 2 roky by tam měl jít.
Snad už si to v hlavě opravdu srovnal po tom co se stalo v rodině.
Valenciana otevřela sezónu UCI závodů v Evropě
Koukni jak postupuje ockovani a novy sikovnejsi mutace covidu :-/ … budem radi, kdyz neco bude v lete, jaro je v cudu.
sral pes zavody, ale ono to bohuzial vyzera, ze sa nikto moc nebude ponahlat ani s uvolnovanim tychto sialenych opatreni, uz obetovali zimnu sezonu a letnu mozno obetuju tiez. budeme na transalpy len spominat......
Všichni jsme tak nějak doufali, že letošní jaro a léto už bude víceméně v normálu. Přestává to tak vypadat. Němci se začínají zavírat, Israel už je zavřený… kam to dospěje. Za týden má být představené Giro. Snad to v květnu odjedou.
Jen nejvetsi optimisti doufali ;)
mozno odjedou ale skoro naisto bez tvojej alebo mojej divackej pritomnosti
V neděli Řepa na startu…
GP la Marseillaise: Vojta Řepa na startu!
Tak uvidime. Uz se tesim.
https://mtbs.cz/…kovka-zavody#… Eurosport rozšiřuje nabídku přenosu z cyklistiky. Škoda, že mám zaplacený Skyline. Na německém Eurosportu je často bohužel upřednostňování jiných sportů. Uvidíme kolik Covid dovolí. Sledovanost přenosu si myslím, že je v této době slušná. Nevím zda se to projevilo i na cenách za které to TV kupuji.
Kola v profi pelotonu pro 2021
Grand Prix La Marseillaise 2021 – pěkný závěr, už mi to chybělo…
No to tedy. Nečekal bych, že je ve spurtu dá kluk co byl loni celkově šestnáctý na Giru. Akorát že ze záběrů z helikoptéry mě bolely oči :-D
A Vojta v pulce pole… To je slusny.
Vojta byl v úniku
Tak Vojta v pěkné společnosti, takhle na začátku:-) Dnes první etapa Etoile de Bessèges…
Jo, ty záběry shora byly zvláštní…
Pěkně se závodilo, koukal jsem od cca 20km do cíle.
Tady pěkný detailní popis…
Pro zajimavost, narazil jsem na Youtube na video z M CSSR 1989. Dobovy auta, kola Favorit, Robert Bakalar, Roman Kreuziger zklamal, mlady zavodnik stoji dvacet tisic rocne a to je hodne penez (tenkrat bylo) :) https://www.youtube.com/watch?…
Diváků snad víc, než kolik by tam stálo normálně dnes.
Jj Vašour a jeho rekordní náskok. A to prý neměl před závodem formu. Škoda, že pak musel po nehodě ukončit kariéru.
Hodne drsnej okruh :-) jeli pekne.
Jojo – obzvlášť stoupání ze Solenic na Větrovy…
Tam jsou dole kostky ne?
Kostky jsou z přehrady dolů do Solenic…
Obtížnost trasy byla nejspíš zvolená záměrně k nadcházejícímu MS v Chambery.
Hodne pekny! Diky za odkaz, podival jsem se na cele video.
Tak Tom Pidcock od dneška obléká dres Ineosu. A zajímavý je jeho program hned od startu sezony. Omloop, Kuurne a Strade. Teď už jen doufat, že se sezóna rozjede jako obvykle.
Strade by mu mohlo hodně vyhovovat. Sem co ukáže na kostkách.
Poslední kilometr první etapy Étoile de Bessèges
Úvodní etapa Bességes pro Christopha Laporta
https://www.roadcycling.cz/…opha-laporta
Řepa na zemi, asi bez zubu, ale dokončil etapu…
Tak Dan Turek bude jezdit za Simplon Wels, tak aspon neco.
JJ, už to tu někde zaznělo.
https://www.idnes.cz/…klistika_mt2 Zatím představeny jenom první 3 etapy. Uvidíme kdy budou další a jestli se Giro vůbec na jaře pojede.
Tady plus minus trasa dle La Stampa, který se nikdy moc nespletou…
to by bylo docela pěkné…
Trefit trasu je rozcvicka. Ale uhadnout termin,to je v tyhle dobe ukol pro mistry! :-)
Tim Wellens do čela průběžné klasifikace Bességes. Vojta Řepa chudší o tři zuby.
https://www.roadcycling.cz/…i-o-tri-zuby
Dnes zase dobrý únik slavil vítězství…
boze to su chuji…https://sportnet.sme.sk/spravy/peter-sagan-aero-posed-uci-zakaz/
co keby ho napodobovali deti…
Přesně, to zase vymyslela nějaká osoba co nikdy neseděla na kole. To můžou rovnou zakázat sjezdy. Tvl to není možný už.
Zakázala to od 1.4. UCI, tak tam snad někdo na kole seděl.
pokud to aspon trochu odradi hobiky od podobnyho stylu, tak to bude jedine dobre.. kdyz jsem zjistil, ze to samy dela muj kamos (95kg), kterej ma rocni najezd cca 1.5k, tak jsem mu rikal, jestli se nezblaznil.. jeste to bylo navic na L'etape kde je 100 lidi/m2
Vzhledem k tomu, že hobíci už to okoukali a běžně to používají, řekl bych, že zákaz používání tohoto stylu na akcích UCI je od toho neodradí…
Jezdím tak přes 20 let. A budu tak jezdit dál.
gratuluju
a co ta je do toho? (nic v zlom sa len pytam)
jen to, ze na ty silnici nejede sam.. abych predesel podobnym dotazum, tak proto jsem i zminoval pri jaky prilezitosti to napriklad praktikoval.. ale asi to bylo malo
a teraz si predstav ze si nasadi kozy a bude sa rutit dolu kopcom.
jako nehajme.to tak, asi sa nedohodneme.
Peťo Sagan píše na svým facebooku, že je s Jurajem a Ericem Baškou na Gran Canarii pozitivně testovaný PCR testem na COVID…
Nic moc před začátkem sezony…
?
Ano, už se to tady řešilo
Aha, díky, tak to chudák Fromí, sotva se to naučil, tak mu to zakážou.
Pekny vykon. A vsimli jste si, jak mu ze zacatku ta motorka rozrazela vzduch?
Prostě bezmoc :-D
Je hezký, jak nastoupil v sedě, po časovkářsku:-)
Wellensův útok ve sjezdu ve třetí etapě Etoile de Bessèges.
Jestli se tomu dá věřit, tak je Pidcock docela solidní běžec.
Je to blbost, pise, ze chtel dat 15min/5km, je velmi rychly, ale 13:25 je cas uplne jinde, to musi byt jen chyba mereni nebo hodne silny vitr do zad.
Taky píše, že to chce zopakovat pro ověření, Tak uvídíme co zaběhne podruhé.
To je opravdu neskutečný, to je o minutu za WR, což znamená, že by ani nedostal kolo na oválu od Keňanů…který dostane půlka pole. Jaký používá hodinky?…abych věděl, čemu se event. vyhnout :-)
Spíš v tom ajfru přečetl 5 jako 3 :)
Eventuálně vyhnout? Spíš chci vědět co má abych si taky zlepšil časy :D
:-)))
To je nějaký renonc. Věřím, že těch 15:00 reálných je, ale 13:25 je rozdíl několika autobusů. Mimochodem je to úroveň rekordu ČR z doby, kdy jsme tady kvalitních vytrvalců specialistů měli spoustu. V závodě jsou navíc časy výrazně lepší než v nějakém individuálním testu.
Zdeněk Štybar na Tour de la Provence
Froome nespokojený s kotoučovkama
Tak ať si za své koupí, co chce…
nechtěl jsem rozdmýchat nějaký flame, jen mě zaujalo, že to takhle na plnou hubu řekl… dodavatelé materiálu asi úplně rádi nebudou…
Na kotoucich toho asi moc nenajezdil a nemůže si zvyknout. Brzy začíná remcat v novém týmu. Takový servis jak byl zvyklý ve Sky už asi nikde mít nebude. Uvidíme jestli délka smlouvy bude dodržena. Kola Factor mají vcelku krátkou historii, ale zázemí firmy a vývoj by měl být OK.
Možná to špatně překládám, ale vidím v tom jen senzacechtivý titulek…
V článku čtu, že to brzdí fajn, stejně za sucha, mokra. Ale trochu problém má s kontinuálním brzděním přes 10 minut. Tak tomu věřím… Ale to by nedala ani ráfková brzda.
Nejlepší je se podívat na to video, ten nadpis i ten článek to trochu zkresluje.
To je jen drobný aliby, kdyby to náhodou nešlo tak jak byl doteď zvyklej. A že už to tak asi nepůjde by se dalo očekávat :)
Aha, tak oni mu asi zatrhli ty jeho šišoidy od Stronglightu…
Ve videu říká proč je teď nemá.
Ono je to s těmi nově zakázanými pozicemi o dost horší… :-o
Nakonec to bude stejně apríl a budete se cítit trapně :)
Na rozdíl od sezení na horní rámovce je tohle ale fakt nebezpečná pozice. Bezpečná je jen v případě dokonalého asfaltu a bezvětří.
I tak bych to ale nezakazoval, je to prostě risk, do kterého dobrovolně jdou.
a do zakrut len 15, inak je to riziko.
A za chvili se prestane zavodit z kopce. Pohede se za zavadeci motorkou!
na Stelviu naskáčou do autobusu a bude bezpečno až je vyhodí dole v Bormiu u cíle :)
Neblazni! To je prece nebezpecny jezdit za motorkou, to nemuzou udelat!
To bude prča, až takhle bude sjíždět celej balík… :D
Holt pojedou ve stylu Samu Sanchéze
jj a ještě ho donutěj oholit si nohy!
Cheating?
Co se ti na tom nezdá?
Evenepoel se vrací k tréninku na kole
Mimochodem, viděli jste toto?!? Aneb jak se také dokáže „velký“ Phil Gil chovat…
Za mě dost trapné a nehodné šampióna…
Teď netuším co myslíš. Tu poznámku že Tom všechno zpacká? Každopádně mi to zpestřilo den a fandil jsem, jako kdybych to viděl poprvé.
No, třeba jak vyrazil vzteky flašku podavači z jejich týmu, fňukal tam jak malý kluk při snižování svého náskoku…
Ty jo to musí být nervy, o kterých se nám ani nezdá. To bych vůbec neřešil. Navíc jestli mu řekli, že ho „jistí“ Terpstra, tím víc se mu muselo přitížit :-)
Ten závod si vyhrál sám a v nádherným stylu, měl kliku se Sagičovým pádem, ale za odvahu si to zasloužil.
Mě se třeba líbilo, jak si sám pozdržel to auto vedle sebe na větru.
Jo, to auto jako bariéra bylo také dobré… Už tam chyběla jen motorka, když mu klesal ten náskok… :o/
Loni jsem cetl,ze Naesen rikal,ze Gilbert kdyz se chysta utocit,sunda bryle. Pry tim vic „laka“ TV motorku,aby pak mela detailni zabery grimas…a jela bliz pred nim.
Nesmirne inteligentni jezdec!
A zajimavy i to,jak to v AG2R vypozorovali (pac Gil mu to nevytroubil).
Ber to z tehle stranky-spousta cyklistu co neslysi ve vysilacce,to neudela. A treba to,ze mu auto dela vetrolam,ani nepochopili…
Ja jsem za Sagany,Gilberty, Poely apod rad…
Tak nebýt takových lidí, hodně cyklistů by prakticky ani nevykouklo z pelotonu, o tom žádná… Určitě je cyklistika za posledních pár let o dost zajímavější než třeba deset, patnáct let zpátky…
Jojo! Jsem rad,ze hodne tech mladych jezdi jak nerizeny strely! Oni si sice parkrat nabijou huby,ale to ZAVODENI je pak super!
A kdyz uz i Brailsford rekl,ze budou jezdit jinak,tak se mame na co tesit :-)
Tak na to jsem zvědavý, možná proto angažovali také Pidcocka… ;o)
No řešili jsme to loni tuším při Giru to říkal. Že se mu vlastně strašně líbilo, když po odstoupení Bernala z Tour začali jezdit agresivně a na Giru tím, že Thomas vyletěl ještě dřív, jim to přineslo třetinu etap a růžový jako bonus k tomu :-)
Uvidíme, každopádně vypadá to na atraktivní sezónu:
https://twitter.com/…742198140930
:-)
Divoké karty pro Giro:
• Vini Zabù
• Bardiani-CSF-Faizanè
• EOLO-Kometa
Takže Contador přetlačil rusáky a Kreuziger bude bez GT.
No hlavně přetlačil Androni…
Nairo si Giro taky nezajede . Nevím kdy představí zbytek trasy Gira . Vypadá to, že by letos mohli víc pojezdit v Dolomitech.
Tak, tak…
---/
Giro bude bez Kreuzigera. Pořadatelé vybrali jiné týmy
https://www.roadcycling.cz/…li-jine-tymy
"Nerozhodovalo se jen o Giru, ale také o ostatních jarních závodech spadajících pod skupinu RCS sport. Na Tirreno – Adriatico jedou Apecin – Fenix, Androni – Sidermec, EOLO – Kometa, Gazprom – RusVelo, Arkéa – Samsic a Total Direct Energie.
Strade Bianche se zúčastní Alpecin – Fenix, Arkéa – Samsic, Androni – Sidermec, Bardiani CSF Faizané, EOLO – Kometa a Vini Zabú.
Monumentální klasiku Milán – Sanremo vyzkouší Alpecin – Fenix, Arkéa – Samsic, Androni – Sidermec, Bardiani CSF Faizané, Novo Nordisk a Total Direct Energie.
Roman Kreuziger by se tak mohl objevit alespoň na etapovém závodě Tirreno – Adriatico."
Šéf Androni o divokých kartách na Giro: „Je to hanebné“
https://www.roadcycling.cz/…e-to-hanebne
Zajímavé je to pozadí s dopujícím jezdcem…
:-))
Zrejme slusny oddil to Abu Zabi…
Škoda, bývali v pelotonu vidět. A odvádějí dobrou práci s talenty.
Tak ode dneška další dobré závodění, tak schválně, jak starší Vacek…
Tour de la Provence se Zdeňkem Štybarem a Karlem Vackem
Super. Startovka dobre nabita…
Na Ventoux by mohl do 20. místa zkusit zajet.
Se divím, že tak z kraje sezóny dávají Ventoux, jsem teď koukal a moc teplo tam není. Ale cesta nahoru vypadá v pohodě.
Po neuvěřitelném výkonu Alaphilippa porazil ve spurtu Ballerini Démara
Po výborném týmovém výkonu a dramatickém závěru opět Ballerini
Neskutecny bombardak. Jeli na Alapa,ten lehl…tak to vzal za nej,no…
Ani jsem nevedel,ze i on je z Androni,dik za ten odkaz nahore.
Rozhodující etapu vyhrál Iván Sosa. Alaphilippe potvrdil vynikající formu.
Ballerini jen těsně podlehl Bauhausovi. Celkovým vítězem Sosa.
Zdeněk dnes jedenáctý po tom, co rozjížděl špurt, Nacer si snad škrtnul loktem o hrazení až to zazvonilo.
Jo, odvedl celkově velmi dobrý výkon pro tým, na Vackovi je vidět, že bude potřebovat ještě čas…
Tak na Vueltě letos kultovní Lagos Covadonga, pak hodně (pro mě) nových kopců. Obzvlášť dojezd po Covadonze bude vypečený. 15 km s průměrným sklonem cca 10% se hned tak nevidí. Cíl závodu též nezvykle v Saniago de Compostela.
15 km s průměrem 10% kde to našli ti španělští šílenci?
Tady jsem to našel: https://www.cyclingcols.com/col/Gamoniteiro
Vypadá to, že polovina stoupání bude normální silnice na Alto Cobertoria, pak asi ta úzká silnička, co je na fotce.
Covadonga jsou spis hezky nez ze by se tam neco zasadne rozhodovalo. Je tam delsi mirna hakovaci cast, pred kterou se nevyplati vrcharum utocit
Dnes dobrý závod Tour de la Provence. Jeli jak draci, tempo až šílený My tady mrzneme a tam teplo a sluníčko.
Ale strašný ty poslední kiláky – kdyby se to smotalo, nikdo by se nemohl divit. UCI řeší kraviny, ale na fakt nebezpečný věci kašlou. Dojezd byl fakt o hubu, nic neoznačený, ostrůvky, kraviny na silnici největší. Uff!
hleděl jsem na to a kousek za tímto záběrem tam mám pocit někdo lehnul, nebo to tak alespoň vypadalo…
jo, blesklo to tam jen chvilku, ale někdo tam letěl, viz printscreen
Jo
Druhá etapa , už jim trochu i zapršelo a ochladilo se. Vpředu pětice, ale do cíle ještě 92 km.
A Štyby jako gregario vozící větrovky :-) Je tam si fakt hnusně…
Teď je to ještě horší. 16 do konce a je to pohromadě. 8 do konce je protáhnou nějakou úzkou silnicí
A Alík se umí teleportovat… :)
Jak sezónu končil, tak jí pomalu začíná … ale asi je v cajku
Dojezd byl s dvěma pády. Samozřejmě HaláFilip na zemi.
Druhý pád zřejmě vinou diváka
Celkem mě překvapilo, kolik ostrůvků a podobně bylo bez jakéhokoliv zabezpečení. Většinou bylo zvykem, že tam někdo stál s praporkem a píšťalkou.
Zitra to vypada blede
ISN kemp
Sosa a Bernal dnes ovládli Ventoux. Vacek zasek přes 10 minut, Štybar kousek za ním. Čekal jsem od Vacka trošku víc.
No Bernal dneska s přehledem. Štyby to zas dobře valil na špici z toho posledního kopce.
Kluci Skyneos dneska udělali že zbytku pelotonu trhací kalendář
Alaphillipe predvadi vykony v kopcich, ze by me vubec neprekvapil ani celkovym vitezstvim na TdF.
No dneska bylo tolik sportu na sledování. Jel se i cyklokros Ale cyklisti i cyklokrosaři v př. přenosu bez komentování. Ani ta angličtina ne.
Těžko soudit teď zkraje sezóny, kdy se ostatní rozjíždí, zatím co Alaphillipe už má klasiky za dveřmi. Navíc to byla etapa s jedním kopcem a to ještě zkráceným. Jinak nejlíp vypadal dneska Bernal, ale ten by měl jet Giro, ne?
Nevim, jestli bych to nazyval zkracenym kopcem, kdyz ma to stoupani pres 1000 vyskovych. :)
Marcel Kittel reveals the power numbers and effort behind his most successful Tour de France years
*Kittel weighed between 90kg and his lightest race weight 88.5kg (in the 2016 Tour), which the researchers used to calculate his Tour de France Functional Threshold Power (FTP) in watts per kilogram for each of the races.
His highest FTP was in the 2016 and 2017 Tours, in which Kittel pushed 431 watts (4.9w/kg) and 438w (4.9w/kg) respectively.
Kittel revealed that his highest ever power was 1,940w for three seconds during a training ride.*
Finishing a Grand Tour is extremely strenuous for a world-class sprinter. A sprinter’s average daily load is around 10 per cent higher, and he will spend five per cent to 10 per cent more time in the high-intensity zones compared with a GC contender in a GT.
#276 Módna polícia: Šok z dielne AG2R, Cofidis naďalej vo vlastnom vesmíre
CykloPodcast od Cycling-Info.sk
Poslední etapa časovka dlouhá skoro 34 km a to po rovině. Tato etapa to může celé obrátit.
Jo, už teď se těším, Vuelta 2020 byla parádní…
Blátošlap Orts do kontinentálního Burgos BH…
Jan Hirt nominován na UAE Tour
https://www.roadcycling.cz/…-na-uae-tour
UAE Tour 2021 Live Dashboard
Pěkná startovka
Filippo má teda fest popelníky :-o
Na tohle jsem čekal celou zimu
MVDP zřejmě to závodění v CX strašně nudilo, tak si dnes trochu zazávodil na závěr první etapy…
Ganna vyhrál časovku. Pogačar novým lídrem UAE Tour
https://www.roadcycling.cz/…rem-uae-tour
Jak už tu padlo – Alpecin – Fenix odstoupil z UAE Tour kvůli koronaviru
Dnešní výkon vítěze…
Pogačar dnes krásně takticky…
Pogačar vyhrál horský dojezd a navýšil vedení
Fotogalerie https://www.roadcycling.cz/…apy-uae-tour
Tak dnes si to podlaháři opět pěkně dali…
Ten mladý Dekker vypadá hodně dobře, ještě minulý rok se vozil s Elkovem…
Bennett zvítězil ve 4. etapě UAE Tour
Pogačar zvládl královskou etapu a je blízko triumfu v Emirátech
Sam Bennett zvítězil v dalším hromadném dojezdu UAE Tour
https://www.roadcycling.cz/…zdu-uae-tour
Viviani dneska aspoň na bedně, Dekker opět skvěle…
Na první sezónu v první lize a první závod to jde…
Ewan se dočkal vítězství. Celkový triumf na UAE Tour slaví Pogačar
https://www.roadcycling.cz/…lavi-pogacar
„David Dekker (Jumbo – Visma) v poslední sprintu neuspěl, ale dosáhl vítězství v bodovací soutěži.“
Tak o tom klukovi asi ještě uslyšíme…
Pogačar opanoval úvodní etapový závod sezony WorldTour v Emirátech
Zajímavá čísla…
Neskutečná čísla, předpokládám, že to musí udržet minimálně sekundu, ale spíš i víc.
Podle Stravy měl André na UAE max. 1750 W/1s při nějakých 84 kg. Ale je to takové srovnání o ničem bez dalších informací.
A máme po ptákách .....
:-o
a snad ne, eurosport player to má v programu: sobota 14:00 až 16:35
Roman Kreuziger zahájí závodní sezónu na Tirreno-Adriatico
https://www.procyclingstats.com/…2021/stage-1 Dnes už se ve Francii fajn závodilo. Avermetovi se nějak vyhrávat nedaří.
Vakoc 13. flek, fajn.
Celkem nařachaná startovka, jak tak koukám.
Jo závodu je málo a tak hvězdy jedou…
Tak dneska si pěkně zazávodili ve francouzskejch kopcích, škoda tragického výkonu komentátora na české verzi Eurosportu, kterej tam v jednom kuse naprosto nesmyslně motal Dana Martina, ačkoli ten jel kdesi mimo záběry televizních kamer i mimo čelo klasifikace. Tomu chlapci moc nedocházelo, že ve žlutém jel Martinův týmový kolega Michael Woods…
ale závodění fakt pěkné a krásně se na to divá, na rozdíl od arabské pouště…
Záznam z pouště jsem ani nepouštěl – jen jsem kouknul na PCS na výsledky…
Tam to ozvláštní jen vítr
No, nejsem si jistej jestli o takový ozvláštnění stojím :) V mých očích tohle nezachrání vůbec nic..
když to srovnáš s tím francouzským Alpes Maritimes et Var… tam je to oku lahodící a závodění přející nádhera, na UAE větrná pouštní dálniční písečná nuda a nakonec ještě zbylé sprintery ojede MVDP :)
Tak jasně že koukat na závod ve Francii, kde to je nahoru, dolů, doleva, doprava je o něčem jiném. I De Gendt si to myslí
Mě by zajímalo, kdo je ta žena, která teď komentovala s Mattem Stephensem na GCN. Měla fakt neskutečný přehled a plno informací. Skoro nepustila Matta ke slovu:-)
ale strašně tam slepičí a hubu nezavře, mě k tomu ten ženský komentář moc nesedí, to by mě progresivní zrovnoprávňovači hnali…
A Van der Poel vyučoval dlouhatánský spurt v UAE…při prvním startu sezóny.
Matěj ty dlouhé sprinty umí. Už na Amstelu to ukázal v celé kráse.
Hlavně je rozlítaný z krosů, ostatní na vrcholu ještě nebudou. Taky záleží jak se kdo během etapy vyvětral na větru. I když tam asi nebylo místo kde se schovat.
MVDP – prý covid pozitivní, škoda…
Tak oprava – snad jen někdo pozitivní v týmu, Alpecin odstupuje. Lepší varianta.
To je škoda. Byl jsem zvědavý jak dneska zvládne časovku.
Antonio Tiberi při dojezdu dnešní časovky na UAE Tour. I přes pád v cílové rovince 19. místo v etapě.
https://www.youtube.com/watch?…
Výsledky etapy
to je ten blbý písek, nějak se mu to rozkývlo… nepěkná smotka, po takovém totál výkonu :/
Vazne byl pricinou pisek?
Na Eurosportu to opakovali snad 5× a stejně se komentátoři neshodli na tom, v čem byla chyba, resp. spíš to přisuzovali kolu než jezdci.
A ještě k tomu okruhu – včera jsem se díval na mapy na gůglu a všichni se nad tím rozplývají (např. „Best place to cycle a real fun and amazing facility“) – zajímavé požadavky na „kvalitu tratě“ :)
Mě spíše fascinuje, že mu nikdo nejde na pomoc, ti dva… u brány čumí a něco si povídají… I kdyby jen popošli a přes zábrany se zeptali…
Jj, to me taky dost zaskocilo.
no to já nevím, ale hodilo mu to nějakou vlnku a na zemi je tam vidět nafoukaný písek… určitě to podklouzne snadněji na písku, než na čistém suchém asfaltu…
Froome dnes krásné 40. místo a 5 minut ztráta. Vyladí to během sezóny nebo je fakt už tak za zenitem?
Valverde dnes krásné 55. místo, 7 a půl minuty ztráta.
Jj, čas se nedá zastavit.
O Valverdeho bych se nebal, ten jeste vyladi a nejaky solidni vysledek zajede. U Froomice si to nemyslim. Zajel vubec nejaky vysledek od toho jeho osudneho padu? Vysledek rekneme s dojezdem na kopec v top20 nebo nejakou casovku v top20?
dnes mi připadal že má hodně kil navíc
Mne taky.
Však jsi viděl jeho fotky ze začátku kariéry. On není od přírody hubeňour…
Nějaký to kilo navíc má no. Do Tour má ještě relativně čas to shodit a vyladit formu.
Deceuninck – Quick-Step míří na Omloop se silnou sestavou
https://www.roadcycling.cz/…nou-sestavou
Jsem zvědavý na tu vychvalovanou Mušketýrovu kolegialitu…
Jsem zvědavý co Terpstra. Loni prakticky neviditelný.
Giro 2021 dokončení představení trasy. https://www.idnes.cz/…klistika_mt2 Konečně zase etapa v Dolomitech přes Fedaiu Giau Pordoí.
.
jo jo, ta etapa do Cortiny vypadá moc pěkně, rád bych tam byl, ale nevím nevím…
Na trase také San Bernardino a Splugen, mé oblíbené kopce. Nevím, jestli už někdy v programu byly. Na San Bernardino z Ticina je asi 50 serpentin a nějakých 1700 výškových metrů. A italská strana Splugenu je mazec. Celé se to dolů sice nepojede, zato ten nejefektnější úsek s částečně zastřešenými serpentinami kolem hluboké rokle pojedou nahoru. Na švýcarské straně je taky velice vděčná sekce serpentin, obzvlášť při jízdě dolů to vyrazí dech.
hmmm, už se těším, snad to nějaký debil nezruší…
Jo, nějak se mu ten přesun nevydařil, navíc i dost padal…
Tak oni pojedou na nej. Bylo videt,jak je hladovej a pujde si pro to.
Jo, souhlasím, teď už nezbude prakticky na nikoho nic, kde Mušketýr nastoupí… Bez ohledu na to, že to ten člověk dokázal v minulosti vyhrát… Strade Bianche,…
Musela by odjet skupina underdogů, kterou bude někdo jako Štybar nebo Asgreen jen jistit…a pak to nedopadnout jako loni (teď nevzpomenu kde?) „sorry Zdendo, ale my ti nevěříme, tak nestřídej a my vás sjedem…“
Ale jak jsem Alapa viděl v té Provence, tak si myslím, že to bude spíš on, kdo bude první útočit. Pokud tam teda nebude Poel, jinak si můžou hodit korunou :-)
Matěj myslím nejede
Až Kuurne
Underdogs musi trpelive cekat, az AG2R konecne Alika vykoupi a preoraji na dlouhe etapaky, aby pro Frantiky vyhral ten jejich zavod. A mezitim se objevi nejaky dalsi Alik, Wout, Matej. Takze na underdogs zbyvaji jen odrobinky, proto jsou to prece underdogs, ze ano.
Ja myslel „outsidery“ z jinych tymu,kvuli kterym Alap nebude vstavat,ale skoci tam nekdo jiny. A kdyz se takova grupa dobre posklada,muze pak dojet az do cile.
Jen pro představu: Z devíti kurzových top favoritů je 6 z QS :-)))
Alap, Ballerini, Lampaert, Senechal, Asgreen, Štyby.
Jen Greg, Tim a Jasper jim tam dělají křoví…
Možná, abychom se už pomalu přesunuli do nového vlákna k jarním klasikám, ne? ;o)
Začnou se vozit teleskopické sedlovky do horských etap, když je zakázáno sezení na trubce? Něco už před časem zkoušel tuším Nibali.
Myslis, ze by profici jezdili na 9 kilovych kolech? :D
Dost často se na váhu 6,8 dovažuje závažím, tak proč nedat místo olůvka teleskop?
https://www.velonews.com/…sts-at-tour/ bylo to jen o dva 2 cm, ale už se zkoušela, právě kvůli sjezdům.
Ano, ale mám dojem, že ten hlavní důvod byl v lepším ovládání kola, práci s těžištěm, zatáčky…než aerodynamika sjezdařské pozice.
Na 6.8 uz se dnes zavazim dovazuje vyjimecne. Casteji ty kola maji treba 7 kg. Aby mel teleskop opravdu vyznam na sjezd, potrebujes, aby zajel uplne dolu, ne nejake 2 centimetry. To ani nepoznas. Je zde nekolik problemu, aby takovy teleskop pouzili. Jednak vaha, bude vazit klidne pul kila, a jednak tvar sedlovek na modernich kolech, nejsou kulate. V podstate kazdy ram by musel mit svuj vlastni typ teleskopicke sedlovky. Pridej k tomu moznost, ze se ti ta sedlovka rozbije a budes muset v zavode menit kolo a vyjde ti, ze jedine rozumne reseni je super tuck a pevna sedlovka. :)
Prave ze dneska se da udelat 400–450gr spolehliva sedlovka se zdvihem 150mm a to by pomohlo hodne. Akorat je potreba kulata sedlova trubka.
Porad bude jednodussi a rychlejsi takove sedlovky zakazat nez je vyvinout.
+1 :D
Možná by ani nemusela být kulatá, stačilo by, aby se do jejího profilu vešla vepsaná kružnice o průměru cca 25 mm. Ale znamenalo by to poměrně drahý atyp. Konfekce vyžaduje kruh.
No, že by se výrobci roky vyvíjeli s aero rámama, aby do nich pak strčili kulatej teleskop.. To asi ne :) Spíš vývoj aeroteleskopu nemusí bejt nic tak neřešitelnýho a časem se určitě objeví. Možná ani ne tolik proto, že by byl potřeba, jako spíš proto, aby zase vzniklo nový kurvítko, který lze patentovat.
Aero (trubka oválného průměru) a zároveň integrovaný teleskop tu je už několik let.
No ono je aero a aero..
Jasně, já to myslel jako tak, že to jde.
Jo tak to nepochybně. Dávám tomu rok, maximálně dva :)
Zítra v akci opět Mathieu van der Poel. Čeští cyklisté z kontinentálních týmů na start!
https://www.roadcycling.cz/…ymu-na-start
Startovní listina v době psaní tohoto článku obsahuje 29 týmů po 6 lidech! Figuruje mezi nimi i 14 českých cyklistů. Jednak kompletní sestavy Elkov-Kasper (viz titulní snímek z únorového soustředění ve Španělsku) a Topforex ATT Investments (se Slovákem Štočkem), a dále Vojta Řepa v Pro týmu Kern Pharma, Dan Turek v rakouském Felbermayru a Václav Šňupárek v development týmu Novo Nordisk.
Evenepoel se vrací zpátky, už je OK…
Je nekde jeho program? Nic aktualniho jsem nenasel.
Od 15:10 na volném německém Eurosportu 1.
Porte nakonec vzdal :-(
Teď hezkej pokus na terezínech – wolfpack tohle uměj :-)
Roglič jim dnes ukázal, jak moc ten ceněný etapák chce…
Cees jim ukázal, jak se to dělá
Gallery: Julian Alaphilippe’s symbolic Specialized S-Works Tarmac SL7
Hlavne ta letka Ineosu je brutalni.
Van Aert dnes v klasickém spurtu natřel všechny. Neskutečný borec. Sagan se těsně nevešel do Desítky. Aert je ještě všestrannější než Sagan.
Jel to výborně! A vedle zase nastoupil hezky Primož. Vypadá to na dobrej rok!:-)
To jsou pěkná čísla… :o)
71 AVG :-)
Caleb taky dobrá forma. Ale nějak tam zaspal.
Forma asi dobra, ale nelibilo se mi jak to pri spurtu tlacil do leva. Bylo videt, jak nekolik zavodniku muselo jit doleva taky a nejaky treba tri lidi uz meli docela problem. Byla na tom jeho spurtu videt snaha, za kazdou cenu se vyvezt za kymkoliv, i jen na minimalni chvilku.
Ewan je jeden z nejneoblíbenějších jezdců v pelotonu…
Potomhle co jsem dnes videl bych se tomu vubec nedivilo. Skripl je tam teda slusne. Komentator na Eurosportu tomu nevenoval zadnou pozornost, ono to k tem hromadnym finisum tak trochu patri.. ale posledni roky je to dost resene tema a aby se neco zmenilo, tak by to mela jury zacit vic resit.
Prijde mi, ze treba na bezkach se tohle resi dost pravidelne, viz treba ted dojezd te klasicke padesatky na MS. A to neni jediny pripad. V kontrastu cyklistiky mi to prijde trosku usmevne, protoze na bezkach zdaleka nehrozi takova zraneni jako pri cyklistickych zavodech.
Jenze sirsi verejnost cyklistickych (ne)fanousku k cyklistickym zavodum pritahne prave ta krev a pady. Sleduji cyklistiku uz hezkou radu let a casto v mem okoli vidim, ze se lidi radi podivaji prave na ty pady. Ale nejaky vyvoj etapy, taktizovani a nastupy je nechavaj chladnymi.
:) JJ běžkaři to je dobrá psina
No ono na běžkách se to zrovna moc často neřeší, to jen letos byly ty 2 medializovaný případy. A neřeší se to kvůli bezpečí, ale kvůli regulérnosti.
Pohled z pelotonu
…
Dneska krásnej double pro Quick-Step :-)
no, Almeida extra radost mít nebude… :)
To asi né no :D Ale on by to stejně nedal, kdyby nešel Alaf, tak to rozjede někdo jinej, kdo by ho dost pravděpodobně smazal…
jasné, ale jak jim ujel v té zatáčce, tak to vypadalo, že by mohl… škoda, fandil jsem mu, aby to udržel…
Almeida udělal chybu tím, že Sivakovovi nastoupil brzo. Tím dostal Ineos ze hry. Vzadu už přitom neměl kdo jet – Jumbo mrtví, UAE mrtví. Takto ale Ineos pochopili, že plán A je pryč a zkusili (Thomas) ještě zoufalou akci…čímž Almeidu zlikvidovali.
Bylo prijemne videt jak spolu komunikuji MVP a WVA(behem zavodu).
Nasel jsem kousek zaznamu – je to v case 1,50 videa.
To je fajn… Jestli se teda nenápadně nehádali:-)
Ne, jen se domlouvali, jak si rozdělí letošní klasiky a jak eliminují Juliana :-)
A tomu bych i zrovna věřil!:-)
„A Pogy nám bude krýt záda na čtvrtém místě jako celej podzim“ :D
Včera jeli plastici docela útočně, Bernal, Sivakov, Thomas zkoušeli útočit, je to změna oproti minulým letům, zdá se
Tak na dovolenou spolu asi nevyrazí, ale určitě se dobře znají, když proti sobě od mala jezdí
Co se to Matejovi mrska za pytlik pod sedlem?
To sere Itálie má takovou dementní visačku s logem. Vždycky mě to irituje, když to někdo má a čumím na to, když jedu za ním.
Čekal pozdní dojezd, tak jel se světlem na kole ;-)
Není to klíč od hotelového pokoje? ;-)
To byl finiš na Tirrenu! :-O škoda že to Štyby nedal, to by byla mega bomba
Je to prostě Matěj
Jen dneska slavil lehce arogantně, s těma založenýma rukama, jakože brnkačka. Ale nejhorší je, že to brnkačka byla a přejel je úžasně:-)
Arogantně bych to neviděl ;-)
Upřímně už bych si fakt hodně přál, aby Aert vrátil úder v přímým souboji. Prospělo by to všemu :)
Jo, škoda…
Doprdele já než vyřídil telefon, tak mi to uteklo :)
Nene, tady ti blatošlapové prostě žádné drobky nenechávají, bohužel. To stejné vedle ve Francii ten skokan na lyžích.
„podobný“ jak holky u nás…Dřou, trénujou, jezděj. No a skončí zima, přijde Sáblice a všechny jsou druhý…
Tohle bych zrovna nesrovnaval.
…proto jsou tam uvozovky. Ale proč vlastně ne? Silniční specialisté nevítězí. Vítězí všestranější, dokonce i z jinejch sportů. A čim dál častěji. To mě baví.
Ceska zenska cyklistika je slozena vesmes z amaterek a diky tomu s relativne nizkou kvalitou vuci svetu. Sablikova je profesionalka s prakticky neomezenym rozpoctem na pripravu a zaroven geneticky vyselektovana. Opavdu bych to nesrovnaval s tim, ze v muzich vitezi cyklokrosari nad cistyma silnicarema.
Tam v te prvni mirne zatacce(cca 850m) do prava to mel Al. jeste malinko vic pribrzdit a vysloto… ,dle meho to bylo dohodnute,je videt jak se Al. ohlizi a v zatacce evidentne „spomaluje“,…
Taky si nemyslím, že by to byla náhoda. I přestože Alaf byl asi taky hotovej, když nešel vůbec do spurtu
Alaf měl rozjíždět Ballera. Bohužel to dost podělali. Oba, myslím.
Zítra frontální útok Ineosu, jsem zvědavý, na koho vlastně pojedou. Thomas nevypadá špatně a v TT by měl větší šance. Ale asi to bude zítra na něj moc až se tam Bernal začne honit s Pogačarem…
Tak frontální útok Ineosu do zadu:-)
I blátošlap byl před nima. Jo dějí se věci.
Nějaká chyba v matrixu…:-)
Jo bavilo mě to :)
Dneska Sam Bennett vypadal, že to dojde pěšky. Už lezl z kola
Starosta města Nice požaduje zrušení poslední etapy Paříž – Nice
Zrušená nebude, jen se obě víkendové etapy zkrátí, myslím že zítra kolem 120 a v neděli 92km, a nebude se končit v Nice
Roglič dnes ukázal, že cyklistiku ještě úplně nepochopil…
Ehm? Jakože nenechal vyhrát Mädera?
Jo, moc hezky se na to nepochopení koukalo… :-D
Jedině člověku může být líto Mädera, ale holt takový je život, s kým se mazlí?
Mohl mu to nechat. Contador by ho před sebe pustil. Wout má na Tirrenu pěkně našlápnuto.
Já myslím, že Wout má šanci jenom pokud zítra vyhraje a tudíž když získá bonifikaci. Nevěřím, že by na časovce přejel Pogačara o 35s
Uvidíme. Každopádně Pogačar má formu, ale stát se může ještě lecos
Tak tak. Contik nechal etapu na Giru Tirralongovi, a když pak útočil na Fuente De, kdo mu tahal tempo?
Roglič si dnes zadarmo mohl zajistit silného spojence pro budoucnost, ale udělal opak.
Nevím, jsem pro férovost, ale zrovna tady je to něco jiného…
Jasný, Mäder byl nas*anej, Háča navrhoval omluvu…ale ty Roglovy nástupy byly prostě krásný a dělá to pak hezký pokoukání. A hlavně že někdo vymyslel pro cyklistiku kopce:-)
Jako líto mi Mädera bylo, na druhou stranu, co je nesportovního na tom vyhrát závod :D
Mäder se hlavně neměl otáčet jako *****, bylo jasný, že si tam budou nastupovat a měl to už dojet. Byl evidentně v hajzlu a skoro se v rovince zastavil. Zvedal nasraně ruku, protože se koukal za sebe a už se viděl na bedně. Roglič mu proklouznul přesně ve slepém úhlu. Podle mě ho vůbec neviděl a najednou se teleportovala před něho.
Cyklistika ale byla, je a bude i o určitých aliancích napříč týmy. A Rogla si tím moc do budoucna nepomohl. A to mu jinak fandím.
Spíš se už poučil, žádné dárečky nikomu … A nakonec Mäder říkal sám, že příště musí být lepší.
Blbost.
Los Machudos byl takovej dáreček-nedáreček, viděli jsme, že si ho Pog umí namazat i v souboji, kde jdou 100%.
A ta etapa na Tour, kde ho nechal odjet, nebyl dáreček ale taktická kravina.
Navíc teda nevím, jestli už se naskytla situace, že mu mohli být UAE co platní.
Zato jsem si jistý, že pokud třeba někde na Tour zůstane na větru ve skupince s Bahrainama, tak ti nehnou ani prstem.
Tohle bylo pěkný:
Ty žiješ v nějakým snu.
Nebo od teď maj pouštět vyhrát každého kdo je dojetej z úniku před cílem?
Ty to nechapes.
Ja jsem nerekl,ze ho MEL nechat. Ja jen rikam,ze mel idealni moznost ho neoprasit. Vyslo to vsechno uplne presne pro tuto sanci. Tim by si udelal kamarady-nikdy nevis v cyklistice,kdy se to bude hodit (tyhle veci fungujou,casto vidis tym delat zdanlivy nesmysl,ale duvodem je,ze chce jinymu tymu/jezdci pomoct/ublizit za neco z minula…).
On zvolil druhou moznost. Byt to 10.etapa Tour,neni o cem. Ale tady to pusobilo jako zbytecna demonstrace sily a vsad se,ze si to Bahrain takto bude pamatovat.
To je cely…
Taky myslim, že to je trochu přehnaná teorie.. jistě, mohl to klidně udělat, ale taky to nebylo nic co by se od něj mělo automaticky očekávat. A pořád je to „jen“ P-N.. nemyslim, že by to mělo způsobit tolik zášťe, aby se mu za to celej tým mstil někde na GT.
Je to hodně ojedinělé a spíš se to děje, když se jezdci dobře znají ze stejného předchozího teamu nebo ze stejné země. A ani tam to není časté.
Kolik prikladu z minulosti krom Contika a Jalaberta tu mam jeste dat? Armstrong taky kohosi nechal.
Samozrejme se musi vse sejit-kdyby ho dojeli kilak pred cilem,je to jasny.
Ale tady chybelo par metru,Schachmann byl mrtvej,Rogla ty vterinky na nic nepotreboval.
A pro Madera by to byl zivotni uspech.
Takovy mix se sejde tak 1× za 5 let,takze argumenty o automatickym darovani vyher uprchlikum jsou faul.
Hele, občas mi přijdete s cioranem tak trochu žijící ve svém vnitřním světě…
Já s nimi teda souhlasím, Mäder a jeho DS si tohle budou pamatovat, stejně jako by si pamatovali, kdyby mu dojel jen za zadek a pak ho nechal o galusku vyhrát. Tohle byla volba kanibala. Neříkám, že to nemůže fungovat, jen musí být podobně silný.
Bez vnitřního světa je člověk prázdný. Někoho uspokojí postovat odkazy na články jiného jeho vnitřní svět. A tak to v životě chodí. ..
Je to tak, jeden to dělá pro ostatní, druhý sám pro sebe, u tebe těžko říct…
Každopádně asi možná ve své slepotě už nevidíš to další, co zde produkuji, ale tak už to v životě chodí, kdo nechce, nevidí…
Hlavně zdůraznit své zásluhy. Velmi důležitá věc. Především u politiků. :-)
Vloni na giru nechal carapaz vyhrát kwiatkovského
Ale ja ti rozumim. Jen si myslim, ze tomu prikladas mnohem vetsi vahu, nez jakou to realne ma, navzdory historickym podobnostem.
Jak rikam, udelat to mohl, par pratel by asi ziskal, ale nechtel. A osobne neocekavam, ze za to nejak zaplati.
bejvávalo, nejedou jen za sebe, týmy a sponzoři počítají vítězství. Před x léty dojel Jalabert v Sierre Nevadě myslím Dietze, který jel přes 50 km sám v úniku, cca 2km před cílem, pomohl mu a nechal ho vyhrát. Už nevím, zda šlo Jalabertovi o celkové pořadí.
Já to chápu, ty moc nechápeš jakou mají cenu bonusové bonifikace a fakt, že za nima byl rozjetý sachman. Kdyby tam vymyslel píčoviny, ještě by hrozilo, že je přefrnkne on a Roglič přijde o sekundy kvůli bonifikaci a mäder nebude první. Nehledě na to, že na Rogliče ostatní týmy z vysoka mrdaj, když je ve žlutým, červeným a má technickej problém. Klidně mu nastupují.
Rozjetej Schachmann :-)))
Tak to se nemame o cem bavit.
Zítřejší „klasika“ na Tirrenu. Posledních 100km převýšení 2300 metrů.
Ještě detail toho nejprudšího brdku:
https://www.tirrenoadriatico.it/…stelfidardo/
I ten druhej vypadá zajímavě.
Jo, a má foukat.
Tohle může být víc rozhodující etapa než ten dnešek.
Možná se GC rozhodne už tady. Víc bych v tomhle terénu věřil Woutovi než Tadejovi, asi jako každý že jo. Snad nerozhodnou pády nebo defekty. Ten dojezd je jak dělaný pro Alíka nebo Matěje
Každopádně se z těch závodů stává těžká nuda.
Každý etapám kde jedou roglič nebo pogačar je předem rozhodnutý
To samé jednorázovky kde jede poel nebo aert
Skyneos by letos měl zabalit Tour, tam se pojede o třetí místo, první dvě jsou dána předem.
Měli vše nejlepší nasadit na Giro a Vueltě
Nesmysly…
Jen lehce odbocim k nasim… Vypada to, ze uz definitivne nemame zadneho dobreho vrchare. Roman uz asi restartovat nebude, na Hirta padla nejaka deka, vypada nemotivovane, v rozhovorech uz byl odevzdanej, K. Vacek taky nic. Aspon ze Styby a Vakoc vypadaj k svetu pro klasiky.
NJ, třeba by se Češi mohli inspirovat u Slovinců, 5× míň obyvatel, ale momentálně mají hodně silnou generaci,
Asi dobra lecba
:-) jo, asi mají ve Slovinsku kvalitní preparáty…
Jo, také jsem si myslel, že to bude lepší… Hirt až tak úplně nevypadá, že by ho mohlo Wanty nasadit na GC, jak byl rozhovor s jeho novým manažerem v 53×11ce…
Tam o něm prohlásil, že není ambiciózní a musí se ukázat, že si tu šanci být lídrem, zaslouží… No, zatím toho moc neukázal…
Kreuziger škoda slov, Karel Vacek je standardním jezdcem v pelotonu, nic navíc nepředvádí, když to takto bude pokračovat dál, bude rád, když se ve WT udrží…
Na spousty vtipných postů na sociálních sítí ale čas má… Nepřijde mi, že by byl tak psychicky zasažený tím vším kolem něj, jak se jeden čas rádo prezentovalo všude, včetně jeho samotného…
Jo, v posledních rozhovorech s ním, co si vybavuju, byl takovej mouchy snězte si mě… Asi burn out?
On takový asi bude povahově, není to vítěz, není to lídr a ten manažer (mimochodem už ho předtím vedl, takže ho zná dlouho), to ví…
Přesné a výstižné.
Štěpán Straka včera na Eurosportu zase perlil.. prý Yates a Pogačar si to spolu rozdávají jako letos na okolo emirátů…
Měl by mu někdo říct, že Simon není Adam, že jsou dva Yatesové
Dneska čekám útoky od Skyneos, Ganna, kwiatkovski, Sivakov včera pošetřili síly, dojeli v grupetu s Romanem a Peterem
No zatím se nešetří:
‚The peloton has averaged 57km/h in the first 30 kilometers of this stage.‘
Jo, ze začátku to bylo 10 km z kopce :-)
A Ganna v úniku,to dříve za froma taky nebývalo…
Slušné složení úniku:
Robert Stannard, Jonas Rickaert, Pello Bilbao, Davide Ballerini and Filippo Ganna
Kreténi z Eurosportu dávají místo tirrena pinkání z Buenos Aires…bude až záznam večer
Dá se to sledovat někde na netu?
Hééj – ty seš tady novej?-) „tiz-cycling“
Ne, jen je zaměřený na sebe a své názory a to další nečte…
Jo je tu nový přešel z cyklodiskuze nečteš to tu nebo co? ;-)
Eng komentář jede, ale češi tam jedou tenis :-) ne že bych nerozuměl anglicky, ale ten eng komentář mi přijde hrozně nudný a nezajímavý
Ja to mam teda naopak, u Straky nebo kdo to komentuje nekdy usinam :-)
Právě mě příjde anglický komentář jako úplně jiná liga. Hlavně když komentuje Matt Stephens.
Na netu na Eurosportu už to běží nebo tady:
MVP se bavi!
Jako tohle je fakt vtipný :-)
Samo v ramci jeho kvalit,ne obyc. smrtelniku(a asi vetsiny pro).
A díky tomu také vidíme věci dříve nevídané, například Bernal útočí 55km do cíle…
Toto říct tři roky zpátky, tak si lidé ťukají na čelo, že ses zbláznil…
Každopádně ten útok MVDP načasoval zajímavě, jsem zvědavý, jak to udrží…
Ted je to o zbyvajici energii a jejim rozlozeni(doufam ze historie-MS se nebude opakovat,…).Sjizddet ho nebudou,riziko pro Pog,WVA,…
Tak on je v podstatě nezajímá. Wout i Pogačar jedou o GC.
Tak to bylo jasny hned jak odjel na vic jak 30 s.
Zatim náskok narůstá. Fandím mu.
Cyklokrosaři jsou nějak vic odolnější, Bernal bere větrovku a Matěj kk a bez rukavic. :)
Co se týká quickstepu a celkového pořadí na Tour, vypadá to spíš na Almeidu než Alaphilipa…
Matěj evidentně total doraz, Pogacar vysmatej. Mazec!!!
Van Avermaet taky velmi slušně.
famózní závod! pogačar těsně, matěj šel do plných, ale udržel to… krásné!
Pěkný závod, první tři jsou momentálně jiná liga…
Je otázkou jestli forma vydrží až do července
Egan slušně, měl by se posunout do celkové desítky,asi čekal víc, ale co už
Generační výměna v přímém přenosu
Nibali dnes 4 minuty, Quintana 8 minut, Thomas, Fuglsang, Majka, Pinot, Zakarin, Pozzovivo skoro 14 minut zásek
Jak dojeli Roman s Peterem se agentury nezmiňují, zřejmě jsou ještě na trati…;-)
Na doraz ne,videls jak podaval bryle?
Viděl. Sotva je udržel v ruce. To není na doraz ?
Odbočka do Francie: Rogla je po tom pádu odřenej docela fest…
A hodně do něj teda teď bušej…
Drzel je za stranicku,zmrzle ruce,vysileni a nebyl videt jediny tres(pust si to jeste jednou,mimochodem tyto malicke detaily maji vypovidajici hodnotu).
Jinak kazdy ma pravo videt veci po svem.
Tady o tom svém obrovském vyčerpání mluví přímo Matěj. Výboný článek. Viz https://www.cyclingnews.com/…finish-line/ .
Vymluvy…:-)))
.
Hirt a RK dnes dojeli v grupetu. To není moc dobrá vizitka pro vrchare. Hirt musí být pro tým zatím velké zklamání u RK už se to dalo tušit, že už to bude bída. Nechápu jak ho něco takového může bavit.
Já myslím že Roman s Honzou dnes zkušeně pošetřili síly na zítřejší sprint, popřípadě na úterní časovku.
Já bych je ještě neodepisoval.
viz. můj dnešní komentář – 14.3.2021 11:21
Áno pane :-)))
Tak asi cajk
Tak co mu jinyho zbejva;)
Jako jo, poprvé spadl, počkali. Podruhé spadl, tak už se jelo, zase nikdo nebude čekat do nekonečna, na někoho, kdo má zrovna padací den…
Vidím SiS ovocný salát, ty jsou fakt dobré…
Na roadcycling.cz píšou, že se jelo, protože v polotonu nemají rádi Jumbo. Nevíte někdo, proč tomu tak je? Mně přijdou celkem v pohodě a Primož je taky rozumnej. Že jde po etapách snad až tak špatný není…
Nikdo po něm nešel, prostě se jelo dál. Průšvih byl že ho v tom nechal jeho tým samotného.
To není pravda, stáhli se k němu tři, ale všichni se orvali, jaký jela špice bomby. A nejenom Bora.
*„He crashed on the last time of the downhill, on one of last corners, and he couldn’t get the chain back on, so he got a little caught up behind, and in the front of course they started pulling,“ the Dutchman said.
"There was a lot of wind in the valley, and with only three or four of us, we couldn’t’ close the gap. We tried to close it as fast as possible but weren’t able to get back.
„After the first crash, where he went down pretty hard, we got him back in the front and tried to take control of race. The last crash was really out of the blue, otherwise we could have kept the jersey I think. It’s shit for him. He fought until the end. If you see how he showed himself the past week, he was the strongest in the race, but anything can happen until the last day.“*
Za mě prostě toho chtěl moc, vyhrávat etapy, celkově, všechno. A ta únava se prostě nasčítá a projeví se i nepozorností a pádem, i když nohy ještě jedou.
Moc toho Roglič neřekl. Vyhodil si rameno.
Náhodou toho pověděl… třeba 28× řekl yeah :D Asi něco jako „Tak určitě“
Malá pochvala od Wouta Matějovi
Alas, so epic was his solo ride to victory, after the race questions were already being asked about Van der Poel's ability to recover in time to challenge Van Aert at Milan-San Remo next Saturday. The Belgian dismissed the idea that his rival might have depleted himself on Sunday, though.
„Mathieu is shivering in the tent every week after the cyclo-cross,“ he said. „I have often thought ‚now it is all gone‘, but the next day he will be back there.“
„Mám z toho smíšené pocity,“ říká vítěz Paříž – Nice Schachmann
tak to byl solidní polet, snad bude OK… nechápu, že tam aspoň nedají někoho s praporkem… jasně že nedal pozor, ale toto jsou takové jedovaté zrady…
Etapu dokončil, tak snad bude v pohodě.
Vypadalo to hrozivě, pak tam ležel, později vedle už nosítka a nakonec odjel. Tak šťastně kdyby to vždy končilo.
Odbočíme také trochu k našim…
Adam Ťoupalík pátý na Istrian Spring Trophy
Sice mu nefandim, ale aspon neco. :)
Myslim, ze letos to bude mit Elkov se sbiranim bodu docela tezke.
U Topforexu jsem cekal neco vic potom co zvladli v zime kluci odtrenovat, snad se to projevi v dalsich zavodech. :)
Btw. proc Elkov startoval na Istrii s Authhory? Ja myslel, ze maji letos sedlat kola Willier..
Ano, mají mít Wiliery, také jsem si to před nedávnem říkal, už soustředění před sezónou by měli začínat s novými koly… Takto to zavání amatérismem, jestli je začnou jezdit uprostřed sezóny a nebudou mít pořádně prostor si je osahat…
Noo ona ta ,,profi” cyklistika u nas bohuzel nema od amaterismu moc daleko. I kdyz zrovna Elkov spolecne s Topforexem jsou asi jedine tymy, ktere aspon nejakou latku drzi.
Tichý start sezony slovenského šampiona. Ale já se vrátím, hlásí Sagan
Pral bych mu jeste nejaky vetsi uspech, ale nenapada mne typ zavodu, kde by dnes dominoval. Rychlost do spurtu uz nema co driv, na klasikach se bude o vitezstvi rvat smecka cyklokrosaru a dalsi…jsem zvedav zda jeste vytahne nejake cyklisticke eso z rukavu dresu :-)
Já myslím, že už mu odzvonilo, svým kamarádům jsem to říkal už déle než před rokem…
Proti němu samozřejmě nic nemám, naopak, jsem fanoušek lidí, co dělají věci po svém a umí něco dělat pořádně…
Poslední roky, od toho pádu na TdF, ho spíš vnímám už jen jako normálního dobrého cyklistu, co dobře spurtuje a dokáže jet i velmi dobré tempo v nástupech, ale nic, co by ostatní překvapilo. Posun z 1% nejlepších cyklistů v pelotonu do 10%.
jo, promarněné šance se už nevrátí, čekal jsem od něho víc (kromě 3× MS)
tak roky nezastavis, motivacia asi uz tiez neni kde bola ale hlavne mesiac netrenoval vobec a potom len trocha takze to musi byt vidiet.
On ale nemá takovou výkonnost už mnohem déle, nejen v souvislosti s tím šmejdem…
Řekl bych, že u něj je to naprosto zásadně o motivaci. Je mu teprve 31, takže kdyby našel tu chuť, kterou měl pár let zpět, ještě může něco zajet, fyzicky by to neměl být problém.
Taky myslím, že už ho to tak neba… Ale nějaký vítězství bych mu ještě moc přál – myslím, že jednu dobu byla cyklistika „před Saganem“ a „po Saganovi“, tak kdyby nějak už končil, tak fakt na vrcholu.
Bohuzel hodne sportovcu na vrcholu nekonci. Taky bych mu jeste nejake pekne vitezstvi pral, ale v hlave uz je bohuzel za zenitem. Treba jeste neco urve…
Když se podíváš do stejných vláken 2020 a možná i částečně 2019, uvidíš, že jsem psal to samé… ;o)
Eddy Merckx skoncil v 33.
Sagan doufá v lepší formu na Ronde a Roubaix
zkušeností na to, aby mohl odhadnout, jak to půjde, má dost. Otázka je, jak se na tom podepíše ten covid. Podle všeho ho neměl úplně bez příznaků.
Tak dneska Sagi moc hezky, docela začínám věřit, že jde příprava dobře.
jj, potesilo.
Nevíte do kdy bude GVAčko vozit ty zlaté doplňky na všem možném? Čeká se na příštího olympijského vítěze, nebo to má od výrobců jako chodící reklama nadosmrti ?
Aspoň ho v pelotonu člověk najde, když už nejezdí na špici :-)
Myslel jsem si že ten Roglič vydělává víc, bere 2× míň než froome a Sagan, a míň než kwiatkovski, carapaz, Bernal, nibali, Valverde…asi je to srdcař a jezdí pro radost a né pro peníze :-)
Tak vzhledem k tomu, že ty platy ofiko nejsou veřejný, bral bych ty částky s rezervou. Navíc jsem viděl loni žebříček a ten byl krapet jinak. Že by si od loňska vyhadal Roglič méně… Těžko říct.
Evanepoel, Van der Poel a Van Aert v jednom týmu :-D
(Mělo by to být: táta, táta, strýc)
Tak nakonec je to bratranec Woutovo táty
Tak od zítřka se jede Catalunya, na ten závod jsem hodně zvědavý.
Je mu 26 a profi kontrakt má teprve třetí rok Ty věčnej domestiku.
Právě proto jsem zvědavý jak se stou rolí lídra popasuje
Lefevere reveals Bora offered to buy out Deceuninck-QuickStep to sign Evenepoel
Zajimave. :) Jsem hlavne zvedav jak se mu bude darit na zavodech po zraneni.
Jeden z mých oblíbených závodů… Jede i pár našich…
Volta a Catalunya (Vualta a Cataluňa) 2021
http://www.steephill.tv/…a-catalunya/
LIVE
Pěkný „rovinatý“ etapy, jako vždy.
Mimochodem 100. ročník…
A mělo by to být poprvé co proti sobě pojedou bratři Yatesovi
Favorité 100. ročníku Kolem Katalánska
https://www.roadcycling.cz/…m-katalanska
„Početné bude české zastoupení. Kromě Josefa Černého, který je oficiálně potvrzen, se do Katalánska chystají také Roman Kreuziger, Karel Vacek a Jan Hirt. Všichni v rolích pomocníků. Kreuziger bude podporovat Ilnura Zakarina, Vacek Roberta Powera a Hirt Louise Meintjese. “
Tak první tajenku máme vyřešenou.
Dva nejlíp placený cyklisti současnosti, Sagan a from, se zatím s formou nepotkali…
Days since last win
1356 Fabio Aru
1122 Romain Bardet
1027 Chris Froome
1001 Rigoberto Uran
967 Geraint Thomas
786 Andre Greipel
652 Edvald Boasson Hagen
604 Vincenzo Nibali
570 Alejandro Valverde
558 Philippe Gilbert
554 Greg Van Avermaet
548 Elia Viviani
Tak dlouho bez vítězství byl Valverde snad jenom když byl v trestu. Viviani už taky hodně dlouho. U ostatních to tak nějak má člověk v podvědomí.
Tak jsem nakoukl do vysledkovky, a nebylo to pro Čechy zrovna hezké podívání
Vacek úplně poslední, Hirt, Černý taky v grupetu, jen ten Roman dojel aspoň v balíku
Chris Froome, Peter Sagan and Richard Carapaz headline Volta a Catalunya
Dneska ideální etapa pro Sagana, tož uvidíme co s tím Slovák provede
Hirschiho jsem asi taky zahlédl ve startovce. Je to snad první jeho letošní start, tak jsem zvědavý co předvede.
Jo jeho první letošní start v nové stáji.
Kreuziger pokračuje v Katalánsku: „Start sezóny byl pro organismus šok“
Přijde mi, že Kreuziger už v hlavě fakt upustil od tahu na výsledky. Co rozhovor s ním slyším/čtu pořád to samé.. Rozjet se, pošetřit na další závody/etapy a tak pořád dokola. Škoda, že už nemá ten tah na bránu jaký měl, když s cyklistikou začínal.
spíš vidí svoje možnosti celkem realisticky. Je mu už 34, lídrovský typ není, takže teď bude jezdit dokud ho to bude bavit a někdo bude ochoten ho platit.
ale loni před létem říkal, jak dobře potrénoval a jak se těší na etapáky a pak se tam jenom šetřil. Teď už ani nedává dopředu naděje fanouškům, že bude bojovat o něco
Rohan Dennis vyhrál časovku Okolo Katalánska. Černý 8.
Tak dnes Maďar Valter třetí v poslední etapě, co bychom za to dali…
Řekl bych, že neprodloužit Chrisovi smlouvu byl Sirův majstrštyk
Neprodloužit smlouvu 34 letému drahému závodníkovi v našlapaném týmu jako je Ineos může připadat jako majstrštyk jenom duševně méně disponovanému jedinci.
Už zase. Nechte toho jo!!!! Dík.
Tak nám odstartovala časovka, tradičně od posledního v celkovém pořadí, takže jako první odstartoval Vacek, jako druhý Hirt…
Koho tipujete na vítěze?
Cavagna?
Podle me by to mohl vyhrat Toupalik.
:-) Anebo borci z prvních příček v závodech Zwift nebo Rouvy:-)
Jak je vůbec možné že ti co nejvíc drtí Zwift jsou v realitě úplně mimo první příčky? :D
Kdyz zavodis, tak hruby vykon je jen jedna cast, abys porazel ostatni jen hrubym vykonem musis byt vykonnostne o tridu lepsi. Jako treba Hruska kdyz zacinal jezdit MTB maratony, techniku nemel, trate neznal, ale vykon mel o tridu jinde nez vsichni ostatni a vitezil. Od urcite urovne ale je ta vykonost uz docela vyrovnana a rozhoduje prave ta priprava a jine aspekty, nez jenom hruby vykon.
Tak zatím Dennis, Cavagna, Pepe třetí…
Report: Ineos Grenadiers billionaire owner says he won’t fire Dave Brailsford
Czech cycling tour se mění na Sazka tour.
Cílem je kategorie World tour
Tohle mne prijde jako fail, asi jako kdyby se Tour de France zmenila na Tour de Generali.
Na jméně moc nezáleží, mohlo by to být ke prospěchu věci, pokud se to tedy bude konat … Czech Cycling Tour stejně moc lidí mimo cyklistiku ani nezna, to by to musel být Závod míru.
Sazka Tour:-))) Z toho čiší blbost na hony. Rozumný generální sponzor má všude bilboardy, je všude vidět, ale nechá závodu normální jméno. Zvlášť když chce do WT.
Myslíš jako třeba Eneco Tour, E3 Prijs Harelbeke a další…?-)
Já si pamatuju i Tour de Trump …taky debilní název
Mimochodem, nejvíc vítězství má jistý Armstrong, a ty vítězství mu dodnes nesebrali ;-)
Ne, myslím jako UAE Tour, Volta a Catalunya, Tour of the Bask Country, Tour de Pologne, Tour de Suisse. U závodu, který má mít nějakou historii, tak zvolím neutrální geografické jméno. Protože sponzoři se budou střídat, v historii se střídali i režimy, i to třeba přijde. Ale závod by měl trvat dál. Ale je to můj subjektivní názor, třeba se lidem líbí, jak se furt někam cpou jména firem.
Souhlasim s tebou. Ovsem jestli to prinese, ze se zavod bude vubec konat nebo treba lepsi zazemi pro zavodniky nebo cokoliv jineho co jde do pozitiv.. hlavne, ze zavod existuje! :)
stejně bylo „czech cycling tour“ zavádějící, když se to jede celé na moravě :) ale na ty pustevny se těším, loni to bylo dobré a letos by měli jet dvakrát s dojezdem nahoře, to je super…
Ani mě nepřekvapuje, že to říká někdo ze Zlína…
to bylo jen takové rýpnutí :) kdo není startovací, ten by třeba komentoval tu druhou půlku mého příspěvku… já jsem rád, že to mám na ty pustevny na dojezd na kole a loni jsme s kamarádama dali pěkný výlet s průjezdem závodu právě ve výjezdu na Pustevny z Trojanovic a pak zpátky do Zlína ještě přes Bumbálku a bylo to super… a letos by to bylo i s dojezdem nahoře na Pustevnách, tak doufám, že to vyjde!
Hele, nemá být letos náhodou 2× výjezd i s dojezdem na Dlouhé stráně?
Dneska jeli kluci Ineos neskutečné řemeslo, krása pohledět…
Roman se pomalu začíná rozjíždět, dneska už v první stovce a jen 11 minut ztráta, po odstoupení Zakarina bude zřejmě lídrem rusů…
Sagan! Agente, jupíí, Sagan!!!
Jo, hezký to dal. Přál jsem mu to!
Prvních míst v poslední době moc nemá, ale pořád umí. Asi jde forma hore.
Mě zajímají spíš Češi než cizinci…a co teda dneska ten Roman s Hirťákem ? Zašpurtovali si taky?
Tady všichni Sagana adorují, to jsi tu špatně… Já jsem tedy také jeho fanoušek, ale ne zaslepený…
V tom jsme zajedno. Ona tam totiž dnes nebyla zrovna velká konkurence. Ale rozhodně mu jde forma nahoru.
Konkurence nebyla velkà. Uvidíme jak zítra přes Montjuick. To by mohla byt taky etapa pro klasikáře.
Právě zítra se bude lámat chleba, ta poslední etapa v Barceloně je zrádná, Bernal tam kdysi spadl na mokru a vzdal, když jel v dresu lídra a už se viděl jako vítěz.
Očekávám totální frontální útoky movistaru a dědek Valverde se ještě pokusí vydrápat na bednu.
Já pamatuji, že jednoho populárního diskutéra, co to dotáhl až na TdF, zajímal majsterko na jednom už nefunkčním diskuzním fóru docela dost, i když Románka měl také rád. Nemyslím, že by Peterko měnil nějak Č-S občanství.
Tak zpátky k tomu, co máme rádi…
Černý ve Vlčí smečce. Obstál, jenže pro Giro se zatím nehodí do sestavy
zajíci se počítají až po honu, na konci sezony je volný
Nemá to někdo ve full verzi? Stranickému tisku nedám ani korunu
Šup a Peter Sagan má první letošní vítězství. Suverénně.
Pěkně dnes Sagič
CoppieBartali opět Deceuninck a Mikkel Honore
Jinak i na E3 moc pěknej závod. Štyby pěkně vygumoval MVDP, jenom škoda, že mu to ve špurtu nevyšlo na bednu.
Takže profesionální cyklistika jsou jenom etapáky jo? A klasiky jezdí amatéři, nebo jaký je v tom teda systém?
Asi jsi tu nový…
Asi, ale logika by snad trochu fungovat měla? Když založím vlákno na konec Dumoulina a jsem odkázán sem, ok, beru. Ale podle čeho mám poznat, že nějaké závody mají separátní vlákno? To nedává smysl.
Nevím jestli je nebo si Milan jenom hraje na pana učitele. A jeho JÁ je dost velké. To jen tak na okraj. Ineos si zatím své sebevědomí v Katalánsku zvyšuje. TDF pokud se letos uskuteční tak bude maso.
Dnes to Sagan už nedá únik nechali ujet moc. Černý se tam dostal, ale úplně na čele se neudržel. Dívám se, že kolem třetí je diváků hodně. Ve Španělsku jsou na tom s davidem o tolik lepší než ve Francii kde překládají Roubaix?
Jj, dominance Ineosu byla neuvěřitelná, první tři místa v etapáku, to myslím že historie nepamatuje?
Tour bude letos hodně zajímavá, a to ještě nejeli Hart a Bernal ;-)
Dost podobne ovladli Dauphine 2012 a pak dloho kralovali na Tour…
Budou to mít ostatní těžký, všichni vypadají v ineosu v dobré formě, ale on pak stačí jeden „hajzlík“ jako je Pogačar a stejně neudělají nic v kopci, ať maj za sestavu co chtějí. Věřím, že to bude i tak zajímavé.
Proti Pogačarovi to budou mít těžké, unavit ho na rovinách jako některé lehké vrchaře nepůjde.
Jj, Pogačar vypadá letos silně, a ještě k tomu když mu něco dobrého namíchá Mauro Gianetti…to se mu to pojede…
Ineos má prostě zmáknutou taktiku .....
WADA vyšetřuje nestandardní postup britské antidopingové agentury (Před olympiadou 2012)
Spletl sis vlákno, kámo.
Tohle je silniční cyklistika 2021, né olympiáda 2012…
A ty jsi tady kdo?
Lyon – Geneva 1896
Ten posez je skvelej, kam se na to hravou dnesni gravely :)
Tak ještě jedna hezká fotečka, pro Ciorana do památníčku…
Liborku, profi cyklistiku neřeš, pusť si nějakou uklidňující hudbu a vylešti si místo ..... odrážedlo – jaro se blíží.
Jaro?
jaro je v prdeli
Na videu, ktere bezelo pred lety na socialnich sitich, to bylo jinak :-).
Zklamání pro tým Jumbo. Kuss neunesl roli lídra. Jumbo je jen o dvou lidech…
Když neprodloužím Saganovi smlouvu, zůstane mi spousta peněz na budování mladého týmu, říká manažer týmu Bora Denk. Rozhodnout chce během dubna.
Liborku, tak chňapni vodrážedlo a doraž do Raublingu…
Pokud si dobře pamatuji Miguel Angel Lopez přestoupil před sezónou do Movistaru. Nějak si neuvědomují, že by byl na nějaké startovní listině závodu v roce 2021. Je zraněný nebo zahájí sezónu až později? Největší posila a nejezdí.
Lopez je zatím psaný na Tour of the Alps na 19.4, pak Okolo Romandie. Podle mě letos ještě nikde nestartoval
Jo to jsem viděl. Ale nevím proč ještě nezávodil.
Letos nikde nestartoval, naposled jel loni Giro. Jinak dnes první letošní vítězství pro Movistar na GP Indurain. Valverde ukázal, že ještě nepatří do starého železa.
Valverde na další vítězství čekal pěkně dlouho. Těm starším borcům ta lonska covidová sezóna nesedela. A konkurence dnes byla vcelku velká…
A orval to v tom závěru teda luxusně, všechna čest. Miguel musel mít radost ;)
Hlavne to bylo tezke i takticky, ti dva astanaci s nim porad chteli nejak vydrbat, ale ustal to moc pekne!
Od 08/2019…
1. měl trochu problém s Covidem a tím, že ohrozil ostatní:
https://www.cyclist.co.uk/…ason-in-2021
2. Byl na nejlepší cestě k burnoutu:
https://www.cyclingweekly.com/…cling-492441
Uvidíme, jestli a jak se vrátí. Ale pokud má jet až Tour+Vueltu, není potřeba ještě spěchat.
Burnout = vyhoření
Lopez se asi dlouho dostával z toho pádu na časovce na Giru v Palermu, jak tam vletěl do toho poklopu od kanálu. Od té doby nejel
Kolem Baskicka 2021 – Itzulia Basque Country 2021
http://www.steephill.tv/…-pais-vasco/
LIVE
https://tiz-cycling-live.io/live.php
Roglič vyhrál úvodní časovku Kolem Baskicka
https://www.roadcycling.cz/…lem-baskicka
Doufám, že si spraví chuť po tom hořkém konci na Paříž – Nice…
Tj, ale dát na 13 km časovky Pogačarovi a Yatesovi půl minuty, tomu už málokdo soudný věří, že je to jen tak, nikdy na kole nejezdil, sundá lyže, a hned všude vítězí o parník, tak určitě :-)
Třeba v jeho případě tomu já věřím… Čemu nevěřím, jsou zázraky, toto ale není zázrak…
Uvidíme, každopádně se rýsuje zajímavý etapák, Jumbo bude muset od první etapy hájit žluťáka, hlídat špici a stahovat úniky, a UAE, Ineos a Movistar jim budou nastupovat a zkoušet Roglicovi ujet
To ano, navíc je to pěkné obsazené… ;o)
A jede Pepe Černý…
Tak od Černého jsem po pravdě dneska v časovce čekal víc. Asi ten vítr to hodně ovlivnil. Proto jel Pogačar tak brzy
Konkurence je pěkná, z top jezdců na celkové pořadí chybí jen Porte, Bernal, Almeida a Simon Yates
No, 45. místo asi není to, čím by se mohl chlubit…
Martina Sáblíková na kole v časovce jezdí podobně, jen o dva parníky.
No ten, kdo to sleduje jen tak po povrchu, to nechápe.
Kdo ví, že Roglič je vždy nejlepší na začátku závodů a takto výbušná, krátká trať je přesně pro něj, zatímco Pogičovi trvá dýl než během etapáku zahřeje svůj diesel a takováhle řachanda hned zkraje není nic pro něj, toho to už tolik nešokuje.
A Yates? Jako dobrý, ale jeho posed má pořád k ideálu daleko a ty watty v té klesavé pasáži tam taky prostě nepošle.
Mrzí mě, že to nedal Nulty. S kurzem @15.0 jsem mohl mít veselé Velikonoce :-)
Možná rozhodla doba startu, ten vítr vypadal ke konci horší.
Já bych tomu věřil, byl čerstvej a kopec nahoru vyjede stejně rychle jako oni, a tím že byla z kopce, tak měl proti Yatesovi a Pogimu výhodu.
Dle mě je o vítězi rozhodnuto, podletoho jak i ostatní j Jumba zajeli časovku. Ale stejně se na to kouknu, kdyby náhodou ne.
Zítřejší dojezd
Zatím moc pěkné závodění…
Škoda, že zdejší spíše diskutují na iDnesu než tady…
Pogačar versus Roglič 1:1. Skvostné představení velikánů v kopcích Baskicka
Je příjemný zase vidět fanoušky u silnice
Mi tak trochu přišlo, žeho Roglič nechal vyhrát.
No vidíš a v článku sám Roglič uvádí něco jiného… ;o)
Vůbec.
Navíc to vyjádření…to už fakt nevím, kdy se to Jumbo z těch svých přešlapů poučí.
Tak oni vyhlašují, že přijeli ten závod vyhrát a udělají pro to všechno. A takhle složitý dojezd jim ani nestojí za to, aby se tam zajeli podívat – a ještě to teda přiznají. Vůbec to nechápu. Prostě pořád je to taková hra na dokonalý fungování alá Sky – marginal gains, ale jakoby v podání totálních amatérů. 8 vteřin dnes ztratili.
Pogačar nohy neskutečný, točil vsedě těžší převod a i přes chybičku, kdy v první chvíli myslel, že Rogličův atak zalepí Valverde, si to po zjištění svého omylu stejně sám dojel. A protože věděl, o čem ty poslední metry jsou, tak byl kde měl.
Byla by to sranda, kdyby Roglič prohrál etapák v poslední etapě…jak je ostatně už jeho tradicí
Tak na objasnění dnešní taktiky jsem extra zvědav :-)))
Jo, přesně jak říkáš, Jumbo si hraje na bývalé Sky, ale nemají na ně ani náhodou. Dneska totálně prokaučovaný dres lídra.
Jumbo si možná hraje na bývalé Sky, ale hoši z Ineosu, co přijeli vyhrát, dneska zase trochu pošetřili ne?
Tak Yatesove jsou znami tim,ze nemaji vydrz. Adam bude hlavni karta na LBL,uvidime,jak odpocine.
Nicmene jsem mrkl repete a Ineos dnes paradoxne Roglice zachranil.
Vepredu tocilo 5 kvalitnich borcu,ale vzadu nebyl kdo. Carthy to brzo zabalil,Tolhoek byl mrtvej a ostatni by svesili uplne. Hrozila obrovska dira.
Klika pro Roglu bylo,ze tam zezadu dojel Carapaz (a Mas) a trochu s tim pohli.
Podobna situace jako kdyz mu Astana zachranila Vueltu 19 kdyz zustal na vetru,spalil domestiky a vepredu mu mizel Nairo ve vlaku QS…
Tak Yates má zatím letos splněno, vyhrál Katalánsko a druhý na UAE…co by za to Jumbo a Roglič dali, že
Dobře UAE. Když to nevychází s Pogačarem, tak porazíme skokana McNultym. Zítra asi klídek a uvidíme, jestli v sobotu na té zubatici to McNulty ustojí.
Pogačar to nedokázal, McNulty ano. Roglič přišel v Baskicku o dres lídra
https://www.idnes.cz/…listika_mkou
Bylo to zvláštní představení, jako kdyby se Roglič s Pogačarem dohodli, že se dnes nepustí do větších akcí…
Já jsem zvědavý na toho Evenepoela, ale jaksi pořád odkládá sezónu, měl jet Alpy, bývalé Trentino, ale teď má první závod až Giro…ten by mohl prohánět Pogačar a Rogliče
…coz bys ale mel okamzite zpochybnovat,protoze to je asi 3 roky co vyzul repre kopacky a sedl na kolo :-)
Tak dle posledních zpráv si podlaháři brousí zuby na Sagana…
To by mohlo fungovat, uvidíme.
Zajímavé, že by Sagan upřednostnil silný team kde bude jen jedním z mnoha silných jezdců před najvyšší finanční nabídkou?
Tak třeba má vyděláno, Bora ho nechce a nějakej výsledek, narozdíl od Cavendishe zajet ještě může.
Ono nejde mozna ani tolik o tu apanaz pro nej,ale kdo chce jeho,musi „koupit“ cely Team Peter. Na tom to muze zhaprovat…
Ale zase Specialized se ho jen tak nevzda. Takze myslim, ze urcite bude jezdit v teamu, co jezdi na speslech.
Good point!
No to by asi musel Spesl taky zafinancovat. Lefevre na tom neni nijak extra a potrebuje uplatit lidi jako Alap a Evenpoel. Na druhy strane, u Gilberta restart v QS zafungoval.
Ale moc tomu neverim. IMHO je vlna nejakych marketaku ze Speslu. Jaky je zdroj te famy, nikde jinde jsem to nezachytil?
Vsak Spesl prave na Saganuv plat prispiva. Nebo urcite prispival. Byla to tehdy soucast toho trejdu.
Podle všeho přispívá dál, tzn do konce aktuální Saganovy smlouvy u Bory.
Tipuji, že se Specialized klidně vzdají Bory, ale budou chtít udržet Sagana, tedy opět na bázi trojstranné dohody…
Sagan je bez debat pořád obrovská osobnost, ale myslím si, že jeho marketingová cena značně klesla. Spešl má aktuálně mistra světa, Evenpoela a i další jezdci aktuálně jezdící na Spešlech jsou mnohem viditelnější než PS. Nemyslím si, že by teď chtěl nějak zásadně přispívat na Peterovu lukrativní smlouvu – pokud ano, asi by si Denk odpustil řeči o tom, že Petera přeplácí, protože by věděl, že mu značnou část výdajů zaplácne velké S…
To jo, ale Spešl si může třeba říct: ok Peťo, potřebuješ svou cestu, tady pod touto smlouvou odjedeš gravel závody, budeš na biku, budeš ambasador Spešlu v USA atd. a Lefevre dostane za hubičku pořád jezdce s potenciálem.
Tady má daleko větší potenciál než Remco.
To je určitě zajímavej úhel pohled…otázka taky je ( a to možná zásadní ), co chce vlastně P/S…
Myslím, že ho baví závodit na silnici a chce ještě pár závodů vyhrát a že ho bude bavit to být „underdog“…
V každým případě je celá ta struktura platů pokřivená a neobjektivní, když nejvyšší plat má Froome a pátým nejlíp placeným jezdcem je domestik Kwiatkowski
to je prostě ten rozpočet Ineosu, kterej může zaplatit závodníka typu Kwiatka, že bude dělat otroka, přestože v jiném týmu by byl hvězda a lídr.
No, pozor. Když loni anoncovali novýho Tarmaca, tak tvářema kampaně byli Alaf a Sagič. Nevím už, jak byl ten slogan, to pouštím rychle z hlavy, ale stavěli to na nich dvou.
Ono totiž jedna věc jsou výsledky (ale zase upřímně: kdo na Spešlu je nějaká superstar? Ti top borci dneška jsou Rog, Pog, Bernal, Poel, Aert, Alaf, uvidíme co Remco, možná trochu Fugl, svým způsobem Ganna…a dál?) a druhá charisma. Zrovna takový Roglič s výrazem smuteční vrby…přes toho bys moc kol asi neprodal :-)
„s výrazem smuteční vrby“ :-):-):-)
Wow! Tajne jsem si tohle pral. Kez by to klaplo!
Bora si zase brousí zuby na Evenepoela.
Firmy Deceuninck ani quick step ještě neprodloužili sponzorské smlouvy, pochybuji že by ten tým měl na Sagana peníze, ti budou rádi když přežijí do příštího roku
Kdoví, zda Specialized nedá za Sagana nějaké peníze, prý to tak dělá i v Boře… Cavendishe platí podobným způsobem.
Já někde zaslechl, že Cavendish jezdí v DQS úplně zadara – a že by ho Spešl najednou platil, když teď několik sezon neměl s jejich značkou nic společného, to bych se teda hodně divil…EDIT: zadara = za minimální plat dle regulí UCI
A nechtel Denk koupit cele QS? :~)
Je to celé nějaké zvláštní… Něco jako cyklistická mafie úřaduje…
Tak Evenepoel prodloužil smlouvu u podlahářů o dalších pět let…
Nibali už pochopil svůj věk a podzim kariéry, a nepojede Giro na celkové pořadí. Chce se bavit a zkoušet jednotlivé etapy.
Rozumné. I Froome by to mohl už uznat.
Kolem Turecka – Jacobsen znovu v akci po zranění…
No asi to nebude na začátek nic moc, ale i tak skoro zázrak.
Po těch všech plastikách to ani moc není poznat, dlouholetá přítelkyně si ho vezme, požádal ji nedávno o ruku, tak co… :o)
Jen jsem nějak nepochopil, co tam všechno podlaháři nacpali, soupisku mají jak seznam marodů a odpadlíků…
Jacobsen bude dle mého zpočátku třetí, čtvrtý ve vláčku pro finiš Vyvolenému…
Evenepoel zůstává v Deceuninck – Quick-Step. Přidá se i Sagan?
Rozhovor s Fabio Jakobsenem
Wout s brašnou na řídítkách. To zdejší módní policie asi nevydýchá
Hroznej amaterismus, tohle patri preci do dresu :)
Romain Sicard končí kariéru kvůli zdravotním problémům
Romain Sicard končí kariéru kvůli zdravotním problémům
Mezitím v Turecku
V Baskicku by dnes mohlo prset.
Norové ty se cítí jak doma :)
Velký cyklistický návrat. Osm měsíců po brutálním pádu Jakobsen zase závodí
Tak Černý to včera přepálil a dnes odstoupil a nedojel, asi ty kopce nedává
Tak jestli pojede nějaký ardenské klasiky tak ho chtěli posetřit pravděpodobně.
Ale kluci z Ineosu dneska pošetřili moc hezky, Adam nevystrčil nos a bere celkově pátej flek, to musí být v týmu spokojenost veliká.
Pokud se nepletu, tak v te skupine s Pogacarem se dnes na spici nekolikrat slusne protocil.
Tak to by zvládla většina lidí v pelotonu, jednu etapu jet za hranou pro 2. místo, a na druhý den odstoupit…
Yates má zatím letos splněno, tři WT etapáky a 2., 1. a 4. místo. Co by zato dali hoši z mega týmů Bora, quickstep, Astana, Movistar…
mimochodem v tom dnešním Baskicku neměl hvězdné týmy Bora a QS nikoho v celkové desítce…
Ten Majka taky dopadl… kdysi se o něm psalo jako o megatalentu který vyhraje Tour nebo Giro. A skončil jako otrok a podržtaška mlaďochů z UAE…asi to ti Poláci tak mají
Roglič nezahálí a hned po Baskicku si byl projet 20. etapu TdF
Takto se oddělují zrna od plev…
Potřeboval vytočit nohy po včerejšku, prej se ani nezadychal.
Nebo si to byl obhlédnout, aby se zas ve 20. Etapě ve žlutým někde nenatahnul.
Blanka Vas do World Tour?
Wow.
Ano, Team SD Worx…
Hirt ladí formu na Giro, měl být lídr.
Cav dneska mazácky u těch psů pohanskejch. Ještě by si tam mohl dojet pro nějakou etapu Gorila…
Parada.
Pěkný je jak se tam tvoří fronta jezdců, aby mu pogratulovali.
Moc pěkný, už jsem ho házel do starého železa a ejhle :-)
Vlčí smečka nese vítězství. Mají to zjevně zmáklé a dokazi jezdce dobře připravit, namotivovat a dodat ten správný servis silných spolujezdců. Ten vítězný duch prostě v tom mančaftu funguje.
Co je bomba, že to zvládl bez vláçku a zorientovat se tam sám
JJ, i Pepa Černej tam ještě víč ožil, snad mu to vydrží, jen nevím, co Štyby, končí mu smlouva, chtělo by to nějakej výsledek! A snad tam nezavítá Sagič, to by musel pak někdo z kola ven :-(
pekně… je dobré vidět, že i staří pardálové můžou vyhrávat!
Skoro bych nevěřil, že se mu to může ještě podařit, ale jo přeju mu to po těch pár letech bez vítězství. Holt dobrej oddíl …
Zase bych to nepřeceňoval, vyhrál etapu na céčkovém závodě se slaboučkou konkurencí. Jó vyhrát na Giru nebo Tour, to by byla bomba
každopádně mu to pomůže v hlavě a může se dobře rozzávodit, což určitě potřebuje…
Navíc jsem netušil, že tu je tolik jeho fanoušků, asi zapomněli na ty jeho různé excesy…
Naopak mě potěšil Greipel, sympaťák se srdcem na správném místě, žádný uplakánek a levák…
Tak dnes to měl Greipel o kousek, škoda…
já ho nemám nějak extra rád, ale prostě mu po takové době to vítězství přeju, zejména když ho většina lidí už odepsala… a navíc to dal fakt pěkným zrychlením…
Gorila je jiný sympaťák, ale moc jsem nevěřil, že se ten vstřícný krok může Lefeverovi vrátit a Cav už v předchozích závodech ukázal, že může.
Dědek dělá věci jen takové, které jsou dobré pro tým a pro něj samotného, viz. například velký marketingový humbuk kolem Vakoče, když se zranil a dal mu šanci, aby ho pak pustil jak bídáka, i když nebyl o nic horší než celá řada jiných jezdců u něj v týmu… A tak bych mohl pokračovat, takže kdo ví, co za tím angažováním všechno bylo a je… Dědkovi už nevěřím ani nos mezi očima…
Jasne ze dela vse pro tym a pro sebe. Kdo ne. Ale s Vakym ro bylo trochu jinak. Je to info od cloveka,co s Petrem spolupracuje,tak nebudu jmenovat.
Ale: tam.byla v podstate shoda na tom,ze QS peo nej neni idealni,ze by tech prilezitosti proste nemel tolik. A ze si muze neco najit. A on se udajne dohodl s Alpecinem davno,davno pred tim,nez to oznamil. Jeste v dobe,kdy se tyhle veci domlouvat normalne nesmi. Spokojenost oboustranna.
Protoze je fakt,ze by v QS se nedostal na kostky asi vubec,do Arden…taky orisek,o GT ani nemluvim a ze by nekde byl chraneny jezdec…?
Takle jezdi kvalitni zavody,byva nekdy i poslednim.Matejovym muzem a zitra vyhraje Brabant :-)
V tomto duchu (smlouvu mu DQ nabízel, ale byl by jen domestikem bez šance jezdit grand tours) se to myslím komunikovalo i veřejně.
Na zítřek jsem zvědavej, tenhle závěr Petrovi maximálně vyhovuje, před zraněním patřil v takových dojezdech mezi nejlepší na světě. Jenom do toho závěru s nejlepšími vydržet…
To ano Milane,ale ja myslim,ze lidi hodne bere a i mozna inspiruje hlavne ta jeho vule.
Byl po te nemoci uplne v kasi,s jeho lety uz se nedalo cekat u sprintera nejake zlepsovani…
Angazma si vlastne musel sam koupit.
Taky jsem ho nikdy nemusel,zvl pote,co kvuli nemu vyhodili Sagice z Tour. Ale ukazal oddannost te cyklistice a to cenim. A ten win mu za to preju.
tak někde se rozjezdit musí. Mimochodem dneska na tom pouťáku vyhrál už druhou etapu a fakt docela mazácky a jednoznačně. Uvidíme, jestli ho Patrick na nějakou GT vezme.
Myslim, ze vezme. Teda pokud za to Cavendishovo sponzor zaplati tymu nejaky bonus. :)
No, tak Tour určitě ne. Vuelta…tam bych řekl, že se bude snažit dostat Jakobsena. Ale je fakt, že Giro není úplně špatný pro Cava. pár hodně rovných etap tam je a na první dobrou tam nevidím ani nějakou extra záludnou skrz riziko limitu. Ovšem tady bude strašně důležitý, co ten Evenepoel. Pokud tam fakt pojede pro Maglia Rosa, tak nemůžeš brát Cava+2 speciální rozjížděče. To si s ním dovolili ve Sky (Tour 2012), ale to ještě jezdilo 9 lidí.
Navíc to začíná a končí rovnýma ITT, takže i to může Lefevra spíš svádět k angažování víc lidí schopných je vyhrát – Cavagna, Asgreen.
Pokud na Giru pojede Ganna, tak nemá cenu pro jiné týmy brát tam časovkáře. Evenepoel nevěřím že by vyhrál hned první GT v životě, navíc letos nezávodil, a je pořád po těžkém pádu. Takže ten Cavendish by nebyl špatná volba
Kurnik, to je psychika. Tři roky nic a teď hned druhé vítězství. Ještě bych to přál Greipelovi, ale už tam ta rychlost není, v tom dnešním dojezdu to bylo markantní, jak ho postupně přeskákalo dalších 5 lidí.
Brno – Velká Bíteš – Brno odstartuje odsunutou domácí sezónu. Snad
Zatím to vypadá, že se pojede. Start a cíl ne uzavřeném velasu. Povinné PCR testy. To by do toho někdo musel hodit vidle s velkým rozběhem.
A snad bude lepší počasí než dnes.
Tos měl dát do vlákna „Jarní klasiky“, ne???
:-))
Taky si říkám, že tohle je vlákno o světové profi cyklistice, tak proč to tu je…tu Bíteš bych ještě pochopil, no ale proč Brno…? :-))))
Já myslím, že když je řeč o zahraničních závodech, že to sem patří.
:o)
:)))
https://www.cyclingnews.com/…iro-ditalia/
Bernal bude dělat leadera pravděpodobně na Giru, Alpy nepojede.
Cav třetí vítězství a hromadnej pád v dojezdu
Smotalo se to ošklivě… Ale Cav je teď dobrej a má fakt velkou radost.
Uvidíme na co mu to bude stačit v silnější konkurenci. Ale timto získal zpět sebevědomí a v hlavě bude mít, že to zase jde.
No údajně 3 závody v řadě vyhrál jen 2× v životě, naposledy snad někde v Kataru 2013, což je taky béčkový klání. Takže to vypadá, že fakt zase našel skvělý nohy.
Prestupu do francouzskeho tymu jak se spekulovalo se prozatim odklada…
No a je to…
Alaphilippe prodloužil v Deceuninck – Quick-Step do konce roku 2024
To je velká pecka. Asi Lefevre vykoledoval někde slušný balík.
Zároveň si myslím, že nám tím Julian říká: „Půjdu raději po pěti Monumentech, Tour není hlavní fokus“.
Nebo si možná jen prohlídl výsledky svých exkolegů, kteří z QS odešli, a spočítal si, kolik je 1+1?
Každopádně ale čekám navazující zprávu, že Sagan do QS nepřijde…
Hmm, pro me celkem prekvapko, se mi nezda, ze by v AG2R nemeli finance. A nebo opravdu chce poskakat co nejvic klasik a na TdF zatim kasle. A treba mu ta necekana anabaze v 2019 ukazala, ze je na palici vydrzet 3 tydny v plne koncentraci. A ze ho to vlastne nebavi, narozdil od jednorazovek. Takze Sagan k Lefevrovi tedy tim padem nejde.
z OKD mají peněz více
Tým Vini Zabù se kvůli dopingovému skandálu vzdal Gira
https://www.roadcycling.cz/…u-vzdal-gira
Ještěže jsou soudní aspoň v tomto…
Měli by je nahradit Androni Giocattoli
Nibali asi bez Gira…
přál bych mu to, jeho styl závodění, pokud teda bude OK, k Giru patří a alespoň nějakou kopcovou etapu by si mohl dát
ale ne :(
https://www.cyclingnews.com/…rs-position/
Kdyby byl Mario ještě aktivní, asi by moc závodů nedokončil
Bude zítra někde přenos z Bíteše?
Na ČT Sport…
„Zavod startuje ve 12 hodin a ve stejnou chvíli začíná také živá fotoreportáž na RoadCycling.cz a sledujte také přímý přenos na webu ČT sport.“
Silná konkurence na startu Bíteše
Tak v programu asi zatím není
Jen malý postřeh pro ty, co to nesledovali:
Dan Turek je zase (asi) po sedmi letech v Brně na bedně (od Muldy 2014 viz https://www.czex.cz/mulda/doku.php?… ). A jak je zvyklý ze zahraničních týmů dodržovat pravidla, měl jako jediný na stupních vrchařů roušku a sundal si ji až po nekolikátém naléhání fotografů. A utrhl na ní přitom gumičku… Na stupně celkových medailistů proto pak už musel jít Dan bez roušky, zatímco Elkováci si ji v mezidobí naopak nasadili, ale aby nekazili dojem, tak si ji stáhli pod bradu…
Giro 21'
Takhle pohromade to vypada hezky… Unik dat ze stomatologicke ordinace?:-)
to je profil jak pro Vueltu :)
No ono to vypada jako od zubare ale tim ze to neni ve stenym meritku. Tim nechci rict ze ty etapy se spoustou malych zubu nekousou, naopak.
Já nevim jestli mě baví na Giru to, že všechno rozhoduje časovka poslední den.
Tak na Giru. A co vloni ten francouzsky etapak?
Tam to není každý rok
Tak zase je to závod na 21 etap, ne 20 + společenská událost s prestižním spurtem na konci…
Oni dali etapu ve Slovinsku, a přitom tam Pogačar ani Roglič nepojedou…
Štybar má zelenou
Cavendish právě čtvrtou vítěznou etapu v Turecku…
Nevyhral i celkove bodovacku?
O pár bodů Philipsen.
Démare dnes krásně podruhé Okolo Valencie…
Najednou neporazitelný Ewan není schopný se dostat na bednu…
První etapa Tour of the Alps pro Moscona
A Froome dojel s Vackama 5 minut za vítězem. Podle Andrleho už by měl v tomto závodě se trochu ukázat jak na tom je.
Tak je dobre,ze to vime…
Jinak Moscon v Innsbrucku bydli,krasne mu to vyslo. Ten tak mit pulku toho,co dostal v talentu,v discipline a psychice…
Tak určitě sem nejel vyhrát, když se bude cejtit, tak možná zkusí třeba i nějakou etapu. Ale v mých očích rozhodně bojovník, jako všichni ti, kteří se po pádech vrací do profi balíku.
No Karel tam měl nějaký pokus o nástup. Ale spíše to bylo na zmatení komentátora, ten vyprodukoval několik zajímavých variant – Vakek, Vakeč, Vaček.
Jestli je to z toho dojezdu, tak to je dobrý harakiri. Hlavně aby někdo nedal divákovi bidon.
Auta stala zaparkovana v podstate celou zaverecnou pasaz.Vypadalo to divoce, ale u vetsiny aut stali policajti.
https://www.procyclingstats.com/…2021/stage-4 Tak to je horská etapa. Že 463 m.nm až skoro do 3300 m.n.m. Ve startovní listině skoro sami domácí borci a nestárnoucí Oscar Sevilla. :-)
dneska pěkné závodění na Tour of the Alps, Simon Yates ostatní pěkně rozbil…
Hezký jak si tam mladí z céčka Ineosu mažou na chleba lídry a hvězdy typu Quintana, Bardet, Froome, Bilbao, Martin, Hindley, Nieve, Pinot, Pozzovivo…
tak oni si teď celkově mladí mažou ty staré, i ze svých vlastních Aček, říká se tomu generační výměna… :)
A možná budou taky jednou hvězdy, možná … tihle mají už ale splněno, nemusí nic dokazovat, jméno si udělali slušný, když je dokážeš tak pěkně vyjmenovat, no né?
Hindley je v tom seznamu asi omylem.
Co ten „džokatoli“, ten vypadal taky celkem nesmrtelný. Brzo s takovou půjde do první ligy.
Dnes v uniku i mlady Vacek, ale pak mu seklo.
Martin zjevně taky, je celkově třetí 20 sekund za Sivakovem. Ale já vlastně nevím, co si agent maže na chleba a jak :.-)
Ty máš nějakou obsedantně kompulzivní poruchu nebo co? Pavel Sivakov určitě není céčko Ineosu a další v pořadí je 13. Sosa, přičemž většina Tebou vyjmenovaných je před ním. Ale ono je to s Tebou beztak marný, Ty chodíš jenom prudit.
Hlavne ty hvezdy jsou spis hvezdy minulosti a par poslednich let nic moc nejezdi.
nebo takové ty „naděje“, které ten svůj předpokládaný potenciál tak nějak naplno nezužitkovaly a/nebo zahodily :)
Dodatečně ještě komentář k Bíteši, docela trefné…
Komentář: Bíteš opět v režii týmu Elkov – Kasper
To tak je už dlouhodobě. Nějaká šance, že nevyhraje Elkov je jen když je tam z Elkovu jen pár lidí co nejeli na závod někam mimo ČR. Oni jsou výkonnostně oproti zbytku někde jinde a ještě je jich moc.
Ja se docela divil, kdyz jsem videl na startovce az trinacticlenne tymy. Elkov tam byl „jen“ v 11 teda (na startovce).
10
Trefné je hlavně to, že do toho závodu nikdo prakticky nijak výrazně nezasahoval, jiné silné týmy, jednotlivci odpadali,…
Prostě to nebylo nijak příliš velké závodění, Elkov udělal jen to, co mu ostatní umožnili, a to rozhodlo…
Tak to prostě aktuálně je.
Podruhé Moscon… pěkně si je tam povodil, dva hoši z Bora spolu s ním v úniku, a stejně nic nenadělali…
Karel Vacek opět nedokončí závod. Má smlouvu na rok nebo na víc? Ty jeho výsledky jsou fakt tristní.
Dneska v královské horské etapě v úniku Chris Froome a dva Maďaři… tož to mi ho teda vyndej…:-)))
a posledním kopci kluci z Ineosu tahali tak, že zničili nejenom pomocníky, ale i Sivakova. Dobrá práce 4 kiláky pod vrcholem :-D
Neskutečný … nemá to konec
Nějak to přestávám chápat, co si necháme líbit …
Co je na tom neskutecnyho?
To si přelož sám, jestli na to máš.
Není to založení „flame“, na to jsou jiné diskuse.
Jen si myslím, že je důležité si uvědomit, že výsledky pak nemůžou být „regulérní“ … Hirschi mohl vyhrát, třeba … ale nemohl … proto ten odkaz.
Je to spíš takový „nasrání“ na všechno. Neřešit :-)
Je to sracka. Ted se zase mluvi o Brazilii a o Indii, ale jak by se to sem asi melo dostat? No jo, jenze oni nezakazou cestovani, ze… Proste na hovno. Restrikce nejsou dostatecne, kdyz jsou potreba, a naopak jsou prilis restriktivni, kdyz nejsou potreba.
Nj, tým UAE dostal čínskou vakcínu, která má údajně účinnost kolem 60%…
… vše se dá i docel reálně vysvětlit …
a, vakcinace nechrání 100% před vším – garantuje (s nějakou pravděpodobností [+ ještě odlišně od typu vakcín pravděpodobně]), že neonemocníš danou chorobou, a v případě že ano (to jsou ta procenta do 100) průběh nebude těžký (alespoň takto to v současnosti vnímáme pro SRAC-CoV2
b, co se týče schopnosti zajistit „ne-pozitivitu“ po úspěšně absolvované vakcinaci – data nejsou příliš koherentní a již obecně převoditelná do praxe – ale zatím se jeví, že nosičství je málo (nebo chceš-li minimálně) pravděpodobné u PBN, u ostatních typů ty data zatím de-facto nemáme
c, z toho plyne (v kontextu předpokladu existence trvajícího komunitního šíření) dosud běžící praxe a opatření – pozitivita je jistým předpokladem rizika zdroje infekce/nosičství pro okolí a je pravděpodobně asi rozumnější chránit okolí byť naočkovaných jedinců tímto omezením, než pak řešit to, že padne polovina pelotonu například ;-) … a my budeme zase koukat na h…o, :-)
d, + je třeba vnímat i specificitu/senzitivitu tesů; možnost kolísající virové nálože v rámci odběru atd … není to úplně černobílé a tyhle opatření jsou zatím (bohužel) to nejlepší (po plošném promořeni nebo vakcinaci) co máme
https://www.sport.cz/…ditalia.html Uvidíme zda nebude další přerušení kariéry. Záda nebo hlava?
Tezko rict. Ale uz pri Valonskym sipu se protahoval.
Pogačar: „Žiju svůj cyklistický sen“
https://www.roadcycling.cz/…listicky-sen
Roglič zvolí před letošní Tour de France netradiční přípravu. Už nebude závodit, místo toho ho čeká několik vysokohorských soustředění. „Jsem spokojený se svým jarem. Když se podívám na výsledky, vždy jsem byl mezi nejlepšími. Vždy jsem závodil o vítězství. Teď si zasloužím odpočinek. Nejprve si oddechnu a pak se vydám na vysokohorský trénink. Takový je plán.“
To mi přijde rozumné…
Mne ne a asi to tak uplne nebude. Kdyz Zeemanovi rekli,ze od r.1939 nikdo Tour po tak dlouhe zavodni pauze nevyhral a pred tim nejsou presne statistiky,uz naznacil,ze Rogla asi pojede aspon domaci mistrak.
Co me prekvapilo,tak nominace Vingegaarda asi misto Bennetta.
Okolo Romandie
Zmenil som sa, ale víťazstvá mám rovnako rád, vraví Sagan
To jsou zajímavé věci. Že by se Bennett vracel do Bory a místo něho vzal QS Sagana??? Že by teda sprinterskou jedničkou byl levnější Jakobsen a se Saganem měli ještě větší sílu do klasik a na GT etapy, kde nebudou úplný placky?
Otazka, jestli se do toho Jakobsen, po te hruze, jeste dokaze poradne oprit.
Mě Sagič do QS moc nesedí, ale uvidíme.
Tady také…
Špekulácie o Saganovi naberajú na obrátkach, isté to nemá ani Ackermann. Vini Zabú spoznalo svoj trest
Tak kluci Grenadiers si z toho dneska udělali takové menší týmové tréninkové srovnávací kritérium… akorát se jim tam motali i lidi z ostatních týmů, taková stafáž… :-)
To sice jo, ale Pippovi to nějak nešmakovalo. Nebo měl nějaké technické trable?
Spíš ten kopec na konci…
Pepa pěkný, Peťo taky. A Honza Hirt pak jenom sekundu za Froomem… :)
Teď to tady bude několik dní zlý, ačko béčko i céčko v akci, masivní mazání chlebů, lehko na bojišti a ještě lehčeji na cvičišti. Ale jo, asi to bude jejich závod – bylo na čase, klasiky byly tristní a vyšli z nich zase jako učedníci.
Nj, učedníci vyhráli letos"jen" dwars vlaanderen a brabantský šíp, :-)))
No, co by za to dali klasikářští borci z týmu pokličky a hrnce Bora :-D, ti letos nevyhráli nic.
Přesně jak píšeš – zrovna teď teda nějakej Slovák v dresu pokliček a hrnců vyhrál etapu na nějakým hnojáku někde ve Švajcu, ale co už, beztak tam nebyla nic moc konkurence… Géčko to jistil z 29. místa, čili si kluci z céčkovýho týmu náhradníků zase všechny namazali na chleba:-)
To si řekl hezky. Líp bych to neřekl☺
https://isport.blesk.cz/…o-srdce.html?… Pohled sportovního tisku na jarní sezónu klasik.
Sagičovi tam dnes gratuluje snad celý balík :-D
https://www.olympic.sk/…tovy-fenomen
Do Movistaru??? :-)))
Sice to není žádná významná jarní jednorázovka, ale i etapa na jakémsi etapáčku Slováka a pokličky a sporáky jistě potěší. :-D
Pěkná klouzačka dnes, Dennis taky spadnul
Evidentne jezdit v tech srackach po bily care a brzdit neni dobrej napad.
Jsem rád, že se tu ta diskuze krásně rozproudila…
No, uvidíme dneska, jak je na tom majsterko sveta s formou. Nebo zda to včera byla jen náhoda?
Jinak, je vidět že Hirtovi forma taky roste,v prologu 133., včera už 107…tak třeba dnes bude v úniku a zabojuje o etapu. Slibné před Girem…
Egan Bernal, Simon Yates and Remco Evenepoel are bookies’s favourites to win Giro d’Italia 2021
Evenepoel? Už vůbec sednul na kolo?
O tři měsíce později… :D
Na Giro si uděláme vlákýnko, ne :-)
Bernal, Remco samozřejmě kurzy mimo, nikdo neví, jak na tom jsou a jestli vůbec a s jakým fokusem pojedou. Mně nejvíc překvapilo, že tam Jumbo bere Dylana.
Souhlasím, velká neznámá u těch dvou, ten třetí to bude mít v pelotonu hodně těžké, aby ho to ještě nepotopilo…
Myslis si? Takhle jsem neuvazoval,ale neco na tom byt muze…Snad ale ne.
Spis ta kondice zavodni mu bude hrozne chybet a otazka kam dojede.
Řekl bych že pojedou, už jsou uzavřené startovky a přidělena čísla. Jo, Remco a Dylan budou mít po dlouhé době takový trochu restart kariéry. Spešl vlákno na Giro asi nebude špatné
A nejlíp od Hrocha s tipovačkou. Nechte mu ještě chvilku čas.
Dobrá zpráva, Karel Hník jde přece jen zpátky na silnici s menší odbočkou…
Karel Hník přestoupil do portugalského týmu Efapel
A hned si střihne Volta Algarve v super konkurenci…a vidím že jeho kolega bude Javier Moreno, ex Movistar…
Hirt dneska zkušeně pošetřil na zítřejší královskou etapu… už se těším na Giro, forma mu jde nahoru…
ale ty nějak ztrácíš glanc… nic o tom jak si Rohan namazal silnici na chleba? :)
bylo mi dnes líto toho Künga, měl na tu etapu, ale chybka s ním taky pěkně mrskla o zem… a ten let po odrazu od té travnaté muldy, to už bylo moc…
A dneska sim Tě Ineos mazal chleby nebo trhal kalendář? Jenom ať víme…
Ineos nevím, jsem na chalupě takže nesleduju TV. Asi rozhodne nedělní časovka. Ale ten Hirt se pořád zlepšuje, včera už byl 99…
Milos Zeman taky umel dobre komentovat z chaty na Vysocine.
Černý v úniku v 6 členné skupině na začátku posledního kopce náskok skoro 6 minut. Ale ten kopec je zatraceně dlouhý a i prudký.
Moc jsem nepochopil, co tam ten komisař vyváděl. Únik nechal jet a peloton zastavil?
Jj, Černý si pěkně v klídečku a zkušeně jako první z toho úniku vystoupil. ;-)
tvl ty musíš mít fakt nějaký mindrák.
Souhlas.. Takový malý brudič
WTF ten Geraint před tim cílem?
Cirkus Ineos. Chtějí přece závodit atraktivně. Tak to GT pojal po svém, i když tam nebyl bidon. :-)
Ale tak zadařilo se, já na to koukal s otevřenou pusou. :D
On už předtím jel zajímavou cukačku, před cílem cuknul za řidítka už trochu víc než bylo zdrávo
Tak tomu říkám pech…
To jo. Nevěděl jsem, jestli se smát nebo ho litovat, ale po tom dnešku je mi ho vlastně asi spíš líto…:D
Strhijici etapa s neuveritelnym rozuzlenim.
Jen doporucuju,aby si ji pamatovali i ti,co neustale tlaci Kusse do pozice lidra na GC.
Mel dnes dlouhy strmy kopec,mel vysokou nadmorskou vysku,mel mokro. A vysledek=zasek 3 minuty…
Kuss je skvělý domestik, ale řekl bych že nikdy nic velkého nevyhraje, není prostě lídr. Podobně jako třeba Porte
Nevím, jak si přišel na to, že Porte není leader. Možná koukni na jeho výsledky :). Co by za to jiní dali…
Tak, stane se, a lepší spadnout na přípravném hnojáku než na Tour. Zítřejší časovka by tu ztrátu měla v klidu smazat,pokud nebude Thomas zraněný. Ale před Tour skvělá forma.
do cíleiP.S. nevíte někdo, jestli už dojeli Hirťák se Sagičem?
:-DDD
Tak Hirt vzdal…asi už těch kopců na něho bylo trochu moc …:-(
Hele ty patříš nějak taky do skupinky hnojometů v naší republice, že se tím hnojem tak oháníš? Dokázal bys vysvětlit, jestli to způsobuje nějakou zvláštní formu uspokojení? Mě by to zajímalo, proč to lidi dělají. Když máme i takového prezidenta a tak.
Byl total prositej a promrzlej. V ty casovce se mu muze stat cokoliv. Tezko rict, v jakej je fyzickej a psychickej kondici.
Myslim,ze to lip chytli ti,co letos na Giro ladili v Tour of Alps. Tohle je tak akorat o nemoc. I zitra ma prset. Cim dal vic se klonim ke 2 jmenum…ktety nereknu-az po uzaverce tipovacky :-)
Ale bere to sportovně
Do Tour je ještě deleko, předaleko, a možná přišla forma docela brzo. Sagan má splněno, vyhrál etapu – teď se musí pochlapit jiní, co zatím paběrkují ta druhá a další místa. Hirt už dojel. Snad ten Thomas vyhraje časovku, protože jinak je to hodně slabé …
Měl jsem úplně zmrzlé ruce a vůbec žádný cit v prstech. Chtěl jsem přeřadit, ale páčka mi vyklouzla a šel jsem k zemi. Cítím se hloupě, řekl po závodě Thomas. Naštěstí žádné zranění.
Tak takových zmrzlíků tam bylo asi 150, předpokládám že i řadili … ale stane se i lepších rodinách. I když tohle se často nevidí.
Zadna sranda, si pamatuju ze jsem jednou dojel zavod tak zmrzlej, ze jsem neotocil klickem abych si odemknul auto. Pomohl mi kamos a trvalo mi 20minut topeni v aute, nez jsem byl schopen cokoli. Staci hodinka/dve v desti kolem 0st a blby obleceni a konecna
Koukám, ten skvělý nizozemský tým džambou vizma zatím drží parádní 12. flek celkově…:-)))
Ineos teďka místo chleba maže asfalt leaderama?
Jj, i po sérii pádů mají Ineos pořád lepší pořadí než ti džambíci vizma. Těm kdyby odešli Roglič a fanÉrt, tak jsou podprůměrný team, tak na úrovni wantyGober nebo RusVelo…:-)))
Na kdyby se nehraje, důležité je jen teď a tady. Výsledky anoeosu oproti ostatním zatím velmi slabé – klasiky nic, sprinteři nic … tak snad něco ukáží alespoň nyní. Thomasovi musí někdo vysvětlit, že když zabere, nesmí se pustit řidítek :-) Ale myslím že to do dneška pochopil a v časovce bude jak přilepený a asi vyhraje.
no ale o tom to je, vyhrávat s rozpočtem několikanásobně vyšším oproti ostatním, to se to machruje. Ale vždycky se najdou troubelíni, co se naparujou, jakoby vyhrávali oni.
Ano, o tom to je, sehnat peníze, když chci dělat profesionální sport. To umí každý, chtít vyhrávat jako Ineos, ale nebýt schopný si sehnat prachy.
Tohle ma hloubku :D
I šířku, ale délka chybí … tak podlaháři, jumbo, UAE a možná i Elkov je lepší než anoneos, jen je potřeba si to obhájit. Čau lidi!
To je jako srovnávat Real Madrid s Baníkem Ostrava. Jasně že spousta lidí Real nesnáší, protože si může koupit kterého hráče chce. To samé je v případě Ineos. Navíc už se ty rozdíly v rozpočtech v profi cyklistice srovnávají
Tak to má ale každej tým kromě ineosu, kterej zkoupil co mohl a quickstepu, kterej má plnej tým klasikářů.
Ono pro šéfy týmu není špatný poslat B tým na závod a zjistit kdo na tom jak opravdu je, když nepojedou hlavní tahouni.
Tak ani hobby závodníkům se tohle nevyhýbá :-(
Tady by se měla jet dnešní časovka
Ta trať je fakt výživná… Kostky, rozbitej sjezd, déšť…hmm!
Mise splněna,Grenadiers první dvě místa celkově. Škoda toho pádu včera, mohli mít o vítězství víc.
Samozřejmě že blbečkovi pod nickem cioran-m sem dám fotečku ze stupňů vítězů…;-)
Gratuluji k úspěchu, jen tady nikomu nenadávej a zůstaň trochu nad věcí. Thomas jel celý závod bez drže? To by byla teprve bomba.
S tím blbečkem začal on, není to můj styl. Když se zklidní cioran-m, nemám problém ani já.
Navíc vyhráli i soutěž družstev, a ten Slovák nevyhrál bodovací. Prostě takové příjemné, nedělní, cyklo odpoledne…
A až zjistíš co se stalo v MTB, tak se z toho … budeš radovat ještě víc.
MTB nesleduju, ale prej tam ten Pidkok vyhrál o půl kola svůj první závod mezi profiky? Tak snad mu forma vydrží do Vuelty…
Tak on je celkově dobrý, ale když se k tomu přidá silniční výkonnost, tak borci nechápali … Na Vueltu se těším, ale ale je to daleko.
Nechceš se dát na háčkování? Čtu tyto diskuse kvůli odborným názorům a tipo od hrocha a ty tady plevelíš už snad všechno. Chce se mi blejt, vypadni už.
To se fakt nedá na BF udělat něco se známým trollem (hehe majsterko nevyhrál, hehe dojel už Románek ?, kluci se Skyneousu jsou tak úžasní, atd.) co rozesral už CD ? Minimálně tipuji, že důsledná ignorace trolla docela nasere.
Starouš Quintana už zase vítězí a tady se řeší nesmysly…
Quintanovo vítězství bych nepřeceňoval, na tom závodě nejela žádná konkurence. Ale třeba ho to nakopne k lepším zítřkům
Tak asi do top 5 na velkým etapáku to už nebude, ale tady ať to třeba vyhraje, proč ne.
Nevíte prosím někdo jestli to Algarve budou dávat na Eurosportu?
Almeida a Evenepoel lídry Deceuninck – Quick-Step na Giro d’Italia
Evenepoel prý bude rád, když Giro dokončí, říkal. Ale kdoví, třeba blafuje a jede vyhrát.
Necháme se překvapit… ;o)
Pár faktů…
Docela se divim, ze tam nenapsali „Had a big crash and injury 9 months ago.“.
At nekdo vypise kurz ze nebude na bedne ;)
já myslel legál :) tady mi učet stopli a nechcci řešit nějaký vpnky
Jasny. Ja to sem dal pro info. Mozna to Tipac opraskne,jak u cyklokurzu je jejich zvykem odsud opisovat.
A hral bys @1.35?
Solo ne, ale do nejaky akovky je to uplna jistota.
Mas to i u Tipace za @1.33.
Dam na Tebe. Ale vis co: pockal bych po casovce. Tu verim,ze zajede (snad) z GC nejlip a kurs se zvedne…
Bych ho spis tipoval na super vykon nekolik etap, ale taky nekde vetsi zasek.
Osobně bych o něj, navzdory supertalentu, měl ještě větší strach. Já teda nejsem žádná encyklopedie, ale nepadá mě asi nikdo, kdo by se po takovým zranění, který ho na několik měsíců vyřadilo z jakýhokoliv treninku, vrátil po 3/4 roce bojovat o pódium na GT. Nehledě na jeho nulovou zkušenost s něčím takovým. V QS ví nepochybně víc, ale mě by to přišlo neuvěřitelný i kdyby bojoval o top 10.
Vidím to úplně stejně. Po těžkém zranění, k tomu nezkušenost na podniku jako je GT a ještě neúměrné očekávání ze strany veřejnosti. Spíš mám obavu, aby se nekonal druhý Fromme v bleděmodrém.
Jeden v bledě, druhý v temně modrém…
Tak Froomovi se to stalo v dobe kdy uz mel splneno a nemusel nic. U Remca bude ta motivace uplne jinde. Telu se samozrejme porucit neda, ale i psychika udela strasne moc. Aert se po pul roce uzdravil k zivotni forme :)
Aerta nechápu do dnes, přišel snad ještě nabušenejší než před zraněním.
Algarve s Karlem Hníkem a Vojtou Řepou
Nevim jestli nahodou necekate na mne s vlaknem k Giru s tipovackou. Sorry ale prosim necekejte, ja to tipo k Giru letos nezvladam a nedavam, nejak se se na me navalila prace prace :-(
Pokud by se toho chtel nekdo ujmout, tak ten starej excel je k dispozici.
Jeden čas se do toho hrnul iron hide. Tak teď se může ukázat a ujmout se toho.
bohuzel ne, nikdy som to nerobil, vzdy som bol len ucastnik.
Ale pamatam sa, ze vzdy ked bol Hroch par dni mimo, tak ho jeden alebo dokonca aj dvaja uzivatelia vedeli zastupit. Ale ich mena uz bohuzel nevim :/
Nenasli by sa tu?
Pripadne mam zalozit temu Giro 2021, a tam ich vyzvat nech sa prihlasia? Ale co ak ne :/
Jaj, skoda. Zrovna jsem si Giro dal letos poprvy do zavodniho kalendare :-(
Dovolil jsem si tedy okopírovat, zatím zadání, uvidíme, jaký bude zájem :D
Bude letos tipovačka Giro? Nebo už je a přehlédl jsem?
Ty neumíš číst? Píše o tom o jeden příspěvek nad tebou, že nestíhá kvůli práci a že tipovacka letos nebude
Číst umím, ale přesto ti děkuji za upozornění. Jak jsem už předjímal v dotazu, přehlédl jsem se. Škoda, tipovačka mi bude chybět.
Jj, škoda
Sice nejsem žádný expert (ani v silniční cyklistice, ani na bike-foru :D a tipo jsem zkoušel asi jen jednou), ale klidně bych to tipo mohl zkusit, tabulky já rád a stejně budu minimálně výsledky sledovat, pokud by vám na poslání tipa stačil čas ode dneška do startu.. :D
Devět měsíců po pádu do propasti. Evenepoel se chce na Giru bavit
Dneska pěkná etapa na Algarve…
Roman velmi střízlivě: https://www.idnes.cz/…klistika_par?…
jj, roky nezastavis. neskutocne rychlo to vsetko bezi, pamatam si jak na tour este riesil biele tricko a pripada mi tak vlani…
Skoda, ze je to premium clanek. :(
Člověk nepochopí…
Fabio Jakobsen: ‘Dylan Groenewegen has not offered a personal apology or taken responsibility for his actions’
“I would like to set the record straight, though: Dylan has not offered a personal apology and he has not shown willingness to take any responsibility for his actions. I still would like to reach an understanding with Dylan, but it takes two to tango,” Jakobsen said."
Asi přípravná palba na soud. Groenewegen se nechal slyšet, jak si pěkně popovídali, jak psal Jakobsenovu tátovi i jemu samotnému no a Jakobsen v reakci „žádná omluva, žádná odpovědnost z Groenewegenovy strany“. Nejspíš o nich ještě uslyšíme.
https://sport.ceskatelevize.cz/…fef4a4bde7db
Jakobsen zvažuje po schůzce s Groenewegenem právní dohru loňského karambolu
Jako na druhou stranu, tyhle crashe vždycky byly, gronewegen je tak trochu oběť toho, že organizátoři a uci dlouhodobě serou na bezpečnost v dojezdech. Tím ho nechci obhajovat, ale kterej závodník ve stringu nikoho nezavrel. Místo toho vymejsli píčoviny s posedem a lahvema.
Spíš hádám, že mu právníci řekli, co říct může a jak moc může přiznat vinu nebo lítost bez toho, aby to bylo použitelné proti němu.
No, vůbec se nedivím, že to půjde ke soudní dohře. Když Groenewegen se mu ani neomluví osobně.
Ja myslim, ze se mu omluvil uz davno v minulem roce.
Říká se to…
Sám Groenewegen řekl, že se omluvil na Twitteru. Ten tweet ale žádná bomba omluva není. Já bych ho teda být Jacobsenem zažaloval.
A proč ho chce zažalovat až rok po incidentu?
Třeba ta „omluva“ je jen krycí název pro finanční vyrovnání a gronewegen ho poslal do ******, proto ho chce zažalovat.
Hooligan v parku
Slusny! :D
Potkat ho v parku a nepoznat o koho se jedna, vubec by me nenapadlo, co ma tenhle typek za sebou. :)
Je spálenej nebo zmrzlej?
Dumoulin se vrací, poprvé na Tour de Suisse…
Super! To mi udelal radost! :)
Tým Jumbo zjistil, že kromě Rogliče a Aerta nikoho dalšího nemají, viz například Giro, kde jsou neviditelní, nebo Romandie…
Proto se pro pauze vrací Dumoulin. Velká otázka je, zda v dřívější formě.
tak tohle asi není úplně o týmu Jumbo, ale hlavně o Tomovi.
Tady vidí spousty lidí trávu růst…
Tak Bouhanni nakonec dostal 2 měsíce dištanc…
Stejně OH nebudou kvůli coroně.
že by už měl letos odjeto a chladil to?
Lol
V neděli Tro Bro Léon
To je velmi zajímavý závod, primárně tou skladbou různých povrchů… A jede, myslím, i Řepa…
Taky to casto byva neskutecna rezba. Takovy Paris Roubaix bez marketingu, kde ale se jede krev a taktika “lepsi umrit nez dojet druhej´. Skoda ze dostat se k zaznamu a nedej boze celymu je temer nemozny.
Jo, velká škoda. Tenhle závod po polňačkách o prase mám tuze rád. Skoro jako Strade Bianche…
Díky za tip, o tomhle závodě jsem vůbec nevěděl. Podle startovky a minulých vítězů tam nejezdí žádní béčkový borci. Zkouknu. Letos to vypadá na souboj Laporte Degenkolb
Jo je to vždycky totální masakr. On se na konci snad jede i takový okruh. Když tehdy vyhrál Gaudin, jezdil tehdy za nějaký vojenský tým, tak tam předjížděl nějaký cyklisty. Já myslel, že jsou to hodně vystajlovaný hobíci a oni to byly kluci z AG2R :-D
https://www.instagram.com/p/CO5FEQbIgVw/
Info k historii závodu od EF Education
JJ, já se na něj koukám už nějaký ten rok, proto jsem zmiňoval, že to je velmi zajímavý závod…
tak na eurosportu to zítra jde! loni nebo předloni jsem to taky shlédnul a je to fakt super…
O přenosu zatím vím jen na Eurosportu. Od 13:00 do 16:00
E1 má Giro a na E2 to také není???
Eurosport player
Greipelova vízězná etapa na Mallorce
Jo, super, za něj jsem moc rád, srdcařů není nikdy dost…
Kluci se tomu už asi smějí, ale zažít bych to nechtěl :-D
https://twitter.com/…622989787138
Mitch Docker po Roubaix ukončí kariéru
co to bylo za závod s tím psem?
Asi Tro Bro Léon
No, na IG profilu Valentina Retailleau je označení místa Itálie, ale nic víc…
Ted sem narazil youtube na pěkný video o Flandrech 2020, ve videu jde vidět hlavně komunikace sportovních ředitelů v autech týmů během závodů.
Za mě hodně povedený video.
Dneska hezká etapa na Eurosportu z Andalusie, Roman opět kvalitně portrénoval a dojel 83…
Řeší se tu spousty zásadních a méně důležitých věcí, tak aby to nezapadlo…
Alaphilippe vynechá Olympijské hry
Tak to cumim teda. Olympiada neni kazdy rok, trat mu mohla sednout. Ze by byl tak po jaru prosity? Je pravda, ze ta lehkost, jako vloni, v tom jeho projevu, uz takova nebyla.
Anebo si říká, proč směřovat formu na OH, když jejich konání je silně nejisté.
Někde říkal, že chce obhájit mistrovský titul.
Je tam složitá ta kolize s Tour, přelet, testy, karanténa, aklimatizace, regenerace. Navíc jak říkáš – ještě ani to není jistý. Taky se mu má narodit synek. Bude toho víc.
jo,prý kvůli narození potomka vynechá OH
Také jsem koukal, i když ta trať mistrovství světa je pro něj jak dělaná…
.
Tereza Neumanová se dokázala velmi rychle adaptovat na ženskou profi úroveň a je velkým příslibem do budoucna, v tom španělském týmu dle mého dlouho nezůstane…
Adam Ťoupalík na druhém místě třetí etapy Alpes Isère Tour
Super výsledek, konečně Elkov něco na bedně…
Dnes Otruba pěkně na druhém místě spurtu skupiny v úniku, škoda, nezvládl jen závěr…
Ronde van Limburg
Vítěz odstoupivší Merlier z Gira.
Brent Van Moer z Lotta poslán regulovčíkem špatným směrem
Jsem si myslel, když někdo odstoupí ze závodu co ještě neskončil tak nemůže jet jiný?
Ja taky.
Ale mozna to plati jen pro vyssi kategorie zavodu,tohle bylo nizsi,ne?
Taky me to prekvapuje. Bylo to prave kvuli sprinterum, aby dojizdeli a nedali si jen prvni tyden GT.
Může, proč by nemohl závodit? Kdyby odstoupil v 1. etapě GT, tak by měl čekat skoro 4 týdny bez závodů?
To pravidlo takové je. Loni nemohli lidi odjet z Gira a jet Vueltu (nebo Roubaix, kdyby se konalo).
Zajimave. Asi tam budou nejake vyjimky.
snad je to vázáno na souhlas závodu z něhož odstoupil, v pravidlech jsem to nenašel
Tak prý můžou závodit, pokud odstoupí že zdravotních důvodů. Jinak nesmí a musí čekat na konec etapaku, který vzdali.
jo
Chris Froome on dominance of young riders: ‘15-year-olds can get on Strava and see how Tour de France winners are training’
https://www.cyclingweekly.com/…are-training
:o)
Kolo Simona Yatese
Kolo Hugha Carthyho
Kolo Filippa Ganny
Kolo Giacoma Nizzola
Kolo Petera Sagana
Kolo GVA
Kolo WVA
Kolo Juliana Alaphilippa
Šušká se, že Sagan bude příští rok v týmu Total direct energie. Ti jediní splní jeho podmínku že sebou veme bráchu, Osse, Bašku, Bodnara a dalších 7 lidí doprovodu…
A co Hagen, Terpstra, Turgis,… ? Nebudou se na těch klasikách hádat? I když kromě Turgise, se většina z nich trápí. Na spurty tam mají Bonifacia.
Jak už jsem tady psal, u něj to je zkrátka nejen o něm samotném, ale i o tom cirkusu kolem něj, včetně Valacha… A ne každý tým na to chce logicky přistoupit…
Největší faktor je Specialized.
Presne tak. Bud Bora nebo podlahari. A na Boru si brousi zuby Canyon.
to je půlka Žiliny :-)
Na Ronda Van Limburg to Brent Van Moerrovi nevyšlo, tak si zpravil náladu v první etapě Dauphiné
Listoval jsem ve výsledcích a normálně mě ohromilo, že pořád ještě závodí Rebellin…v srpnu mu bude 50…sice už menší, ale pořád profi závody. Neskutečné. Inspirace pro Valverdeho.
Nj tyhle prosypani oldschool mistri jsou, dokud drzi zdravi, nesmrtelni.
Na Neflixu je druhá řada dokumentární série z Movistaru.
V druhém díle se tak zlehka otřou o zdejší oblíbené téma kotoučových brzd.
Ale – asi se kvůli sponzorům – neřeknou vlastně nic.
Jen je zjevný, že je to duševně velká změna pro jezdce.
PS: je to ode mě samozřejmě hloupý, soudit jen z obrazovky, ale Enric Mas na mě nepůsobí jako nejostřejší tužka v penálu.
Tak pokud očekáváš, že pumpičky jsou někde jinde, než třeba kopačky, tak to tak asi nebude :). Prostě typický vzorek populace.
Jsem na neschopence, tak jsem to dal dnes cele. Slabsi nez prvni sezona, ale porad dobre, ikdyz takove rozlitane. Tour jeste ok, ale to preskakovani giro/vuleta, kdy vlastne nevis jak to giro pro movistar skoncilo, pak jeste skok k zenskemu tymu, ktery postradal uplne smysl.
Co se tyka materialu, tak podle me to nebylo jen o kotoucich, popravde te narazky jsem si tam nevsiml, ale i o prechodu z campy, kterou vozili roky, na sram axs, coz znamena jine prevodniky, kazety. Celkove zmena materialu.
Taky přetáhls nápřah při tréninku?
Asi asi,kazdopadne po te nehode v Girone zlomena klicni kost a kolem Svycarska tim padem nejede. Ta fotka byla u clanku,nevim jestli jako ilustrativni nebo to opravdu bylo jeho kolo.
Ta fotka musí být ilustrativní, na kole jsou komponenty, které Ineos nevozí – sedlo Fizik, kola…
To bude jeho kolo. Velikost pro skřety, fizik sedlo vozil a záplety jsou dury?
Tak to bude skutečně jeho tréninkové kolo…
Ne, za moji neschopenku muze ockovani :-).
https://twitter.com/…242900353034?s=20
Brilantni tah.
Dva tam zavreli Haiga,vedeli,ze Bahrainu nikdo nepomuze,Thomas krasny nastup. Prvni jeho vyhra od Alpe d Huez 2018 (1050 dnu).
Udělali to skvěle, i když to nebylo dopředu domluvené. Myslím, že jinak by na Colbrelliho neměli.
škoda, že na Thyon 2000 se sebou švihnul 50m před cílem
Nádhera, ale po proejtí cíle jsem moc nevěřil, tím ohlédnutím taky asi trochu ztratil- měl by se v těch koncovkách trochu uklidnit(viz ten Thyon, co oněm je zmínka níže) Doufám, že G na Tour potká formu a alespoň trochu zatopí slovincům.
Pritom by stacilo sebrat vysilacky.
Přesně, výhodu by měli konečně chytřejší jezdci.
Dnes se vraci do zavodu Zdenek. Drzime palce,at je vse OK!
43 do cíle, Štyby na zemi, nepěkně otrhanej, sundavá helmu – asi konec…
Dnes se vraci do zavodu Zdenek. Drzime palce,at je vse OK!
Kterej Zdeněk? Bakala?
Tak bohužel, před chvíli se smotal. Snad to budou jen odřeniny.
Bohužel to nevypadalo moc dobře. Smůla…:-(
Ale zatím žádné info, tak snad byl jen potlučený a v šoku
https://videosdecyclisme.fr/…et-hageland/
Malý Nys třináctý
Tak zatím se neví, kdy se posadí zpět na kolo
Sakra… To je zlé… :o(
Dneska hezky Ričí, škoda pro ineos že zase druhé místo, ale ta útočná změna stylu je fajn.
Jj, Richie je sympatak, skoda, ze ve spatnem tymu. Ty kratke etapaky mu jdou.
A když byl ve správném týmu, tak si ani neškrtl… :-)
Ani neskrtl? Myslis jeho lonskej treti flek na Tour? :D
No vzhledem k tomu, že už od přestupu do BMC mluvil o celkovém vítězství na TdF, tak bych čekal víc než “jen” 5. a 3. místo během pěti let.
Víme, že je mimořádně nešikovný jezdec. Ty 2 roky, kdy měl fakt formu na win, tak se rozbil. Taky nikdy neudělal změnu v přípravě – každý rok lítal od ledna na Willunga hillu a pak směrem k Tour spíš vadnul. V tom mu ten loňský korona rok možná paradoxně pomohl že měl Tour mnohem dřív po pauze.
Zítra jsem zvědavý, on vyhrál asi 276 týdenních etapáků, ale Dauphine nikdy. V týhle pozici byl 2017, ale kvůli slabýmu týmu ho izolovali a nezvládl odpovídat na útoky, Fugl mu to sebral. Teď má tým nejlepší, tak uvidíme. Snad ten sjezd nebude mokrej…
Ti jumbíci jsou bez roglice a aerta zatím v každém etapaku úplně marní, kruiswijk, Kuss, Bennett, průměr
Dnes na TDS nastupuje Dumolin. Bude zajímavé v jaké formě se vrátí. Začíná se 11km dlouhou časovkou.
Všechny stejně zajímá kdo vyhraje Tour, a letos to bude Roglič, takže není co řešit :)
No já to vidím na exhibici Bahrainu…
spíš ne…
Roglovi to bohuzel nedovoli hlava
Já si letos vsadím na Tour na Pogačara. Rogličovi ani ineosu míč nevěřím…
Dneska moc hezká etapa na Suisse.
Proč mi to doprčic spojlujes. Teď vím, že vyhrál někdo z ineosu. :D