Rok 2023 pomalu končí a za chvíli se rozjede nová sezóna, tak ať je kde kecat .......
Pár připomenutí ještě ze sezóny 2023:
Rok 2023 pomalu končí a za chvíli se rozjede nová sezóna, tak ať je kde kecat .......
Pár připomenutí ještě ze sezóny 2023:
Anketa: Vyhraje Primož konečně Tour
Už se těším na novou sezónu, snad budou všichni zdraví a předvedou nám velkou show a Woutovi samozřejmě přeji monument, nejlépe na úkor MVDP, ten už toho vyhrál až až a teď je navíc absolutně nejlepší špindíra! ;-)
Bohužel myšlenka, že by Primož mohl vyhrát ještě Tour je podle mě dost iluze. Pro Vingyho a Pogiče hraje věk, výkonnost, ale po dvou vítězstvích na Tour vlastně i zkušenost. Pokud tam oba budou a zdraví, tak je to unreal. Ale fandit mu budu :).
Zase Pogi bude mít za sebou Giro.
Taky mu budu fandit, i když to vidím též spíš na Vingeho! ;-)
Rohan Dennis udajne zatcen a obzalovan ze smrti svoji manzelky
Nojo, Jumbák…
:D
No, on už vlastně není Jumbák, smlouvu měl do 31.12.2023, a jelikož v Austrálii už teď mají 1.1.2024, tak už je free.
Agent= lidský odpad.
Jiný názor než ty=lidský odpad? Zaujímavé. Kdybych byl lidský odpad, tak napíšu že jsi debil, který uráží kvůli jinému názoru. Ale jelikož nejsem jako ty, tak to nenapíšu a odpouštím ti. ;-)
Jednou magor, vzdycky magor. Chudak holka :-(
těch indícií, že to borec nemá v hlavě v pořádku, bylo více, ale tohle je šílená tragédie :(
O tom, že je to magor, svědčí i to, že přestoupil z ineosu do jumba…;-)
Pry ji sundal kdyz jela na kole. To si hodne tezko predstavuju situaci kdy to je nestastna nahoda.
Ano, tech excesu mel par: odjezd z Tour, odmitnuti jet moc ktatkou TT na MS nebo teatralni poruseni lockdownu. Ale tohle je hrozny.
Někde jsem četl, že se držela auta a táhnul jí a pak spadla pod auto. Ale nemůžu to už najít, kde jsem to četl.
Nevěřím, že by to udělal naschvál. Ano, měl nějaký excesy ale aby udělal toto. Nevím no :(
Tak, pokud jela na kole a držela se auta, je to porušení bezpečnosti a vina řidiče, i té ženské. Pokud měl v sobě i alkohol, má na krku průšvih. Nechal bych to na policii a soudu.
Dnes ve zprávách, že propustili Pistoriuse. Tak mají Australani jeho následovníka.
Pistorius je sice jihoafričan, ale kdo by řešil detaily…
zřejmě narážel na Rohana Dennise a jeho „příběh“ s manželkou
No přesně, akorát jinej kraj jaksi..
Prostě další *****, elitní sportovec, kterej zabil svoji ženu/družku. Mi to přišlo divně ironické když zrovna dnes toho prvniho pustili.
A Ty víš, že ji zabil schválně? Soud ještě neproběhl.
To nevím. Podle prvního článku jsem to pochopil jednoznačně, podle dalšího teď na Seznamu už to jednoznačně nevyplývá.
:-D
Problem je, ze u Dennise to lze mnohem spis predpokladat nez kdyby to byl jiny jezdec. Zkratka u nej by to bohuzel neprekvapilo. Uvidime v breznu.
Zde
To je divný :-(
Podle řečí na internetu se měla za jízdy na kole držet jeho auta a spadla.. Ať to bylo jakkoliv, tak je to strašný.
Tak tohle vysvětlení už mi přijde logičtější, strašné to rozhodně je a pro toho kluka to bude trauma na celý život bez ohledu na to, jaký mu výměří soud trest! :-(
Drsny…
Počkal bych až bude soud. Teď může každý týden vyskočit jiná informace.
Já nechápu jak můžou mít tak rozdílné teorie, když u jedné nehody by zůstalo po nehodě na cestě kolo a u druhé ne.
Roglovi bych to hrozně přál, ale na Vingeho, pokud bude ve formě, aktuálně v dlouhých etapácích nemá fakt nikdo.
Asi budeš mít pravdu, ale stejně se na ten souboj JV vs. PR hrozně těším. Roglič vypadal v této sezóně moc dobře, bude mít neskutečnou motivaci a poslední šanci. Věřím mu mnohem víc než Pogačarovi, ten při kombinaci s Girem podle mě bez reálné šance bojovat o celkové vítězství. Ale show to je v jeho podání zase bude, o tom žádná :-)
Tipoval jsem Vingeho, je to největší favorit. Přál bych to ale víc Roglovi. Ale úplně nejvíc bych přál Pogimu double. To by byla pecka. Pro mě je to největší sympaťák na kole v posledních letech.
Proč by měl Tour vyhrát někdo z těch tří? Debilní anketa. Já například tipuju Evenepoel
Agentíku, ty zase krapet prudíš, že? ;-)
Ta anketa je jen, aby řeč nestála, ale to ty asi úplně nepochopíš. Pokud máš potřebu tipovat, tak si klidně na Remca vsaď, ale otázka je, jestli vůbec TdF pojede? To jsem nějak nepostřehl?
Ty jakožto dobře informovaný nám to jistě osvětlíš? ;-)
A proč by nejel Evenepoel TdF? Všude o tom mluví, má ji v itineráři příštího roku, bude to bitka. Nikde není psané, že to vyhraje nějaký slovinec nebo dán. Pojedou i kluci ineos, carapaz, mas, každý z nich má šanci. Geraint taky letos toho slovince hezky proháněl na giru
Bitku jsme viděli na Vuelte:)
Jojo, z těch kluků ineosích jde letos snad ještě větší hrůza než loni :D
Já, když vyhlížím ty velký úspěchy ineosu.
Nic proti INEOSu, ale za ty prachy (rozpočet), fakt velká bída. Čest jediné světlé výjimce – GT na Giru byl na svůj věk excelentní a udělal závod. Navíc na rok 2024 nevidím šanci na nějaké zásadní zlepšení. Kde jen ti soudruzi z UK udělali chybu…
Až se rozsekají vingegard, roglič, nebo pogačar, jako se rozsekal lídr ineosu bernal, že budou rádi že přežili, taky se budeš divit, že ty jejich týmy jezdí takovou bídu?
Pokud je tým s takovýmto rozpočtem výsledkově závislý na jednom Bernalovi a není ho schopný ani po delší době nahradit (Bernal padl v lednu 2022), pak je v jeho managmentu něco hooodně špatně…
Jumbo letos vyhrálo všechny 3 GT a pokaždé s jiným jezdcem…:-)
Jeden jezdec defakto nahoda, ktera se uz opakovat pravdepodobne nebude, druhy jim odesel jina. Zbyva jeden. Kdyz se zrani, tak jsou tam kde ineos.
No nahoda ne. Vyhra diky sile tymu, kterej si ostatni proste povodil, zreziroval si zavod bez odporu.
Jinak uz jim UCI priklepla Ciana. Koupili Jorgenssona, Tuletta, maji Mitteta, A s takovou silou tymu muzou jet o GC klidne s Gloagem, Kruijswijkem, Keldermanem.
A hlavne: tech vyher sbiraji mraky i jinde-maji top klasikare i sprintery. To je velky rozdil proti Ineosu. Ne Bernal.
Nahoda ze vyhral kuss, jinak by vyhral roglic nebo vingegard. Roglic je pryc a kuss uz nevyhraje. Takovych nahodnych jednorazovych vitezu mel par i ineos, napr hart. Ty co jsi vyjmenoval jeste nic nedokazaliv ramci gt. Ineos ma pidkocka, ktery vyhrava take klasiky. Jinak zadna o tom, ze visma je pri stejnem rozpoctu lepsi tym, ale ineos neni tak spatnej, jak se tu prezentuje, ale co se tyka gt, tak zaostava za tim na co jsme byli zvykli.
Vlastně nic :-D
Já jsem zvědavý co zamýšlí s tím Tarlingem, jestli už ho letos pošlou na Tour? Velký talent, ale musí se otrkat
Talent ano, ale ne na GC. Na to nemá ideální postavu.
No, tarling je vyšší jen o 4 cm než wiggins, a hmotnost stejnou jako indurain, oba vyhráli tour. Když shodí 5–7kg, bude to značka ideál. Ale možná se zaměří na klasiky. Uvidíme
Srovnávat ho s Indurainem v této době, je dobrý nesmysl.
Nesrovnávám ho s Indurainem, jen poukazuju na to, že tour se dá vyhrát i s nekonvenční postavou, 190 cm výšky a 80kg hmotnosti nemusí být na překážku.
máš špatně čas :)
…dala vyhrát…
Ano ale furt ani toho Kusse nedokazal nikdo jiny dostat pod byt minimalni tlak. Ziskal cas v uniku, ano, a to uz se asi nestane. Zase ale v nem ztratil sily, ze? A zkraje zavodu delal domestika, nemel servis, sam tahal lidrum.
Zas hodne lidru ostatnich staji odpadlo, ale na to se historie ptat nebude. Vyhral a skoro kazdej mu to pral. Uvidime, treba se pletu, ale ja si myslim, ze uz zadnou GT nevyhraje.
To to je mozny. Stejne jako Tao nebo Hindley. Ja chtel rict, ze v Jumbu ma stejne kvalitni jezdec vyssi sance-protoze ten tym je momentalne strasne silny a ty zavody reziruje jak mu to vyhovuje.
Aby ne kdyz jeho domestici jsou top liga v klasikach, ze…
Ale je fakt, ze Monumenty jim moc nejdou. Tam je vzdycky nekdo preveze.
No pokud nejsi jako QS sveho casu ze mas 4–6 lidi schopnych vyhrat tak se klasiky reziruji blbe ;)
No oni jsou schopni to rozbit a mit cisla. Wout, Baarle, Laporte, Benoot…
Ale bud to neumi jako QS sehrat, nebo je nekdo proste silnejsi. Sagan, Kristoff, Greg taky ten QS nekdy znicili. Ted je tam Poel, Pogi.
Kruiswijk?? Kelderman?? :-)))
Kruijs ma na GT celkem solidni zarezy. A Giro 2016 mu musi lezet v hlave dodneska.
Kelder je klasicky plan B, taky malem vyhral Giro akorat neumi zustat na kole. Oba jsou uzstarsi, pravda.
A to jsi ještě zapomněl na předchozího lídra Frooma. Že by nějaká strašlivá kletba uvalená na lídry onoho nešťastného týmu???
No, neřekl bych že je ineos nešťastný tým, oni se z toho momentálního poklesu výsledků zase vyhrabou, mají spoustu mladých talentů…nešťastný tým byl loni Bahrain, řekl bych…
Remcovi v tomto ohledu nevěřím, na Vueltě taky radši ze souboje vycouval, když se sejdou výše zmiňovaní GT vlčáci, stále mu na ně něco málo chybí ;-)
Kdyz bude poslouchat co mu reknou do vysilacky tak ma velkou sanci. Kdyz pojede svoji hlavou, tak spis zadnou.
Taky Evenepoelovi věřím, letos je na Tour 60km časovek, to by mu mělo vyhovovat.
Jestli se mu vypne hlava, tak to mu nepomůže.
Strašný čísla
6,2 – 6,4 W/kg
úplně je mi blbě jenom to vidím.
Ufón! :-)
Red Bull koupil 51% podil v Bore
To mize klidne byt budouci nejsilnejsi hrac, prachy maji v podstate neomezene (kdyz budou chtit). A navic maji za sebou spoustu knowhow jak delat teamy…
Zaspekuluji si, ze uz vime, kam Wout prestupuje po sezone:) Uz maji jeho osobniho sponzora i kouce. A mam pocit, ze uz drive probehly nejake spekulace na tohle tema.
Red Bull investuje do cyklistiky, koupil většinu týmu Bora-Hansgrohe
A Roglič se teď tiše směje těm co říkali, co bude dělat v Boře.
Wout bude na vyplacení dost drahý, má podepsáno do 2026
Vyplaceni :)? S tim maji ve visme sve zkusenosti, tak to mozna pociti z druhe strany …
Wout za Ciana to se budou smat roky. Jista hvezda, proti komplikovanemu prospektu.
Přestup Ciana mě dost překvapil. Na jedné straně se závodník veřejně ohrazoval proti tomu, že ho v Boře nutí papat během závodu hrsti analgetik a kofeinu a najednou se vydal napospas chemickým matadorům z Rabobanku, což je úplně jiná liga. Nebo, že by konečně pochopil? :-)
čekám, že s ním budou problémy. Asi ne level střelců Dennis, Moscon, spíš ublížená fňukna co bude kopat kolem sebe.
Stejny nazor.
Fuglsang byl mistr hledani chyb vsude jinde krom sebe. Tohle bude stejny pripad.
Ve vítěznou vlnu na Pogačarově kole věří Tereza Neumanová v novém dresu UAE teamu ADQ
Tak jak to letos vidíte s dresy? ;o)
Ještě jsme je tu pořádně nerozebírali…
https://www.cyclingweekly.com/…its-for-2024
https://www.globalcyclingnetwork.com/…-are-wearing
https://www.rouleur.cc/…ur-team-kits
https://www.roadcycling.cz/…ld-tymu-2024
Za mě:
Jinak letos opravdu nejslabší dresy za posledních pár let…
1. Ineos Grenadiers…
Neviděl bych to tak černě. Až na pár výjimek jako je Israel, Jayco nebo Bora došlo jen k nedramatickým úpravám loňských dresů. Téměř ve všech případech směrem k lepšímu. Tradičně s vyjímkou Astany. Za mě nejlepší Jayco a nejzábavnější bicykle u EF. Sem zvědavej na Wiliery u FDJ.
EF je vždycky dobrá divočina. Z dresů se mi asi nejvíc líbí AG2R a pak Arkea. Ti mají takový jednoduchý nepřeplácaný dres.
Vždyť FDJ je staropáprďácký oldschool. Přesně tyhle dresy jsou nejhorší, protože zezhora vypadají jako všechny ostatní.
Tak přesně proto se tu líbí, ne?:)
Za mě fajn AG2R – protože je dokázali udělat i s logem „čiste a elegantně“.
Hrůza UAE – mají nekonečné peněz a udělají z nich jezdící billboard…
Připouštím, že ty ženské s červenými prvky, jedním rukávem jsou o třídu jinde… Ty pánské jsou hezké na fotkách, v grafice, ale v pelotonu jsou nevýrazné…
Co ten MVP, je to takovej mimozemšťan a zimní sezónu má jako trénink na jarní a letní vrcholy a jen tak mimoděk všechny v cyklokrosu deklasuje. A nebo to pojal jako prioritu, teď je na vrcholu a na jarní klasiky mu začne docházet?
Tak loni měl 15 závodu v cyklokrosu, letos to je podobně. A pak byl i na klasikách v top formě (výhra San Remo, Roubaix a druhý na Flandrech). Na Tour neměl formu ale pak vyhrál MS.
Jsem zvědav jak tam zakomponuje horský kola, tedy pokud je pojede na OH a pak silniční závod. To tak z fleku objet moc nepůjde. Nějaký závody by potřeboval objet na mtb. Rozhodnutí by mělo padnout po cyklokrosech.
A dostt v úvahu připadá, že by neobjel celou Tour.
Loni jsem cyklokros tolik nesledoval a už si to nepamatuju. Jezdil to také takto dominantně. Nějak mi připadá že Wout už na něj nemá. Jsem opravdu zvědav na klasiky. Snad to nebude tak jednostranné jako při silničním MS a teď cyklokrosu.
Loni mu byl Wout rovnej. Letos dominuje proto, ze ho vubec nezlobi zada a Wout to nebere vazne.
Tak snad už Wout urve nějakou tu velkou klasiku. Zatím má jen Sanremo. což je moc málo. Tam ho MVDP deklasuje na plné čáře.
Hlavně už je to dávno.
Tak snad už Wout urve nějakou tu velkou klasiku. Zatím má jen Sanremo. což je moc málo. Tam ho MVDP deklasuje na plné čáře.
Jestli bude vyhrávat i klasiky, tak Wout sežere boty.
Doufám že Wout si formu ladí až na jaro.
Ty iniciály jeho jména jsou mimochodem správně MVDP…
Jeho oficiální instagramový profil, klauni…
Těžko říct. Vloni byly s Woutem v krosech tak 50/50. Začátek sezóny na silnici měl Matěj hodně špatný a svádělo se to právě na únavu z krosů. Dokonce tvrdili, že byla chyba jet tolik závodů. Po vítězství na Milan – San Remo, se zase naopak objevily články, že jen díky krosům byl schopný takhle všechny deklasovat. Až do Roubaix měl formu a na TdF se zase trochu trápil. Ale v Glasgow už zase byl v pohodě a jen Wout mu byl schopen aspoň na chvíli skočit do háku. Pak si vyber, no.
No, měl štěstí, že po té zimě dal dohromady záda. Se mu to při zátěži může vracet.
Prý ho to na silnici a bajku nikdy nelimitovalo. To je spíš problém typický pro cyklokros. Hodně akcelerací, úseky na sílu při nízké kadenci, …
Robe, on slovo zada rekl poprve kdyz 2021 odpiskal mtb zavody pred Tokiem. Rikal, ze ho sejmulo jak skocil ze silnicky na bajk. Pak jim dal na OH ranu, ktera ho stala CX sezonu. Ano, v krosu ho zlobily, ale co s nim udela bike nevime-na MS sel k zemi ve 2.
minute..
Asi jediná jistota že nic jistého není a máme se na co těšit.
Já se těším, jaké zase předvede v Paříži salto mortale, jako při olympiádě v Tokiu :-)
Agente, jsi dement. Ale tu fotku jsem jeste nevidel. Z videa se mi zdalo, ze padal do svahu na travu. Tady to vypada jeste hur. A huste Pidcock, ktery to kolem nej vybral.
Nene, padal přesně takto blbě… :o(
A Pidcock to ještě naštěstí zvládl kolem…
Proč dement? Ta fotka je krásná. Pády k cyklistice patří. Hlavně že se nikomu nic nestalo ne?
Ti australané jsou vždycky hrozný pohodáři.
Frajer! ;-)
Visma LaB chtěl provést to samé co s Uijtdebroeksem i s Kronem. Je těžké držet krok s týmy s třikrát větší palebnou silou, řekl šéf Lotto Dstny
Vykrádačky :-( A to za ně jezdí můj oblíbený Wout! I když s tím to bylo tehdá taky nějak obdobně, taky měl platnou smlouvu v tom krosovým týmu a trucoval, ne? ;-)
Ano. Dostal za to slusny flastr. Ale to je na nic, dokud tam nebude trest nejaka stopka.
Nějak se to bude muset řešit. Čím víc se to bude tolerovat, tím víc se to bude stávat. Kdyby se tak chovaly týmy, že by jen tak vypověděli smlouvu, kdykoliv by závodník nejezdil podle představ, to by bylo křiku.
Přesně. Bernal už 2 roky nic nezajel po zranění. Přesto má asi pořád nejlepší smlouvu v tom týmu, několik milionů euro ročně. Kdyby ho ineos vyhodili, asi by se jim nikdo nemohl divit. Přesto si ho pořád drží. Jsou to frajeři.
To už je skoro moped :-D
20 sekund bych se s nim sklouz :D Vlastně ne, chlapec bude mít tak o 10 kg míň..
Strašný no. Prostě jako každý profi sport.
Az podobne zamaka na pozitioningu, bude zlej.
Škoda, Otrubovi to výš nevyšlo…
Kvalitnější závody, v realizačním týmu Řepa, spolupráce se Zdeňkem Štybarem…
Štybar si může prodloužit silniční kariéru. Ve hře je ATT Investments
Jak Otruba bojuje o World Tour: kontakty měl i přes Kreuzigera či Bittnera
https://www.idnes.cz/…listika_mkou
Cyklista Jakub Otruba jednal s Bahrainem, Quick-Stepem či DSM. Nakonec mu ale přestup nevyšel.
Tož Tudoráci budou mít letos pěkný mašinky! ;-)
Co řikáte změně kol u Lotto Dstny? ;-)
Rád bych něco řekl, ale z videa není poznat skoro nic jen řídítka Vision :-) .
Za mě, jako majitele Orky, dobrý…:-)
Darth Roglič už trénuje časovku :D
To už je lepší, než ta helma v časovce na tour 2020…:-)))
Tak tenhle růžovej kluk má taky blembák švihácky na stranu, i když ne tolik, jako ten žlutej výše, ale zato s podobným výsledkem, že jo…:-)
Hrozně rád bych v tvém profilu viděl fotku tvého kola. To by jsme se určitě všichni pokochali.
Ten byl,,prošitej,, na totál.
Konecne ten nakrcnik k necemu je, kdyz trenuje v chladnejsim pocasi :)
Ženským začala sezóna a naše jediná startující Burlová krásně 4.!
Dneska v 2.etapě „krásně“ nedojela do cíle..
Je trapna, vid? Takovy maly bebi na loktu a DNF… Je to marny, je to…
Ale sezóna začíná hezky…
Del Toro, to jméno si dobře zapamatujte… ;o)
Toho znam :-P https://cs.m.wikipedia.org/…cio_del_Toro
Dobře ty…:-)
Tak dneska to mladé holky na Willunga Hillu pěkně rozebraly…
Kola na TDU 2024
Tož nám dneska po 90 dnech klidu začíná v Austrálii nová silniční profi sezóna 2024.
Co jsem se dočetl ve statistikách, tak Ineos má nejmladšího a zároveň i nejstaršího závodníka z týmů WT, August 18, a Wurf 40 roků. Ineos má další mladé, v první desítce nejmladších má 4 kousky, Tarling, August, Storm a Leonard. Tož uvidíme, jak to letos všechno dopadne. Mládí vpřed! :-)))
Sečteno, podtrženo, výbava shrnuta ve fotogalérce ;-)
.
JJ, pohodička, kávička! :-)
Takový B-F standard :-)
Možná tak pro DaDa! :-D
no jo, když zrovna nemá den a není moc pěkné počasí :)
Bych se udržel asi tak dvě šlápnutí :-D
Nevim, kolik tech kav stihl. Spis to vypada jen na cekani na krizovatkach :D
Konečně je český národní dres trochu víc vidět během závodů…
Ten Bora ohoz je fakt takhle na živo super! ;-)
hlavně jsou hned v TV poznat z vrtulníku, né jako když si půlka peletonu udělá modro bílé dresy a je v tom bordel.
JJ, před tím byli takové šedé myši! ;-)
Jj, je super.
Souhlas, je to vcelku pekne. Libi se mi jak jdou videt. :)
Tour de France opět pozvala TotalEnergies a Uno-X. Kelemenův Tudor se podívá aspoň na Paříž-Nice
https://www.roadcycling.cz/…a-pariz-nice
Uno-X – paráda…
Dyť ti Uno X loni na Tour nic nezajeli. Tak proč paráda?
Třeba proto, že to jsou 4 nejlépe postavené týmy v žebříčku mimo WT, které mají automatickou účast?
Protože tomu jako vždy nerozumíš?! :-D
Je to jeden z nejaktivnějších týmů všude, kde jedou, a to dost často obsazují i dva závody najednou… Představ si, že Ineos najednou jede dva závody a na obou útočí a mají ten den například člověka v úniku… ;o)
Ineos už má to nejlepší za sebou no.
Ano, a aktuálně Agent podává nejlepší výkony z Ineosu :)
No, pokud se bavíme o loňské Tour, tak tam pokud vím, Uno X nevyhráli vůbec nic, řekl bych že ani neměli nikoho na bedně v žádné etapě. Proč do toho mícháš Ineos nevím, ale ti tedy vyhráli aspoň dvě etapy…?
Ale v žebříčku jsou na tom líp, než třeba Astana či Arkea. A jinak tobě přijde nějak zvláštní, že na Tour jedou nejlepší týmy z rankingu?
Jen jsem reagoval na příspěvek, že účast toho norského týmu na Tour je paráda. Jako být v úniku, který stejně nemá naději na úspěch, to by asi zvládli i hoši z ATT. Na tom není nic moc parádního. Jeden den v úniku, pak 4 etapy odpočívat a dojíždět v grupetu, a pak zase zkusit únik.
Oni ale neodpočívají, útočí pořád… ;o)
Tak na bedně (jak se obecně označují stupně vítězů, čili první tři) byli dvakrát – sice ne na pomyslném stupínku nejvyšším, ale když už chceš srovnávat počet umístění na bedně v etapách, pak týmy Uno-X (PRT) i Ineos (WT) měly po dvou bednách. S ohledem na rozpočet jednoho i druhého týmu bych ty jejich výsledky zase tak úplně nezatracoval…:-)
Ne že bych chtěl bránit agenta, ale zas ono to nejde dost dobře porovnávat. Když máš za cíl, aby tě bylo vidět a tým je kvůli tomu vysoce aktivní a když chceš jet na celkové. To asi pak ty závodní strategie vypadají krapítek jinak.
A teď si koupíme všechny. Red Bull slibuje stvoření cyklistického supertýmu
Co tam píšou? Premium nemaje ;-)
Že koupí: Pogačara, MVDP, Wouta, Evenepoela, Vingegaarda, Kusse, Pidcocka a další nejlepší. Zbytek týmu budou jejich farma :D
Tomu moc nevěřím ;-)
To byla nadsázka jenom :)
…a Sagana
Jako maskota? :)
jj, do špurtu
Au…
Mno to teda au au
Hodně moc au :-(
To potěší se rozsekat v prvním závodě sezóny. Naštěstí si nic nezlomil.
Vítěz prvního etapáku TDU Williams má uváděno 183cm a 59kg. Tech kg už je fakt málo na tu výšku.
Je to klasicky vytrvalostni somatotyp. Mam 190 cm, 62–64 kg. Na tom hornim okraji jsem, kdyz chodim do posky a zvedam slusne vahy (relativne ke sve vaze). Samozrejme cukr na kole, protein a proste dostatek/prebytek jidla.
No Simon Yates má při 172cm 58kg. Vingegaard 175 cm a 60 kg. Nebudu se přít. ;-)
Tvl to jsou cisla :-D
Exmistr světa Hushovd se vrací do profesionální cyklistiky. Stal se generálním manažerem týmu Uno-X Mobility
Tomu týmu fandím a Thor je můj oblíbenec! ;-)
Další co neprodal talent naplno kvůli zúžené tepně v noze.
Slušná nemoc z povolání…
Vám připadalo, že Hirt loni Remca někde tahal do kopců ? Viz https://www.idnes.cz/…klistika_ten .
No, na tréninku, když mu s Černým vezli flašky…
Někde něco odtáhl, ale super nohy jako rok předtím neměl…
Já viděl, jak nebyl, když byl potřeba.
Škoda toho Gira, kde chytnul skoro celý tým Covid. A na Vueltu asi už nebyl moc připraven.
Přesně tak. Hirt je strašně „úzkoprofilový“ jezdec. Je konkurenceschopný jen v těžkým třetím týdnu, a to ještě hlavně na Giru. Později v sezóně už to bývá horší. No na té Vueltě jsem věřil, že bude ke konci užitečný, bohužel už to nebylo potřeba.
Se vždy připraví dobře na to Giro a pak podstatě v druhé půlce sezóny se “jen” už vozí. Jinak zase trénuje v Kolumbií, jak poslední roky.
Nevím jestli pojede zase Giro nebo s Remcem Tour?
Na Giru bude sprinter s vlakem a Alaphilippe, predpokladam s nekym k ruce. Ale pro Hirta by tam bylo lepsi byt. Na Tour, s tim tlakem, si ho nechci predstavit.
Na Tour bude vlcaku s vykonnosti Hirta 2–3× tolik. Uz se to dost srovnava, nicmene porad je Tour o kousek jinde.
Pořadatelé Giro d'Italia pozvali týmy Tudor, Polti a Bardiani. Corratec a Q36.5 mají tentokrát smůlu
Divoké karty pro Paris – Roubaix
Corratec startuje do sezóny s novým sponzorem, ale bez Karla Vacka. Ten zatím podle neoficiálního sdělení finalizuje dohodu s jiným zahraničním týmem.
https://www.roadcycling.cz/…nicnim-tymem
Tak to jsem zvědav, kam půjde.
Něco z Victorova tréninku ve Španělsku
Tak zatím moc pěkné závodění na Mallorce…
Tak dnes jsme během přenosu z Austrálie poslouchali u našeho Mathiase Vacka Vaček, Vaček, to už párkrát předtím zaznělo…
Nicméně se jim to v poslední fázi závodu, kdy šel dopředu a táhl peloton, podařilo ještě korunovat Vakič, Vakič… Tfuj…
Francouzi nadavaj, holandani nadavaj, amici nadavaj, spanele nadavaj,… ;)
Skoro to vypada, ze v kazdym state jsou jmena co delaji problem komentatorum. Me staci, ze uz to neni Vakok.
Vzpomněli si na Vakoče no :D
Babor dnes 8. flek na Trofeo Palma…
Loni byl taky 8.
Co by nám Čechům asi tak řekla taková Urška Žigart alias Urška Žigartová, a nebo Annemiek van Vleuten alias Vleutenová… Proti tomu je Vaček úplně v pohodě :)
Takze by meli rikat, ze vepredu jede skupina s
Lucinda Brand? Protoze v jejim jazyce nic jako Lucinde, Lucindou, Lucindu…nemaji?
A Nys stiha Van der Poel…ajaj, a kdo teda vede?
Jako jo, ale jinak bych skloňování a přechylování jmen spíš odlišoval jako dvě různý věci.
Jenze ten nas jazyk je v tomhle mrska.
Kdyz pojedes na svih s Tadejem, tak s Pogacarem. No, ale kdyz s jeho manzelkou (az se ozeni teda), tak s pani…taky Pogacarem? Protoze podstatne jmeno, no a to ma vzor, no a ty ho musis podle vzoru sklonovat… Je to veda, no :-)
Vím, ale z čistě akustickýho hlediska bývá u cizích jmen příjemnější ponechat příjmení tak jak je a nepřechylovat ani neskloňovat. Totéž platí pro křestní, nečesky znějící jména. Ne, že by mě to teda trápilo nějak zvlášť :)
Pokud chce bejt někdo cool a trvá na nepřechylovaní českýho nebo česky znějícího příjmení, tak je situace zcela opačná. „Pozvi k nám Dvořák“ zní opravdu krajně stupidně :)
Kdyby si komentátoři místo pro mě zbytečnýho bazírování na -ová odpustili věci jako „špinavé kola“..
Cestina (a Slovenstina) je v tomto slozita a asi dost jedinecna. Mne to prechylovani neva. Beru tak, ze komentuji pro cesky divaky a ti tomu rozumi. Kdyby Jilek komentoval anglicky, rikat Vosova nebude.
Je to o zvyku ;-)
Samozřejmě to není jednoduchý. Jak ti píše Fazzy – jedna věc je přechýlení, a druhá je skloňování. Takový ukázkový případ, který mě teď napadá jako komolení přechýlením, je Ruska Lazutina. Bez přechýlení bys použil "na špici jede Neumanová s Lazutinou, ale reálně se použije Neumanová s Lazutinovou.
Když budeš komunikovat mailem např s paní Diviš (Češka se jménem po sňatku), tak ji oslovíš DIviš. A když o ní budeš psát v mailu někomu dalšímu, tak nenapíšeš byl jsem na místě s paní Divišovou, ale s paní Diviš. Alespoň já bych to tak napsal. Např toto, že Češky mají příjmení v mužském tvaru, a nepřechyluje se, oproti přechýleným příjmením cizinek, mi přijde hodně divný.
P.S. V případě Lazutiny bych ale do pravidel přidal možnost použití jmenného synonyma Filcka :)
Tak nejhorší jsou ty tvary typu „Lazutinaová“, které úplně běžně někteří používají… Jinak to P. S. sis mohl odpustit, dost to sice ten příspěvek osprávnilo, nicméně mě to přijde takové koko.tské…
Podívej se na Instagram, který tato zaloužilá soudružka má…
V tom nejedu a nic o ní nevím, jen mi to přijde zbytečné, ale je to tvoje věc… Peace :)
Souhlasím. Proto nemám pochopení pro mužská jména u žen v ČR. Ten jazyk na to prostě není stavěný. A když už někdo potřebuje být zajímavej – holka se 30 let jmenuje Procházková, pak si vezme Procházku a přejmenuje se na Procházka…bomba – tak bych to normálně přechyloval jako u cizinek.
Ještě ale zbývají dvě kola do cíle… :-D
Chudák :D teď se mu budou všichni smát.
Fotku má. Historie se ptát nebude :)
Rozpocty na 2024, ineos nema dvojnasobek oproti druhemu nejvyssimu
Rozpočty WorldTour tymu na rok 2024 podle L’Equipe:
UAE Team Emirates: 55 to 60 million euros.
Ineos Grenadiers: 50 to 55 million euros.
Visma-Lease a bike: 50 to 55 million euros.
Lidl-Trek: from 40 to 35 million euros.
Soudal-QuickStep: 25 to 30 million euros.
Bahrain Victorious: 25 to 30 million euros.
Bora-Hansgrohe: 25 to 30 million euros.
Decathlon AG2R: 25 to 30 million euros.
Movistar Team: 20 to 25 million euros.
Groupama-FDJ: 20 to 25 million euros.
Alpecin-Deceuninck: 15 to 25 million euros.
Dsm-firmenich-postnl: 15 to 25 million euros.
Jayco-AlUla: 15 to 25 million euros.
Astana Qazaqstan: 18 to 25 million euros.
EF Education-EasyPost: 18 and 22 million euros.
Cofidis: 15 to 20 million euros.
Arkéa-B&B Hotels: 12 to 20 million euros.
Intermarché-Wanty: 12 to 18 million euros.
Zajimavy kolik do Vismy musela nasypat ta pujcovna. Necekal bych, ze zamazne diru po mega obchodnim retezci jako nic.
A u Bory tezko rict, jak moc pritlaci RedBull.
Pořád nechápu, jak změřit kolik ten sponzor/sponzoři díky cyklistice reálně vydělají.
Neměří se kolík vydělají, ale kolik by je stala reklama se stejným dopadem. Stejný čas, stejný počet diváků nebo čtenářů.
Jsem zvědav na ten RedBull. A koho přivedou. Wout se nabízí.
Já si myslím, že to celý může mít širší pozadí.
Koukni na MTB. Tam mají ve Spešlu 2 holky a 1 chlapa. Zároveň Spešl Factory Racing má Koretzkyho – z Bory. Což je taky největší francouzská naděje pro domácí OH. Teď tam jde Sagan, o tom taky v Boře něco vědí…Teď jse o to, jestli ten vstup do Bory není součást plánu v MTB a taky v ženský cyklistice – RB má pár holek (např. Blanku – Spešl), Bora nemá ženský tým (nebo jo?). Tak nějak mi to zapadá a ano, Wout může být součástí. Ale jakou by měl motivaci on, resp. co mu můžou nabídnout? Jedinýho super rovináře Politta pustili, nevidím tam tým, kterej by Woutovi byl schopen nějak řídit klasiky.
Wout není téměř hotová věc na sezonu 25?
Wout ma podepsáno do 26 u Vismy. Ale je fakt, že teď se na to moc nehraje.
https://www.globalcyclingnetwork.com/…ohe-for-2025
Zatím spekulace, ale toho wouta beru jako téměř hotovou záležitost, když je redbull jezdec, do Bory šel i jeho trenér.
Potom se nabízí otázka co Pidcock, který je taky sponzorován Red Bullem.
Tak zase helma není jediný důvod.
Pidcock je Brit, tam je maximální marketingový potenciál v Ineosu, navíc si nemyslím, že by tam měl být nespokojený a přestup by mu něco přinesl.
Wout dává smysl a Remco taky.
Jaky smysl dava Wout? Woutovi.
Wout? Ten snad dává smysl vždy, když je možný si ho koupit.
Aha, kde psali, že ho prodávají?
Ptám se naopak, asi blbě :-)
Co by měl Wout z Bory? Už jsem to naznačil: Bora prodala jedinýho relevantního top rovináře na klasiky. Kdo mu zbyde po 100km Roubaix? Kdo mu vymlátí dobrou pozici v koncovkách klasikářských etap? Na čistý spurty je tam Bennett, Meeus. A pochybuju, že by se třepal jít někam, kde bude moct konečně dělat domestika na Tour :-)
Bennett už není v Boře. Určitě by dostal super peníze, i možnost si třeba vzít 2–3 lidí kvůli klasikám. Plus zkusit jiný prostředí aby něco změnil. Uvidíme jak se mu povedou letos klasiky. Přeci jen už by potřeboval vyhrát nějakou tu top klasiku.
Tak zrovna na Rubaix mu tam zbyde asi tolik lidí, jako v Jumbu – taky nikdo.
Je to podobná diskuze, jako bychom vedli před lety od Pidcockovi a koukni se, jak mu Ineos vyhovuje a jak ho nechávají. Přitom Ineos, největší továrna na leadery Tour.
Nevím jestli to s tou Borou myslíš vážně, protože kde jinde by měl dostat prostor, když né v týmu, kde úřadoval Peťko.
Van Baarle a Laporte.
Baarle je vitez Roubaix. Laporte, Tratnik, Affini, Benoot. Visma muze ty zavody kontrolovat. A snad nebudem polemizovat, ze je to jasne nejsilnejsi tym soucasnosti.
Petko v Bora uradoval, ale taky casto prave na nulovou podporu domestiky dojel. A navic i on ke konci remcal, ze se tym uz vydal jinym smerem. Denk to tak mel poskladany, po Monumentech rekl Sagimu diky a zacal sazet na nadejny Nemce, Rakusaky (Emu, Kamna, Ackerman, Schachmann, Konrad) a jit po GC (Hindley, Wilco, ted tezka vaha Roglic).
A kdo mu pomohl. Vzdycky tam zbyl pak sám na Matese, když ty loňský závody shrnu hodně ve zkratce. Neříkám, že mu nepomohli vůbec, ale na těch jednorázovkách jsem teda kontrolu moc nesledoval, jako to uměl dřív QS.
A pak když vidíš, jak se Visma odvděčila Roglicovi, tomu se vůbec nedivim, že šel do pryč.
Co??
Vyhral GW diky tomu, ze mel k ruce chlapa. Loni si tam z toho zavodu udelali exhibici. 2022 nejel Flandry pro nemoc, na Roubaix mel 4 defekty, presto ho vzdycky dostali zpatky, ale Baarle byl chytry. Loni na Flandrech Laporte chvili kotvil Pogiho a Hooydonck tahal Wouta zpatky. Ono kdyz to odpali nekdo brzo jako Pogi loni nebo Alap 2020, tak tam uz je sam kazdej lidr. Ale treba na tom PR 2022 by Bora nikdy Mohorice nesjela a buhvi, jestli ten utok Ineosu hned zkraje. No, a loni Baarle nejel Flandry a na PR se tam strasne rozbili a Laporte pichl v klicovy chvili. I Wout pak, ze. A hlavne z Jumba si musi souperi hlidat 5 lidi. Kolikrat uz byl Benoot v utoku atd. Wout pak ma volno a setri.
Mají peněz jak sra…
Co mám info. z Mnichovský kanceláře naší firmy tak ten leasing na kola je tam jako nějaký daňově zvýhodněný benefit a bere si ho poměrně dost zaněstnanců.
Přestože mě to přijde jako úplná volovina brát si kolo na operák tak v Německu to asi frčí poměrně dost a peněz se v tom bude točit asi hodně.
Mno podle te informace maji obrat deset euro. To neni uplne zanedbatelby :-)
Tak pokud to v rámci benefitů platí firma, proč ne.
To u nás nehrozí :)
Dobře ale hodně ve srovnání s obratama supermarketových řetězců?
Cisla v clanku samozrejme nesmysl. Obrat 10mio eur rocne a 16 tis zamestnancu? To asi ne.
Dve veci dohromady. Skupina ma 16 tis. zamestnancu. Leasingovka ma obrat deset ecek :-)
Zřejmě někdo zaměnil za 10miliard E…
Taky mě přišlo divné, že firma, která ma obrat 10 mega sype do týmu 50 mega.
Daniel Babor: Všichni přijeli na Mallorcu nabušený do sezóny. Přinášíme také ukázku týmové práce v podání Petra Kelemena
Dneska uz neni zavod kam nekdo prijede v zevlavky forme. Body, body, body…
Karel Vacek ⇒ Burgos BH
To si moc nepolepšil oproti Corratecu.
Tak mohl by si po Giru zkusit i Vueltu, ukáže-li, že má výkonnost…
Rekl bych, že Burgos má lepší program než Corratec…
https://www.roadcycling.cz/…uz-o-vikendu
Tak nedostal smlouvu novou v Corratecu.
Hm a po loňských 7 DNF z posledních 8 závodů začal bohužel v Burgosu 2× DNF ze 3, tak aby to zas nebyl na konci roku šok…
Dojelo 45 ze 135, všechny propustit…
Tak ono něco jiného je nedojet jeden závod a něco jiného nedojet drtivou většinu z toho, kde startuješ (v tomhle případě 9 z 11 závodů od loňského září)…
Jednodenní závody…Je běžné , že nedojde ani půlka lidí. On tam fakt nejel pro vítězství. Stačí se kouknout ,kdo ty závody vyhrával a kolik lidí dojíždělo…
To je pravda. Na druhou stranu je otázka, jestli ti, co nedojíždějí, jsou pořád jedni a ti samí. Projel jsem si teda jen statistiky těch, co nedojeli dneska, ale žádnej z nich nemá za poslední půlrok takovej poměr nedojel/dojel jako KV. Tak jen pak „aby to zas nebyl na konci roku šok“, jak psal výše rejdy…
Bohužel z něj novej Křižák nebo Štyby už nebude. To už by se prezentoval jinak.
Asi to tak bohužel vypadá, tak snad brácha na tom bude krapet líp? ;-)
Ja si myslim, ze od nas Bittner ma na to byt dobrej klasikar. Uvidime..
Tak o tom žádná, probírali jsme to tu už asi dva roky zpátky, zatím ale jen nasával a co víme, menší klasiky se už pojedou na něj, budou se od něj čekat výsledky… Tak uvidíme.
To je mazec jak musí zvládat ten tlak. Ze ho brali do toho DSM už s tím, že od něj očekávají, že bude jezdit mezi tou elitou.. Na to musí být povaha. Většinu lidí by to semlelo..
To ano, on to má dle všech informací ale v hlavě nastavené velmi dobře, to je dobrý předpoklad… Například Karel Vacek ml. je v tomto směru o parník jinde…
Dobrých jezdců v mládežnických kategoriích máme celkem dost. Jen bude potřeba to přenést do té elity. Což u Karla Vacka se úplně nepovedlo nejlíp.
Bittner a Mathias Vacek ty jezdí v elite už dost dobře.
Rozhovor s Bittnerem.
Na návštěvě u Seppa Kusse…
Cavendish stále umí vyhrávat. Dnes se mu to podařilo v Kolumbii.
Píše historii, 163. vítězství v kariéře,je druhý v historickém pořadí, už jen 111× vyhraje a dožene Eddyho
https://youtu.be/oG9AVCDVBnI?…
Měl to tam jak na talíři, ten brutální vláček, ideální…
Bol, Mörköv, Lutsenko,… tolik poslední články ve vláčku, „odborníci“…
Tak tam se ted jede treti liga. Kdyz se pretahuje Uran s Bernalem a oblozi je Osorio…
No hlavne si myslim, ze se tam hraje 3.liga v antidopingu. Loni tam radil ofiko potrestany MAL…
Neobvinuju nikoho apriori, ale mozna proste ti mistni borci maji volnejsi mravy v tomhle, koksik je tam jako dat si tady kafco :-)
To souhlas. Zavody v Kolumbii snad nebere vazne nikdo.
Pedersen má slušnej letos vstup do sezóny – pět vítězství k 10.2. není vůbec špatná bilance, zvlášť uvážíme-li, že to nasbíral za 7 závodních dní, z čehož jen jednou nebyl na bedně…
Tak, jak psal kolega přede mnou, zatím se jedou závody třetí ligy. Ty důležité přijdou v březnu a dubnu. Snad mu ta forma vydrží.
Typek jezdi za profikama na treningu a nataci to. https://www.youtube.com/watch?…
Na elektrokole?
Vsak tam mas jeho tepovku, kadenci a watty co toci. Zadne orezavatko to asi nebude..
.
Jako v loni na Lawi Tour :-D
To budou muset změnit silniční kolo za gravel. A půjde to.
To musela být pěkná podívaná, viděl někdo LIVE? ;-)
Koukal jsem (co už taky můžeš dělat se zlomenou páteří než luštit křížovky/sudoku, číst si nebo čumět na bednu/NTB, že jo) a ta trasa poslední třetiny závodu byla zajímavá, ty stezky v olivovejch hájích tomu daly šťávu…:-)
Přeji brzké uzdravení, já včera po srážce u kruháku v Blansku jen naražený loket, kostrč a natažený krční svaly a lejtko, a u kola ohnutá patka. Takže štěstí v neštěstí, každopádně ani radar na silnici není všespásný :-(
Ano viděl, hezkej závod, škoda že museli většinu těch blátivých úseků vynechat. Vítěz paráda z úniku, to mám vždycky rád. Ineos za to mohutně bral když měl Wout van Aert defekt, ale akorát se tím popravili.
Hirt zabral
Trénink v Kolumbii se vyplatil.
Pěkně Honzík! Jen houšť! ;-)
Tady je záznam: https://www.youtube.com/…/F8CbbWteyD0?…
No nevím – mně se na tom odkazu akorát prohánějí velbloudi…:-/
A co to posunout krapet dopředu? :-D
Jojo, už jsem posunul. Zmátlo mě to „živě“ a červená lajna pod celým obrazem…:-)
Nemáš rád velbloudy? :-D
No když je hlad, bude asi i velbloud dobrej…:-)
Vypadá to tak ;-)
Je nekde nejaky prehledny seznam, kde se vzdycky uvadi kdo kam prestoupil? Aspon ti top zavodnici teda..
Něco jako tohle?
:-)
Jo super dik.
Pět našich teď v 50. ročníku Okolo Algarve…
Co tam ten Wout dneska dělal, že dojel 1:40 za vítězem?
Nikam se nehnal. Priorita jsou pro něho klasiky. Tak se nechce nikde zrakvit v koncovce. A ještě v průběhu etapy dotahoval Kusse dopředu.
Treba to ma jako trening? Vrcholy sezony ma asi uplne jinde..
Jsem zvědav jak si letos povede a jestli se mu ta změna tréninku vyplatí. Ten tlak na něj musí být docela velký.
Co se zmenilo ze by mel byt na nej vetsi tlak? Jinak jestli nekdo dokaze zvladat tlak, tak je to profik jako Wout. Me pripomina hodne Sagana. Proste ma to na parku a nicim se zbytecne nestresuje..
Na silnici nemá duhu a monument má jeden. To je na cyklistu jeho kvalit fakt bída. Jo druhých míst za Matesem, těch má jenom z loňska hodně.
Podle mě ho to strašně sere, že nemá ještě vítězství z Flander, Roubaix, Mistrostvi světa nebo z OH. Přeci jen San Remo je málo na kvality Wouta. Jak se říká, v cyklistice se počítají jen první místa.
Jestli se mu nepovede vyhrát ani jedno z toho tak bude nasranej.
MVDP vyhrál už skoro všechny velký závody. Chybí mu už podstatě jen zlata z olympiády.
MVDP je fenomén, ale Wouta mám prostě radši, takže musí něco pořádnýho už konečně vyhrát, vždyť na to furt klepe, jednou se ta slavobrána otevře! ;-)
Já bych mu přál tu Olympiádu. Ale ať už konečně něco vyhraje pořádného :D
To bude proste tim, ze MVDP ma tu vetsi vybusnost a maximalni watty. Zatim co Wout je spis vic do vrchare.. Ja bych ho rad videl na GT v teamu kde bude jasny leader. To by byla neskutecna podivana co by predvadel odpocaty v etapach ktere by si vybral, ze mu maximalne sedi..
Etapy jsou sice fajn, ale monument je monument! ;-)
Kolik má etap na Tour – 9? Zelený má, dojezd v Paříži taky.
Adriatico je jako leader a skončil druhý za Pogačarem, ten už v etapácích nemá co předvádět. V jednorázovkách má nespněno hrozně moc.
Jenže transformovat se na lídra GT by bylo v jeho případě docela velké riziko. Obvzlášť v éře Vinegeho, Pogigo, Remca a Rogly. Navíc je něco jiného jet konstantně 3 týdny v kuse nebo mít možnost v některé etapě svěsit nohy a pošetřit.
Ja psal byt leader v teamu a ne se snazit o celkove poradi. Aby na nikoho nemusel pracovat a jen vyhraval vybrane etapy. Ikdyz ani to celkove poradi neni uplne mimo pokud bude GT, ktera mu profilama, casovkama pujde na ruku.
Teď jede Giro, kde by měl mít volnou ruku. I když je otázka jak to pojme Uijtdebroeks. Tak aby nemusel Wout na něj makat. Jinak jak píše Tom nademnou, etapy už nikoho moc nezajímají. Důležité jskou klasiky. Obvzlášť v Belgii.
Hlavně ta transformace na GT lídra byla jen čirá spekulace. On ani tým prý o ničem takovém neuvažovali. Buď kachna nebo někdo z novinářů popustil uzdu fantazii.
Nedávalo by to ani smysl. Přeci jen pořad má nedodělanou práci v klasikách.
:) Wout na vrchaře docela dost váží.
A co jako? Chces se se mnou tady hadat ze ma Wout lepsi vrcharske kvality nez MVDP?
Jenomže to Ty nevíš, protože Mathieu kopce jezdit nechce. Nebyl žádný závod, kde by se to dalo poměřit.
Tak ty by ses pod mym komentem dohadoval ikdybych napsal, ze je voda mokra.MVDP ma lepsi maximalni vykon a vybusnost a naopak Wout je lepsi tempar a casovkar coz dokaze vyuzit i v delsim kopcu. MVDP zase bude lepsi v prudkem kratsim brdku. Coz je docela zasadni dovednost do klasik a taky v cyklokrosu.. Tohle vse je znamo naprosto vsem. Teda krome tebe..
MVDP na rozdíl od Wouta nemusí na GT dělat domestika. Wout by tam bez té černé práce co odvádí nejel. MVDP ano, protože nejedou na celkové, ale na etapy. To nejde srovnávat. MVDP je lehčí než Wout. Watové výkony podobné. Kdyby MVDP musel, tak by svoje taky odmakal, ale nemusí.
Znova, víš tak leda pendrek. MvDP závodí úplně jinak než Wout a kdyby musel jezdit, to co on, pak je můžeš srovnávat, jinak ne. Většina to chápe, akorát Tobě asi nemá ani cenu opakovat, protože Ty budeš stejně blouznit o Woutovi jako jezdci na GT, kdyby chtěl.
No parkrat to zkousel z uniku. Vc treba te etapy, co vyhral Hirt. Tam si udelal naskok, ktery by Wout asi nepustil. Umi ale ty kratsi kopce, viz MSR treba. A hlavne opakovane, viz Flandry. Dik tomu taky vyhraval i MTB. Wout potrebuje zalozit a jet, klidne pul dne, ale nesmi se nastupovat, zpomalovat. To ho zabiji.
No když ho chceš vidět jako leadera v týmu na GT, tak je jedno jestli je lepší nebo horší vrchař než MVDP. Prostě se závodní váhou kolem 75kg má jasné vrchařské limity. Takže to, že někdy pojedete jako leader na GT je takový sen. On totiž leader na GT jezdí na celkové pořadí.
Co to placas za nesmysly? Leader znamena, ze se jede na nej a ne ze nutne musi jet na celkove poradi. Spurteri jsou taky casto leaderi a na celkove asi nejedou ze jo..
:) Na GT a v etapácích prostě leader jede na celkové. V jednorázovkách jede lídr na vítězství.
Jsi uplne mimo.. Logicky kdyz nema team borce na celkove poradi, tak jdou po etapach a leader se na kazdou etapu muze klidne menit podle profilu a podle toho co maji za zavodniky. Wout by mohl byt leader v kazdem druhem WT teamu defakto na vsechny typy etap od spurterskych po klasikarske, vrcharske..
:) No jo no co naděláš, ještě, že sem potkal odborníka co mně to vysvětlil.
tak on si Jiřík často vyrobí nějakou definici odlišnou od té normální a pak se do krve hádá :-D
Sam si ho vytvari. Omezil cx s tim, ze cilem je se tim jen mnohem lip vyladit na velky klasiky. Jede Giro, aby byl vic ready na OH, MS.
Asi je cajk a ten náš národní dres je beztak nejkrásnější! ;-)
Az na ten napis Lidl. :D To ani hobici kteri radi nosi dresy plne reklam sponzoru by asi nebyli uplne nadseni z toho nosit na sobe Lidl. :))
Tak samozřejmě nejhezčí je ten prost reklam, co obdrží při dekoraci mistrem ČR, ale mě konkrétně ten Lidl až tak neuráží, plamená diskuze na toto téma tady již proběhla, když ty týmový dresy byly čertvě představeny! ;-)
Kdybych za to dostával potraviny zadarmo. Tak bych neměl žádný problém to nosit :)
Ikdyby byl zadara tak ho nosim, ale kdybych ho mel platit tak fakt ne.. :D
Ani zadara a ani s potravinama zadara :-D
Na druhou stranu spojení českého mistra a Lidlu má v sobě výraznou symboliku :-D
Že když v tom jedeš na švih, zastavují tě důchodci, jestli rozvážíš letáky?
Kdyby to byl kvalitní dres a dostal ho zadarmo tak nevidím důvod ho nenosit. Hrát si na nějakého husteho frajirka co nosí jen šedé Rapha dresy a pod.. Protoze image me přijde komické.
tak mě zase přijde směšné vozit loga firem, které mě za to neplatí a „cítit se jako závodník“ :) o barvě to není…
Jeden čas jsem vozil dosti repliku Sparťanského dresu (cyklistického samozřejmě), ano byla tam i spousta nežádoucích reklam, ale prostě jako fanda jsem to bral a nevadilo mi to! ;-)
Už je to pár doků zpátky, tak přestoupil klučina ze Sparty do Favoritu. Tak se ho ptali v nějakém rozhovoru na nejhorší cyklistický zážitek. Tak prý jezdit ve sparťanském dresu okolo Brna. :)
JJ, už v něm nejezdím :-) Ale v Ústeckém rodném kraji to bylo na pohodu, měl jsem i dost fandů! ;-)
Já psal o tom kdyby byl zadarmo a kvalitní. To samo o sobě je sponzorovani. Kdybych ale za něj.musel zaplatit, tak je jasné, že není důvod si radši nekoupit jiný bez potisku Lidl… Lidi jsou ochotni nosit treba dresy eleven s velkým nápisem kupkolo. Protoze to je o trochu levnější.. Mě osobně to přijde sympatické a něco to muze i napovědět o tom člověku, že nemá ego vyhonene do nesmyslů a hlavne ze mu je úplně jedno co si ostatní cyklisti myslí.. Není špatné se zamyslet nad tím jak moc nás ovlivňuje představa o tom co si myslí ostatní. Myslím, že většina lidí by se chovala uplne jinak. Kdyby byli skutečně vyspeli natolik, že vůbec neřeší co si o nich myslí ostatní.. Zrovna cyklistika je tímhle solidne zatížena.. O to víc si cením kdyz vidím nebo potkám na kole nějakého svéráza, který treba cyklistikou fakt žije, ale má ostatní na parku a na nic si nehraje. Ale chápu že pro některé to musí být sociální smrt. Přijet třeba na švih s brejlema z decathlonu za 99kc.. :D
mě je docela jedno co si o mě kdo myslí, stejně jako to může být jedno tobě, co si o sobě myslím já :) mám v oblečení na kolo rád vizuální jednoduchost a zároveň funkčnost, kvalitu a dlouhodobou výdrž věcí a jsou značky, které mi to dokážou nabídnout za poměrně rozumné (toto má asi každý jinak nastavené) peníze, něco stojí holt víc a rozmyslím si co ještě ano a co ne… „týmové“ věci nevozím žádné, protože se mi to většinou nelíbí a ten vizuální tyjátr si vyberu raši v nějaké krejzy barevnosti než v patnácti logách na fejkové čínské kopii pogačarova dresu UAE :)
Kdyby jsi pořádně četl, tak by ti možná došlo, že to není o barvě, ale o firmě ;-)
Santini je pod tvou úroveň?
Tak že nedošlo :-D
Jen pro tvou informaci je Santini a Santini ;-)
Prostě je tu řeč o dresech co nosí profíci Treku. To je pod tvou úroveň?
Samozřejmě ;-) Dokud tam bude Lidl, tak je to pod mojí úroveň :-)
a co kadibudky toi toi :)
Každej správnej sedlák to vozí domů :-)
Za peníze klidně i Agrofert. :) Nebo asi ani to ne. :)
Tak už to není Džambo vizma, ale Vízma líza bajk. Aspoň tedy podle komentátorů na Eurosportu. :-)
Pět set metrů pře cílovou páskou jede Arkéa Samic, po dojezdu je najednou Arkéa – B&B Hotels. Pan Nejedlý by měl komentovat jiný sport.
Divoké karty na Vueltu dostali Kern a Euskatel.
To znamená, že K. Vacek z Burgosu a trio Čechů z Caja Rujal se nedostanou na Vueltu.
A co by na té Vueltě jako dělali?
Měli stánek s párkama asi…
GCN – váha kol WT týmů
Zajimave, diky za odkaz! :)
Koukám, aby se ta Vuelta letos vůbec jela. Ve Španělsku nejsou schopní zajistit volné silnice pro etapový závod. Borci co si tam teď chtěli najet závodní kilometry, si odjedou dnešní 5km časovku, a mají hotovo. Ani nevím, co se tam děje. Protesty zemědělců?
Předčasná radost Johannessena na Classic Var. Martinez s ním pěkně vyjebal :D
Dobře mu tak.
Neslo o predcasnou radost. Nejakyho mudrce napadlo dat tam kus driv branu. On zvedne ruku na jeji urovni a pak prestane slapat. Asi byl moc mrtvej nebo mladej ze mu nedoslo, ze chybi cara..
Nesmysl. Myslel si ze ma proste dostatecny naskok a dojede do cile bez slapani prvni.
Bože :-D
Brana je na urovni cary, ruku zveda 5 metru pred ni. Co zkousis? :D
On tou branou mysli tu konstrukci z trubek. :))) Tady nekdo pise koment „Somebody should teach him to look at the finish line on the road, not at the metal structures in the air… “
v prekladu nekdo by ho mel naucit divat se po cilove care a ne po kovove konstrukci ve vzduchu.. :D Jako jestli si fakt myslel, ze to je cil tak co dodat no. Kazdopadne nechapu co si myslel ze je jako ta tlusta bila cara na te silnici. Ze tam je jako na co? :D Protoze jak ji uvidel tak absolutne zadna reakce. Proto si myslim, ze moc dobre vedel kde je paska…
Jeste ze neprojel sprinterskou premii a nezacal se radovat z vyhry :D
Tlusta cara byla az za horizontem, cili ji nemohl videt. Branu videl mnohem driv, tak se holt v tom ajfru fixnul na ni. Jeho reakce byla jasna. Stane se..
Já mu to nepřeji, všechny rozdrtil a jen hloupost jeho, že nevyhrál…
Hehe a jeste k tomu ta jeho prvni reakce. Misto toho, aby se popadl za hlavu, tak tam macha rukou jako kdyby ten co ho predjel porusil pravidla nebo co.. Dobre mu tak. Tohle je snad nejvetsi trapas a nocni mura co se cyklistum muze stat. :))
To byla prave ta reakce „co je?? Cil byl tamhle!“
Podivej se na to znovu prosimte.. Kdyby to bylo jak rikas, tak si to uvedomi hned jak uvidi tu tlustou caru. On zacne mavat rukama az ho predjede. Proste typkova prvni reakce automaticky hledat chybu jinde jen ne u sebe. :))) Kazdopadne kdyby byla tvoje teorie pravdiva, tak se urcite ukaze rozhovor kde to rika..
Znovu se na to podívej spíš ty.
Tady mas i milion zpomalenych zaberu. https://www.youtube.com/watch?… On nekdy videl cil bez cilove cary? To si delate srandu ne? Vsem je jasne kde je cil jen jednomu ne. :))))
To, že to byla jeho chyba neřešíme, ale to, že on neslavil brzy, protože si myslel, že to má v kapse, ale proto, že si spletl tu konstrukci s cílovou Bránou. Nic víc. Proto taky jeho reakce byla taková jaká byla.
Uz ten zpusob oslavy ukazuje, ze byl hodne popravenej. Jen tezko zvedl 1 ruku a lahl na rodla. Ano, my na gauci a se zaberama z 38 kamer jsme vedeli presne, kde cil je. Mladej kluk na maximalnim tepu s tmou pred ocima proste udelal chybu.
Asi tak. Holt každej čteme řeč těla jinak:-)
Ok meli jste pravdu. Kazdopadne i ja mel pravdu, ze hleda spis chybu jinde nez u sebe. Viz jeho koment kde rika „aby bylo jasno, tak cilova cara je ta "mala modra vec“. Jakoze naznacuje, ze to je proste spatne oznaceny cil a tim padem to neni jeho chyba. Coz je samozrejme nesmysl. Cil byl jasne viditelny. Ta tenka modra cara byla na tluste bile care kterou by nevidel jen slepej. Jen byl proste ten cil za zatackou co je docela casto a nejake kovove konstrukce jsou v cilove rovince taky vsude mozne i 50m do cile. Jako vysvetleni jeho omluvu neustale papouskovat, ze byl totalne vystavenej je taky docela mimo, Protoze vystavenej byl kazdej kdo dojel mezi prvnima a kazdej vedel kde ten cil je..
I was the first one to reach the metal bow before the finish line, no one can take that away from me… ????No, I feel sorry for my teammates doing a perfect job the whole day just to see me do the thing i really believed I was never going to do. But I really thought I celebrated after crossing the line.. Just to be clear, the finishline is the blue smal thing that you see at the end…
heh to je jako kdyby psali odpovedi nekomu kdo zrovna zajel prvni amatersky zavod. :D
„You will never forget that one. The finish is always on the white painting ????. In the middle of that one excactly“
„finish lines are on the ground, not in the air ????“
Ono to tak byva, ze tu chybu udela jeden, ne vsichni.
Kazdy den tisice ridicu daji na vedlejsi prednost. Ale jeden z X tisic se blbe podiva, nebo prehlidne znacku a je pruser. Jsme lidi. Vsadim se, zes v zivote taky udelal neco, co „vsichni ostatni jasne videli“
Ja mu tu vinu neberu. Ale nebyly to ty klasicky predcasny oslavy ala Alap, Aert…
Ne nebylo to klasicke predcasne slaveni. To jsem priznal. S tim nemam problem uznat kdyz nemam problem narozdil od nekterych tady..
Ne nebylo to klasicke predcasne slaveni. To jsem priznal. S tim nemam problem uznat kdyz nemam pravdu narozdil od nekterych tady.. Kazdopadne stale mam pravdu v tom. Ze si proste neodpusti kopat kolem sebe a ukazovat prstama na to, ze spatne oznacili cil a pod.. Tohle ma proste do spatne oznaceneho cile hodne daleko..
Predpoklamam, ze ted aspon venuje minutu casu reconu finishe misto psani na instagramu.. :D Protoze tech finishu kde je cil az za vrcholem a jeste k tomu tesne za nejakou ostrou zatackou a pod. a kde je ten cil vyznaceny mnohem hur nez v tomto pripade je fakt hodne..
Tohle si napsal výše: Nesmysl. Myslel si ze ma proste dostatecny naskok a dojede do cile bez slapani prvni. Já psal, že udělal chybu, že špatně vyhodnotil situaci. To je trochu rozdíl, ne?
Mě se taky stalo v závodě, že jsem blbě odbočil, protože jsem myslel, že se má jet už do cíle rovně a stojící regulovčík nic neukazoval. Až v cíli jsem zjistil, že se měla jet ještě taková cca 1km smyčka. Takže místo bedny DNF. A ano bylo to moje chyba, bo jsem přehléd šipku na zemi. Ale prostě když jedeš šrot, tak se jinak uvažuje, než když sedíš doma u televize a 10× si zpomaleně pustíš záběr.
edit: btw. nebyl ji to náhodou ty, kdo vletěl čtyřicítkou do kruháče a přehlídl auto?
Srovnavat spatne odboceni s tim, ze si myslis, ze jsi v cili aniz by jsi prejel na ceste jakoukoliv caru v profesionalnim zavode je mimo. Ne neprehledl jsem auto. Taky to byla kombinace spatneho vyhodnoceni situace, zpomaleneho sofera a v neposledni rade setrenim na vymene desticek. :)
Po všech těch komentech co jsi tady napsal, nechápu že zrovna ty dokážeš špatně vyhodnotít situaci :-O To mi hlava nebere :-D
Tak šofér špatně vyhodnotil situaci. Protože mě šlápnout na plyn, aby umožnil bezhlavé vjetí cyklisty z vedlejší cesty. Jura to měl určitě pečlivě promyšlené.
Tak minimalne nejake zachovani plynuleho silnicniho provozu mu bohuzel pro me nic nrikalo no. :D
Viz. nas rozbor zde.. Tady vidis, ze ani komentator nemusi mit vzdycky pravdu.. :) Je to proste tak absurdni, ze si myslel, ze je finish ta konstrukce, ze ikdyby to komentovali ex profi zavodnici, soucastni profi zavodnici a nevim kdo vsechno, tak 90 z 99 rekne, ze to je krasny priklad predcasneho slaveni.. :))
Je to kombinace více faktorů včetně nešťastně umístěné cílové brány…
Nevim na co tam ta konstrukce je. Jako brana maji byt snad ty banery u cary.
To je dobra otazka na co to tam je :-)
Ano, byla to kombinace-divna brana, cile za zatackou kam on kvuli jizde u pravy bariery nevidel, sklopena hlava ve chvili, kdy uvidet mohl…
A souhlasim, ze se mohl vyjadrit lip, resp nekritizovat blby oznaceni. Podelal jsem praci tymu protoze jsem si popletl cil s branou. Chyba, sorry, dnes to napravim. Tecka.
Ale je stejne je divny jak uvidel ty cary coz jaksi vypada jako cil ze a od nej absolutne nulova reakce. Pokud si myslel, ze uz je v cili proc okamzite zvedal ruku kdyz ho ten zavodnik predjel? Za me stale je tu ta moznost, ze to je predcasne slaveni, ale vzhledem k jeho vychcanosti si okamzite dokazal najit lepsi vymluvu, ktera je trochu mene trapna… :))
No to je jednoduchý. On k čáře jel s hlavou dole. Přeci jen – třicítkou i asi jeli, takže kolik ujel od „svýho“ cíle během tý chvilky? Dost. Najednou zahlídl, že kolem něho frčí Frantík a zvedá ruce. Tak se lekl a zareagoval jak jsem psal – co je jako, co dělá??? cíl byl támhle…ou, moment…a seplo mu to. Ono to bylo celkem fofr, to video, který říká všechno, má 3 vteřiny. Naštěstí mozek je hodně dobrej stroj a zvládne mraky operací během chviličky. Já myslím, že kdyby Frantík nebyl, přejel by čáru aniž by si jí všiml :-)
Ale pokud slavil předčasně, pak jeho mozek bude ještě jiný level – dokáže v mžitku vteřiny potlačit přirozenou reakci – tzn něco jako chycení se za hlavu, vzpomenout si, že o kus dřív byla brána, stvořit teorii že si to jako mohl splést a provést tomu adekvátní gesto :-))
Ouou… Hodne stesti…
https://x.com/…042050298160?s=20
Aha. Tak minule brzy začal, dneska převodník…Fajn kluk, ale tyhle pindy mohl nechat na trávníku.
Jinak pěkný pokus WvA a pěkná práce Landy. Pocvičili na Tour.
Jsem se zasmál při čtení toho příspěvku :D jsem zvědav na co se výmluvy příště.
Možná generační změna, mě se třeba líbí rozhovory našich biatlonistů. Ne všichni se musí vymlouvat proč to nejde. Někdy je třeba se zamyslet a třeba mluvil pravdu.
Schvalne me zajimalo jakym stylem to fakt rekl a po zhlednuti videa musim souhlasit. S usmevem a nadhledem proste konstatoval fakta a pokud jsem to poslouchal dobre tak tam neslysim zadne „mohl jsem vyhrat kdybych nemel ten problem.“ Takze klasicke prikrasleni nejakeho pisalka. Za me naprosto v pohode a fakt nevim s ceho je jonys tak rozhorcen..
To není ten rozhovor.
https://x.com/…231303852043?s=20
Tyhle zdroje citují vždycky přesně a taky vidíš, že tady nesedí na rotopedu. Ano, na tom videu mluví rozumněji.
„I had to do the full climb on the big ring, which killed my legs. I still had the feeling that I was very powerful, but with the super high gear on the whole climb, I felt that my legs were a bit out of energy, which is a pity because I think I could have won today.“
Co říkali biatlonisti? Že kdyby se jim nezamlžily brýle, tak by Nory spráskali?
Koukám, že i v nový sezoně zase všichni budou celý jeho rozhovory shrnovat do jedný věty tak, aby z toho vyšel co nejhůř.
Zdar borci, kdo z vás měl předplatné na web přehrávač (aplikaci) Eurosportu na rok?
Taky vám to ty k*rvy přepnuli na měsíční předplatné?
Je to sice 130 kaček/měsíc, ale to už se mi tak výhodné nezdá, uvažuji, že to zruším, beztak to nemám čas vše sledovat a většina je volně dostupná a třeba na YouTube jsou zkrácené záznamy běžně k dispozici!
Mám roční a už mi tam svítí od července 2024 129 Kč, takže to přepnou na měsíční…
Ja porad jedu na rocnim tarifu, alespon doufam :-). Pokud to prepnout, tak za to tech 130kc/mesic davat nebudu. Take na to ted koukam malo, vetsinou na jare na klasiky a GT. Za 700kc/rok to neresim, ale mesicne uz by mne to prislo zbytecne.
edit: Tak dalsi billing mne to uz ukazuje take na mesicni bazi :-(.
Neboj, oni se ti za včasu připomenou, já to tedy zrušil, takže do konce března ještě možná něco pokoukám a pak nazdar bazar! :-)
Mají v tom bordel… Na listu mi píšou že další platba je měsíční, kdy si rozkliknu detail (Manage) tak vidím platbu roční. Asi jim napíšu :-)
jo, mám to taky tak… kdyžtak dej vědět co na to oni :)
Tak to mám stejně.
Komunikují celkem rychle, když vynechám zdvořilostní balast, tak tady je to podstatné:
Upon checking with my internal resources, I am disheartened to inform you that the Eurosport is no longer offering an annual subscription, only monthly subscriptions are available at this time. I can also inform you that you'll be rolled into the monthly subscription from your next billing date.
Takže ve zkratce pro neangličtináře: Už bude existovat jenom měsíční předplatné :-(
To se vědělo, že roční už nebude.
Sem se chtel zeptat kdyz si clovek zaplati ten eurosport za tech 130kc mesicne je to stejna hruza s reklamama v primem prenosu jako kdyz to davaji na kabelovce v te ceske verzi? Taky by me zajimalo jestli ten prenos zacina ve stejny cas jako na kabelovce, kde to je casto treba jen poslednich 60km a pod.. No a treti dotaz predpokladam ze to je v HD za tech 130 za mesic..?
E1 a E2 jsou jako v TV s reklamama. Ostatní E jsou bez reklam, ale dost často s omezeným komentářem. A teď zrovna většinou bez češtiny. Jako by ten jazyk kde si zrovna inzerent zaplatí reklamu byl přeřazený jen na E1 a E2. Ale to jen spekulují. HD netuším, nikde to neuvádí ale pocitově asi ano.
Pockat tak v jakem jazyce je teda ten komentar. V anglictine ne? To me neva ba naopak lepsi jak poslouchat Straku.. Jinak jestli to je HD, tak by to melo byt napsane u toho loga v hornim rohu…
Primárně má všechno „Ambient sound“, a pak přibývají jazyky asi podle divácké atraktivnosti a dostatku komentátorů pro jednotlivé události. Hlavní závody mají i češtinu, ty menší můžou a nemusí mít. Např. dnešní Galician tour mi ze záznamu ukazuje jazyky viz obrázek.
E1 a E2 je kopie tv vysílání a tudíž tam jde jen to nejzajímavější. Na ostatních E kanálech (těch je podle potřeby) je dost často k vidění celý závod/událost. Není to pravidlo – něco asi za vysílání vůbec nestojí, nebo není kapacita pro výrobu pořadu.
Co mi vadí a neumím si vysvětlit jinak než reklamou, že zrovna naše čeština bývá dost často nasazená jen na E1 či E2 a přitom identické vysílání na E, kde se vysílá závod i během „reklamních pauz“. Občas tam ovšem komentář zmlkne asi aby si dali komentátoři pauzu.
Ok no me jde jen o ty velke zavody. Zase nemusim videt kazdy hnojak. :) Tak od zitrka se tam prihlasim a uvidim. :)
Doufám, že u velkej závodů bude český koment na E1/E2 i na E. Na E to jede furt bez reklam. Při golfu to tak u větších turnajů je. Určo je to lepší než klasickej Eurosport. Pouštím to noťasu na velkou televizi. Vždycky to můžeš od dalšího měsíce stopnout.
Mám roční do dubna a ukazuje se tam další platba jen měsíčně. Kromě cyklistiky tam sleduji i golf. Budu si kupovat jen některé měsíce. Když nic významného nebude nebo to bude jinde nebo nebudu mít čas, tak včas vypovím a podle potřeby znovu objednám. Stejně na to pak nekoukám.
Taky řešení, zatím vypovězeno, účet ponechán, uvidím časem ;-)
At se neptam nekde jinde. Funguje ten Eurosport jako predtim gcn? Ta cena mi je asi jedno. Ale videl jsem, ze si lidi stezovali na prehlednost. Da se normalne pustit replay zavodu? Nemaji tam spoilery na hlavni strance? Funguje to na webOS?
Umim odpovedet jenom cast – maji neco jako „no spolier mode“.
Dle moji zkusenosti eruosport appka nefunguje dobre na androidtv – vsechno ostatni moje tv zvlada v pohode (Kodi, appleTV, Netflix atd.) ale eurosport app je nepouzitelna – sekani az hruza.
GCN bylo jednoznačně lepší. Přehlednější, plus myslím i lepší kvalita obrazu. Replay bez spoileru tam normálně je, jen jak řikám, je to nepřehledný. Motají se tam nějaký jiný sporty, nevim, koho to zajímá;)
Replay u cyklistiky je tam vždy 2×. Jednou Eurosport s reklamou a s komentářem, podruhé bez reklamy, ale bez komentu. U golfu je také 2× replay, ale i ten bez reklamy je s čekým komentářem. Asi je to sport od sportu a ale možná i významnosti akce.
Mi to ještě 10.1.2024 stáhlo roční částku. Takže nová, měsíční, až 10.1.2025.
Dítě štěstěny! :-)
Sledovat nějaký sestřih docela o ničem ne. Jako já taky nesleduju všechno, ale určitě si nenechám ujít všechny ty velké jednorazovky a ty hlavní etapy na GT taky ne. Většinou to vyjde na sobotu, nedelu. Dopoledne dám kolo a pak pekne žrádlo a sledovat cyklistiku. :)
Tak já právě vyrážím na to kolo později, dopo buď spím nebo mám nějaké povinnosti, takže pak to beztak sleduji ze záznamu ;-)
A když už si vykopu na kolo dřív, tak jedu většinou něco delšího, takže to beztak nestihnu! :-)
Musíš jezdit rychleji :-)
Jsem už starej pomalej „dědek“, jsem s tím smířen! ;-)
Tak logicky nebudu dávat něco delšího zrovna v den, kdy se třeba jede Roubaix nebo se zrovna rozhoduje Tour v horách.. :)) Vyjedu na pohodu bez spechani v 10 a ikdybych dal 4 hodiny, tak stále většinou přijedeš v ideální čas.. :)
Tak zrovna Rubéčko běželo i na ČT Sport, ale nevím, jestli se to bude opakovat? ;-)
Jo vetsinou ho davaji. Myslim ze i treba San Remo, Flandry, Strade…
Mě tam na dnešek svítí roční platba , tak sem zvědavej jestli si strhnou měsíc nebo rok :)
Mně tedy přišel teď cca měsíc dopředu email s upozorněním, proto jsem na to příšel! ;-)
Mně se má 3. 3. obnovit roční platba a pořád to tam svítí, takže to snad platí.
Nosková celkově osmá na Setmana Ciclista Volta Femenina.
V druhé etapě šestá – https://youtu.be/r-mKt_Ax_s0?…
Pěkný výsledek, ale ten Tábor mi nějak stále leží v žaludku, tam si to u mě Nikola pěkně rozházela, né že by jí to nemělo být u zadele! :-D
No taky mi to nebylo lhostejné… Opakovaně se ukazuje, že je trošku křehčí s psychikou. Do Tábora neměla vůbec jezdit, ale nevím, co za tím opravdu bylo.
Foss pojede TT na UAE Tour s 68z pilou.
Neskutečná cirkule, na tom bych si zlámal hnáty! :-D
Tak poztracel to v prvni pulce. Nevidel jsem, ale logicky tipuju, ze nez to roztocil, mel zasek :-)
Takový pily se snad jezdily za vodičema na dráze :D
Byla nekdy vubec casovka z mirneho kopce? To by mohlo byt taky zajimave.. :D
Byla. 2020 první etapa na Giru, časovka Monreale Palermo, vyhrál ganna, z 300 metrů na startu k hladině moře
Tady ale bude rovina, ne?
Jo, úplná placka, 2 m převýšení na 12 km.
Jestli bude foukat pořádnej cross, tak kromě celýho zadního a vysokých ráfků na předním bude mít eště další kolo, do kterýho se může řádně opřít, no :-)
Co vlákno na klasiky? Založí někdo, nebo jsem slepej?
Dik.
Parádní formu má Honza Hirt, po 2. fleku na Ománu jde naplno i do UAE tour. Dnes by nemusel moc ztratit v krátké časovce a už zítra se končí na hoře, tak jsem zvědav :-)
Odkaz na přenos (asi, moc tomu nerozumím;-)
Jakože tomu nerozumíš, vše naprosto srozumitelně napsáno! :-D
17 km do cíle
Hirt 77., 1:12 minuty ztráta, tož těžko říct jestli je to parádní výsledek? Možná jo, možná ne, uvidíme co v horách
Jaké ztráty mají ostatní vrchaři. To je podstatné. :-)
Ale snažil se.. a Yates pulminutu, tak zítra první ze dvou horských bitev.
Spehovani MVDP na treningu. https://www.youtube.com/watch?…
Jak ho ženská v 20:55 předjela na e-biku :D ale nenechal si líbit.
Napred jede za nim, pak ho predjede, mota se pred nim mozna si ho i nataci pres rameno, pak ji Matej predjede, jede zase za nim a pak ho zase predjede.. Ja i normalne verim, ze v jeji hlave si fakt mysli, ze je to uzasna cyklistkach v tech keckach s penovou podrazkou na e silnicce lol.. Jinak tyhle super hvezdy typu MVDP musi mit fakt neskutecne nervy. Kdyz maji soustredeni v oblasti takhle narvane cyklistama a vsichni na nej neustale hledi, porvavaji, snazi se ho hakovat a pod.. Blbe je ze on vlastne nemuze jezdit v nejakem nenapadnem dresu. Musi mit teamove hadry..
Podle mě si na to už zvykl a už ani nevnímá. Pokud ho nějak osobně neomezují tak to neřeší.
V tomto je cyklistika krásná, že potkáš ty nejlepší cyklisti a klidně se chvilku svezeš za ním. To se u jiných sportu nepovede. Samozřejmě to má i své negativní stránky.
Ale prsa slušný :-D
Si to asi pustim teda…
Ale pul hod nedam. Doporuc nejaky cas :-)
Má tam časovou osu nebo jak se tomu nadává.
Já to proklikal :-) Ale hlavně na výše zmiňovaný čas 20:55 :-)
Ale zhruba 23:50 je pěkný záběr :-)
TVL, to jste fakt na to půl hodiny čučeli? To už jste mohli mít 10–15km v nohách! :-)
Já na to čuměl večer místo nějakého stipidniho seriálu. :)
Místo večerníčků jsem to měl :D
Ty velky pily se zacinaj vymykat kontrole…
Jeee má stejný ponožky, jako já .-P (škoda, že ta fotomontáž jde tak vidět). Tím to ale začíná a končí. Po sezoně si ho pozvu a bude točit listem u cirkulárky :-D
Beztak má ty fusekle taky z TdBe, i když jsem ho tam teda nikde nezahlíd. Anebo už je to příprava na příští sezónu u Zikyho v CTW..:-)
Čekám zachvilku zákaz od UCI :D
a originál.. :)
Dneska na 14km časovce nadělil Jošua Jonasovi 2 a půl minuty, Cianovi 4 a půl minuty. To jsou zajímavá čísla, na 20letého juniora.
The stage did not count for the overall classification as organisers responded to concerns about high winds by neutralising the GC results and having riders complete the 14.8km course on normal road bikes.
Defending champion Jonas Vingegaard (Visma-Lease a Bike) did not contest the stage and finished a distant 45th at 2:26.
Vingegaard si dal tempo jak na odpolední kafe a od zítra bude řadit v kopcích.
Aha, to jsem netušil, že to zase rozhodčí ovlivnili. Ale i tak je ten rozdíl obrovský.
Videls to?
Foukal narazovy vichr az 80km/h. Dopo tam litaly vzduchem plutky. Chteli to zrusit. Pak rozhodli, ze pojedou na normalnich kolech a ze se pojede jen o etapu. Gauduho sfoukl vitr na zem pri prohlidce. Vetsina GC jela uplne na jistotu, Vinge se ani nesnazil drzet aero pozici, mel na kole kosiky na bidony. Podivej se, jaky jmena jsou za Tarlingem. Uni noname co jeli pro uci body. I kdyby Vinge ztratil hodinu, nic to neznamena.
ale tak ošklivě rozkopat ejdžentovi bábovičky :-D
Jonas to dnes pěkně rozbalil. Výborně se držel Bernal tak snad už ho to zdraví nebude tak limitovat a na TDF bude další adept na pódium.
Egan fakt hezky, ale je vidět, že je Jonas je silnej už dost brzo.
Bernal letos TdF pravděpodobně nepojede. Má v plánu Vueltu.
A na koho chce jet Ineos TDF?
Geraint Thomas jede Giro i Tour. Pak ještě Pidcock, ale tam je otázka jestli už to zkusí jet na celkové nebo půjde po etapách.
Thomas ve svym veku po Giru nema sanci zregenerovat, pokud ho pojede na GC. Vetsi strelci pohoreli na double.
Jsem zvědav na Pogačara, ale jestli bude mít Vingegaard, Roglič top formu tak moc šanci nebude mít.
Taky jsem moc nepochopil tento tah Ineosu. Ale je dost možné, že to přehodnotí a Bernal se na Tour podívá.
Pidcock chce jet na GC a Thomas pojede Giro-Tour ale u něho to nevidím na Tour na celkový pořadí.
Na Tour by měl jet jako lídr Rodriguez, a pidcock s géčkem jako plán B. Ale za půl roku se toho může ještě změnit…
Podle mě mají na GC lídry rozdělené Arensman Giro, Rodriguez Tour, Bernal Vueltu
Půl roku? Do startu TDF2024 už jsou to pouhé 4 měsíce. Do startu Gira 2,5 měsíce. Utíká to.
Během vánočních cyklokrosů zmiňoval Tom, že pojede Tour na GC.
Vcera uz zase ze se tam hlavne musi pripravit na OH. Tak zas vime houby.
Kazdopadne Rodriguez tam bude.
:-)))
Jojo, máš naprostou pravdu – ten Dán je tam naprosto marnej…:-)
https://www.youtube.com/watch?…
Jak jen to ti rozhodčí dokázali, že nadělil „Jošuovi“ něco přes 5 minut?
Už nepije a neslaví, ale jinak furt nic moc. Talent Alík má, potřeboval by ale Štybyho píli.
UAE bez Pogacara totalne zpatlali domaci zavod. Zraneny Adam a tezce nezvladnuty GC. Ale co je jeste zajimavejsi, tak zpusob vitezstvi Van Eetveldta. Vydal se do zdanlive nesmyslnyho uniku ve sprint etape. Pobral tam ale 6 bonifikacnich vterin, a dneska o 2 vyhral GC… Koukal jsem uz ve Spanelsku jak hodne chytre jezdi a tohle byl teda majstrstyk!
Otázka jestli v týmu UAE neřadila nějaká nemoc. Mcnulty měl poslední dobou hodně dobrou formu a Vine tu výkonnost má lepší než co zajel dnes. Eetvelt hodně pěkné zjevení letošní sezóny. O’Connor tam nechal hodně sil aby chytal všechny ty nástupy. To ho stálo vítězství. Ale borci z dekáče letos jezdí dobře.
To jo, asi v závislosti na to Dekáč podražuje kola! :-)
https://youtu.be/E7K9661BOt0?…
Je to hrozně vyrovnaný, Nulty úplně mrtvej, zjevně to „neodchodil“ a dojede s astronomickým zásekem. 99% prostě nestačí, musíš být 100.
Dotaz: chápete, proč do sebe lejou v cíli něco takovýho jako je Fanta??
Jednoduche cukry na doplneni.
Reklama, cukr, chut. Ale ja bych to nepil.
Sladky soda sracky jsou na hypo ideal.
Fakt? Ty bublinky k čemu?
bublinky zvyšují prokrvení žaludku. Při výkonu na pytel, ale potom neva.
Proste doplnuji cukry tim co jim chutna. Nekdo si da kolu, nekdo fantu, nekdo dzus. Sagan si daval zase do huby plnou hrst medvidku haribo..
S tím drinkem už se začalo dříve, někdo recovery drinky, někdo si dával jen vodu, někdo Fantu a při Tour 2022 Visma začala s nějakou směsí ketonů. No a teď to dělají všichni. Kdo ví, co tam kdo má. Prostě recovery drink hned po dojetí, přesná výživa u profíků dělá divy. Někde v podcastu to říkal G. Thomas.
Ketony urcite nedavaji po dojeti, ale pred nebo behem.
Ok. Dik za super clanek. Zase jsem o neco chytrejsi.
pak jsme narazil na pravděpodobnější variantu, je to červené, takže je to jasné, krev jeho poražených protivníků :D :D :D
To bez debaty. A ze po dojeti prvne vypinaji tachec a hned pak do sebe neco lijou uz je taky kolorit. Akorat prave bych cekal vedecky pripraveny recovery, ne takovy sajrajty :-)
Všechno jsou to stejné sajrajty. Kdyby ta Fanta, Cola byly o tolik horší než něco jiného, tak v dnešní době, kdy tu výživu u profiku sleduji do detailu, tak by to nepili.
Kdoví, co v té petce je. Nápis je důležitej! ;-)
Přesně…
Spis hledate fantazii kde neni.. Typek si otevre malou plechovku coly, fanty, spritu nebo neceho tak co by v tom asi mel..
Horsi to je nez treba cisty cukr. Ma to konzervanty a barviva, navic bublinky. Nejlepsi to neni, ale jak psal nekdo nize, je to asi jedina prilezitost, kdy nejsou pod dohledem. Teda krome Sagice a Alaphillipa ;-)
A myslíte si, ze ty prospěšné drinky ty konzervanty nemají?
Nejsem teda žádnej chemik :-) ale laicky, do sušenýho mlíka ti žádný konzervanty nedávaj, tak proč do nějakejch sušenejch směsek? Maximálně ti tam daj pro sichr sušenou červenou řepu :-D Rozmícháš, vypiješ, žádný skladování rozmíchanýho pití, kvůli kterýmu bys to měl nějak stabilizovat, chránit, tam není ;-)
Tak si přečti složení sportovní výživy gelu a pod. treba od nutrendu. Zlatá Fanta nebo Coca Cola..
Zkus číst ještě jednou ;-) Reaguju na drinky, tak píšu o sušenejch věcech, třeba zrovna regenerační drinky :-D Gely už z podstaty jsou trochu jiná chemická laboratoř ;-)
Fanta, mňam, mňam! :-)
US verze, má ještě o 30% víc cukru, kdybys šel po kaloriích :)
Adu, česká Fanta fuj, bo sladidla. Poslední ovocnej mohykán s normálním cukrem je MD (směs citrusů), nebo Orangina – cukr + ovocnej cukr. Zkus někde vietnamce, mívají Coke, Fanta apod z Německa, úplně jiná chuť a zucker.
Ale pravda je, že když někde na chvíli zastavím, tak nejdřív Cola nebo Kofola na čepu, pak teprve malý pivko. Ono to fakt funguje (rychlý cukry?), ale prej je potřeba to exnout třeba do pěti minut (limo), dokud jsi v tenzi :-).
Ja davam birell 1:1 se sprite. Idealni na kole
Jako v bidonu? Ti musi bouchat :-)
Neřešim, jezdím, ale v létě tedy hodně rád Birell Pomelo Grep! :-)
Jakože kdyz to neexnes, tak se ten cukr nepočítá? To si nech patentovat a budeš miliardář..
Ale ne. Myslel jsem to tak, že vypít co nejdřív a nejrychleji po zastavení. Že třeba po patnácti minutách, kdy se zklidníš, už to tak nefunguje. Někdo mi to kdysi tvrdil, ale třeba to není pravda.
Funguje to furt stejně. Jen to každý prostě Exne. Ja taky v létě kdyz dojedu na benzínu vyrizenej tak beru slazenou mineralku kterou si dám do bidonu a půl litru koly, Pepsi nebo necehotakoveho vdechnu za par vteřin a ani nechci.. :) Jen teda trochu vystercham bublinky, abych tam negrgal až moc. :))
To by mi vylezly ty bumblinky i ušima! :-)
Už tyhle věci vůbec nepiju, jak je to plné sladidel, Fanta, Sprite se nedá pít. V čr si ještě koupím občas Pepsi, protože má cukr a né g-f sirup jako Cola. Teď jsem pil Pepsi ve Španělsku a už tam byla umělá sladidla a nebyla to light verze, colu naopak měli z cukrem.
Dobrá je Royal crown cola, ta má mít třtinový cukr.
Té jsem taky přišel na chuť.
E322 a to bez příchutí;) Bez příchutě: Syrovátkový proteinový koncentrát (mléko), emulgátor (slunečnicový lecitin).
Nechci ti brát iluze syrovátkový koncentrát není úplná hitparáda a navíc není z mléka ;-) To ostatní je evidentně firma od firmy :-) Chemie je vždycky jednodušší cesta :-D
Není z mléka :D To by jsi si to měl dostudovat…
Jasný, že je z mléka… Myslel jsem, že má na mysli, že není mléko jako mléko:-)
V tom článku je nejpodstatnější tahle věta: „V podstatě je to to, co z mléka zbyde“ :-D ikdyž ani to není pravda ;-) Není to zbytek, ale odpad z hlavní výroby. Odpad, který se v průmyslu dál zpracovává a jako s odpadem se s ním i nakládá. To, že to potom nějakým chemickým procesem vyčistí je už druhá věc! Syrovátka v malé mlékarně má jedinou funkci a to, že je skvělá pro prasata. Jinak je to samozřejmě na chuti každého soudruha :-D
Kefír také není špatný! :-)
Adu, já ti to neberu :-D
Vždyť jo, není nad to se pořádně za odměnu zprasit, když už si člověk mákne! :-)
Ten odpad se přidává i kojenecké výživy. A to že to lejete prasatům, to neznamená, že to někdo nemůže prodávat a dále zpracovávat…
Prvně se to z mléka nedělá vůbec, pak je to odpad s chemickým čištěním. :)
Tak je otázka co ještě je pro tebe mlíko ;-) Pro mě ta hmota ze které se syrovátka krájením uvolňuje nemá s mlékem uz nic moc společnýho ;-)
Kdyby jsi četl, tak jsem napsal, že je to odpad, který se dál průmyslově zpracovává. Jestli žiješ v představě že mlékárenská výroba probíhá v prostředí kde se vyrábějí čipy, tak neprobíhá a to že mají zaměstnanci síťku na hlavě na tom nic nemění :-D
Samozřejmě, že tu syrovatku můžes zpracovat i v malý mlíkárně ;-) ricotta, syrovatkový máslo atd., ale ekonimicky je to nesmysl a prasata vyjdou výhodněji :-D
Pokud by jsi nepsal kraviny, že se nedělá z mléka. Vůbec by jsem nereagoval. Prostě je z mléka. Nebo je z vody?
A co se týká toho co je odpad, tak záleží co chceš vyrábět. Mléko jako celek tak může být při výrobě masa odpad. On jeho nadbytek a pár omylů vedl k tomu, že se začaly vyrábět mléčné vyrobky. Jinak by ho mohli lejt leda prasatům…
Jak jsem psal, záleží co ještě pokládáš za mléko. V okamžiku kdy do mlíka naleju kulturu, což je v podstatě kyselina, tak to pro mě přestává být mléko, protože už to má jiný vlastnosti, ale to je k syrovátce pořád ještě kus cesty
Ty děláš s mlékem já v lese, ale oba na BF zjistíme, že svému oboru vůbec nerozumíme. ;-)
Těžko říct, taková OSB deska je taky ze dřeva…
Ano to je tu běžné. :)
V tom případě je také sýr odpad.
Asi to má blíž k ke koncovému produktu než tu čast odpadu co odeberes na výrobu sýru.
Vzdávám se :-D
Už před 47 lety, když jsem dělal hnojárnu, tak syrovátka byla odpad pro prasata stejně, jako řízky z řepy cukrovky.
A my jsme meli kozu, aby bylo mleko pro prasa. A ted je to top vyhledavany produkt :)
U vajicek to je to same. Nekdo ma za odpad bilky a zere jen zloutky protoze v bilku je avidin a obecne muze delat problem s travenim a stejne vsechny vyznamne ziviny jsou ve zloutku a druha skupina zase zere jen bilky a vyhazuji zloutky, protoze chcou jen cistou bilkovinu bez tuku a cholesterolu. :D V mlecnem prumyslu je proste syrovatka povazovana za odpad, protoze jim je cisty zdroj bilkovin ze syrovatky na prd. Z toho sejra neudelaji. :D Naopak pro lidi kteri chcou lehce stravilteny zdroj bilkovin je syrovatka dokonaly zdroj.. Teda po uprave CFM nebo klidne i hydrolyzou. Tu susenou syrovatku co se da koupit v lekarne treba tu jsem mel jednou a prdel jsem jako kdybych sezral 10L hrnec lustenin. :D
Já jen abych se dostatečně poučil: kvasnice co zbydou po kvašení hroznové šťávy jsou ještě hroznová šťáva nebo už je to odpad z výroby?
je to z hroznů ;-)
Třeba by se to dalo používat jako zdroj rychlé energie?
No to právě není. To je odpad co vznikne při kvašení pomocí kvasinek. Kvasinky v hroznech nejsou. Ty jsou jen na povrchu a jsou to přirozené divoké kvasinky vyskytující se v prostředí. Ty dnes dávají vinaři pryč a kvasí se řízeně ušlechtilými kvasinkami, které se musí do vína přidat. Je to analogie k tomu mléku.
Nevím jak rychlá energie, ale zrychlovač kroku by to mohl být.
Možná i té nejrychlejší…:-)
Ty zase jedes bomby.. Syrovatka je odpad a proto vyrobene proteinove prasky z ni je nejpouzivanejsi rychle a snadno stravitelna forma bilkovin pro sportovce nebo i stare, nemocne co maji problem s travenim pevne stravy.. S travenim kaseinu ma problem plno lidi. Stejne tak laktozy, ale kvalitni syrovatkovy izolat ktery neobsahuje zadny kasein a laktozu nedela problem s travenim skoro nikomu. Nehlede k tomu, ze piti syrovatkvoeho proteinu treba zveda glutathione coz je v lidskem tele ten nejzasadnejsi antioxidant. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?… Taky kdyz se resi kvalita, vyuzitelnost, profil aminokyselin u ruznych zdroju bilkovin. Tak prave syrovatkovy protein se pouziva jako priklad s nejvyssim skore. Pak jsou vejce, pak maso a pod…
U nas nejlepsi pomer kvalita/cena uz snad 15 let nebo kolik https://4fitness.cz/…instant-1kg/ nekoupil bych uz nic jineho.
Cyklisto vyhody syrovátky, ale nemají nic společného s průběhem jejího zpracování ;-) Smůla pro tebe je, že tohle na žádným youtubu nenajdeš :-D
Tak ja si bezne doma delal vlastni kefir nebo tvaroh a syrovatku jsem pak chlastal. Tvrdit ze syrovatka je odpad dava asi takovy smysl jako tvrdit, ze treba vajecny bilek je taky odpad z vajicka. Jsou to proste ruzne casti te suroviny a kazda ma sve specificke slozeni. No a to ze ty zijes nekde a ze tam mas Jersey kravy nebo co a vsechno ostatni z obchodu podle tebe neni vubec mleko a pod.. Tak s tim uz jsi docela trapnej.. Btw proc bych na youtube nenasel zpracovani mleka? Tam mas o takovem tematu bambilion videi.
Evidentně jsi nepochopil, že píšu o něčem jiným ;-) a kde žiju je v tomhle případě vcelku jedno :-)
Je odpad a odpad. Pokud budu truhlář a budu vrábět prkno, tak mi taky vznikne odpad ve formě pilin nebo hoblin. Ale to nemusí nutně znamenat, že sou ty piliny k ničemu (tedy odpad) a nenajde se pro ně jiný využití. Pro někoho, kdo je nemá na výrobu prken, můžou bejt piliny užitečná surovina.
počítám, že kolega narážel na proces výroby ve velkovýrobně. Ale je úplně v pohodě, že do sebe láduješ vysoce průmyslově zpracovaný potraviny, to je přece pro tělo to nejlepší :-D
Základní protein z mléka je méně koncentrovaný, vzniká filtrací. Je tedy těžce průmyslové zpracován. Předpokládám že máslo,tvaroh,sýr také nekupujes a nejiš.
Ano, to je totiž identický proces s přípravou zmiňovaného proteinu. Zkus si nejprve zjistit, co to vysoce průmyslově zpracované potraviny jsou.
Opět nic. Až budeš vědět jak se to vyrábí napiš. Možná to máš doma v nákupu odladěné, ale to nesmíš jíst nic mimo domov.
Jakoze maselnik neji zadne vysoce prumyslove zpracovane potraviny? HAHAHAHAHA Ja ale z 99% nekupuju nic jineho nez jednotlive suroviny jako maso, zelenina, ovoce, ryze, vlocky a pod.. Uz treba takova kava je vysoce prumyslove zpracovana potravina. Pivo to same. Pecivo, uzeniny atd. atd..
o mém stravování víš prd, já však vím, že Ty se přes výše uvedené proklamace cpeš suplementy, jak jsi tady mnohokrát sám citoval.
Vůbec neřeším o pár řádků zmíněný protein od 4fitness, který, dle vlastních slov, kupuješ a rozhodně to není „surovina“. Tak se uklidni, biochemiku.
Myslim si, ze cukr krupice ty konzervacni latky nepotrebuje :D Co pouzivaji oni, to mi je jedno.
Přesně, sugar water je pro mne největší objev posledních let:-) Gely už vozím jen pro strýčka příhodu, tyčinky pak skoro pouze ze zvyku…
Nejakej mix aminokyselin, mineralu a sacharidu maji az se jejich telo trochu zklidni. Tesne po dojeti potrebujou jen zvednout krevni cukr a proste na to pouzivaji to co jim chutna. Coz ma taky psychologickej efekt.. Kdy jindy si maji dat neco takoveho. Mimo kolo ma vetsina prisnou dietu.. Zakusek ke kave uprostred treningu co si casto davaji taky nema nejakej zvlastni ucel. Jen je to proste jediny mozny cas, kdy neco takoveho do toho sveho jidelnicku dokazou propasovat.. :)
Jo, to dává smysl :-)
Borci z Elkovu používají po dojetí ledový čaj z Lidlu :D
Setrit se musi vsude :)
v komunitě ultra závodníků se na tomhle jede fest. Přitom sebou vezeš i suplementy a snažíš se, v rámci možností, hlídat příjem kcal. Nicméně v situaci kdy jsi neustále vyčerpaný a balancuješ mezi hypoškama, tak několik plechovek sladký sračky denně tě docela dokáže držet při životě.
Vytřepaná cola bez bublinek je v polomrtvým stavu skvělá :)
Furt lepší než teplá Magnezia :-) :-) :-)
Lepší než teplé pivo :)
To rozhodne. Na MCR v pivnim triatlonu se po kole a behu muselo vypit 5 lahvacu a probehnout cilem. Bylo 30stupnu a ty basy byly na venku x hodin. Na to fakt nikdy nezapomenu ????
Hustej závod! :-) To pívo bylo místo plavání? :-D
Kdyz jsem dobehnul duatlon do Ziarskeho sedla, tak mi hodni kamaradi z horsky podaly kalisek s jontakem – jako kazdymu. Ale ja tam mal tak 2dcl bororo. Prisel jsem na to az kdyz to jelo krkem dolu.
Opravdu MČR? :-D. Tam chci! Bych měl i šanci ztrátu, nabranou po prvních dvou disciplínách, dohnat :-).
to je tak 10 let ale jo, MČR -byla toho celá serie, sponzoroval to Rychrář pivovar.
Já bych rozježděnej, rozběhanej i rozpitej zle. Na poslední disciplínu první o minutu a půl a nakonec jsem horko těžko dal bednu, v cíli 4tej, ale třetího diskli. Kdybych dopo předtím nejel maraton na 50km možná by to bylo lepší.
Týpek co vyhrál nasázel pivka tak za dvě minuty. Já dal první tři za 30 sec, ale další dvě mi trvaly 15 minut. A to jsem doma trénoval s vodou 14 dní předem poctivě. Ale horký pivo po 90 minutách šrotu na doraz, to je jiná disciplína :)
:-D :-D :-D
Při tom výkonu to půlka lidí stejně vyhodí i vychlazené :D
nejbrutálnější „doplněk“ jsem zažil v Přerově na triatlonu Baldatlon, kde se v hicu na otočce běhu podávaly panáky slivovice a za každýho panáka byla odečtena minuta z cílového času. Sice mi to vyšlo na bednu, ale tak blbě mi dlouho nebylo :-D
To se jezdilo v Řevnici. Kolečko nahoru a dolů terénem podle Řevničáku a mohl jsi dát při průjezdu malýho nebo velkýho panáka a odečítala se minuta nebo tři. Jelo se myslím 8 hodin v kuse od 12 do 20:00 a pak jsi měl možnost do 22:00 ještě dopít score v hospodě, kde bylo vyhlášení.
I v době kdy jsem pil 1000+ piv ročně a k tomu víno a tvrdej a jezdil 10–12tkm jsem na tohle odvahu nesebral :)
v Řevnicích :-) To víš, kraj razovity :-) :-) :-) Jak kdybys to tu neznal :-)
A Visma tam vloni hned po dojetí házela tu „tmavou“ láhev třešňovýho džusu a pak nějaký „klasický“ recovery shake s cukrem a proteinem.
Nejen Visma ale i další týmy. Třešňový džus to si vzal kde? :D
.
Kdyz se driv nez bookmaker dozvis, ze casovka bude neutralizovana. Ale na startu je Visma :-(
Kazdoadne Lenny v tom pocasi, ktery nemusi, slusny vykon.
Kolik na něj byl kurz do tří?-)
Bohuzel zadny :-(
Zase se nám diskuze o profi cyklistice zvrhla na kecy o pití po závodech… já osobně používám Coca Colu ne na pití, ale na povolování rezavých šroubů. Větší žíravinu neznám
Tady silniční cyklistika nikoho moc nezajímá. Musíš psát o kefíru a kokakole. :-))) jako ostatní místní idioti
Jeste se vratim k Eurosportu. Jsem cerstvy predplatitel a po zkusenosti s GCN+ musim jednoduse konstatovat, ze ta jejich stranka watch je pekny pruser. Da se to nejak uzivatelsky zmenit, nebo proste musim pokazde jak idiot kliknout on demand a sjet uplne dolu, abych se dostal k latest?
Ja jsem z toho nadseny. Bez reklam. Moznost volby jazyku..
Proti gcn je to strasnej shit. Bohuzel nic jineho neni :/
To se shodnem. ;(
Souhlas. Aplikace na LG telce neni, na webu v telce to nejde spustit. Muzu to streamovat z tabletu, ale obraz se seka. Jede to slusne na compu v prohlizeci, ale jelikoz nemam chrome, tak to zase nemuzu streamovat. Nevim, jak dlouho me to bude bavit..
Tak apka je divná. Nainstalovaná v TV se seká a nejde použít. Když to pošlu na chromecast, tak to jede ok.
Pres Iphone se to na TV neseka, aspon ze tak ale jinak je to smutne..
GCN+ mi kua chybí!!! … bojím se ten Eurosport zkoušet … musím zjistit, jestli to jede na Samsungu … jako 130,– měsíčně je OK, ale co tady čtu, tak nevím nevím :-)
Jestli myslis samsung tv a nativni aplikaci pro jejich os, takt o jede v pohode. Mam nejakou levnou tv z roku 2020.
Tizen to má. Mno, budu muset zkusit … Tiz cycling a jeho náladovost, na to nemám čas :-)
Tiz na dobry kvalite nejel nikdy ne? A zavery velkych zavodu a horskych etap taky nic.
Stejně bude v sobotu hezky, takže dlouhej trénink a po šlofíku už to bude na Youtubu :-D
A vecer oktagon Kincl s Polakem o titul. :)
Docela exkluzivní tréninková grupa :-D
gdě Wout? :D
Ten hrnek na kafe je úplně boží.
Našel jsem, ale s dopravou za cca 800 Kč
Tady bych na hrnek aplikoval Rule 16, Respect the Jersey: Championship and race leader jerseys must only be worn if you’ve won the championship or led the race:-)
Já bych ho měl jen doma pro své potěšení.
Zahlédl jsem tam něco jako Fantu a kolu? ;-)
A kde je kefír? :-D
On nemá radar od Garmina? To vypadá na Bryton, ne?
Dívám se, že Froome, který má v týmu smlouvu i na rok 2025 objíždí exotické destinace, Okolo Rwandy dojel celkově na krásném 27. místě se ztrátou 15:50. Toto angažmá je pro Israel tým černá můra.
v Africe je populární. Ne každý je najmutý na výkon. Svoje hraje politika a marketing. Jako v každém velkém sportu s globální audiencí.
Přesně, nebýt Frooma tak Sazka Tour loni nezaznamenala poměrně velký zájem ze strany veřejnosti, přece jenom by to sledovali a hlavně u trati jako vždy jen vyložení nadšenci! ;-)
Už je to trápení poslední roky od toho nešťastného pádu. Jediná světla chvilka byla na Tour v etapě Alpe-d’Huez kde dojel třetí za Pidcockem. Že ho to vůbec baví objíždět takový hnojáky.
Asi musí dodržet smlouvu.
Ty si černá můra. Froome je svého času nejznámější cyklista planety. I kdyby tam za ty prachy podával bidony, tak know how a marketingového hlediska se jim vyplatí. Je jasný, že pro WorldTeam by byl přítěží v balíku i zadarmo.
Nechápu, že to furt nechápete.
:-)
Ano marktetingový přesah je neoddiskutovatelný, avšak ani manažer Israelu z jeho současné výkonnosti neni úplně na větvi (viz několik publikovaných rozhovorů), ale uzavřel s ním smlouvu jakou uzavřel, a pokud cyklistika Chrise stále baví, tak proč se nebavit nadále? ;-)
Jestli Chrise cyklistika baví nebo jenom se snaží dodržet smlouvu je otázkou. Mladý chtěl jet na Czech tour taky kvůli němu. Ještě, že jsme jeli napřed na Přemyslivské sedlo tam ještě jel, ve Šternberku už se ho nedočkal. O spokojenosti s jeho působení v týmu nemůže být řeč. Šéf se několikrát vyjádřil poměrně drsně. Kdyby dělal výsledky, které čekali nebyli by asi mimo WT.
S tím bohužel jeho šéf musel počítat, že to nemusí dopadnout dobře po tom zranění. Pak na druhou stranu od Froome stále vymlouvaní na materiál, špatný posez atd…
Neumí si přiznat, že to už na ty nejlepší výsledky není.
Já jsem si Chrise loni odchytil v Olomouci na náměstí, mám s ním selfíčko a podpis. Na co bych jezdil 14km do Šternberka?
Ve Sternberku byl. Po skonceni etapy dav lidi cekal pred jeho privesem/autobusem nebo co to bylo a jak vylezl tak lidi aplaudovali jako kdyby dala repre gol. :D
To se nedivim, ze si nechce priznat realnej stav veci, kdyz jen vyleze z busu a ma atmosferu jak kdyz zase vyhral tour :)
Tam se vzdycky sejde paradni kotel v tom Sternberku. Fakt tvrde jadro cyklistu a pro ne byla czech tour vzdycky svatek a k tomu jeste minule Chris tak byli uplne vyrizeni no. :D
Synek ho ale chtěl vidět v tom stoupání, kdy jsi těm cyklistům na dosah v akci. Nějaké selfíčko z náměstí nebo u karavanu ho nezajímá. Pro diváky je ten Šternberk opravdu zajímavý, jak kolem tebe jedou 4× a díváš se jak postupně tuhnou.
Jo loni to bylo vyzivne. Hlavne ta bourka. To nejhorsi jsem preckal pod nadjezdem, ale pak jsem stejne musel vyjet do toho deste a do par minut jsem byl totalne durch. Pak se ale vyjasnilo a po kostkach uz jeli za pekneho pocasi. Tady jsem daval par fotek. https://www.bike-forum.cz/…ch-tour-2023#…
Tak určitě, předává jim knowhow už pět let a každej rok je to stojí 5 mega. Oni ho angažovali s tím, že bude bojovat o vítězství na Tour… Je hezký, že se fotí s fanouškama, ale do médií se dostane spíš to, že si stěžuje, že má špatný kolo.
Myslim, ze tolik uz mu neplati. Mozna na zacatku, ale ted uz ne. Co rikal majitel staje v rozhovoru, tak ted je Froom v tymu, protoze mu slibil, ze muze v tom tymu dojezdit karieru a dokud bude chtit, tak v tymu muze zustat, ale ze se divi, ze jeste pokracuje. To nezni jako nekdo kdo mu plati 5MEur/rok.
Jo, to je asi pravda. I tak bude ale suveréně nejlépe placený člen týmu. Pokud jím není Fuglsang, což byla další skvělá investice.
Froome už má jiné priority, než se honit na kole. Třeba rybaření…
Bittner 2. flek na Grand Prix Criquielion…
Super, potlesk…
Tak sem zjistil, že Bittnerovy znám z Hlušovic a Bohuňovic, je to vzdálená rodina.
Ty jooo, fakt kousínek scházel! ;-)
Tak ještě něco málo k Foomeymu, jeho zalakovaný podpis na žluťákovi, tomu řikám fanda :-)
Den po Pogačarovi se nám letos poprvé ukáže i Roglič. V novým dresu…
Zajímavá etapa hned na úvod.
Jede tam i Evenepoel, to bude zajímavé srovnání, dále Gaudu a jsem zvědavý co předvede Gall. Časovkana 27km. Vypada to na zajímavý závod. :-)
Časovka je týmová.
Aha dík to jsem přehlédl.
První etapa Paris – Nice za námi. Byl vidět i Bernal, tak snad se vrátí zpátky do formy.
Bernal vypadal fakt dobře, snad je fakt zpátky a vydrží nepadat a zdravý.
Prepocet na W/Kg je blbe. Ale jinak hezka cisla.
Ten přepočet je totiž z výkonu (299W na 20min.), nikoliv NP (374W)
Diky za info. To jsem nepobral a nedava mi to smysl :-) Ale rozumim.
jo, na tom twitteru to není úplně logicky, mě napadlo kouknout k němu na Stravu a zkusit to podělit :)
Jsem zvědavý na tu týmovou časovku zítra, budou muset Bernalovi přizpůsobit tempo, počítám že Tarling s Castrem to celé odtáhnou sami. :-)
Hlavne plati pravidla co loni: tymu se pocita cas prvniho, jezdcum kazdymu jeho. Takze UAE je sice narachany, ale vzpomen, jak to loni skouleli EF ve finale, tam ziskali hodne.
Ineos nesmyslny dojezd ve 38 lidech az na pasku. UAE teda klobouk dolu. Remco to rubal dle ocekavani v protivetru ale po vetru a hlavne v desti ztratili.
Naopak specialisti Jayco a EF hezka druha pule…
Že se na ty týmové časovky na etapácích nevykašlou. Co jsem pochopil, tak těch posledních 8km mělo uae po větru, ale těm co začalo pršet už foukalo proti.
To je pak fakt regulérní závod.
JJ, Remco taky prsakl, zdá se mi to, nebo je teď ta vlčí smečka nějak víc ukňučená včetně jejich velkého šéfa? ;-)
Tak zrovna včera je to prskání celkem pochopitelné, ale furt to nebylo nic proti Giru.
Mi přijde nejspravedlivější ITT, když už je trochu vytvořené pořadí na GC, protože většina lidí na celkové jede za sebou, tak mají i podobné počasí.
Svým způsobem oprávněné, ale jak píše níže gerrard, je to opravdu venkovní sport, tudíž těžko lze ovlivnit změnu klimatu! Navíc to by se při sebemenší změně furt anulovaly výsledky, to taky není úplně dobrý, někdy je to prostě i o štěstí, to přeje připraveným! ;-)
Stačí zrušit týmovou časovku, která stejně odepisuje menší týmy na slušnější výsledek a nedávat dlouhou ITT před první kopcovitou etapou, kde se ustálí GC – to je vše. Už tomu šli naproti zrušením pravidla 3 v cíli, to byla hrozná ptákovina s ohledem na GC.
OK, tož argument celkem dobrý, teď už jen to prosadit u pořadatelů, přeji hodně zdaru! :-)
Naopak, časovky ukazují aktuální sílu závodníků, tam se nikdo za nikým neschovává, žádné taktizování a vychcávání. Každý jede za svoje. Dlouhé časovky na velkých závodech docela chybí, úplně to vyřazuje silové jezdce ze hry o celkové pořadí,na úkor 60–65kg trpaslíků
Že by ty minuty/desítky minut, co nakoupí v horách, sjeli v časovce, jo? :). Tak určitě… Možná bych se kouknul na výsledky těch podle tebe 60–65kg trpaslíků v časovce (Vinge, Pogi, Rogla, Remco, Ayuso,…).
Tak to je otazka. Wigga nesjeli (ano, asi to nebylo uplne cisty vitezstvi, ale plati).
Kdyby davali vic TT, mozna by prave lidi jako Wout, Ganna mohli to GC zkouset a ten mix-hlavne na tydennich zavodech-by byl zajimavejsi. Oni by najeli v TT, trpaslici by na ne tvrde utocili v horach…
Hele, upřímně, 2012 jsem silniční cyklistiku skoro nesledoval, takže nevím, jak tenkrát obecně jezdili lehcí vrchaři časovku, takže Wiggo mohl v těch dlouhých časovkách najet a pak ty hory díky týmu přejet. Aktuálně umí vrchaři zmiňovaní výše časovku dá se říct perfektně a Ganna nebo Wout na ně najedou minimum, pokud vůbec. I sám Ganna říkal, že v porovnání s Remcem může ještě řešit aero, ale na výkon ho neurve. Nevidím moc důvod, že by delší časovky, nebo jejich větší počet ten rozdíl nějak změnil.
Naopak v kopcích je ten rozdíl propastný a pokud by Wout měl víc řešit váhu – GC/hory, tak je možný, že ztratí tah pro časovku…
Wout by musel být blázen, kdyby začal jezdit něco tak otravně nudnýho jako je GC a vzdal se jednorázovek.
No jasně, a hlavně v GC grand tour by to teoreticky mohlo být na kolik? Top 10, Top 5? To nikomu dech nevyrazí a oproti tomu ztráta šance na vítězství/podium na v podstatě každé jednorázovce, kterou jede…
To bys pak ty GC rovnou mohl rozdat lidem jako je Pogačar a (svého času) Roglič.
Pogič a Rogla jsou v pelotonu asi jediní, kteří jsou schopní vyhrát monument nebo GT. A také tak učinili. Unikl mi někdo další ze současníků?
Remco? LBL & Vuelta
Pokud píšeš monument NEBO GT, tak takových, kteří jedno nebo druhé dokázali, jezdí ještě pořád mnohem víc než jen tihle dva…
Pravdu máš:-) Monument i GT. Honzasovi díky za třetího do party:-) Jinak asi už nikdo tak všestranný.
Až na to, že v týmové časovce se právě schováš, pokud nejsi kvalitní časovkář, může tě zachránit tým.
Ty pravděpodobně mluvíš o individuální časovce, která je dnes, kromě výkonu, fakt hodně i o financích – čas v aero tunelu, prachy na další trenéry s laděním posedu, sponzoři materiálu atd. atd.
Navíc už se to rozchází dost i s UCI pravidly, kdy musí být materiál normálně dostupný – jasně, dostupný to je, ale kolik běžných lidí si objedná custom karbonovou hrazdu za 7000 usd.
Opakuju po 36: TT ano, ale na normalnich kolech.
plus jsi zapomněl speciální fyzioterapie a cvičení
Nezapomněl, prostě to nevim :D
Cyklistika je tymovy sport a slabsi tymy maji tak jak tak nevyhodu oproti silnejsim i v ne ITT etapach.
Je to venkovní sport. To k tomu prostě patří. Nedělal bych z toho vědu.
Jedna věc je blbé počasí při etapě, kdy je to venkovní sport, prostě to k tomu patří a zastihne to všechny. Jiná věc je, když se jede týmová časovka, nebo časovka první den, kdy je ten los s časem startu dost náhodný. Úplně mě nebaví koukat na etapák, kdy část závodníků dostane nevýhodu půl a víc minut, jen kvůli počasí. Třeba loňské Giro byl případ do nebe volající.
Loni se týmová časovka na Giru vůbec nejela…
To byla Vuelta totiž :)
Ou sorry, no jo vlastně
No to taky není pravda. Loni jsem zažil etapák, kde to bylo rozškubané na několik skupin a první projela relativně v pohodě a pak přišla průtrž mračen a ty další byly rády, že nějak jedou. Limit chytlo hromadu lidí a poslední etapu nejeli. Prostě se to někdy stane. A cyklistika je týmový sport, tak k tomu ta týmová časovka jaksi nějak patří. Za mně cajk. Kdybych chtěl vidět nějaký sterilní sport, kde to mají všichni naprosto stejné, tak si vyberu něco jiného.
Ale to už neovlivnilo GC ani etapy. Pak už je to jen o tom, aby člověk nenastydl a třeba rozhodčí zrušili limit – řešitelné od stolu po závodě, když nejde o jakékoliv pořadí.
Celou časovku těžko nějak budeš anulovat, to je kravina.
To, že se kalkuluje s dešťem a větrem třeba při úniku, to k tomu závodu patří. Ale s protivětrem na časovce, protože si startoval hodinu po přímým soupeřovi, těžko někdo něco udělá a je to pech, který ti klidně prohraje 3 týdenní etapák.
Pravda, tymove casovky bych na etapacich taky nemusel videt. Co me naopak bavi jsou kratke prology a casovky do vrchu. Ty bych naopak zavadel do etapaku casteji s podminkou startu pouze na klasickem kole, nikoliv tt specialech, protoze ty zas delaji rozdily mezi bohatym/chudym tymem. :)
Dobrá koupačka
Jak tam hodil sipku to byl mazec. :D
Ou nou, to nechceš do tej močůvky zahučet! :-(
Nové helmy Vismy na časovku :D každý rok se to posouvá vpřed :)
TVL, to je hrozný UFO, oku to vůbec nelahodí, ale asi to má fakt ten správný aeroefekt! :-)
To už je apríl? :)))
.
Škoda, že už tam není Roglič :-D.
Jde to v cyklu. Od silenych kreaci po relativne normalni helmy k silenym kreacim :-). Jen nevim jak moc aero je ten nakrcnik :-).
Čekal bych brzo nějakou UCI technickou směrnici na helmy. Toto už je moc. :)
Hlavně, že se řeší výška ponožek.
Se strašně těším, až s tímhle kýblem pojedou časovku na 35km a víc v nějakým nesmyslným horku.
jako aero asi jo, ale v bočním větru to musí být peklo…
To jsou i vysoký ráfky a vozí se to :D
Vozí, ale teď to třeba zakázali jak foukalo :-)
Ty helmy jdou cestou aby byly co nejširší a plynuly s rameny. Ale jak jsou moc plochý, zase brzdí. Hindley vypadal, že má reálně přední sklo z auta :-)
Tak to vymysleli takto, no je to šílenost. Rád bych viděl, jak to testují na bezpečnost. S tím řachnout o zem šikmo, tak ti to otočí hlavu 3× dokola.
Ayuso nadělil Jonasovi 22s s obyčejnou helmou a na pomalejším kole.
Designér tvrdí, že bez ní by to bylo 25 :)
Tos zabil! :-D
Tak borci z Bahrajnu na letošní sezónu pořídili taky nové modely :D
Kukla uz zakazana
Asi bych řekl že je to spíš kvůli tomu jak blbě to vypadá než že by to reálně k něčemu mohlo bejt. A i tak je to dobře.
Kua to slo ale rychle.
Jenom skoro dva roky :-)
Ja si u toho vzpomnel na Aliena
edit:spatne zarazeno
Alien Jonas? :-)
Černý dnes porazil Jonase v časovce o 8 sekund. Pěkný výsledek.
Nakonec dojel Černý 5. Ganna o vteřinu druhý za Ayusem. Slušný výsledek Černého v kvalitní konkurenci.
To teda jo. Ale dostat se na OH je bez šance, co?
Oproti tomu Cian 129. Jojo. Ta změna proti Bora, kde ho nutili sedlat totální shit, je obrovská…:-)
Na Paříž – Nice slavil Tudor
https://www.procyclingstats.com/…2024/stage-2
Ta točka cca 11 km před cílem byla ve stavu jako asfaltky 2.třídy v ČR. To se divím, že tam spadnul jenom jeden.
Tudoru hodne verim. Cancellara miri do WT, posily v managmentu i v sestave. Storer, Trentin, Dainese, Mayrhofer… Klein narazel jen na Merliera v UAE, talent, rychlej. Giro asi Dainese ale. Uvidime.
no tak to to maj kluci co delat, s tou WT. podle stavu ke konci unora maj cca 3.500 bodu, posledni postupovej flek je pres 10.000. uplne bych si ted na ne nevsadil. mozna v dalsim obdobi za 5 let?
Profilují se závod od závodů čím dál tím lépe, dnes je Trentin dovezl až do finále a tam to zvládli… V současnosti asi tým z druhé ligy s největším drivem, předčí mé oblíbené Uno-X…
Panebože, dnes si pustím po delší době Eurosport, že mrknu na Tirreno, a tam spolu se Strakou kráká nějaký Slovák! To čo je za novoty?
Tak si zapni angličtinu a je to.
Kapesnicek?
Tak dnes Bahrain na obou závodech , to může Roman slavit ! Na Nice pěknej závěr, potěšil mi Sklejmose, jak dal Remca o 3 flek, ale Primož nic velkýho, snad se bude lepšit.
Bora, Roglič, Tour, s tímhle? Tak maximálně top10. Dřív by tam s tim Remcem sprintoval on. Ale nechal se tam typicky zavřít jako blb, v takové stojce sjíždět 4 m je moc.
Je fakt, že vloni na Tirrenu řádil úplně jinak. Sice ztratil kolem 50 s. V ITT, ale pak třikrát win a GC. Dnes byl zalezlej a nějak mu to nechutnalo. Ale asi to časuje jinak, vloni měl Giro…
Presne tak, ma jeste casu dost. :)
Posuzovat podle jeho prvního startu v sezóně, že na Tour nemá šanci je blbost. Nevíme v jaké kondici dojel do Francie.
Tak byla to nadsázka, ale když si vzpomenu, jak v zimě řádil, když měl formu…
V zimě? :D
Ano, asi tě to překvapí, ale je 6.3., to je stále zima a Paris Nice, Tierro, UAE Tour atd. se jezdí v zimě :)
Já už to beru jako jaro. Ale máš pravdu.
Jenze prave vcera mu byla zima. Rogla, Remco, Almeida…nejsou nejodolnejsi typy.
Mimochodem, ten zavod se kvuli pocasi nedojede podle planu. Nejlepsi scenar je jen vynechani toho 1600m kopce v so, nejhorsi komplet zruseni so+ne.
Pogačar za dva roky zkrátil kliky ze 172 na 165
Vloni na Tour dával 170
Jsem rad, ze se inspiroval. Riditka mam 38 cm uz 3 roky. Loni jsem zkratil kliky ze 165 na 155. A Strade Bianche nejezdim, tak plaste jsem nechal 25 mm :-)
Zitra pojedou pozmenenou etapu na Madone d'Utelle. Moc hezky kopec, potkal jsem tam loni lisku, ale na foto necekala :D strava
No to je plan. Uvidime realitu.
Realita byla trochu proprsena :D Kopec dobry, ale nebyla tam moc sance neco vymyslet. Maximalne testnout, jestli nekoho nahlodala zima a dest.
No… po tydnu v teplotach 5–10 st a castym destem si myslim, ze hlavni vec co chces vymyslet je, prezit to ve zdravi.
Jo. Dnes jim krome deste i zasvitilo. Ale jinak jim to pocasi moc nevyslo letos.
Pogacar 165mm kliky.. https://www.roadcycling.cz/…roka-riditka Uz je me jasne proc me to nejede jako jim. Mam moc dlouhe kliky!
Kémo, to už tu poustoval 130kg, teď si trošku za Hujera teda Plhu! :-)
Proto to dal všude :-D
Tirreno dneska trošku one man show…:-)
Jonas je ten druhej mimozemstan. Ale velkej respekt Isaacovi jak v kopci docvakl skupinu s Ayusem a jeste byl schopen ho dovezt tech 25 kilaku s co nejmensi ztratou. Ve 20 letech…respekt.
Taky to sleduju lehce ve skluzu, kdyz je cas…o)
Cavendish a Morkov out, včera dojeli po časovém limitu. Tak snad stihne do Tour vyladit formu
Nic moc počasí dnes
Zrovna na to koukam ze zaznamu…
Chudák Burgaudeau, na posledním kopci přišel o puntíky.
To je ten borec, co byl hned první etapu v úniku?
Nešlo by se tu opět vrátit k profi cyklistice?
Právě skončily dva zajímavé etapáky a tady se řeší nesmysly naprosto mimo…
Oba závody celkem jasně pro Vismu. Naštěstí je tu Matěj a Pogič, jinak bych se začínal bát nudy.
Me prislo, ze Vinge byl fakt o ligu jinde, kdezto Jorgenson to vitezstvi az tak snadne nemel a vcelku to byla solidni loterie, ale za vysledkem si sel pekne. Snad jen ma ocekavani, ze Evenepoel a Roglic budou ve vetsi fazone me trochu zklamala. No jsem zvedav na dalsi zavody. :)
Forma Rogliče zatím nic moc.nevim jestli byl marod nebo co se stalo.
Vypadal pořád nějak promrzlej nebo co… A jakýkoliv nástup mu moc nevoněl a často hned chytil pár metrů- nebyl to von. Třeba se ale šetří. Vždycky to od začátku sezony rval na GC, teď nepálí zbytečně, protože na Tour se bude hodit každej joul:-)
Určitě se šetří :D
To totiž běžně děláš, že jedeš na Paris-Nice, aby ses šetřil.
Nepovedená časovka + blbý počasí + nic moc forma = nulová motivace Rogliče závodit
Jorgenson měl hlavně kliku, že Remco byl ke konci nemocnej. V závěrečným rozhovoru tam docela pokašlával
Tak proto se Remoco smířil status quo, když jeli spolu v posledním stoupání. Furt jsem čekal, kdy zaútočí.
No nevim. To by zrovna on rekl. Vyjadreni jsem jem cetl, video nevidel. Povidal, ze jel 3 kopce full gas, ale ze Jorgensona nesundal. Ze je ale spokojenej, protoze jeste nebyl na kempu, takze cisla vzhledem k tomu dobry. A taky byl vcera nejvic svlecenej. To by asi nedelal byt nakrapnutej.
A že Jorgenson znal sjezdy nazpaměť, takže to bylo celkem těžký se ho držet. Přímo po závodě v rozhovoru zakašlal, ale to je myslím celkem normální, ty dýchací cesty jsou prostě podrážděný, viz Poel, ten – když ho zpovídaj hned, co sleze z kola, tak kašle vždycky… Koukal jsem na oba rozhovory s Remcem, 2× 3 min aj i fr, nekašlal vůbec a přesně jak říkáš, ten by to stopro zmínil, že nebyl 100% ok, ale nic takovýho nezaznělo…
Belgani nastesti uz vedi, proc Remco nevyhral :-)))
Co jsem koukal, tak snad ve vsech etapach vetsina pelotonu dlouhy-dlouhy, casto aj s neprofuk vestou a Remco kratky-kratky. :D
Divil jsem se tomu uz behem prvnich etap. Ale asi je zvyklej na to pochmurny belgicky pocasi. :)
Plus bez rukavic…
Normalni kasel po vyssim usili. Jak pisou ostatni, Remco by se vymluvil, kdyby mel na co.
Tak este aby to druhy nejlepsi horsky domestik Jumba mel pri svym prvnim pokusu „se vyzkouset v GC“ jak sam rekl, snadny…proti vitezum klasik, GT a MS :-)
Dotaz na nej vcera:„Co se zmenilo v priprave po prichodu do Jumba?“
Odpoved:„Uplne vsechno“
Tak asi tak, no.
Včera jsem někde četl, kdyby Enric Mas z Movistaru přestoupil do Vismy tak vyhraje Grand Tour. Což je dost možný.
Třeba takový Laporte po přestupu z Cofidisu, teď patří mezi top klasikáře. I Tratnik je úplně jinde výkonnostně.
Tak to je dobry point. Mas urcite talent mel.
Spis to vypadalo, ze nechce nic rict. Cisla jsem videl, ze ma schovana, takze to nebude tak jednoduche zjistit, co se zmenilo v treninku. Co jsem zbezne koukal, tak hlavni rozdil je tri tydny na Teide, pricemz druhe dva mel okolo 30 hodin tydne. A vetsi rozptyl v hodinach za tyden nez loni v tomhle case. Na dalsi zavery by to chtelo podrobnejsi zkoumani nebo idealne rovnou cisla, aby to clovek nemusel hadat z VAM.
a to jel se zaplety jen s obycejnymi socka DT 240 :)
Tak to si asi pobrecim. Na Madone d'Utelle mi dal ctvrt hodiny a to ani nevypadali, ze se snazi :D
tvl co bys chtěl :) to ber jako super výkon
Neznáš mimoděky?
Diky, diky. Mimodek to bylo, kdyz jsem se chvalil za Gamoniteiro pred par lety. Tentokrat jsem si musel odecist curaci pauzu a ten vykon taky neni neco, na co bych mohl byt pysny.
Az budu moct jezdit na kole bez bolesti, pak treba na neco natrenuji. Anebo ne, uz jsem stary :D
Jestli jsem se prehledl, tak sorry za pleveleni. Na Istrii roztocilo nohy spousta nasich cyklistu. Zahalka dnes pekne v etape a Pridal celkove. Od ATT jsem cekal vic, ale snad se predvedou v dalsich zavodech. :)
Ineos letos zatím úplně marní. Žádné vítězství, když pominu kolumbijský mistrák Narvaeze a časovku – nečasovku Tarlinga.
Tomu týmu může fandit fakt jen idiot…;-)
Pokračování zde: